FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 08 apr 2022, 10:56

mnon46 je napisao/la:
08 apr 2022, 10:54
MortemHz je napisao/la:
08 apr 2022, 09:57
mnon46 je napisao/la:
08 apr 2022, 09:55
Znal ko kakva je procedura kad se članska izgubi, moram li novu plaćat?
Ma jok, otiđi do kluba i reci da si izgubio i napravit će ti novu. Ponesi ličnu čisto da možeš dokazati identitet.
Fala, srce si
:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2022, 11:21

Pantelija je napisao/la:
08 apr 2022, 10:56
mnon46 je napisao/la:
08 apr 2022, 10:54
MortemHz je napisao/la:
08 apr 2022, 09:57

Ma jok, otiđi do kluba i reci da si izgubio i napravit će ti novu. Ponesi ličnu čisto da možeš dokazati identitet.
Fala, srce si
:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2022, 11:23

Mirvić: Svim sponzorima će Sarajevo biti prvi izbor na Balkanu, imamo preko 200.000 navijača

Ismir Mirvić, većinski vlasnik, glavni investitor i predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao je da će učiniti sve kako bi ispunio cilj, san i viziju – jako evropsko Sarajevo.

Investiranje u FK Sarajevo smatra “životnom misijom”, raduje ga i što je kao prvi Bosanac investitor u klub od septembra prošle godine vratio vjeru navijača u bolju budućnost, posebno jer su ponovo ”postavljeni jaki i zdravi temelji za ostvarenje velikih planova, stvaranje najboljeg kluba na Balkanu”.

Ranije je Mirvić govorio da je, strateški gledano, potencijal FK Sarajevo prilično neiskorišten. Na pitanje da li mu angažman u bordo klubu predstavlja životni izazov, Mirvić je odgovorio:

“Od samog starta pokazao sam iskrene namjere. Ovdje sam rođen, volim ovaj grad i volim FK Sarajevo – to je moj klub. Veliki sam ljubitelj fudbala. Kao biznismen sam investirao u desetine uspješnih kompanija u Americi i uživam u izazovima koji drugim ljudima izgledaju nepremostivi. Preuzimanje Sarajeva je izazov koji nisam želio propustiti i ovaj projekat doživljavam kao svoju ostavštinu našem gradu i našoj državi.”

Dodao je da grad Sarajevo ima nevjerovatan duh, ali i da danas nema poziciju i prepoznatljivost kakvu zaslužuje.

“Sarajevo kao grad ima nevjerovatan duh. Nisam upoznao nikoga ko je posjetio Sarajevo i ostao ravnodušan. No, nažalost ne bih rekao da Sarajevo danas ima poziciju i prepoznatljivost kakvu zaslužuje. Promocija FK Sarajevo je i promocija našeg grada i meni kao rođenom Sarajliji misija. Sinergijskim djelovanjem na ovakvoj promociji puno će dobiti oba Sarajeva, a i Bosna i Hercegovina“, dodao je Mirvić.

Šta je najveći potencijal kluba? Na šta ćete se najviše fokusirati?

“Vidim nevjerovatnu priliku u našoj akademiji. Naša akademija će biti najbolje trening mjesto na kojem će dječaci i djevojčice iz Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana imati priliku postati profesionalni sportisti. Zahvaljujući mom dosadašnjem iskustvu i jakim vezama u svijetu fudbala u prilici sam otvoriti im vrata najvećih svjetskih klubova. U našoj akademiji trenutno trenira preko 260 dječaka i djevojčica i klub će svima pružiti priliku i omogućiti uslove da budu jedni od najboljih igrača. Želja mi je da naš klub bude ostvarenje sna svakog djeteta koje voli igrati fudbal”, istakao je prvi čovjek bordo kluba.

Da li je za vas fudbal samo sport ili u klubu vidite i poslovnu priliku?

“Moja vizija u poslovnim smislu za FK Sarajevo je da klub postane samoodrživ i profitabilan. Mi ćemo sve aktivne, ali i buduće saradnje dodatno osnažiti i proširiti, jer smo idealna platforma za promociju njihovih aktivnosti i kanal za izlazak na tržište Bosne i Hercegovine. Svim sponzorima će FK Sarajevo biti prvi izbor na Balkanu i pouzdan partner sa odličnim sportskim rezultatima. Naš pristup klubu je totalno drugačiji. Imamo preko 200.000 navijača i pozicionirat ćemo se kao uzoran biznis model upravljanja bilo kojim sportskim kolektivom. Moja je želja Evropa i evropski timovi na punom Koševu, a put u Evropu otvara i mnoga druga vrata.”

Turske kompanije su vaši sponzori. Jedna od njih je Turkish Airlines s kojom imate dugogodišnju saradnju. Kako vidite proširenje te saradnje i da li ćete sarađivati s drugim turskim kompanijama?

