Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Shategabri
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Shategabri » 05 apr 2022, 11:28

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
05 apr 2022, 11:06
Ko nam više laže Rusi ili Zapad? :kafa:
Teško je reći.

Opet, onaj ko vjeruje da Ukrajinci ubijaju svoje civile i snimaju propagandne materijale, taj nije dobar u glavu.
Koševo Zapad

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 05 apr 2022, 11:50

Da bi Ukrainci pobili svoje i prikazali kako je prikazano? Ne verujem da je moguce.

Ali moguce je, da se koriste IT tehnologije, kako bi se prikazalo isto.

Pokusavam biti neutralan, tako da zaobilazim oba narativa, sve dok licno ne budem upleten u bilo kakav sukob.

Nastampali smo ovde nekih tisuca komentara - zbog cega?

Koja verzija istine mi odgovara, u tu cu verovati. Ljudska normala.
dobre guzove ima Belma

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 apr 2022, 11:57

Beko je napisao/la:
05 apr 2022, 11:50
Da bi Ukrainci pobili svoje i prikazali kako je prikazano? Ne verujem da je moguce.

Pokusavam biti neutralan, tako da zaobilazim oba narativa, sve dok licno ne budem upleten u bilo kakav sukob.

Obzirom da smo preživjeli rat i da nam je imputirano da smo također sami sebe ubijali, meni je to na prvu neukusno i očiti spin ruske strane.
Koševo Zapad

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 apr 2022, 13:02

protutenkovskim oruzjem da skinu helikopter i to aligatora golemo brate golemo koji kraljevi :bow: :bow: :bow:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 apr 2022, 13:07

Iz regije Buryatia, gdje žive najviše Mongoli, budisti, spiritualisti, poginulo 45 vojnika za ruski rajh.
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... te-regions

slika
slika

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 05 apr 2022, 14:02

:rol: :opaopa:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 apr 2022, 14:04

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 05 apr 2022, 14:19

Shategabri je napisao/la:
05 apr 2022, 11:57
Beko je napisao/la:

Obzirom da smo preživjeli rat i da nam je imputirano da smo također sami sebe ubijali, meni je to na prvu neukusno i očiti spin ruske strane.

To je nasa istina, i vjerujemo da je ispravna istina.

Vecina Srba spinuje narativ u svoju korist.
Mala manjina je kao i mi(zrtve), upoznata sa delima njihov sunarodnjaka i spremni su otvoreno govoriti o zlocinima. Da bi bio u stanju razumeti zrtve, se moras potpuno otvoriti, sto bi znacilo da postajes ranljiv(vulnerability). Ovjde aludiram na Brene Brown. Super psihologinja za osobni razvoj.

Imaj dobar dio Srba, to mi je jako interesantno, koji bi priznali(u najmanju ruku ostavljaju prostor za diskusiju) genocid, ali ne zele jer bi isli protiv pravoslavnog mainstreama, nego pokusavaju na drugi nacin se prilagoditi istini, recimo kroz smanjivanje bitnosti neceg(deemphasizing) ili "whataboutism" aka Tu-quoque-Argument. U ovo svrstavam isto njihovo "da se politika i sport ne mesaju". Ovo zadnje mislim i ja, ali iz drugih razloga.

"Sta je istina?"
dobre guzove ima Belma

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 apr 2022, 14:33

Beko je napisao/la:
05 apr 2022, 14:19
Shategabri je napisao/la:
05 apr 2022, 11:57
Beko je napisao/la:

To je nasa istina, i vjerujemo da je ispravna istina.

Vecina Srba spinuje narativ u svoju korist.
Mala manjina je kao i mi(zrtve), upoznata sa delima njihov sunarodnjaka i spremni su otvoreno govoriti o zlocinima. Da bi bio u stanju razumeti zrtve, se moras potpuno otvoriti, sto bi znacilo da postajes ranljiv(vulnerability). Ovjde aludiram na Brene Brown. Super psihologinja za osobni razvoj.

Imaj dobar dio Srba, to mi je jako interesantno, koji bi priznali(u najmanju ruku ostavljaju prostor za diskusiju) genocid, ali ne zele jer bi isli protiv pravoslavnog mainstreama, nego pokusavaju na drugi nacin se prilagoditi istini, recimo kroz smanjivanje bitnosti neceg(deemphasizing) ili "whataboutism" aka Tu-quoque-Argument. U ovo svrstavam isto njihovo "da se politika i sport ne mesaju". Ovo zadnje mislim i ja, ali iz drugih razloga.

"Sta je istina?"
Pa nije normalno da neko ubija svoj narod.
Pogotovo to nije normalno u uslovima kad se braniš.
Pogotovo to nije normalno osim ako u redovima te vojske koja se brani i tog vodstva nisu neke poremećene osobe, neke psihopate.
Evo ja ne znam da li su ratni zločinci koji su skrivili toliko ubistava i nesreća, da li su oni slučajevi za psihijatriju. Vjerovatno jesu, neka vrsta psihopata, ali sasvim svjesni onoga što rade.

