Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 30 jan 2011, 22:15

Hare_BvB je napisao/la:Bice to luda bundesligaska ekspedicija na jesen u Europi. :-D
Suti, ne prizivaj djavole. :D
Dosta je sto cemo jednog drugoligasa gledati, ovi ostali ce pasti na pogodna mjesta koja su i njihova realnost.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 jan 2011, 22:17

Za njemački klupski nogomet bilo bi najbolje da S04 izbaci Bayerna
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 jan 2011, 22:20

Ted Mosby je napisao/la:Za njemački klupski nogomet bilo bi najbolje da S04 izbaci Bayerna
To smo davno konstatovali, ali Bgm nece moci. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 30 jan 2011, 22:24

Hare_BvB je napisao/la:Bice to luda bundesligaska ekspedicija na jesen u Europi. :-D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vise volim Bayern nego Bundesligu,tako da se nadam odlicnoj partiji Bayerna u polufinalu i pobjedi naravno :D
A mislim da ce Hannover i Freiburg past na tabeli,tako da ce Hoffenheim i Schalke u EL.
#miasanmia

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 jan 2011, 22:27

Nije da sam ja protiv Bayerna samo sam konstantirao činjenice
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 30 jan 2011, 23:41

Ted Mosby je napisao/la:Nije da sam ja protiv Bayerna samo sam konstantirao činjenice
Znam,znam,samo ja vise volim Bayern od Bundeslige :)
hi 5 teddy westside :D
#miasanmia

B0SANAC
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la B0SANAC » 31 jan 2011, 14:50

Tagoe preso u Partizan :D

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 31 jan 2011, 15:08

[youtube][/youtube]

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Ovaj promasaj bi ih mogao kostati 2. lige

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 jan 2011, 15:33

B0SANAC je napisao/la:[youtube][/youtube]

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Ovaj promasaj bi ih mogao kostati 2. lige
Mah ,puno je tu drugih promasaja koji se ne vide ali osjete.
Labadiau dovesti da te vadi iz govana isto kao i Veha da odbranis titulu.Nigdje veze.
O pojacanjima tanko.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 jan 2011, 17:43

Tabela nakon 20. kola:

slika

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tim kola po Kickeru:

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 31 jan 2011, 21:08

Jbt ja kada god pogledam "Cvajtu" Bibiana sudi. :lol:
Inace losa tekma totalno,jbt suta ozbiljnijeg nije bilo ka golu,Augsburg malo bolji.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 jan 2011, 21:55

Svašta se deševa u ovoj našoj dragoj Junguzligi. :lol: :lol: :lol:

http://www.express.de/sport/fussball/fc ... index.html

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 jan 2011, 22:04

Zdena04 je napisao/la:Svašta se deševa u ovoj našoj dragoj Junguzligi. :lol: :lol: :lol:

http://www.express.de/sport/fussball/fc ... index.html
Hahahahaha odavno nista smijesnije nisam procitao. Ne mogu da dodjem sebi od smijeha. :D :D :D
Sto su oni "cicije", ima platu od 450.000 € godisnje i nije u stanju uzeti kvalitetan FAX uredjaj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 feb 2011, 20:36

Lewis Holtby jedna je od udarnih igala Mainza i ponajveća nada njemačkog nogometa, no nema ništa protiv trenerovih odluka. Štoviše, odlučan je govoriti prvenstveno na terenu...

Sjajna polusezona momčadi Mainza, koji se još uvijek drži u skupini lovaca na vodeću Borussiju, ovoga će proljeća biti testirana novim izazovima u kojima se mnogo očekuje od Lewisa Holtbyja, mladića koji je zablistao punim sjajem i koji predstavlja budućnost Elfa.

"Ostajem pri tome da je Mainzu cilj ulazak u Ligu prvaka. Želimo pobijediti u svakom kolu, što i moramo činiti, a ja o Ligi prvaka oduvijek sanjam. Zašto je ne bih igrao baš s Mainzom?"

Zato je Mainzov trener Thomas Tuchel mnoge iznenadio kada ga prošli tjedan protiv Wolfsburga nije uvrstio u početni sastav. No, Holtby se nije dao smesti, zaigrao je u posljednjem kolu protiv Kaiserslauterna i presudio jedinim golom na utakmici.

"Ivanschitz mi je sjajno asistirao", podijelio je Holtby zasluge, "a meni nije preostalo puno razmišljati nego samo uz dva dodira poslati loptu u mrežu. Sjajan je taj osjećaj uspjeha, pogotovo kada ga dulje morate čekati. A posebno mi je drago što cijela momčad sada može slaviti pobjedu".

