FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Koja glupost Rahmana, a igrao je dobru sezonu. Sad će ispasti iz prvih 11 i eto ga vamo za godinu
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Puno bi da se khurcimo da smo neko i nesto, a sustini smo kao i ostali. 9 godina investitor i -28 u odnosu na Zrinjski i samo bod ispred Zelje kojeg ismijavamo da ce se ugasiti. Govorimo o nekoj kvaliteti, a na derbiju nas otresu s nikad gorom ekipom.miky_hz je napisao/la: ↑09 apr 2022, 15:54vedinjo98 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 15:41Tu si upravu. U nasoj ligi me nista ne moze iznenaditi. Plus Zeljo je domacinska ekipa, a i morali su im se vratiti oni promasaji iz Trebinja. Zelju Posusje dva puta nagrdilo, a mi ih ugasili s igracem manje.
Liga je katastrofa i u svome tome i izjednacena.
Ujednacena je u svemu sem u platama,ako je to tako a jeste da je sve u 5 deka sto onda mi dajemo tolike pare,imali smisla?
Eno onaj jucer rece za 800 maraka mu dosta igraca igra,ja znam jednog naseg ima preko 10 hiljada ima(bez poreza i svega ostalog) a skoro da i neigra nikako nevazan skroz za ekipu. Znaci mi smo ludi sto bacamo tolike pare s obzirom da je liga takva da smo svi u tih par deka kako rekoste(ja se slazem sa tim).
Znaci mi smo budale u konacnici(kao klub). Ako je liga balansirana a vec pare nisu balansirane znaci mi grijesimo.
Mnogo je uhljebljenih igraca u klubu, kojima ne smeta to sto ne igraju, jer lova lijeze dok se zayebavaju. Problem je sto se dovodi igrac koji zahtjeva veliku cifru, jer je navodno "dokazan", a u praksi ima igraca koji za tri puta manje pare daju malo ili cak puno vise na terenu.
Evo npr. govorio sam za Filipa Dujmovica, krilo iz 2. HNL koji je s 20 godina vec izmislio fudbal za Hebiba i zeljan dokazivanja. A s druge strane s ovim Kipraninom Gogicem sto se spominje je suprotno. Kakvi ti igraci kojima je ova mocvara posljednja prilika za neku zaradu, a pritom se nece nesto ni truditi.
Najbolje omladinske igrace dovoditi, igrace do 25 godina i plafon 2 igraca od 30+ godina, koji ce biti istinski lideri i prevaga na terenu (Merso prije par godina, Bilbija sada). Dakle, bitno je imati igrace zeljne dokazivanja i napredovanja. Postoji milion ovakvih sistema vani. Nista ne moramo izmisljati, sve je vec osmisljeno. Nije sramota prekopirati.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
- feniksptica
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To je istina ali samo bi dodao da je Mirvić tek došao. Da, imamo investitore od 2013. godine ali Tan nije baš aktivno ulagao u klub i to svakako nisu ogromne pare. To se može zaključiti po budžetu gdje smo u većini slučajeva imali samo malo veći budžet od ostalih minus 2-3 godine. Mi smo za pet godina trošili kao neki klub iz regiona što potroši za jednu i to ne mislim na Zvezdu ili Dinamo. To nije baš direktno ulaganje u igrački kadar jer plaćamo dosta poreza a fin broj klubova prijavi igrače na 543 KM ili 1000 KM a ostalo da u kešu i tu uštede silni novac u odnosu na nas. Da sad ne spominjem pojedine osobe koje su uzimale pare od talova što direktno šteti klubu.vedinjo98 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 21:57Puno bi da se khurcimo da smo neko i nesto, a sustini smo kao i ostali. 9 godina investitor i -28 u odnosu na Zrinjski i samo bod ispred Zelje kojeg ismijavamo da ce se ugasiti. Govorimo o nekoj kvaliteti, a na derbiju nas otresu s nikad gorom ekipom.miky_hz je napisao/la: ↑09 apr 2022, 15:54vedinjo98 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 15:41
Tu si upravu. U nasoj ligi me nista ne moze iznenaditi. Plus Zeljo je domacinska ekipa, a i morali su im se vratiti oni promasaji iz Trebinja. Zelju Posusje dva puta nagrdilo, a mi ih ugasili s igracem manje.
Liga je katastrofa i u svome tome i izjednacena.
Ujednacena je u svemu sem u platama,ako je to tako a jeste da je sve u 5 deka sto onda mi dajemo tolike pare,imali smisla?
