FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 07 apr 2022, 11:16

Ovo sa Daviesom je ludjacki, Julian je pokusao toliko ziheraski odraditi ovaj mec da je rizikovao igraca koji ima probleme sa srcem.

Ne znam zasto nije malo vise kalkulisao protiv Freiburga a Goretzku ostaviti za Spance no sad je vec kasno da se bilo sta prica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 apr 2022, 12:27

dirkules je napisao/la:
07 apr 2022, 01:21
Također jedan detalj mi je ostao, Sane izgubi loptu, Villareal kreće u kontru iz koje napravi zicer, Sane ni želje ni volje da se vraća u odbranu, pogotovo što je sam kumovao kontri.
Mili moj, taj detalj se prečesto dešava, bolje rečeno redovna pojava. Promašen transfer 100%, prvi kojeg se treba riješiti.
Dobro onaj jedan primjeti da izgleda kao mahmuran, pa dva dana uoči meča sa Freiburgom uhvaćen u baru u jedan iza ponoći kako pije. Ja ne znam koja je njegova uloga, šta se zamišlja pod tim ofanzivni univerzalac? Po krilu nije ubojit, oko 16a se vrti sa alibi pasovima prvom do sebe ili nazad. Kreativnost nula, dribling isto tako. Ako mu se ukaže prilika opaliće po golu i tu se priča završava. Trka, zalaganje, vraćanje nazad, dueli, psiha....katastrofa. Nije njega Pep samo onako napenalio i onaj buljaš iz Elfa ga izostavljao sa nominacija za neke od prvenstava.
Razočarenje je za neke koji u njemu vide nešto. Meni je samo odvratna pojava koju ne želim da gledam u ovom dresu.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 apr 2022, 12:38

Zubalo se previše keslao pred početak meča. Nije nigdje gledao ovu ekipu, ne poznaje trenera koji je doktorirao na kup takmičenjima. Imao sam loš osjećaj za ovu utakmicu i nisam ništa ni pisao pred početak meča. Neće ovo ni u uzvratu biti lako, naprotiv. Dozu optimizma dobijaš time da ne možeš dvaput podcijeniti istog protivnika u 6 dana I što se očekuje da većina igrača pruži maksimum, jer im je onda kraj sezone već sredinom aprila.
Valjda krele izvede komplet klupu I omladince na teren protiv Augsburga.
Vom Jäger zum Gejagten

Pirkehzsa
Kontakt:

Post Postao/la Pirkehzsa » 07 apr 2022, 12:39

Jedini solidni sinoć sto su se borili i pokušali nešto Coman i Hernandez. Taktika samoubilacka i sto neko napisa izgledali smo ko Leipzig u LP. Nije problem ni izgubiti ako daš sve od sebe i boris se, ali ono sinoc je bilo sramotno izdanje. Nadati se prolasku u uzvratu, Nagelsmann pokazuje polahko da nije kalibar za Bayern.
Hajde sto je Davies počeo pa inekako, ali da protiv ovako čvrste ekipe počne Musiala umjesto Goretzke...

Bit će bolje u drugoj utakmici aBd.

Mia San Miaaaaa

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 07 apr 2022, 13:07

Pa kad mu je obećao, možda u uzvratu izvede Sarra jer je i njemu nešto obećao.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 07 apr 2022, 13:54

