Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

jelle
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la jelle » 28 mar 2022, 10:58

Pa ogranicenje budjeta ce im i stvarat najveci problem ...ocel sve all in da stizu i tako ugroziti i sljedecu god. ili se pak okrenuti sljedecoj sezoni ako budu previse zaostali

" Skakutanje" ih trenutno najvise muci al imaju jos problema ...cak i motor sto se mozes viditi i kod ostalih njihovih korisnika ...bas puno zaostaju ...sekunda u racepaceu je ogromna u F1 ...al et posto su bili tako dugo dominantni svi vjerujemo da ce naci rjesenje ...sto ne mora biti pravilo ...jer svako ima svoj kraj i pad ... Moje misljenje je da nece ove godine biti ozbiljan faktor sto se tice borbe za titulu ...od Barcelone ocekujem da ce se popraviti , al sekundu da ce se popraviti tesko ...i da ostali nece ponovo pobjeci

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 mar 2022, 11:23

smijesno je koliko mercovi navijaci prozivaju maxa za neke zalbe samo zato sto smo slusali 5 godina hamiltona kako place u ubjedljivom najjacem bolidu na stazi (to je sustinska razlika s ovim sad zalbama maxa).. nisu mogli da prihvate opravdane prozivke drugih navijaca kad se placko javljao i sve im se to evo skupljalo godinama pa sad na argumentovanu zalbu da charles gazi liniju pita par puta ljudi kao nesto ismijavaju.. naucite realno gledati sport i osnovano nekog prozivati..

mercedes nema sanse (dok ima hamiltona u ekipi) da se okrene samo sljedecoj sezoni i ulaganju u bolid za 2023, ne mogu to sebi priustiti nego ce morati kopati i rukama i nogama ove sezone da odrze prikljucak s ferrarijem i rb.. sigurno bi sad potpisali da zavrse treci u konstruktorskom poretku u datom omjeru snaga :D
lijepo je vidjeti da se malo koprcaju poslije ovoliko godina ciste dominacije (do prosle) ali ipak mislim da je toto sposoban ovo okrenuti i do polovine sezone predvidjam da ce merc biti konkurentan s red bullom i ferrarijem za pobjede..

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 mar 2022, 11:30

jelle je napisao/la:
28 mar 2022, 10:58
" Skakutanje" ih trenutno najvise muci al imaju jos problema ...cak i motor sto se mozes viditi i kod ostalih njihovih korisnika ...bas puno zaostaju ...sekunda u racepaceu je ogromna u F1 ...al et posto su bili tako dugo dominantni svi vjerujemo da ce naci rjesenje ...sto ne mora biti pravilo ...jer svako ima svoj kraj i pad ... Moje misljenje je da nece ove godine biti ozbiljan faktor sto se tice borbe za titulu ...od Barcelone ocekujem da ce se popraviti , al sekundu da ce se popraviti tesko ...i da ostali nece ponovo pobjeci
Ne mora značiti da je do motora jedino. Vjerovatno nisu dovoljno razvijali bolid. Neke aerodinamičke postavke, mislim da im pod predstavlja najveći problem. Motor im nije puno promijenjen ako uopšte od prošle sezone. Ovo novo gorivo im možda stvara problem kod motora jer zbog njega se gube konjske snage. Ali tako je i ostalima.
QUARTERBACK je napisao/la:
28 mar 2022, 11:23
mercedes nema sanse (dok ima hamiltona u ekipi) da se okrene samo sljedecoj sezoni i ulaganju u bolid za 2023, ne mogu to sebi priustiti nego ce morati kopati i rukama i nogama ove sezone da odrze prikljucak s ferrarijem i rb.. sigurno bi sad potpisali da zavrse treci u konstruktorskom poretku u datom omjeru snaga
lijepo je vidjeti da se malo koprcaju poslije ovoliko godina ciste dominacije (do prosle) ali ipak mislim da je toto sposoban ovo okrenuti i do polovine sezone predvidjam da ce merc biti konkurentan s red bullom i ferrarijem za pobjede..
To je to. Dok je plačonja tu nema šanse da se oni okreću nešto idućoj sezoni. A tek je i početak sezone, zašto bi to radili. Zeznuo ih je razvoj bolida do faktički zadnje trke prošle sezone. Onaj motor su konstantno razvijali. RB je prestao ranije i zbog toga su umalo izgubili titulu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 28 mar 2022, 12:00

Ma nema ništa od mercedesa i hamiltona ove sezone. To se malo svi boje kazati jer se radi o mercedesu, ali jasno je da je tako.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 mar 2022, 12:18

Njegov plan je bio uzeti titulu prošle godine, prestići Schumija i otići u penziju. Ovako čak malo i rizikuje, šta ako je to to od Mercedesa...

