ni rijeci o 23. i 24. igracu sa spiska hahahurem je napisao/la: ↑30 mar 2022, 22:141. Kao i svaka do sada prijateljska.., bilo je to loše.
Na prijateljske gledam kao i uvijek...s tim da se u ovim čak i osjetila doza imperativa da se mora pobijediti zbog razočarenja nakon Finske.
Prijateljske su mjerilo ničega, kao i onda protiv Slovenije, Švicarske, Japana itd. Sta su nam tada dobra izdanja garantovala i donijela? - ništa.
2. Spisak (jel moguće da mu neko nesto spocitava) - čovjek je pozvao najbolje što smo imali, ali bukvalno...nije on kriv sto se povrijedio Pjanic, u medjuvremenu Prcic, Cimirot, Krunic viroza kao i Kovačević, Hadziahmetovic itd. Bez 5 glavnih veznjaka je ostao.
Jel POZVAO u proteklih godinu dana sve koje ste prizeljkivali? - jeste.
Jel OSTAVIO BEZ POZIVA sve koje ste prizeljkivali? - da.
Sad se vade na HOTICA kojeg su ne tako davno psovali na svakom koraku. Ali uvijek ce se naći neki "Hotic" koji nije na spisku da se eto ima sta pisati.
Da se razumijemo, Hotic je trebao biti na spisku.
3. Petev nije izašao pred kamere...a Jel moguće da je čovjek zaista imao virozu kao i preostalih 5,6 igraca?
Zašto mora odmah vrijeđanje čovjeka?!
4. Petev ima u junu 4 utakmice LN da ispravi greške ili da postane bivši.
Do njega je ali i do igraca koliko će stati uz njega.
Novom selektoru bi bilo previše 6 utakmica prije kvalifikacija i skoro godina dana...ulijenio bi se...utopio u sivilo.
Pozitivni sok zbog promjene trenera uglavnom je kratkog vijeka.
Nisam nikako za novog selektora prije juna.
Ako Petev opet odradi lose zadatak onda dovesti nekog novog do kraja jula i to bi bila mjera.
Sto se tice Ice i Ibrulja, ne tako davno (nakon Finske i Ukrajine) su i oni govorili da ne treba mijenjati selektora samo da bi se mijenjalo. Pogotovo sada nije vrijeme za promjenu.
Evo koga biste vi sada za selektora a da je realna opcija i da postoje određene garancije da će to biti bolje?! Nemojte samo one - pa ne moze gore od ovoga. Itekako moze. Bilo je gore kod Bajevica i kod Robija.
Hoće li taj Selimović doći u finišu sezone...ili Jakirovic?! Da ne govorim o drugim imenima.
JUNI/JULI je pravi termin za potragu za novim selektorom...ako bude potrebe za tim.
Volio bih da u junu ima na raspolaganju najbolje igrače.
Edit: da jos jednom podvucem i dodam da je Petev kriv za promasene zicere i sto su Krunic, Demirovic, Menalo, Gojak, Kolasinac, Hadzikadunic, Nalic klupirani u klubu ili s vrlo malo utakmica u nogama. A kriv je i zbog povreda Pjanica i Prcica...i zbog viroze unutar tima.![]()
Ivaylo Petev
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ivaylo Petev
Pa taj 23.i 24.igrac su preko noći postali 18.i 19. zbog povreda pojedinih reprezentativaca i viroze.
Interesantno je da ti 23.i 24. igrač nisu ništa lošije izgledali od ostalih.
Interesantno je da ti 23.i 24. igrač nisu ništa lošije izgledali od ostalih.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Jako dobra analiza @hurem -a
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Beduin
- Kontakt:
A usutio se Hurem ko puh oko njih, misli proci ce ispod radara. Zaboravio da je pod Babinim budnim okom.

Sta kaze "pustiti ga da odradi LN i proba ispraviti greske", a selektor nam notorni lazov, ober prevarant, ne zna covjek ni kako vise da ga okarakterises i budes blag. Najgori u historiji reprezentacije i treba mu dati prostora. A jedino vrijedno pomena je promjena formacije da bi i tu u po nicega sve razj3bo kad je najmanje trebalo i sad mu dati da ispravi greske, da uigrava Kolasinca na stoperu. Zna znanje selektor.