Prisjetio se potom kritika na račun svog trenera: "Mogu se samo nasmijati na takve kritike. Žao mi je što Thomas Tuchel to mora slušati, pa nismo mi NK Holtby nego Mainz. U momčadi ima i drugih igrača, a ako ne igram od prve minute, prihvatit ću to".

"Naravno da volim igrati od početka, ali u potpunosti vjerujem treneru. Radujem se bilo kakvom nastupu, makar i samo jednoj minuti na terenu", dodao je Lewis Holtby.

Priznao je da uz klupske obveze razmišlja i o reprezentativnom dresu: "Bilo bi lijepo kada bih zaigrao idući tjedan protiv Italije. Ali ne želim si stvarati pritisak i neću raditi scene ne bude li me na terenu. Samo ću nastaviti marljivo raditi".
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 feb 2011, 11:40

bundesliga, najava 21 kola.

* dortmund - schalke, najveci derbi njemackog fudbala i jedan od najvecih u svijetu. u prvoj utakmici borusse su slavili rezultatom 3:1, gdje je kagawa bio dvostruki strijelac. od zadnjih 11 utakmica na svom terenu, bvb je samo jednom osvojila puni plijen. nijemci su ovaj duel jos nazvali "pure lust gegen blanke angst".
domacinu fali subotic (pored povrijedjenog kagawe), dok je vrlo moguce da weidenfeller dobije svoj 5 karton :mrgreen: tako da ce pauzirati naredni mec. bilans ova dva ruhrska tima (od nastanka buli ´63): 77/27/23/27 ili na westfalenu: 38/17/11/10.

* köln - bayern, (0:0) bayern u zadnje vrijeme tesko postize golove protiv ovog rivala. hoce li procepiti upravo protiv "nesudjenog" nasljednika kahna, ostaje da vidimo. i jednoj i drugoj ekipi trebaju bodovi, pa iz tog razloga vjerujem da mreze nece mirovati.

* mainz - bremen, (2:0) su dobili na weseru golovima rissea i schürrlea. zadnje 3 utakmice kod kuce su izgubili protiv bremena. bice jako interesantno vidjeti moze li se werder konacno probuditi i to protiv veoma jake ekipe mainza. treba istaci da je mainz jedina ekipa u bundesligi bez odigranog remija. skor: 9/2/1/6.

* hannover - wolfsburg, (0:2) golovima dzeke i diega. vec 8 utakmica H96 ne zna za pobjedu protiv vukova. slomkina ekipa je wolfsima omiljeni protivnik, jer su u zadnjih 6 susreta sve rijesili u svoju korist.
17/3/3/11

* nürnberg - l´kusen, (0:0) vraca se ekici, dok je povreda gündogana ozbiljnija nego se mislilo. "clubu" ce faliti wolf zbog kartona. spica apotekara kiessling svoju buli karijeru je upravo zapoceo u nürnbergu, gdje je zabiljezio 59 nastupa uz 13 postignutih golova. fcn je dobio samo 1 od posljednjih 6 susreta protiv ovog protivnika. 43/10/11/20
B04 je pored dortmunda najjaca gostujuca ekipa, koja je jedina jos neporazena na "fremde" terenu.

* hoffenheim - k´lautern, (2:2) sto im je bio ujedno prvi susret u bundesligi. hoffe na krilima velike pobjede protiv schalkea, trener "pezza" je potpisao ugovor. u ovoj utakmici sve je moguce.

* m´gladbach - stuttgart, (0:7) uz hetrik pogrebnjaka. borussija je dobila samo jednu utakmicu protiv "svaba" u posljednjih 25 meceva. dvije posljednje ekipe na tabeli vodice veliku bitku za bodove spasa. 81/22/25/34.

* hamburg - st.pauli, gradski derbi (1:1) hsv u 14 zadnjih susreta ne zna za poraz. zanimljivo da je svoju jedinu pobjedu protiv "velikog brata" st. pauli ostvario na prvom medjusobnom duelu (2:0, 1977). 15/8/6/1.
st.pauli na krilima velike pobjede protiv jarceva, forma je na uzlaznoj putanji, sto se ne moze reci za hsv, koji se doslovce obrukao protiv oslabljenog nürnberga.