Na stranu greške trenera,postavke igre i svega,ali ovdje je jednako ili više i do igrača.
Da se razumijemo ja sam ubjedjen da čemo proći,i čvrsto vjerujem da imamo tim za finale,boga molim da u parizu igramo s Realom i vratimo im za sve kradje i poraze.
Ali ovdje sinoć,me ovaj scenario dosta podsjeća na inu kurcobolju igrača kada su otjerani Anceloti,Kovač i slično.
Lewa,Muller,Ganabry pa brate neznam koji je od njih trojice sinoč uradio manje.
Ok loša formacija,rano primili gol,sve stoji ali brate u nekim trenutcima utakmice Hernandez je išao toliko naprrd i kroz sredinu,i preko krila da je tužno da ostali ni ne pokušavaju.
Čak i Kimich uz dužno poštovanje brate pa zar neznate centrirati,Coman pa brate svaki centaršut je bio visoko i na drugu stranu,već znaš da če lopta završiti kod auta u nogama Daviesa da on isto pokuša.
Musiala,svaka čast svim stručanjacima i svemu nema mišiće za tu poziciju,ok zna iznijeti loptu povući naprijed ali **** to ako nemože pokriti i nazad i fizički iznijeti što treba
Brate mjesto mu je naprijed,svakako imaš dva krila (ganabry koji čini mi se jednostavno svoj arsenal umiječa sveo na dati gol nakon kontre s desnog krila,i Sanea koji kad hoče može sve,ali uglavnom ga boli **** i volja mu je nula,trčati boriti se neznam šta je ali realno Kahn i Brazzo bi se trebali sjetiti kako Hoenes ulijeće u slačionicu i **** svima majku jer se niko neigra s ovim dresom),hvala bogu sve nam i dalje ide na ruku,gol u gostima ne postoji pa i da primimo jedan nije belaj,igramo kuči pun stadion,ali brate treba ove koji se smatraju vodjama staviti pred upravu i objasniti da na trenu treba da zasluže to što traže,i da tako pokažu da imaju oravo tražiti nešto.
Od lewe,mullera,ganabrya pa do ostalih.Fali nam kreativan veznjak strašno,ali i da ga dovedemo gdje da igra,pored Kimicha i Goretzke i ovih vodja tkozvanih Muller koji nakon pto je sinoć izveden tek očekujem belaje od njega,Coman,I drugo krilo,jednostavno je čini ki se zasićenje kdo nekih igrača,a i realno situacija koja i nagelsmana stavlja u težak položaj,on je taj koji u narednih pet godina mora da skloni Mullera,Lewu,Nouera iz tima a do sada je i izmjena njih u 80 min bila problem,a kako drugačije napraviti mjesta za Musialu i druge mladje igrače.
Kako god uz malo ozbiljniji pristup očekujem pobjedu i onda liverpolu pokazati da smo mnogo više od onih 0-0 i 1-3

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 apr 2022, 14:35

Musiala je ofanzivni veznjak. Kad su mu tražili da igra krilo - može, isto tako zadnjeg veznog. Daj samo da igra pa bilo gdje. Ustvari kod nas bek igra na krilu i često se nađe u protivničkom 16u. Stoperi razigravaju igru i glume de Brojna. Previše ofanzivnih igrača i stvara se gužva pa kad ne ide izgledaju ko muhe bez glave. Greške snose svi, ali zašto je treneru trebalo ono sinoć?

Ima dosta istine i što kolega Bayo često ističe. Svima se udovoljava ģdje će igrati, kad će izaći, koliku će platu dobiti....

Hajd neka je Pfonzia stavio od starta, momak se zalagao, bio neumoran, spasio siguran gol i jbga, imao za protivnika igrača koji je odigrao strašan meč ( Juan Foyth). Ali, zašto toliko ofanzivno, zbog čega uvijek vjetrometrina otpozadi i kad si u gostima I kad igraš važnu utakmicu. Može li se nekad na rezultat igrati, da se ne istrošiš previše, bez nekog pretjeranog rizika. Da imaš 2 van dajka isto bi izgledali sa ovako podignutom odbranom, nemaš ti tu puno kritikovati stopere. Okej, igraš na gol više, lepršavo, sve sijeva. Često i vrlo uspješno. Ali, ali....ne uvijek. Nek im ovo bude opomena, ako prođu da znaju šta ih čeka protiv još opasnijeg protivnika. Očigledno da mi to ne znamo, nećemo i tako će se nastaviti. Sve je još dobro kad ofanziva radi, pa je još i neizvjesno i možeš rahat i ispasti ako je sve pruženo. Nezalaganje, krcobolja, bezidejnost boli i preko toga se ne može preći.