Eno onaj jucer rece za 800 maraka mu dosta igraca igra,ja znam jednog naseg ima preko 10 hiljada ima(bez poreza i svega ostalog) a skoro da i neigra nikako nevazan skroz za ekipu. Znaci mi smo ludi sto bacamo tolike pare s obzirom da je liga takva da smo svi u tih par deka kako rekoste(ja se slazem sa tim).
Znaci mi smo budale u konacnici(kao klub). Ako je liga balansirana a vec pare nisu balansirane znaci mi grijesimo.
Mnogo je uhljebljenih igraca u klubu, kojima ne smeta to sto ne igraju, jer lova lijeze dok se zayebavaju. Problem je sto se dovodi igrac koji zahtjeva veliku cifru, jer je navodno "dokazan", a u praksi ima igraca koji za tri puta manje pare daju malo ili cak puno vise na terenu.
Evo npr. govorio sam za Filipa Dujmovica, krilo iz 2. HNL koji je s 20 godina vec izmislio fudbal za Hebiba i zeljan dokazivanja. A s druge strane s ovim Kipraninom Gogicem sto se spominje je suprotno. Kakvi ti igraci kojima je ova mocvara posljednja prilika za neku zaradu, a pritom se nece nesto ni truditi.
Najbolje omladinske igrace dovoditi, igrace do 25 godina i plafon 2 igraca od 30+ godina, koji ce biti istinski lideri i prevaga na terenu (Merso prije par godina, Bilbija sada). Dakle, bitno je imati igrace zeljne dokazivanja i napredovanja. Postoji milion ovakvih sistema vani. Nista ne moramo izmisljati, sve je vec osmisljeno. Nije sramota prekopirati.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Kurdic u prvoj vcrs i izgleda da ce svih 90 min odigrat...
Ako ovako krene moguće je i otkazivanje. Jer teren sigurno će biti za vaterpolo...
I am coming
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Dobro je ako nas bude 500 sutra, ja bi radije da je tekma u ponedeljak.
Volio bih kad bi Kobiljar dobio malo više prilike da igra u prvoj.
Ćataković
Suljic Avram Kobiljar
Šećerović Ramić
Pidro Mujakić Lazić (?) Šabanović (?)
Dizdarević
Ćataković
Suljic Avram Kobiljar
Šećerović Ramić
Pidro Mujakić Lazić (?) Šabanović (?)
Dizdarević
- ElCartel11
- Kontakt:
Ma Zrinjski se je ovu sezonu izdigao iz ove lige po svemu. Jeste da im današnja utakmica nije nista značila osim eto tog niza uzastopnih pobjeda. Ali ne mogu da vjerujem, da su naši igrači toliko psihicki nestabilni, da za svaku situaciju nesto prigovaraju i dobijaju glupe kartone. Pa jbt razumijem, da se protivis kad je diskutabilan penal ili crveni, ali da se unosis sudiji i psujes zbog auta, kornera, faula na sredini terena to su stvarno gluposti zesce. Normalno je, da te to izrevoltira, ali budi profesionalac i obuzdaj se.
Trebali bi uvesti neke interne kazne, za takve glupe kartone, jer drugačije se nece promjeniti.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Igra sa bratom od HazardaAhmoveliki je napisao/la: ↑09 apr 2022, 22:24Kurdic u prvoj vcrs i izgleda da ce svih 90 min odigrat...

Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
ko dođe na utakmicu svaka mu cast
pa sta je ovo ovako
pa sta je ovo ovako
Sad ja dosao kuci. Zatrpano je sve. Bukvalno su jako male sanse da se ovo moze ujutru do 13h osposobiti i ocistiti teren.
- FKS -
Znamo l' gdje igramo revanš s Igmanom? 

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
-
- Kontakt:
Pa i Zrinjski je dobio dva žuta kartona zbog prigovora, nakon nepostojećih faulova. Nije se baš lahko iskontrolisati kad vidiš da te čovjek krade. Plus im je zbog prigovora i pomoćnik dobio crveni karton.
Pričamo o timu koji je danas mogao izgubiti 100:0 i mirne duši otići kući, jer u široj slici taj mu poraz ništa ne bi promijenio. I njih je uspio klošar iznervirati.
Pričamo o timu koji je danas mogao izgubiti 100:0 i mirne duši otići kući, jer u široj slici taj mu poraz ništa ne bi promijenio. I njih je uspio klošar iznervirati.
-
- Kontakt:
Tesko da ce se ovo danas igrati
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!