“Veza između Bosne i Hercegovine i Turske je prirodna, nama oduvijek bliska i iznad fudbala, stoga i našu saradnju vidimo kao nešto što je iznad klasičnog fudbalskog sponzorstva. Turska je naš strateški partner i vjerujemo da je i prisustvo Turkish Airlinesa u Sarajevu znak podrške i odanosti Republike Turske Bosni i Hercegovini. Ovo je značajna prilika da se Turske i kompanije Bosne i Hercegovine povežu još jače kroz fudbal jer su obje države fudbalske nacije. Tako smo formalizirali i saradnju sa International University of Sarajevo (IUS, op. a.) i Maarif školama, koja je nastala kao rezultat iskazane želje da zajedničkim projektima promoviramo sport, sportske aktivnosti i fair-play. Posebna pažnja u okviru pomenute saradnje bit će posvećena aktivnostima kao što su promocija kulture Bosne i Hercegovine i Republike Turske, organizacija različitih vrsta sportskih aktivnosti, društveno koristan rad, promocija rada i aktivnosti IUS-a, kao i saradnja sa Maarifom i drugim institucijama i organizacijama iz Turske. FK Sarajevo će Maarif učenicima, a i studentima IUS-a omogućiti besplatno prisustvo domaćim zvaničnim utakmicama, a trajanje memoranduma je tri godine. Ne smijemo propustiti ovaj momenat da bolje povežemo naše zajednice, našu djecu i mlade”, zaključio je Mirvić.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 08 apr 2022, 11:24

slika
Sarajevo ljubavi moja.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 08 apr 2022, 11:28

– Itekako! Iako ne volim da izdvajam nikoga, spomenut ću da je Tarik Ramić imao dobre utakmice, u juniorima se ističu još Muhamed Buljubašić, Muharem Trako…, a tu su još Belmin Dizdarević, Andrej Đokanović, pa Dal Varešanović koji nije slučajno bio u velikom Liverpoolu. Sve su to mladi momci koji će polako na duge staze da ponesu najveći teret kluba. Sada je roster prevelik, imamo 26 igrača, a na ljeto će biti 20 kvalitetnih i među njima svi ovi mladi momci. Davat ćemo im šansu, razvijati ih, a uporedo i juriti rezultat.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 apr 2022, 11:53

Svima puna usta akademije, a nama i dalje solidnu minutazu imaju Merso, Krste i Hebib. Vec od ove sezone u ligaskim mecevima je trebalo gurat Traku, Irfana i Tarika Ramica, ako ne i Buljubasica. Sta mozes izgubit, ligu smo ionako halalili. Evo sad protiv Rudara, pola sata Irfanu Ramicu dat, Tarika mozda u prvu postavu prije Djokanovica (nije gori sigurno). Traku bi svakako trebalo gurat prije i Mujakica, a pogotovo Dupovca i Palica.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 08 apr 2022, 12:08

Uz sav sentiment koji imamo prema Krletu, Mersi, Hebi...uzasna greska je bila produzavanje na vise godina njihove ugovore. Velike plate, doprinos minimalan. Velika lova se tu pukla za tih par godina novih ugovora.
- FKS -

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2022, 12:18

Hajdeee je napisao/la:
08 apr 2022, 12:08
Uz sav sentiment koji imamo prema Krletu, Mersi, Hebi...uzasna greska je bila produzavanje na vise godina njihove ugovore. Velike plate, doprinos minimalan. Velika lova se tu pukla za tih par godina novih ugovora.
Greška jeste al to je bio period prije Mirvica, odnosno kad smo bili bez novca a Sabrina i Kasum se koprcali pošto su nas tuzili igraci a nikog nisu mogli dovesti ovi su pristali na smanjenja plata i zeljeli su ostati. Jednostavno to su bili očajnički potezi SKoreje da imaju bilo kakav igrački kadar.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2022, 12:30

Igrači kojima ističe ugovor za dva mjeseca:

Lazić
Bodul
Cmiljanić
Bagarić

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2022, 12:36

MortemHz je napisao/la:
08 apr 2022, 12:30

Lazić
Bodul
Cmiljanić
Bagarić
Po meni ni jedan ne treba ostati, Bagarić je ok igrac al ovo sto igra kod nas je ispod svakog nivoa.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 08 apr 2022, 12:37

MortemHz je napisao/la:

Lazić
Bodul
Cmiljanić
Bagarić
Ma rijesit se svakog od njih. Lazic i cmiljanic jer su stranci a nisu neka razlika na terenu. Bodula nigdje evo zadnje 2-3 tekme a svakako slaba radilica na terenu. Bagaric me protiv konjica bas iznervirao koliko je statican. Uz to se nadam da ce biti bar 2-3 sporazumna raskida ugovora. I onda fino popuniti kadar na ljeto.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 apr 2022, 12:38

Svi nekiduuuu
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 apr 2022, 12:41

MortemHz je napisao/la:

Lazić
Bodul
Cmiljanić
Bagarić
A mislim da će otići i Kobiljar i Mirko.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 08 apr 2022, 12:47

MortemHz je napisao/la:

Lazić
Bodul
Cmiljanić
Bagarić
Svima se zahvaliti i dovidjenja.
Cmiljanic sklon povredama+stranac
Bodul nema vise mjesta kod nas,nece grijati klupu sigurno.
Bagaric kao sto sam rekao najgori napadac u historiji kluba.
Lazic od ove cetvorice mozda i najvise zasluzuje da ostane.Vratio se u klub kad nije bilo fening,vjerujem da igra za neku minimalnu sicu.Po meni nije imao neke vece greske ove sezone,cak nas i izvukao par puta ali vjerovatno ide i on...

