Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

Maestro
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la Maestro » 07 apr 2022, 23:06

babino je napisao/la:
07 apr 2022, 22:38
evo i eintracht ima svog Tutu:-)
Neka prognoza sta nam sprema Tuta za junske utakmice? :mrgreen:
Tuta Petrov :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 apr 2022, 01:24

@Maestro, de živ bio malo se porodici posveti. Ako nisi porodican čovjek onda ohani malo.
Ako ćeš i dalje neumorno visiti na forumu, de makar piši uljudno. Mani se primitivizma. Budi čovjek a ne (da se ne izrazavam) :)

Selimbegovic o Petevu: "Moje neko lično vidjenje je da se vidi da Petev ima plan kao i to da igrači stoje iza njega. Treba mu dati vremena. Nedostajalo je malo i sreće u pojedinim trenucima, utakmicama." (Otprilike tako nesto je kazao)
(On je spomenuo Gruziju ali je mislio i općenito... mnogo vise je tu uzoraka kao nesretni kiks protiv Kazahstana kući, nesretno primljeni golovi protiv Francuske iz nepostojećih kornera,prekida i sl., povrede Kolasinca i Susica protiv Francuske kada su morali izaći prije vremena iz igre...bez Dzeke u najvažnijoj utakmici protiv Finske itd.
Druga postava maltene u Kazahstanu i Ukrajini.
Da ne pricamo o individualnim, amaterskim greškama u najbitnijim utakmicama Dzeke, Civica...)

- Petev je vjerovatno najskolovaniji trener nakon Ćire koji nas je vodio ali od prvog dana je u biti sve protiv njega (svi te mrze, od medija preko navijaca do struke). Protiv njega je i igračka kvaliteta koja je najslabija u posljednjih 15ak godina. Protiv njega je i momentum preuzimanja reprezentacije - u trenucima kada smo bili na najvećem dnu i totalnom rasulu u svakom smislu. Protiv njega je i već spomenuti faktor rezultatske, realizatorske nesreće.
Itd.
Moguće da će u junu biti vec bivsi ali ostaje činjenica da je jedan od najskolovanijih.

- Petev je doveden da gradi tim za kvalifikacije za EP i to sasvim uredno odrađuje...mnogo novih imena je prošlo za ovih godinu dana kroz njegove spiskove (Nalic, Dedic, Prcic, Vrancic, Gazibegovic, Susic, Šarić, Đumić, Kovačević, Stevanovic, Demirovic i dr.)...mnogi su odstranjeni zasluzeno (Loncar, Duljevic, Cipetic, Todorović...)

***Petev je zapravo na odlicnom putu da iskristalise tu bazu od 18,19 koji ce biti udarna igla u kvalifikacijama dogodine:

>>>Sehic, Vasilj, V. Kovačević, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kolasinac, Civic, Dedic, Gazibegovic, Krunic, Prcic, Pjanic, Hadziahmetovic, Cimirot, Nalic, Dzeko, Demirovic, Prevljak, Stevanovic...VISCA ako Bog da.<<<

Preostalih 5,6+ imena će se vrtiti tu zahvaljujući formi: Gojak, Menalo, Hotic, Danilovic, Duljevic, Rahmanovic, Hajradinovic, Kodro, A.Kovacevic, jos neki stoper, Todorović, Besic, itd. Mnogo će zavisiti od povreda i forme ko ce dobijati pozive od nabrojanih ali i koliko će ih se moći nadati pozivu a to zavisi od zdravlja ovih gore 18,19 udarnih.
Uvijek moze iskočiti neko neočekivano ime u medjuvremenu: Hasic, ovi Hrvati u Bochumu i Cvajti, Jasic, Gigovic, neko deseti...pred nama je.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 08 apr 2022, 05:10

tako je @hureme, sa malo srece i pogodnijih okolnosti, sa podmladjenih prvih 11 i prosijekom 30+ (dzeko,pjanic, kolasinac, sehic, cimirot, stevanovic, krunic, visca aBd), idemo najmanje do 1/4 na euru.
Danilovic je kljuc svega, izmisli ga majstor taman da se uklopi sa ovim iskusnim, nas novi miske i pjanic u jednom. Grande tuta.
Sve ce to tuta posloziti do eura, kako su vico i gico obecali, to mu i jeste zadatak, a sve do tada su samo prijateljske tekme, podmladjivanje repke i priprema za velike stvari.
Ja, iskreno, ne mogu docekati taj rasplet i cudo kroz euro kvalifikacije.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 apr 2022, 05:23