* freiburg - frankfurt, (1:0) u prvom dijelu sezone, koja je ujedno bila jedina pobjeda u zadnja 4 susreta (3 poraza).
ove dvije ekipe nikad nisu igrali nerijeseno 17/8/0/9.
Vom Jäger zum Gejagten

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 04 feb 2011, 16:51

ovo je kolo iznanedjenja ili sumrak favorita. raj za vlasnike kladionica

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 feb 2011, 18:26

Jogi Low objavio spisak za meč sa Italijom:

Golmani : Manuel Neuer (Schalke 04),René Adler (Bayer Leverkusen)

Odbrana: Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund),Philipp Lahm (Bayern München),Holger Badstuber (Bayern München),Per Mertesacker (Werder Bremen),Mats Hummels (Borussia Dortmund),Jerome Boateng (Manchester City),Heiko Westermann (HSV),Dennis Aogo (HSV),Arne Friedrich (VfL Wolfsburg)

Vezni red: Mario Götze (Borussia Dortmund),Sven Bender (Borussia Dortmund),Sami Khedira (Real Madrid),Bastian Schweinsteiger (Bayern München),Kevin Großkreutz (Borussia Dortmund),Christian Träsch (VfB Stuttgart),Mesut Özil (Real Madrid)

Napad: Lukas Podolski (1. FC Köln),Thomas Müller (Bayern München),Mario Gomez (Bayern München),Miroslav Klose (Bayern München)

Iznenađenje je što na spisku nema Michaela Ballacka, ali je razumljivo jer se tek oporavio od povrede.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igrači na koje Low može računati u budućnosti:

Golmani: Thomas Kraft (Bayern Munchen),Tim Wiese (Werder Bremen) ,Sven Ulreich (VfB Stuttgart),Ron-Robert Zieler (Hannover 96) ,Tobias Sippel (1.FC Kaiserslautern)

Odbrana: Stefan Reinartz (Bayer Leverkusen) ,Gonzalo Castro(Bayer Leverkusen) ,Benedikt Höwedes (Schalke 04),Lukas Schmitz (Schalke 04) ,Marcel Schäfer (VfL Wolfsburg),Sascha Riether (VfL Wolfsburg),Serdar Tasci (VfB Stuttgart) ,Andreas Beck (TSG 1899 Hoffenheim)

Vezni red: Toni Kroos (Bayern München) ,Simon Rolfes (Bayer Leverkusen) ,Lars Bender (Bayer Leverkusen) ,Michael Ballack (Bayer Leverkusen), Sidney Sam(Bayer Leverkusen) ,Marcell Jansen (HSV) ,Piotr Trochowski (HSV) ,Marko Marin (Werder Bremen) ,Aaron Hunt (Werder Bremen) ,Sebastian Rudy (TSG 1899 Hoffenheim) ,Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), Lewis Holtby (1.FSV Mainz 05/Schalke 04) , Ilkay Gündogan (1.FC Nürnberg), Alexander Merkel (AC Milan)

Napad: Stefan Kießling (Bayer Leverkusen) ,Patrick Helmes (VfL Wolfsburg) , Cacau (VfB Stuttgart),André Schürrle (1.FSV Mainz 05/Bayer Leverkusen),Julian Schieber (1.FC Nürnberg/VfB Stuttgart) ,Nils Petersen (FC Energie Cottbus)
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 04 feb 2011, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 04 feb 2011, 18:27

Danasnji naslov Bild-a:

BORUSSIA DEUTSCHLAND ! :D
Cak 5 Dortmundovih igraca na spisku Löwa

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 04 feb 2011, 20:50

Hoffenheimov trener Marco Pezzaiuoli stavio je svoj autogram na ugovor do 2014. godine, nakon što je prije mjesec dana klupu osmoplasiranog kluba Bundeslige preuzeo od Ralfa Rangnicka...

Premda u mjesec dana provedenih na čelu struke Hoffenheima nije ostvario bajne rezultate (u DFB Pokalu se od natjecanja oprostio izgubivši od drugoligaša Energie Cottbusa, a u prvenstvu je prije pobjede nad Schalkeom (1:0) izgubio u tri uzastopna ispita), Marco Pezzaiuoli s osmoplasiranim je klubom Bundeslige potpisao ugovor do 2014. godine.

42-godišnji je strateg poziciju glavnoga trenera preuzeo prošloga mjeseca od Ralfa Rangnicka; čovjeka koji je predvodio ekipu do povijesnog ulaska u elitno njemačko društvo te Rhein-Neckar Arenu svaki dan "posjećivao" više od četiri i pol godine.

Sljedeći test snaga Hoffenheim čeka u subotu kada im u goste dolazi Kaiserslautern.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 feb 2011, 20:53

Pa zar nije Hoffenheim prije toga igr'o sa St. Paulijem 2:2? Dakle, sigurno da nije prije ove pobjede nad Schalkeom im'o skor od 3 poraza u ligi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.