Uz ovu cetvoricu,ocekujem jos raskid ugovora sa:Kanuric,Palic,Oremus,Velkoski,Ahmetovic
Takodjer ne bi me iznenadilo i da Kobiljar ode.Uz najvjerovatniju prodaju Andreja i Belmina na ljeto,ovo bi nam kako po broj igraca u ekipi tako i financijski omogucilo dovodjenje jos 4-5 top igraca
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2022, 12:52

keli je napisao/la:
08 apr 2022, 12:37
MortemHz je napisao/la:

Lazić
Bodul
Cmiljanić
Bagarić
Ma rijesit se svakog od njih. Lazic i cmiljanic jer su stranci a nisu neka razlika na terenu. Bodula nigdje evo zadnje 2-3 tekme a svakako slaba radilica na terenu. Bagaric me protiv konjica bas iznervirao koliko je statican. Uz to se nadam da ce biti bar 2-3 sporazumna raskida ugovora. I onda fino popuniti kadar na ljeto.
Tako nekako. Ističu im ugovori a vidim da klub ne reaguje pa zato i mislim da nećemo produžiti ugovor sa ovim igračima, eventualno možda jedan igrač da ne bude previše odlazaka. Nije isključeno da se dogovorimo za raskid saradnje sa ovih par igrača koje je @Hajdee naveo samo što ih moraš nešto isplatiti jer svi imaju po godinu ugovora. Da se ja pitam ja bi se pokušao ljudski dogovoriti sa Velkoskim i Hebibovićem čim sezona završi, Mersu bi ostavio jer odlaze Cmiljanić i Bagarić a nekoga moraš imati na klupi. Lazić je u 90 minuta uradio više nego Mujakić otkad se vratio a ima manju platu. Iako je stranac ja bi razmislio da njega ostavim. Nismo baš ovo očekivali ali u defanzivi imamo strašnih problema, Mujakić i Dupovac su trenutno užasni, baš horor.
Lazić-Dupovac-Mujakić-Trako i nije tako loše na papiru pod uslovom da se ova dvojica vrate u formu, sve zavisi od toga. Ako Lazić ode onda moramo dovesti dobrog stopera. Trako mora dobijati šansu, ne vjerujem da je u ovako lošoj formi kao Mujakić ili da bi dobio 15 crvenih kartona kao Dupovac.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2022, 12:57

NajvecaRadosti je napisao/la:
08 apr 2022, 12:47
MortemHz je napisao/la:

Lazić
Bodul
Cmiljanić
Bagarić
Svima se zahvaliti i dovidjenja.
Cmiljanic sklon povredama+stranac
Bodul nema vise mjesta kod nas,nece grijati klupu sigurno.
Bagaric kao sto sam rekao najgori napadac u historiji kluba.
Lazic od ove cetvorice mozda i najvise zasluzuje da ostane.Vratio se u klub kad nije bilo fening,vjerujem da igra za neku minimalnu sicu.Po meni nije imao neke vece greske ove sezone,cak nas i izvukao par puta ali vjerovatno ide i on...

Uz ovu cetvoricu,ocekujem jos raskid ugovora sa:Kanuric,Palic,Oremus,Velkoski,Ahmetovic
Takodjer ne bi me iznenadilo i da Kobiljar ode.Uz najvjerovatniju prodaju Andreja i Belmina na ljeto,ovo bi nam kako po broj igraca u ekipi tako i financijski omogucilo dovodjenje jos 4-5 top igraca
U jednom prijelaznom roku neće sigurno toliko, to je sve zajedno 12 igrača a tu je i Pidro koji odlazi ubrzo.
Mislim da je realnije da ne produžimo ugovor sa 3 ili 4 igrača, prodamo recimo Đokanovića ako bude zainteresovanih i da probamo dogovoriti raskid ugovora sa dvojicom ili trojicom.

tm01hzne2
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne2 » 08 apr 2022, 12:58

Pozdrav svima :bih:

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 08 apr 2022, 13:09

tm01hzne2 je napisao/la:
08 apr 2022, 12:58
Pozdrav svima :bih:

:mrgreen: :bih:
1946

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 08 apr 2022, 13:43

Sjebat ce se nacija na ljeto :)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: DzemoSmjecanin, epidemija, USB, Vanja8 i 28 gostiju.