FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
93
36%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
39
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
9%
Samo stranac
64
25%

Ukupno glasova: 261

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 04 apr 2022, 13:53

Ima li jos koja dama, da je uhljebimo u klub?
Toliko naših bivših reprezentativaca se moze naci ali ne, daj ti nama trebice koje pojma o fudbalu nemaju. I ne moraju biti nasi, mogu hrvatski, crnogorski, slovenski to su ljudi sa vezama i takvi nam trebaju.
Zadnja izmjena: ElCartel11, dana/u 04 apr 2022, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Sahbazkirija
Kontakt:

Post Postao/la Sahbazkirija » 04 apr 2022, 13:53

zlo87 je napisao/la:
04 apr 2022, 13:45
Molim vas da prestanete sa tom patetikom tipa šta ćemo ako nam ode Mirvić i slične gluposti.

Sarajevo je bilo prije svakog i bit će poslije svakog investitora. I njegove izjave tipa one da neće ulagati ako ljudi ne budu dolazili su totalni promašaj. Ko si ba ti da to izjaviš? FKS je veći od svakog pojedinca, tako je i od njeg pa da je uložio 7 milijardi. Nekakvo ucjenjivanje. Nešto. Hvala mu na uloženim parama i trudu, ali čini mi se da je skroz fulio u viziji i misiji kluba. Imam osjećaj da je razmišljanja da se FKS nalazi u Americi, a ne u BiH, zbog toga dolazi i do ovakvih odluka.

slika
...natoči mi bokal dobrog vina, jer Sarajevu pjevat' će se himna.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 apr 2022, 14:00

ElCartel11 je napisao/la:
04 apr 2022, 13:53
Ima li jos koja dama, da je uhljebimo u klub?
Toliko naših bivših reprezentativaca se moze naci ali ne, daj ti nama trebice koje pojma o fudbalu nemaju. I ne moraju biti nasi, mogu hrvatski, crnogorski, slovenski to su ljudi sa vezama i takvi nam trebaju.
Ma sto neko rece, generalni direktor ne mora bit bivsi sportista, al daj makar nekog postenog a ne curu sklonu aferama. Vec je bila po naslovnicama radi onih ugovora sa Magodom. Isto da su Blekica vratili ili doveli Violinu iz Zelje.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 apr 2022, 14:02

zlo87 je napisao/la:
Molim vas da prestanete sa tom patetikom tipa šta ćemo ako nam ode Mirvić i slične gluposti.

Sarajevo je bilo prije svakog i bit će poslije svakog investitora. I njegove izjave tipa one da neće ulagati ako ljudi ne budu dolazili su totalni promašaj. Ko si ba ti da to izjaviš? FKS je veći od svakog pojedinca, tako je i od njeg pa da je uložio 7 milijardi. Nekakvo ucjenjivanje. Nešto. Hvala mu na uloženim parama i trudu, ali čini mi se da je skroz fulio u viziji i misiji kluba. Imam osjećaj da je razmišljanja da se FKS nalazi u Americi, a ne u BiH, zbog toga dolazi i do ovakvih odluka.
Razumijem druze sta zelis reci, al bi zelio da mi objasnis iki ti ili neko drugi, na osnovu cega mislis da FK SARAJEVO mora i gdje pise da mora postojat?

Ako je dug 15-20 m km, ako recimo ilidza uzme butmir ako te igraci tuze ako te federacija drzava tuze pa ti sloze kamate itd.. primjer je celik jedan klub drzava napravila stadion imali su finu posjetu i gdje su sad, evo ti zelje jos oni su u dobro pozici imaju stadion imaju tu zemlju ako nista investitor ce za ono parce zemlje izkesirat neku lovu al mi nemamo sta zalozit..

Da se mozda ne uzdas u SDA NASI STEANKU SDP ILI nesto drugo

FK SARAJEVO znaci puno meni i tebi a bakiru i ostalim politicarima nista ili masina za neki pojen

Dokaz da su nam htjeli klub ugasit radi 3.6 m km duga (2 m km porez ) dovoljno govori da se ja boim da nisi upravu

Mandic izlazi u medije zato sto nam je dao 1 m km za godinu dana i to 50% para u odrzavanje opstinskog stadiona i to u 3 rate..