Prije svega drago mi je da ustajes na sehur. :)
Mozda i ne dočekaš to čudo kroz euro kvalifikacije jer će Petev u slučaju loših rezultata u junu biti bivsi.
Njemu se nažalost više sudi na osnovu prijateljskih nego kvalifikacionih utakmica. Konačan stav prednjači upravo zbog loših igara u tim nebitnim utakmicama s uglavnom kombinovanim sastavom. Kvalifikacije za SP je odradio više nego dobro do Finske.
Možemo se mi natezati do sutra ali to su činjenice.

Sto se tice tih iskusnijih igraca koje si nabrojao samo Dzeko je prestar (ce biti)...ali bez obzira na to bitan dokle god bude igrao na najvećem nivou i ne budemo imali bolje u fazi napada. Ako si gledao intervju Ibisevica jasno ti je zašto je Edin i njegovo iskustvo i dalje bitno.
Igra i Ibrahimović s 40, Pepe neprikosnoven s 39.
Bez spoja iskustva i mladosti, šipak ćeš moći i napasti plasman na EP.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 08 apr 2022, 12:02

Bosna i Hercegovina vs Gruzija - (0:1)

Sreća pa nam je ovo kombinovani sastav. :kafa:

slika

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 apr 2022, 12:14

Ne može mu se suditi po prijateljskim utakmicama iako je sam rekao da su važne i igrali smo u najjačem sastavu, utakmica protiv Ukrajine se ne broji, protiv Francuske nije imao sreću kriva je korner zastavica, protiv Kazahstana opet nije imao sreću, ne broji se ni utakmica protiv Finske jer je bila prva utakmica kvalifikacija.

Kakvi se sve izgovori traže za ovu ublehu. Možemo i tako za Sušića - protiv Kipra smo imali dobre prilike, još je i Pjanić promašio penal; protiv Izraela je Šunjić dobio crveni karton i bili smo bez napadača. Što je dobio otkaz? Koristeći istu logiku kao za ovog Petrova, nije Safet ništa kriv i nije trebao dobiti otkaz. A nije trebao ni Meša dobiti otkaz jer nije imao sreću, Ircima su svirali nepostojeći penal u baražu a protiv Grčke loš teren. Ostani Meša!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 apr 2022, 12:35

U slučaju loših rezultata ? Pa šta može biti lošije od najlošijih kvalifikacija u historiji reprezenacije ?

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 apr 2022, 14:47

@haso, malo bolje čitaj pa ćeš vidjeti da sam napisao "uglavnom" u kombinovanim sastavima a ne uvijek.
@Vucevich, porediti Susica i Peteva je besmisleno u svakom smislu.
Jedan je preuzeo najlosiju reprezentaciju u povijesti i u totalnom rasulu, drugi je preuzeo reprezentaciju u najvećem usponu i igracki najkvalitetniju ikada.
Ja sam ti citirao sta je rekao željeni Selimbegovic...

Cinjenica je da to izgleda loše u prijateljskim. Cinjenica je da to uopće nije izgledalo loše u kvalifikacijama (izuzev Finska), čak vrlo dobro a na momente i odlično. I kada je to izgledalo dobro, niste se javili da pohvalite igru...bila je bar 5x iznad vaših očekivanja, krenuvši od Finske preko Francuske do utakmice u Ukrajini. Tada ste se usutili.
Cinjenica je da mu je nedostajalo sreće u nekim momentima.
Ja nemam problem da kažem da ne valja, ako ne valja (Finska totalno rasulo)...kao sto je to trenutno situacija (posljednje 4 utakmice, samo Finska bitna).
Moguće da će se taj niz nastaviti i Petev bude bivsi u junu...zasluženo. Trenutno boljeg izbora nema na pomolu.
Ostaje da vidimo.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 apr 2022, 14:57

Niko ih ne poredi u trenerskom smislu ili šta već, nego se radi o činjenici da je do sada svaki selektor, od Smajlovića do Baždarevića, odgovarao za loše rezultate i bio glavni krivac, dok se za Petrova traži svaki mogući izgovor od korner zastavice, ofsajda, sudije, vremena, terena, sreće samo da ne bi slučajno ispalo da je možda nešto do njega.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 08 apr 2022, 15:46

Još mi se prikazuje tweet neke persone iz Bugarske koja je rekla da je Petev uništio reprezentaciju kada je vodio... tada mj je izgledalo suludo ali to sada se čini i u BiH.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 08 apr 2022, 16:08

Hurem najbolji forumas. :salut:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 08 apr 2022, 16:14

Susic je s reprezentacijom ocitao fudbalske lekcije mnogima, pa tako i Francuzima u Parizu.