Ja to neću i ne mogu da nazovem našom istinom. Markale nisu naša istina. Kapija nije naša istina. Srebrenica nije naša istina.
To je jednostavno - ISTINA.
Svako spinovanje i bacanje sumnje na to kako se desio neki od ovih zločina - neukusno i za odmah se okrenuti od toga.
To nije za diskusiju. To je (ako hoćeš) da se pokloniš žrtvama. Da se izvineš u ime onih koji su to radili iz redova tvog naroda. I da ne postavljaš glupa pitanja ili da pak tjeraš svoje bezobrazno i drsko. Tako bi trebalo, a znamo da nije.

Zašto bi onda bilo sad u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu?
Rusi su level više u tome. Da se ne lažemo, oni su u toj igri dobrog i lošeg policajca sa Amerima na svjetskom planu već neko vrijeme i imaju priličnog iskustva kad je propaganda u pitanju.
Isprva su čak i mudro pustili Ukrajince odnosno zapad da plasiraju veći broj propagandnih informacija, kao da bi ispalo da oni daju malo, ali provjereno i ono što je istina.

A šta je istina? Istina su naše poginule sugrađanke Olga i Suada, istina su ubijeni Admira i Boško.
Propitivati se šta je oko toga istina...ne znam, svakom njegovo...za mene nema dileme niti razgovora o ovom.
Koševo Zapad

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 apr 2022, 15:07

Moraju se uzeti cinjenice a ne 3 sopstvene istine. Nema tu povuci-potegni, oni su nama, mi smo njima. Uzmes fino UN podatak koji je izasao nakon rata da su u sukobima na prostoru BiH od civilnih zrtava 90% bili Bosnjaci, to je jedan ozbiljan indikator desavanja. Onda uzmes presude, osobe te i te su optuzene i presudjenje za genocid, za masakre, za silovanja, za logore ok, uzmes odacis ih iz roda svog naroda, ne mozes samo reci taj sud je anti ovaj ili onaj. Bosnjaci isto ko god je optuzen i presudjen za biko kakav zlocin protov covjecnosti ogradjivanje, Hrvati itd. I onda ces dobiti neki pozitivni pomak, hoces da budes cetnik, budi niko te ne brani ali budi cetnik poput Slavke Aleksica, cetnickog vojvode sto nijedan zlocin nije pocinio (za 25 godina sigurno bi mu nasli nesto, jer cijelo Sarajevo zna za njeg), evo nek ti on bude idol, cetnik ali posten ratnik. A ne da ti budu idoli ova ljudska gamad kojima je rat bio samo platforma za sprovodjenje umno-bolesnih dijela. Tako i drugi i treci. Ja ne zivim dole, ali prica se nije promjenila ni kad sam zivio ni sad, isto sve po tom pitanju. Pa kako ocekivati drugaciji ishod?

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 05 apr 2022, 15:58

[/quote]

Pa nije normalno da neko ubija svoj narod.
Pogotovo to nije normalno u uslovima kad se braniš.
Pogotovo to nije normalno osim ako u redovima te vojske koja se brani i tog vodstva nisu neke poremećene osobe, neke psihopate.
Evo ja ne znam da li su ratni zločinci koji su skrivili toliko ubistava i nesreća, da li su oni slučajevi za psihijatriju. Vjerovatno jesu, neka vrsta psihopata, ali sasvim svjesni onoga što rade.

Ja to neću i ne mogu da nazovem našom istinom. Markale nisu naša istina. Kapija nije naša istina. Srebrenica nije naša istina.
To je jednostavno - ISTINA.
Svako spinovanje i bacanje sumnje na to kako se desio neki od ovih zločina - neukusno i za odmah se okrenuti od toga.
To nije za diskusiju. To je (ako hoćeš) da se pokloniš žrtvama. Da se izvineš u ime onih koji su to radili iz redova tvog naroda. I da ne postavljaš glupa pitanja ili da pak tjeraš svoje bezobrazno i drsko. Tako bi trebalo, a znamo da nije.

Zašto bi onda bilo sad u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu?
Rusi su level više u tome. Da se ne lažemo, oni su u toj igri dobrog i lošeg policajca sa Amerima na svjetskom planu već neko vrijeme i imaju priličnog iskustva kad je propaganda u pitanju.
Isprva su čak i mudro pustili Ukrajince odnosno zapad da plasiraju veći broj propagandnih informacija, kao da bi ispalo da oni daju malo, ali provjereno i ono što je istina.

A šta je istina? Istina su naše poginule sugrađanke Olga i Suada, istina su ubijeni Admira i Boško.
Propitivati se šta je oko toga istina...ne znam, svakom njegovo...za mene nema dileme niti razgovora o ovom.
[/quote]

https://www.google.com/search?q=das+h%C ... 74&dpr=1.1 Das Höcker Album -- djelatnici Auschwitza u slobodno vreme.

Nitko normalan ne ubija svoj narod.

