Teško je reći.
Opet, onaj ko vjeruje da Ukrajinci ubijaju svoje civile i snimaju propagandne materijale, taj nije dobar u glavu.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Teško je reći.
Obzirom da smo preživjeli rat i da nam je imputirano da smo također sami sebe ubijali, meni je to na prvu neukusno i očiti spin ruske strane.Beko je napisao/la: ↑05 apr 2022, 11:50Da bi Ukrainci pobili svoje i prikazali kako je prikazano? Ne verujem da je moguce.
Ali moguce je, da se koriste IT tehnologije, kako bi se prikazalo isto.
Pokusavam biti neutralan, tako da zaobilazim oba narativa, sve dok licno ne budem upleten u bilo kakav sukob.
Nastampali smo ovde nekih tisuca komentara - zbog cega?
Koja verzija istine mi odgovara, u tu cu verovati. Ljudska normala.
Shategabri je napisao/la: ↑05 apr 2022, 11:57Obzirom da smo preživjeli rat i da nam je imputirano da smo također sami sebe ubijali, meni je to na prvu neukusno i očiti spin ruske strane.Beko je napisao/la: ↑05 apr 2022, 11:50Da bi Ukrainci pobili svoje i prikazali kako je prikazano? Ne verujem da je moguce.
Pokusavam biti neutralan, tako da zaobilazim oba narativa, sve dok licno ne budem upleten u bilo kakav sukob.
Pa nije normalno da neko ubija svoj narod.Beko je napisao/la: ↑05 apr 2022, 14:19Shategabri je napisao/la: ↑05 apr 2022, 11:57Obzirom da smo preživjeli rat i da nam je imputirano da smo također sami sebe ubijali, meni je to na prvu neukusno i očiti spin ruske strane.Beko je napisao/la: ↑05 apr 2022, 11:50Da bi Ukrainci pobili svoje i prikazali kako je prikazano? Ne verujem da je moguce.
To je nasa istina, i vjerujemo da je ispravna istina.
Vecina Srba spinuje narativ u svoju korist.
Mala manjina je kao i mi(zrtve), upoznata sa delima njihov sunarodnjaka i spremni su otvoreno govoriti o zlocinima. Da bi bio u stanju razumeti zrtve, se moras potpuno otvoriti, sto bi znacilo da postajes ranljiv(vulnerability). Ovjde aludiram na Brene Brown. Super psihologinja za osobni razvoj.
Imaj dobar dio Srba, to mi je jako interesantno, koji bi priznali(u najmanju ruku ostavljaju prostor za diskusiju) genocid, ali ne zele jer bi isli protiv pravoslavnog mainstreama, nego pokusavaju na drugi nacin se prilagoditi istini, recimo kroz smanjivanje bitnosti neceg(deemphasizing) ili "whataboutism" aka Tu-quoque-Argument. U ovo svrstavam isto njihovo "da se politika i sport ne mesaju". Ovo zadnje mislim i ja, ali iz drugih razloga.
"Sta je istina?"
Frajer hladno priznao da oni sada ubijaju civile i uništavaju gradove“SAD može činiti sve: ubijati civile i uništavati gradove. No kada to učini netko drugi, poput sada Rusije koja se samo želi obraniti od vojnih baza u svojoj blizini i želi obraniti svoj utjecaj, onda je to za Zapad neprihvatljivo”, zaključio je Lavrov u Indiji.
Već rekoh,FoSte95 je napisao/la: ↑05 apr 2022, 17:45Frajer hladno priznao da oni sada ubijaju civile i uništavaju gradove“SAD može činiti sve: ubijati civile i uništavati gradove. No kada to učini netko drugi, poput sada Rusije koja se samo želi obraniti od vojnih baza u svojoj blizini i želi obraniti svoj utjecaj, onda je to za Zapad neprihvatljivo”, zaključio je Lavrov u Indiji.![]()
![]()
Ma ovo je prvi objavio Kadirov na telegramu, vjerovatno se njemu lično predali.
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 22 gosta.