Slažem se da je tada pravo vrijeme za traženje trenera, ali pregovore treba početi već sad tj. Petevu uručiti debeli otakaz, a nekome od zamjenika dati da vodi reprezentaciju do pronalaska novog trenera. Nije da će je lošije voditi.hurem je napisao/la: ↑30 mar 2022, 22:14JUNI/JULI je pravi termin za potragu za novim selektorom...ako bude potrebe za tim.
Volio bih da u junu ima na raspolaganju najbolje igrače.
Edit: da jos jednom podvucem i dodam da je Petev kriv za promasene zicere i sto su Krunic, Demirovic, Menalo, Gojak, Kolasinac, Hadzikadunic, Nalic klupirani u klubu ili s vrlo malo utakmica u nogama. A kriv je i zbog povreda Pjanica i Prcica...i zbog viroze unutar tima.![]()
Nemoj molim te ništa da podvlacis. Ljudi jesu promasili sanse, ali nije da se ne dešava da i drugi timovi mašaju. Oni krivi sto su ih promasili, ali oni su ih i kreirali. Da ne bude da zvuci glupo, pod ovim mislim da šanse nišu plod nikakve naše igre niti postavke niti Ivaylom potpis. Šanse su 90+% greske Luxemburga gdje su nasi krenuli u kontru.
Stvarno?! Na kontre?! Protiv Luxemburga?!
Ne mozes prepoznati niti jednu uigranu akciju, buil-up igra protiv Gruzije ja evo ne znam da li neko može makar ideju objasniti. Da znamo sta se pokušalo. Iako smo mozda nekad i imali naznake da defanzivno izgledamo pristojno kako prolaze utamice pod Ivaylom i to postaje sve lošije. Ivaylo efekt je da postaje samo losije.
Znači čovjek je imao dovoljno vremena da bar nešto učini za šta može reći ja sam ovo implementirao u ekipu ili uigrao. 0!
Da je bar nesto pokazao, pa i da se kaže ima nade. I ono sto je naslijedio(a bilo je lose) napravio je jos gore.
Dovoljno vremena da pokaze sta zna. Pokazao je da, najblaže rečeno, nije ni minimalno onoga što nama treba.
Selektor koji pozove i u igri drzi Danilovića, zaslužuje otkaz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Čovjek protiv Gruzije uvodi Miličevića i Danilovića kod rezultata 0:1!!! Znači je.be i ne vadi, ali i dalje ga neko podrzava??
Nema niti jedan adekvatan odgovor na kritična pitanja.
Jedino kod nas trener nije kriv za loše rezultate i što je najvaznije za lošu postavku, taktiku, nikakvu taktiku, plan B, izmjene? Formira ekipu za Ligu Nacija ili za EP ili šta več, a Dzeko u 37. godini ga mora vaditi protiv ebenog Luxemburga?
On je izabro protivnike da bi sebi obezbjedio plate do Juna pa šta bude.
Nikada gore na terenu nismo izgledali, nikakve šanse mi u Ligi Nacija nemamo…sa ovom igrom čak ni protiv Crne Gore.
O EP ne treba ni razmišljati.
Dobar stručnjak od prosječnih igrača treba da izvuče maksimum i da stvori timski duh. On niti je u stanju to da napravi, niti mu je u interesu. On je tu zna se kako i zbog čega. Svaki iole normalni savez bi ga istjero nakon debakla protiv Finske. Ovako samo tjeramo ka novim propalim kvalama. Zamjenik će sve iz početka. Neče se ništa od njega očekivati u sljedečim kvalama jer kako bi preko noči nešto uspijo i tako će se vrtiti ista priča u krug.
Reprezentacija je dotakla dno na čelu sa predsjednikom, Misimovićem i Tutom
Jedino kod nas trener nije kriv za loše rezultate i što je najvaznije za lošu postavku, taktiku, nikakvu taktiku, plan B, izmjene? Formira ekipu za Ligu Nacija ili za EP ili šta več, a Dzeko u 37. godini ga mora vaditi protiv ebenog Luxemburga?