Ja mislim da mi NAVIJACI moramo napravit ambijent sto bolji da MIRVIC TAN sto vise ulazu u nas da nam predje zemlja u butmiru na nas da se napravi jos koji objekat da srede kosevo za cat 4 bar da osvoimo bar 5x duplu krunu zaredom i da budemo samo odrziv klub, i da nas uspiju prodat ljudima koji ce bas zivit FK SARAJEVO, sad ako nas napiste dozivicemo sudbinu celika, jer navijaci i opstina nemogu priustit da uplacuju 3 m km (posebno ako igras federalku) svake godine

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 apr 2022, 14:06

U srijedu 06.04.2022. godine sa početkom u 16h se igra prva utakmica polufinala Kupa BiH protiv Igmana iz Konjica. Itekako važna utakmica za naš klub, obzirom da je osvajanje trofeja ovog takmičenja jedini način za ostvarenje nekog uspjeha ove sezone, kao i vjerovatno jedini način za odlazak u Evropu u narednoj sezoni. Pored te činjenice vezane za naš klub, za ovu utakmicu jednako bitan je i datum odigravanja utakmice, a koji pada na Dan grada Sarajeva. Nije potrebno šire objašnjenje od kakvog je historijskog značaja ovaj datum za naš grad bio u više navrata, te je stoga potrebno da se odazovemo u što većem broju kako bi našim igračima pružili podršku u borbi za finale, kao i da obilježimo praznik jedinog nam šehera!
SRIJEDA, 16h, SVI NA SJEVER!
SARAJEVO – TO SMO MI!

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 apr 2022, 14:09

Ligašku opet igramo u 13h :rol:

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 04 apr 2022, 14:11

Po čemu Široki igra 19h a mj u 13h, tjeraj te se svi od Arene pa nadalje
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 04 apr 2022, 14:12

.
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 07 jun 2022, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 04 apr 2022, 14:15

slika
lazi me lazi vjerovat cu sve

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2022, 14:16

BegovicRamiz je napisao/la:
04 apr 2022, 14:15
slika
Sinoć naletim na ovo i čitam i ne vjerujem...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 04 apr 2022, 14:18

guadalupe je napisao/la:
04 apr 2022, 14:12
zlo87 je napisao/la:

A sto moramo postojati , malo nam je falilo da bankrotiramo prosle godine, pa pogledaj na sta skretnicari lice jel takvi hocete da budemo ne kontam. Mi trebamo postati samoodrzivi i iskoristiti maksimalno investitora da unaprijedi omladinski pogon , kamp ... Pozitivno je sto je konstantno covjek u Sarajevu i koliko vidimo horan je da ulaze i dao se maksimalno u klub , valjda nece dozvoliti da ga neko budalom pravi a on pare da trosi.
Ma moze se desiti i da se ugasimo. Nekoliko puta smo izbjegli tu sudbinu. Trebamo malo biti pametniji i malo vise uzivati u utakmicama i vise dolaziti na utakmice

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 04 apr 2022, 14:19

Mahalska
Kazu da ide poskupljenje ulaznica
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 apr 2022, 14:22

benko21 je napisao/la:
04 apr 2022, 14:19
Mahalska
Kazu da ide poskupljenje ulaznica
:mrgreen:
slika

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 apr 2022, 14:23

zlo87 je napisao/la:

Jasta bi,ko sto se Bosna "ugasila"pa vidis svako pola godine neki clanak ono koga boli k.urac,sve velike firme po drzavi i sta vec ne,sutra Sarajevo,Zeljo ,pola drzave da se ugasi tri dana bi se pricalo vec cetvrti se niko sjecao nebi.

Svakog cuda tri dana dosta kako se vec ono kaze,tako bi bilo i sa nama a i bilo cim u ovoj drzavi.To je tako,prirodno.

Trebamo biti zahvalni i marku ko odluci dati klubu a kamoli sta vise.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 04 apr 2022, 14:29

miky_hz je napisao/la:
04 apr 2022, 14:23
zlo87 je napisao/la:

Jasta bi,ko sto se Bosna "ugasila"pa vidis svako pola godine neki clanak ono koga boli k.urac,sve velike firme po drzavi i sta vec ne,sutra Sarajevo,Zeljo ,pola drzave da se ugasi tri dana bi se pricalo vec cetvrti se niko sjecao nebi.

Svakog cuda tri dana dosta kako se vec ono kaze,tako bi bilo i sa nama a i bilo cim u ovoj drzavi.To je tako,prirodno.