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 mar 2022, 12:47

Jao prognoza nakon 2 utrke i rangiranja kvaliteta vozaca.

Sainz je prosjek vozac jer je 2x bio poziciju iza Leclera.Lik ispred njega 10 bodova.Adaptacija na bolid je ocito prijala vise Lecleru , sto uopste ne znaci da je jaci vozac od Sainza.Vrijeme ce reci , misljenja sam da je Spanac pouzdaniji vozac.

Sto se tice Mercedesa , oni izvlace maximum u ovom momentu.Hamilton je bio presmjesan zadnju utrku , dosao je do boda , igrom slucaja.

Velika steta prije svega za Alonsa i Botasa.Sjajna voznja obojice , bas su u fokusu bili posebno Nando.
Steta i za Checa i faktor srece koji mu je bas okrenuo ledja.Mislim da bi dobio trku da se nije desilo , sto se desilo.

Cestitke naravno Maxu , iskoristio sve ponudjeno.Agresivan bio kad je trebao biti.Odlican setup bolida , vidno sporiji u krivinama ali brutalno brzi na pravcima.Na kraju ispade kao dobitna formula na ovoj trci.

Russel vrijedno skupi bodove , nevidljiv ali pouzdan.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 mar 2022, 16:52

Sad odgledah snimak. Dobra trka. Max na kvalitet i bezobrazluk, te dozu sreće uzeo pobjedu. Lec nije imao sreće s VSC, odnosno, vratilo mu za SC. Mora se priznati da je imao i lošiji start, pa je omogućio Maxu da pretekne Sainza.
Perez baš peh, ali ima i do dobrog taktičkom poteza Ferrarija. Nešto što je bila rijetkost u prethodnim godinama.

Pobjeda, 2 druga i 1 treće mjesto. +50 u odnosu na Mercedes. Početak kalv nije bio ima sigurno preko 15 godina. :cool:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 28 mar 2022, 17:07

Gotovo identičan post sam htio napisati. I ako mi je drago radi Maxa, šteta za YF jer taman tada je Lec trebao napasti i vjerovatno prestići Maxa. Al ko zna možda j ovo i dobro jer Max ne bi popustio i moglo je doći do sudara. Sve u svu polako se vidi ko kakav bolid ima. Bilo bi vrhunski kad bi trojica se borili za titulu
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 28 mar 2022, 20:39

KapitenK je napisao/la:
28 mar 2022, 12:00
Ma nema ništa od mercedesa i hamiltona ove sezone. To se malo svi boje kazati jer se radi o mercedesu, ali jasno je da je tako.
Napokon. Žao mi je Mercedesa ali onog plači pi*** nije. :kafa:
I am coming

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 28 mar 2022, 22:00

JoeBleck je napisao/la:
28 mar 2022, 12:47

Sainz je prosjek vozac jer je 2x bio poziciju iza Leclera.Lik ispred njega 10 bodova.Adaptacija na bolid je ocito prijala vise Lecleru , sto uopste ne znaci da je jaci vozac od Sainza.Vrijeme ce reci , misljenja sam da je Spanac pouzdaniji vozac.

Sto se tice Mercedesa , oni izvlace maximum u ovom momentu.Hamilton je bio presmjesan zadnju utrku , dosao je do boda , igrom slucaja.

Velika steta prije svega za Alonsa i Botasa.Sjajna voznja obojice , bas su u fokusu bili posebno Nando.
Steta i za Checa i faktor srece koji mu je bas okrenuo ledja.Mislim da bi dobio trku da se nije desilo , sto se desilo.

Cestitke naravno Maxu , iskoristio sve ponudjeno.Agresivan bio kad je trebao biti.Odlican setup bolida , vidno sporiji u krivinama ali brutalno brzi na pravcima.Na kraju ispade kao dobitna formula na ovoj trci.

O cemu ti pricas, pa Hamilton je imao sesto mjesto, dok ga nisu sjebali za ulazak u pit.

Covjek je napredovao 8 pozicija, a ti pricas kako je dosao do boda igrom slucaja. :rol: :tokralju:

SuperPippo
Kontakt:

Post Postao/la SuperPippo » 28 mar 2022, 22:07

AshburtonG je napisao/la:
28 mar 2022, 22:00
JoeBleck je napisao/la:

O cemu ti pricas, pa Hamilton je imao sesto mjesto, dok ga nisu sjebali za ulazak u pit.