To da bi Rusi bili level vise ne verujem. Mozda u retrospektivi tako izgleda, ali od ljigavih evroatlantskih kombinacija nema boljih manipulatora i lazova. --> modri sljemovi u Srebrenici.
dobre guzove ima Belma

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 05 apr 2022, 16:31

After Bucha, EU proposes banning Russian coal imports, closure of EU ports for Russia, meaning a de facto ban on Russian oil, further halt on import & export.

Von der Leyen & Borrell to also meet Zelensky in Kyiv in a sign of support.

Yet, gas remains a stumbling block.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 apr 2022, 17:28

Cuj onog gore "to je nasa istina". Boze sacuvaj kakvih mentalno zaostalih pacijenata obitava na ovom forumu.

Do danas nisam znao da je istina promjenjiva ovisi s koje strane gledas
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 apr 2022, 17:45

“SAD može činiti sve: ubijati civile i uništavati gradove. No kada to učini netko drugi, poput sada Rusije koja se samo želi obraniti od vojnih baza u svojoj blizini i želi obraniti svoj utjecaj, onda je to za Zapad neprihvatljivo”, zaključio je Lavrov u Indiji.
Frajer hladno priznao da oni sada ubijaju civile i uništavaju gradove :tokralju: :tokralju:

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 05 apr 2022, 18:53

FoSte95 je napisao/la:
05 apr 2022, 17:45
“SAD može činiti sve: ubijati civile i uništavati gradove. No kada to učini netko drugi, poput sada Rusije koja se samo želi obraniti od vojnih baza u svojoj blizini i želi obraniti svoj utjecaj, onda je to za Zapad neprihvatljivo”, zaključio je Lavrov u Indiji.
Frajer hladno priznao da oni sada ubijaju civile i uništavaju gradove :tokralju: :tokralju:
Već rekoh,

i oni i Srbi se gube u sopstvenim nebulozama. Ne sumnjam da će i Putin kao i kuja Zaharova, za koju nemam prikladnu riječ s kojom bih je uvrijedio, uskoro sasvim otvoreno reći da im je bila namjera da istrijebe Ukrajince ali da je to okej jer su i Ameri imali namjeru da istrijebe Afganistance.
41:34

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 05 apr 2022, 19:46

ASD je napisao/la:
05 apr 2022, 00:03
gruezi je napisao/la:
04 apr 2022, 23:46
264 ukrajinska marinca su se predala nazalost ostali bez municije I predaja je bila jedina opcija.... nadam se da ukri imaju dovoljno talibana u pricuvi da ovo razmjene sto prije... nadam se da su minirali komplet luku...
U Mariupolju?
Ma ovo je prvi objavio Kadirov na telegramu, vjerovatno se njemu lično predali.
Lik je do sada više puta lagao i izmišljao, nema razloga da sumnjamo da je i ovo jedna od njegovih laži!
Kada je u pitanju Maripolj, ko se do sada predao, predao se. Ovo što je ostalo će braniti grad do smrti. Ako se predaju znaju da ih očekuju mnogo gore stvari od smrti. Nema dole niko više da će se predati.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 05 apr 2022, 19:56

Dajte kakav video mrtvih ruskih vojnika, da malo razgalim dusu.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 05 apr 2022, 20:00

Odlična vijest iz Ukrajine.

Poginuo stefan dimitrijević, dobrovoljac iz srbije. Bio pripadnik paravojnih formacija iz Luganska.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 apr 2022, 20:01

Vidio sam na redditu oko tih marinacai bio je neki demant, odnosno neki stručnjak na Twitteru je analizirao navodni snimak predaje. Ti snimci ne izgledaju realno, vojnici su previše čisti, uredno obrijani, ne izgledaju kao da su mjesec dana granatirani.

Šta je istina, ne znam. Nema šanse da će Ukrajinci priznati da su se predali, a koliko sam upratio nisu ni demantovali. Demantovala je 503. da se predala, no Kadirovu se valjda predala 501..

Što se tiče stanja na frontu. Rusi se povlače sa sjevera i dižu rezerve. Napast će Donbas i moguće Odessu. Mene više interesira kakav će to napad biti. Da li će ići polako, jer sad će opskrbne linije biti dosta bolje zbog blizine Rusije ili će to biti neki pokušaj blitzkriega i onda držanje linija.

Ukrajini će sad izgubiti jedan vid prednosti. Glavna taktika oko Kijeva je bila da se gađa iza linija, odnosno da se što više poremeti opskrbni lanac i tako ukopa ruska vojska. U Donbasu će to ići malo teže jer je Rusija bliže i taj lanac će biti uveliko stabilniji. No, ima tu i drugih stvari poput morala. Ovi što se vraćaju sa sjevera su sjebani moralno, umorni, ranjavani, dok su ovi drugi rezervisti i kakav će im moral biti kad dođu i vide sunarodnjake izubijane i kad im ovi počnu pričati o Bajraktaru?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 05 apr 2022, 20:06

FoxMulder je napisao/la:
05 apr 2022, 20:00
Odlična vijest iz Ukrajine.

Poginuo stefan dimitrijević, dobrovoljac iz srbije. Bio pripadnik paravojnih formacija iz Luganska.
:thumbup:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 22 gosta.