Niko nije nezahvalan, samo se zeli najbolje za klub. A to nisu ove odluke koje se donose u zadnje vrijeme, sva poenta.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 04 apr 2022, 14:32

Pantelija je napisao/la:
04 apr 2022, 14:16
slika
Sinoć naletim na ovo i čitam i ne vjerujem...
Ja stvarno nigdje nisam pročitao da je ovo ona izjavila. Čitao sam smradove sa k.l.ixa i F.ace nigdje zena to nije spomenula, osim da ce se raditi na tome da budemo najbolji brend iz BiH. Ne znam kome je u interesu da iznosi ovakve netačne informacije i to u naslovima. Mada je Face malo evoluirao jer je na kli.xsu bio Balkan, a na Fac.etu Europa. Sutra se nadam da će neki portal objaviti da ćemo biti najbolji brend na dunjaluku.
Sto se tice toga da li se moze dovesti u pitanje opstanak i postojanje FK Sarajevo kao kluba, sigurno vam kažem da moze. KK Bosna koja u košarkaškom miljeu je puno vise poznata od FK Sarajeva u fudbalskom pa je skoro ugašena i nalazi se na samom dnu... Nemoj da se zanosimo...
Evo i oni tebe selame!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 apr 2022, 14:36

zlo87 je napisao/la:
04 apr 2022, 14:29
miky_hz je napisao/la:
04 apr 2022, 14:23
zlo87 je napisao/la:

Niko nije nezahvalan, samo se zeli najbolje za klub. A to nisu ove odluke koje se donose u zadnje vrijeme, sva poenta.
To se slazem ja prvi kritikujem ovo sa ovim zenama od starta.Ali nemogu sve zivo negativno gledati zbog toga,vrijeme ce pokazati sta ce biti,dao Bog svi za jezik da se ujedemo.

Ali generalno rezultat ce sve dirigovati pa i naša misljenja,ono kad pobjedis sve ravno do mora,kad zijanimo spominjat cemo i cistacicu sto nam smeta sto nije fino pomela,sve je to normalno.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 apr 2022, 14:38

MortemHz je napisao/la:
04 apr 2022, 14:09
Ligašku opet igramo u 13h :rol:
Po meni odličan termin nedjelja u 13 h. Sta ces raditi nedjelju u podne nego lagano na utakmicu, nocni termini još je hladno, subotom dosta raje radi, nekako ovaj termin nedjelja u 13 h mjera.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 apr 2022, 15:44

U Bosni je jedino jos direktor = vlasnik firme kluba, Direktor u svijetu biznisa je samo osoba koja ima striktna upustva vlasnika ili odbora po kojima klub firma radi, jedino sto treba jeste da zna da ispuni uplatnicu, zasto neko misli da je neka referensa i neki CV ako vodis FK SARAJEVO. P&G kompanija je veca od bilo koje firme kluba u BIH pa mogu reci i u cjeloj bivsoj yugi..

To sto je ona rekla da cemo bit najbolji na balkanu ( vecina nas smatra da to nije istina) al takodje nije nemoguce, i dobar je marketinski potez..

Posao GENERALNOG DIREKTORA nije dovodjenje igraca nit dovodjenje sponzora vec kad to ss sd ili direktor marketinga predloze igraca ili neku firmu ona treba to da procjeni izkomunicira sa mirvicem odborom i onda to prihvati odbije itd..

Nemoj te pravit od muhe medjeda

Pustite Mirvica da radi svoj posao kupite kartu dres uclanite se ko sta moze NEMOJ TE PALIT BAKLJE I TO KE TO..

Vrlo lahko se u BH moze bit samoodrziv klub i koji ce osvajat duplu krunu svake godine..

Pidro
Kova
Gojko
Nihad
Djokanovic
Catakovic
Saban
Mihojevic

Su igraci koji su prosli nasu akademiju ili pola nje koji su podpisali ugovore na duzi period (catakovic neznam) plus suarez demirel resic gasal i jos par njih koji su po pl bh po slabim klubovima..

Svi su igrali za 4x manje plate nego igraci zrinjskog tc zelje natim pozicijama a napravili smo mnogo unosnije pridaje osvoili vise od svi njih trofeja (mozda sad zrinjski da bude imo trifej vise))

Tan je poceo ulagat u klub prije 8 godina i sad ce neko teci 8 godina je dug proces jeste al kad kreces od toga da nisi imao ni wc selju u vlasnistvu onda i nije neko vrijeme

Zamislite sad da su navijaci za osam godina samo po 100
K km skupljali godisnje za kamp sad bi mogli ulozit 800 k km u isti..

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 04 apr 2022, 16:13

slika
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: miguelramos, Pact1921 i 54 gosta.