Kimmich je osmica, ne može igrati šesticu u ovom sistemu i sa ovim igračima. Mislim, može protiv buranije, važne i velike utakmice teško.
Trebao je početi sa Goretzkom u tandemu, Musialu gurnuti naprijed umjesto Müllera. Zbog čega je zamjenio strane Gnabryju i Comanu? Da zavara protivnika? Svako zna da je to pogrešno i da im je makar rekao da se u toku meča zamjene, ali jok.
Vom Jäger zum Gejagten

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 07 apr 2022, 16:04

Lista igrača Bayerna za koje se može garantirati da neće podbaciti kad su u pitanju najbitnije utakmice:

1. Lucas Hernandez

Kraj liste.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 07 apr 2022, 16:09

geronimo je napisao/la:
07 apr 2022, 12:27
dirkules je napisao/la:
07 apr 2022, 01:21
Također jedan detalj mi je ostao, Sane izgubi loptu, Villareal kreće u kontru iz koje napravi zicer, Sane ni želje ni volje da se vraća u odbranu, pogotovo što je sam kumovao kontri.
Mili moj, taj detalj se prečesto dešava, bolje rečeno redovna pojava. Promašen transfer 100%, prvi kojeg se treba riješiti.
Dobro onaj jedan primjeti da izgleda kao mahmuran, pa dva dana uoči meča sa Freiburgom uhvaćen u baru u jedan iza ponoći kako pije. Ja ne znam koja je njegova uloga, šta se zamišlja pod tim ofanzivni univerzalac? Po krilu nije ubojit, oko 16a se vrti sa alibi pasovima prvom do sebe ili nazad. Kreativnost nula, dribling isto tako. Ako mu se ukaže prilika opaliće po golu i tu se priča završava. Trka, zalaganje, vraćanje nazad, dueli, psiha....katastrofa. Nije njega Pep samo onako napenalio i onaj buljaš iz Elfa ga izostavljao sa nominacija za neke od prvenstava.
Razočarenje je za neke koji u njemu vide nešto. Meni je samo odvratna pojava koju ne želim da gledam u ovom dresu.
LOL apsolutno ne, nije bilo utakmice ove sezone a da se nije vracao pomoci odbrani barem 2-3 puta tokom 90 minuta. Pogotovo kada izgubimo loptu u kriticnim situacijama. Sinoc su svi podbacili, potrosili su sve kredite za ovu sezonu. Matorci pogotovo, jos imaju obraza traziti povisicu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 apr 2022, 17:47

Gero je uzeo Sanea na zub nema dalje. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 07 apr 2022, 18:05

Bayern board had a direct meeting today in Monaco with Mino Raiola. Bayern are closing on both Ryan Gravenberch and Noussair Mazraoui as new signings for next season 🔴🇩🇪 #FCBayern

Final details to be discussed in the coming days but both players are really close to join Bayern.
Da se osvrnem na Geronimov post gore, Sane je počeo sezonu nonšalantno, isti govor tijela kao sada, pa su Julian i Flick razgovorom, potporom ga izbavili iz tog tunela do top nivoa na kojem je bio do pauze. To je bio baš top nivo, dopunjavali su se on i Davies, ulazio je u sredinu, bio aktivan u vraćanju nazad, spašavao kontre, davao golove, asistirao, bio naše najbolje krilo prvog dijela sezone. Od povratka sa zimske pauze to nije taj igrač, ponovo sve isto, više amater nego profesionalac. Ali i to ćemo oprostiti ukoliko podere u nastavku, u uzvratu kući i naravno protiv njegove stare mušterije iz vremena dok je igrao u Cityu, Poola :D
Mazraoui will earn €4 million plus bonuses at Bayern, whilst Gravenberch will earn €4.3 million plus bonuses and sign a contract through 2027.

Bayern beat out competition from Barcelona for Mazraoui and beat out Juventus to sign Gravenberch.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 apr 2022, 18:58

Saurman je napisao/la:
07 apr 2022, 17:47
Žao mi je, jer znam da ga gotiviš, naravno kao i još neki.
Prva sezona - adaptacija, igrao promjenjivo. Nije se baš uklopio, nije pronašao ni hemiju sa ekipom, odsutnost i indisponiranost su dovele i do zvižduka sa tribina. 26 godina, fino iskustvo, talenat i mogućnosti poznate. Ako će mu jesenji dio sezone biti peak karijere ( barem kod nas) onda se nije trebao ni dovoditi. To isto ili slično možeš dobiti i od puno manje afirmisanih igrača, dakako i jeftinijih. Ovo što gledamo je daleko od startne postave ( treba u subotu krenuti od 1. minute :mrgreen: ) jer je postao vodonoša/mitlojfer. Očigledno nema ni pravog prijatelja u ekipi, ili njemu neko smeta ili on većini. Ne znam, odmahivanje rukom, stajati kad izgubiš loptu, ući kao frišak igrač i vući se po terenu, nikakve impulse ne davati. Lako je biti dobar kad cijeloj ekipi ide, da bi bio klasa i iznadprosječan treba biti i prevaga kad slabo kome ide.
https://juststream.live/LogarithmsBushyUnshaven