Nikada gore na terenu nismo izgledali, nikakve šanse mi u Ligi Nacija nemamo…sa ovom igrom čak ni protiv Crne Gore.
Dobar stručnjak od prosječnih igrača treba da izvuče maksimum i da stvori timski duh. On niti je u stanju to da napravi, niti mu je u interesu. On je tu zna se kako i zbog čega. Svaki iole normalni savez bi ga istjero nakon debakla protiv Finske. Ovako samo tjeramo ka novim propalim kvalama. Zamjenik će sve iz početka. Neče se ništa od njega očekivati u sljedečim kvalama jer kako bi preko noči nešto uspijo i tako će se vrtiti ista priča u krug.
Ne dolazak na zadnju pressicu je sve receno, bezkicmenjak zesci a trazi podrsku od ljudi fuj fujIgmanskiVukovi je napisao/la: ↑31 mar 2022, 02:06Čovjek protiv Gruzije uvodi Miličevića i Danilovića kod rezultata 0:1!!! Znači je.be i ne vadi, ali i dalje ga neko podrzava??
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Zamisli koja je to nula kad pred bh novinarcice nesmije izaci na presicu. Te iste bh novinarcice koje slavica k.ara.HarisZe je napisao/la: ↑31 mar 2022, 06:46Ne dolazak na zadnju pressicu je sve receno, bezkicmenjak zesci a trazi podrsku od ljudi fuj fujIgmanskiVukovi je napisao/la: ↑31 mar 2022, 02:06Čovjek protiv Gruzije uvodi Miličevića i Danilovića kod rezultata 0:1!!! Znači je.be i ne vadi, ali i dalje ga neko podrzava??
A uz to iskoristava malu djecu u svoje bolesne svrhe zajedno sa misketom i vicom.
Nema to morala ni sekunde.
Zadnja izmjena: Maestro, dana/u 31 mar 2022, 07:15, ukupno mijenjano 1 put.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Fali treca kujica na slici.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ovaj je definitivno bivsi, to je sad jasno kao dan. Ono sto mene brine a njegovo ime se slabo spominje je koga li ce Redzad Dickonja ovaj put da nam predlozi? On je nekako nakon tog imenovanja petrova nesta ispod radara. Bio je cak i neki intervju sa njim bas u vezi selektora. Ne mogu da nadjemMaestro je napisao/la: ↑31 mar 2022, 07:10Zamisli koja je to nula kad pred bh novinarcice nesmije izaci na presicu. Te iste bh novinarcice koje slavica k.ara.HarisZe je napisao/la: ↑31 mar 2022, 06:46Ne dolazak na zadnju pressicu je sve receno, bezkicmenjak zesci a trazi podrsku od ljudi fuj fujIgmanskiVukovi je napisao/la: ↑31 mar 2022, 02:06Čovjek protiv Gruzije uvodi Miličevića i Danilovića kod rezultata 0:1!!! Znači je.be i ne vadi, ali i dalje ga neko podrzava??
A uz to iskoristava malu djecu u svoje bolesne svrhe zajedno sa misketom i vicom.
Nema to morala ni sekunde.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Po čemu se može zaključiti da je Petev bivši? Vico najavio da se ekipa sprema za 2024. prvenstvo, tako da mislim da mu nema ništa od otkaza
Tuta tu ostaje najmanje do EPa 24. Mozda cak i iduce SP.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Safet Susic prve kvalifikacije bio u barazu. Druge kvalifikacije plasirao se na SP.
Da u trecim nakon tri losa rezultata leti s klupe.
A ova bugarska prevara je odigrao najlosije kvalifikacije. Selektor sa najgorim skorom od svi selektora. Selektor koji nikada nije pobjedio ni jednu utakmicu a da protivnik nije bio iz petog sesira. Tri uzastopna poraza na BP.
I neki govore treba mu dati i LN.
