Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je pod koncesijom od 2019 godine , francuska kompanija "VINCI Airports" je vlasnik narednih 25 godina .bob je napisao/la: ↑08 apr 2022, 22:17ma nemamo kapaciteta za puno vise, eno mislim tek sad napravili garazu u sa za treci avion al opet danas i prije deset godina ne moye se reci da nema napretkaRobust je napisao/la: ↑08 apr 2022, 21:35tek kad vidis brojke pristine i tirane skontas koliko smo mi debili pa ne znamo privuci vise aviokompanija do prosle godine jbt nisi imao vezu sa Londonom i parizombombaysaphire je napisao/la: ↑08 apr 2022, 21:12
Pusti ti to tebra , iz Srbije prema Istanbulu ima 34 leta ( 32 iz Beograda , 2 iz Niša ) sedmično .
Dodaj još 22 leta iz Prištine![]()
Yebote pa iz Prištine ima više letova za Istanbul nego iz Sarajeva ( 22>21 )![]()
Iz Tuzle , Banja Luke i Mostara 0 letova ...![]()
![]()
a da imam kesha kupio bih nekoliko jugica u rs jeftino ovdje osnovao firmu rent-a-yugo strancima iznajmljivao i u to ukljucio paket obilaska komunistickih lokacija po drzavi od vraca, konjica , tjentistato njih pali samo tako
jedini minus u tome sto bih se ubio gurajuci juge![]()
... ako se dobro sjecam u bg tesla mislim da je data franzuzima na koncesiju a i u pristini su francuzi ...
Od 2010 godine aerodromom Adem Jashari u Prištini upravlja tursko - francuska kompanija Limak Kosovo International Airport Sh.a. Inidirektno , preko koncesije Lyonskog aerodroma , VINCI koncesionar beogradskog aerodroma , postaje suvlasnik i te koncesije . Koncesija je izdata na 20 godina.
Sarajevski aerodrom trenutno ima 7 parking mjesta za avione , kada novi terminal bude u potpunosti funkcionalan ( mart 2023 godine ) tada će aerodrom moći da primi 2 miliona ljudi godišnje , ali moglo bi se ići i do 2,4 miliona putnika .
Interesantno je da aerodrom Tuzla ima 18 parking mjesta za avione , niz helipada i prostor na vojnom dijelu .