Petev to ne moze ni u23 reprezentaciji Kuvajta.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 apr 2022, 16:17

Ma na stranu sva prica, Petev ima cak i nekih ok taktickih ideja, fakat je pismeniji od vecine selektora koji su nas vodili, ali nije samo to Ivaylo Petev i nije samo to posao selektora.

Pa skupa sa Petevom dolazi i promovisanje Sanicanina, Danilovica i ostalih Vicinih igraca. Dakle ne moze se Petev posmatrati odvojeno od kofera problema koji s njim dolazi.

Sto se drugih stvari tice, kvalifikacije za Evropsko bi trebale biti posljednje Sehicu, Stevanovicu, Pjanicu, Cimirotu i Dzeki, mozda cak i Kolasincu i Krunicu.

Ok, slazem se da mi imamo najmanji kvalitet ikad, ali sta to tacno gradimo za buducnost na ovim temeljima koji su uspostavljeni? Nema ovdje nikakve buducnosti, svi ovi sa gornjeg spiska su manje vise standardni.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 08 apr 2022, 17:24

"Petev je vjerovatno najskolovaniji trener nakon Ćire koji nas je vodio ali od prvog dana je u biti sve protiv njega (svi te mrze, od medija preko navijaca do struke)."

Pa koji normalan trener koji drzi do sebe i svog imena ce onda doci u takvu sredinu? Znao je da ga sve to ceka prije nego sto mu je ponudjen posao, sta ga sad treba jos i zaliti sto radi u takvim uslovima ko da volonterski radi, a ne za platu i jos koji bonus sa strane za menadzerske igrace.

Pozelio je bugarski fudbal i eto da se ne pati nek ide u Tsarsko Selo i uziva, osim ako nije igrao za neko rivalsko selo pa mu i tu dres skinu na pressici.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 08 apr 2022, 18:56

Trener sa najlosijim skorom u istoriji. Kraj price next please, analize prepustiti Colpi i ostalim strucnjacima
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 apr 2022, 21:35

Ethel je napisao/la:
08 apr 2022, 17:24
"Petev je vjerovatno najskolovaniji trener nakon Ćire koji nas je vodio ali od prvog dana je u biti sve protiv njega (svi te mrze, od medija preko navijaca do struke)."

Pa koji normalan trener koji drzi do sebe i svog imena ce onda doci u takvu sredinu? Znao je da ga sve to ceka prije nego sto mu je ponudjen posao, sta ga sad treba jos i zaliti sto radi u takvim uslovima ko da volonterski radi, a ne za platu i jos koji bonus sa strane za menadzerske igrace.

Pozelio je bugarski fudbal i eto da se ne pati nek ide u Tsarsko Selo i uziva, osim ako nije igrao za neko rivalsko selo pa mu i tu dres skinu na pressici.
Pa to je to, sigurno je bio svjestan da će način njegovog imenovanja dovesti baš do toga.

"Nemojte me mrziti molim vas, iako me doveo Vico Zeljković kojeg vi ne volite kršenjem procedura, a kako bih mu bio poslušan i reprezentaciju koristio za promovisanje njegovih igrača poput Saničanina i Danilovića, ja nisam loš i nisam baš kriv za to".

Pa sve ono što su mediji, navijači i časna i upućena struka (čitaj: Marko Topić i slični) tvrdili, obistinilo se. Dobili smo selektora, koji, sve da je Pep Guardiola lično, uopšte nema u primarnom fokusu fudbal. Ali eto nije on kriv za to.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 apr 2022, 22:40

E vala bas ovaj @hurem je imao nekad dobre j zanimljive analize i postove ali zadnje vrijeme bas sere i lupaa skroz se pogubioo sa ovim alibijima za Tutu
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 apr 2022, 00:18

Wanderson je napisao/la:
08 apr 2022, 16:14
Susic je s reprezentacijom ocitao fudbalske lekcije mnogima, pa tako i Francuzima u Parizu.