Pogledajte kako se svi raduju, a vidite njega.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 apr 2022, 20:12

geronimo je napisao/la:
07 apr 2022, 18:58
Saurman je napisao/la:
Prva sezona - adaptacija, igrao promjenjivo. Nije se baš uklopio, nije pronašao ni hemiju sa ekipom, odsutnost i indisponiranost su dovele i do zvižduka sa tribina. 26 godina, fino iskustvo, talenat i mogućnosti poznate. Ako će mu jesenji dio sezone biti peak karijere ( barem kod nas) onda se nije trebao ni dovoditi. To isto ili slično možeš dobiti i od puno manje afirmisanih igrača, dakako i jeftinijih. Ovo što gledamo je daleko od startne postave ( treba u subotu krenuti od 1. minute :mrgreen: ) jer je postao vodonoša/mitlojfer. Očigledno nema ni pravog prijatelja u ekipi, ili njemu neko smeta ili on većini. Ne znam, odmahivanje rukom, stajati kad izgubiš loptu, ući kao frišak igrač i vući se po terenu, nikakve impulse ne davati. Lako je biti dobar kad cijeloj ekipi ide, da bi bio klasa i iznadprosječan treba biti i prevaga kad slabo kome ide.

Sve što si rekao stoji prva sezona za zaborava ali po meni on je u ovoj sezoni ostvario veliki napredak zabija/asistira mislim da mu je prosjek gol/asistencija maltene svaka druga utakmica.Istina opet u nekim momentima ima padove u igri vjerovatno zbog psihe i bojazni da preuzme rizik na sebe jbg teško je nadomjesiti Riberya i Robbena oni su imali sve u jednom.On po meni ima tehniku,brzinu,šut,nezgodan za čuvanje samo ga treba dozirati i riješiti bubice u glavi. :) Čini mi se da su Gnarby i on najbolji haveri. :D

Nadam se da će Nagelsman tj modni guru podići ekipu i uvidjeti svoje greške.
Najveća greška je guranje Musiale u vezni red tj praviti od njega Thiaga to je naprosto gušenje njegovog talenta on je naslijednik Mullera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 07 apr 2022, 20:36

Danas sam naletio negdje na onaj Robbenov gol protiv manče i mislim se koliko je daleko Sane od njegovog nivoa u svakom smislu. Sve je to fino, defanzivu nekad igra ovo ono, al Robben/Ribery bi u ovakvoj utakmici za 30min izmislili gol, a ovoga da nisam vidio kako par puta melja loptu prije nego što je izgubi, ne bi znao ni da je ušao.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 apr 2022, 22:05

Ako bi se ukljucili u potencijalni transfer Mbappea ili Haalanda, istog momenta bih pristao da pustimo Lewata u Barcelonu iako bi to mozda znacio korak u nazad ali za period ispred nas bi to vjerovatno bio pun pogodak.

Oslobadjanjem Lewinih 24 miliona bi se otvorio prostor za jednog igraca sa velikim ugovorom a jedine adekvatne zamjene su Mbappe ili Haaland.
Sve ostalo je nizih vrijednosti (mislim na plate).

Druga opcija je transformacija Gnabrya u napad i kupovina novog krila.

Nadalje, u slucaju realizacije prvog scenarija, Gnabry bi bio realna opcija za prodaju te sa tim novcem bi sebi mogli obezbijediti njegovu zamjenu sa u pola manjom platom sto bi automatski znacilo rasterećenje vec preopterecenog budzeta.

Zadnja opcija je da prodamo 3 ili 4 prvotimca, afirmacija 2 nova mlada igraca i igranje jedne sezone na rubu osvajanja trofeja, sto bi potencijalno moglo znaciti kraj jedne dominacije koja traje citavo desetljeće.