A ova bugarska prevara je odigrao najlosije kvalifikacije. Selektor sa najgorim skorom od svi selektora. Selektor koji nikada nije pobjedio ni jednu utakmicu a da protivnik nije bio iz petog sesira. Tri uzastopna poraza na BP.
I neki govore treba mu dati i LN.

Tuta Petrov
Tuta Petrov
Cisto sumnjam, ne iz razloga sto ga Vicko smjenit nego sto je i njemu pun racku svega. Svjestan je i on da utakmice lige nacije se igraju u junu. Igraci vec davno zavrsili sa klupskim obavezama i van ritma. Druga stvar sto se tice navijaca ovaj put je uspio sa prvacicima ali drugi put ce publiku morat po vrticima trazit. Ovo vise niko ne prati, vrijeme je da nam Redzad Novog nekog predlozi
Glupo je povlaciti paralelu izmedju safeta i peteva barem zbog cinjenice da je ogromna razlika u kvaliteti momcadi kojim raspolazu, ali u sustini se slazem da je potonji vec nakon debakla u kvalama trebao da bude bivsi.Maestro je napisao/la: ↑31 mar 2022, 09:06Safet Susic prve kvalifikacije bio u barazu. Druge kvalifikacije plasirao se na SP.
I neki govore treba mu dati i LN.![]()
Helem, opet cu reci zaista sam podrzavao peteva napocetku mandata i kad je promijenio formaciju u 352 mislio sam da je zaista dosao strucnjak koji vidi s cim raspolaze i od toga formira kompaktnu jedinicu.. ali, zayebo sam se.
3 5 2 formacija je najbolja formacija u fazi odbrane a najteza za izvesti u fazi napada gdje moras da imas komplementarne blokove koji ce da nadopunjuju jedni druge u tranzicijama, ali i da sustinski znaju sta treba tacno da rade na terenu, a protiv luxembourga se vidjelo da to nije slucaj.
Barem 10 puta sam vidio rupu na sredini terena od brat bratu 30 metara jer je linija danilovic gojak nalic bila nepostojana. Jedan je duboko nazad, gotovo u liniji sa stoperima, dok su ova dvojca negdje oko aut linija iako po formaciji nemaju sta tamo da traze.
Napad takodje ocigledno nije imao jasan plan sta da ucini, jer je demirovic bezglavo trckarao oko sesnaesterca lux a prevljak imao zonu kretanja od cca. 20 metara.
Bekovi su takodje lose odigrali, ali iz razloga jer nisu wingbackovi niti ocigledno znaju kako ta pozicija funkcionise.
I ovo sve nije Problem igraca, barem ne samo igraca, vec u velikoj mjeri peteva koji apsolutno nema plana kakvim igracima raspolaze niti kako da ih konsoliduje da bi izvukao najbolje iz njih.
Mozemo mi pricati o cinjenici da imamo sva najbolja imena kojim raspolazemo na spisku, ali to nam nista ne znaci ukoliko ne mozemo da izvucemo najvise od njihovih kvaliteta, koji ce nam qrac. Daj bolje pozovi wingbacka iz premijer lige koji Zna sta mu je cinit, nego da ubacujes igrace koji blage veze nemaju a zvucnija su imena
naprijed rejal
- Goalgetter
- Kontakt:
Fakt je da Petev ima najgoru generaciju reprezentacije u zadnjih 10, ako ne i vise godina. Dosta igraca poput Demirovica, Prevljaka, Krunica i jos nekih koji trebaju da budu nosioci igre u reprezentaciji su totalno podbacili i u takvim uslovima nazalost nije lako napraviti rezultat, a oko tih igraca ti se konstantno vrti sve jer boljih nemas. Ali ipak je moglo/moralo bolje i stoga bi trebao biti bivsi. Kad se patis da pobjedis Luxemburg, Kuvajt, Kazahstan i njima slicne reprezentacije to bi vec trebao da bude alarm, a barem bi takve reprezentacije morali bolje imati pod kontrolom.
Trenutno korisnika/ca: 313, denza, ElAn10, Hazre, invincible1921, johntravolta123, Proximic i 49 gostiju.