Petev to ne moze ni u23 reprezentaciji Kuvajta.
Susic je očitao lekciju (1:1) u Parizu s najjačom reprezentacijom ikada protiv najlosije Francuske ikada. 0:2 na Koševu. Koliko smo bili jaki očekivale se pobjede u obije utakmice protiv slabe Francuske.
Petev je odigrao 1:1 u Strasbourgu s najslabijom generacijom ikada protiv ponajbolje Francuske ikada. Koliko smo bili slabi i u raskolu 95% navijača je očekivalo najmanje po petardu u obije utakmice.

@imajednabrigada, nisu to uopće alibiji nego sam prokomentarisao izjavu Selimbegovica.
Ne moze biti traženje alibija ako sam rekao da je Petev glavni krivac za poraz protiv Finske zbog pogrešne postavke.
Za razliku od većine ne donosim sud na osnovu prijateljskih utakmica nego izuzev na osnovu takmičarskih.
Svjestan sam da to nije valjalo u prijateljskim kao ni protiv Finske na B.polju. Sve ostalo je u kvalifikacijama itekako valjalo, često i iznad očekivanja iako to mnogi neće priznati jer im je objektivnost strana riječ.
Petev ima posljednju šansu u junu da pokaže da moze stvari okrenuti na bolje ili da ipak nastavi u rezultatskom sivilu i postane bivši. Doveden je za projekat EP a ne SP.

Podržavam ga najviše iz 2 razloga:
- jer je imao dobrih momenata, boljih čak i od Bazdarevica, a za Robija i Bajevica da ne spominjem (taktika, pozivi, priprema utakmica, izmjene itd.).
- jer ne želim promjene da bi se samo mijenjalo. Smatram da je rano za promjenu, tim prije jer je u finišu sezone teško naći željeno ime ili kombinaciju imena kao kvalitetno rješenje na poziciji selektora.
Poslije junskih utakmica je skoro pa idealno vrijeme za novog selektora koji će imati potom LN na jesen za upoznavanje i iznošenje svojih ideja...pozitivni sok je kratkog vijeka. 6+ utakmica ulijeni igrace pred početak superbitnih utakmica u kvalifikacijama.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 apr 2022, 00:34

Da mi je samo znati ako je osim Finske sve valjalo i bilo cak iznad ocekivanja kako zavrsismo grupu sa manje bodova od Luksemburga i Latvije i istim brojem bodova kao Gruzija.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 apr 2022, 00:59

Ethel je napisao/la:
09 apr 2022, 00:34
Da mi je samo znati ako je osim Finske sve valjalo i bilo cak iznad ocekivanja kako zavrsismo grupu sa manje bodova od Luksemburga i Latvije i istim brojem bodova kao Gruzija.
Kad bi znao uzeti sve objetkivne okolnosti u obzir shvatio bi da je broj bodova najmanje bitan u konačnom sudu o tome kako je to izgledalo do Finske.
U tim kvalifikacijama jedina mrlja Petevu jeste samo Finska.
Njegovi prethodnici su bivali mnogo vise umrljani u dosta boljim okolnostima. Ali hajd, da ne sirimo dalje priču.
Juni je pred nama kada ćemo vidjeti da li je Finska incident ili početak kraja Petevu.

Mozda ne bi bilo loše da prestanete precjenjivati našu reprezentaciju pa da vam ne bude čudno kako Gruzija u takmičarskoj utakmici pobijedi Švedsku 2:0 koja je bolja od nas, od Španije izgubi minimalno u 90+ minuti, od Grčke izgubi u 90+ min.
Nit je Gruzija kanta za nabijanje nit smo mi sila.
Nit je Finska kanta nit smo mi sila.
Nit je Luksemburg kanta nit smo mi sila.

Jedino koga možeš napucati trenutno u Europi su San Marino, Andora, Lihtenštajn i Gibraltar. Niko vise!

Sto prije se pomirite s tim da mi moramo igrati takticki na rezultat to bolje za vas.
I meni je trebalo dosta vremena da se pomirim s tim.
Istina je da bismo i mogli vise u nekim utakmicama ali samo pod uvjetom da igramo s najjačih 11 u takmičarskoj formi. A ne da ti fali Dzeko ili Pjanic, klupiran Hadzikadunic, Krunic itd. Da ne nabrajam.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.