Btw: malo sam se zaigrao, mozda mi je i kakva menadžerska igrica pri ruci. :mrgreen:

Pitanje za one koji se vole pravdati?
Da li je ono razbijanje arkade Goretzki moglo biti okarakterisano kao najstrozija kazna?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 07 apr 2022, 22:23

Ne mozete vi izdvojiti paket za Haalanda od nekih cirka €300 mil, od te price nema nista, zna to rukovodstvo baye.
Okrenite se Adeyemi , BvB neda € 40 milki za njega , bayo ima lovu moze to iskeširati.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 apr 2022, 22:31

eaglebvb09 je napisao/la:
07 apr 2022, 22:23
Ne mozete vi izdvojiti paket za Haalanda od nekih cirka €300 mil, od te price nema nista, zna to rukovodstvo baye.
Okrenite se Adeyemi , BvB neda € 40 milki za njega , bayo ima lovu moze to iskeširati.
Moze Bayern izdvojiti koliko je god potrebno sredstava ali bi tim potezom mozda ugrozili svoja finansijska opravdanja koja kazu da nema besnoslovnog ulaganja.

Uz odgovarajuće prodaje i novac od europskih takmičenja bi mogli odgovarati Haalandovom paketu s tim da bi se sav taj odliv sredstava razvodnio na najmanje 5 godina.

Bayern itekako moze u kostac sa najskupljim transferima, mogao je i prije 5 godina pa cak i prije toga ali pametna ekonomija to nije dozvoljavala sto je na kraju donijelo konstantni plus u poslovanju.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 07 apr 2022, 23:32

Saurman je napisao/la:
07 apr 2022, 20:12
geronimo je napisao/la:
07 apr 2022, 18:58
Saurman je napisao/la:

Sve što si rekao stoji prva sezona za zaborava ali po meni on je u ovoj sezoni ostvario veliki napredak zabija/asistira mislim da mu je prosjek gol/asistencija maltene svaka druga utakmica.Istina opet u nekim momentima ima padove u igri vjerovatno zbog psihe i bojazni da preuzme rizik na sebe jbg teško je nadomjesiti Riberya i Robbena oni su imali sve u jednom.On po meni ima tehniku,brzinu,šut,nezgodan za čuvanje samo ga treba dozirati i riješiti bubice u glavi. :) Čini mi se da su Gnarby i on najbolji haveri. :D

Nadam se da će Nagelsman tj modni guru podići ekipu i uvidjeti svoje greške.
Najveća greška je guranje Musiale u vezni red tj praviti od njega Thiaga to je naprosto gušenje njegovog talenta on je naslijednik Mullera.
Ma nemaju konkurencije, znaju da ce igrati. Dok je bio Perisic Coutinho, pogotovo Perisic kako je odigro tu sezonu nisu se tako nonšalantno ponasali pogotovo Gnabry, zato je Hansi trazio toliko igraca i to je najbolji recept za svakog ko umisli da je nezamjenjiv. Toga ove sezone i prosle sezone nema.
Sane zna lopte, ali po meni ne donosi prevagu.
Ovo ostalo je sve geronimo napiso, Nagelsman nece proci Villareala.
Ako se mozete sjetit utakmice u Minhenu protiv Salzburga, ima jedan detalj da je na pocetku tekme Salzburg imao 100% sansu koju je ofulo, poslije su dosli oni penali, neiskusktvo itd. Tu jednu sansu ce Villareal zabit i to ce biti to. Eventualno da ga neki pojedinac izvadi, tu mogu tipovati Comana da odigra maestralno pa da Bayern prođe u iduću rundu. Ali ako Foyth i Capue budu na nivou ko sinoc, tesko.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 apr 2022, 23:59

Tolisso je zavrsio sa Bayernom, tesko da ce ikad vise i zaigrati jer je u Fra na oporavku. Psihicki je u banani…
Ono sinoc je malo trenerova greska a malo je i do igraca jer fino oni dodju u gol sansu ali onda corak - i previse je takvih utakmica u sezoni. Sto neko napisa ranije, Robbery bi to individualno rijesili, ovi sad previse zuje a malo meda daju.
Nadati se da ce trener uvidjeti kako probiti spance inace ce opet biti nas posjed a oni ce cekati kontre.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 08 apr 2022, 13:11

Odbili zalbu Freiburga. Ide na teret 4. sudije. :tralala:
Zelim im da ne ostvare plasman u evropu.
Nur der FCB

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo, Rosicky i 6 gostiju.