Covjek je napredovao 8 pozicija, a ti pricas kako je dosao do boda igrom slucaja. :rol: :tokralju:
Nego sta nego je dosao igrom slucaja odustalo par ovih i napredovao jos par pozicija. Svakako je morao ici na jednu promjenu guma. Ove dvije utrke su pokazale kakav je vozac crymilton ustvari, prosjecan vozac kad nema najbolji bolid.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 mar 2022, 22:22

Prosječan vozač ne može osvojiti sedam titula prvaka svijeta. Mercedes je radio u proteklom vikendom promjene na bolidu, i to na Hamiltonovom, jer to ima više smisla. Iskusniji je, bolje poznaje bolid i može dati bolji feedback na sve. Loše kvalifikacije, užasne, ali je na stazi riješio sve vozače ispred sebe rutinski i došao do šestog mjesta. Na njegovu žalost SC i zatvoren box ga je koštao boljeg rezultata, no sve je to sastavni dio sporta. Al' jedno deseto mjesto definitivno ne znači da je Hamilton prosječan vozač ili nešto treće.

Čovjek je ograničen bolidom, ali i svi vozači su. ****, al' da ne zna voziti ne bi bio prvi vozač Mercedesa. Ne volim ni ja Hamiltona, ali se pretjeruje nekad sa "ponižavanjem" uspjeha istog.

Ova dva vikenda su pokazala da su velike razlike između Ferrarija i Red Bull u odnosu na trenutni Mercedes, ali i Mercedes ima prednost na ostatak grida
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 28 mar 2022, 22:29

Mucio se Lewis sa Ricciardom, napredak i jest uslijedio kad je ovaj otisao u box. Mada je vidljivo da nedostaje brzine, imam osjecaj da lakse pretice na kocenju, vec na pravcu uz drs. A to je najgora stvar, probijati se a nemas brzinu na pravcima, kakva suprotnost u odnosu na Brazil i onaj stroj od bolida. Kasnije su svi dobili pit stop viska u odnosu na njega i Magnussena, bukvalno u najgorem trenutku sc za njih dvojicu. U ona dva kruga sto je bio sam na stazi, kad je stizao Gaslya vozio je 1.35.5 sto je u prosjeku bilo 0.5 sec losije od vodecih, jos je na hardu bio. Nije toliko lose koliko se prica.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 28 mar 2022, 22:30

SuperPippo je napisao/la:
28 mar 2022, 22:07
JoeBleck je napisao/la:

Nego sta nego je dosao igrom slucaja odustalo par ovih i napredovao jos par pozicija. Svakako je morao ici na jednu promjenu guma. Ove dvije utrke su pokazale kakav je vozac crymilton ustvari, prosjecan vozac kad nema najbolji bolid.
De ne lupajte gluposti i ne ispadajte smiješni. To isto da kažeš Messi je qrcina, sto nije najbolji igrač sad u PSGu i nije na nivou kao iz Pepove Barce. 🤣
Uz Maxa i u ovim godinama najbolji na gridu. Charles bi mogao ove godine uci u prvu ligu.👍

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 mar 2022, 22:47

Nisam siguran da bi Lewis imao puno bolji rezultat jer i bez tog bi bio među zadnjima i valja se probijat. Kako god mislim da će Mercedes brzo riješiti problem i uključiti se u borbu za pobjede.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 mar 2022, 23:38

Do sredine sezone eto ozbiljnog Mercedesa. Hamilton je izvrstan vozač, niko ne bi osvojio toliko titula da je prosjek, u ostalom uvijek je imao timskog kolegu koji je imao isti bolid, što nije kolega osvajao nego baš Hamilton.

Za vikend na Hamiltonovom bolid je promjenjeno sve praktično, traže najbolje performanse, traže rješenje, a logika je da će to raditi sa Hamiltonom koji će kao što kaže @Otelo, dat' će bolji feedback od Russela koji je sad zadužen da skuplja bodove koliko bude mogao uz "sigurica" postavke bolida.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

edRed
Kontakt:

Post Postao/la edRed » 29 mar 2022, 00:26

perfekcija...

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 29 mar 2022, 21:43

edRed je napisao/la:
29 mar 2022, 00:26
perfekcija...

GOAT :kafa:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 29 mar 2022, 21:50

JoeBleck je napisao/la:

Sta je ba napredovao 8 pozicija ?
Napredovao jer su drugi isli u box a on bio na stazi.Trkacki nije ima 2 preticanja citavu trku.Do boda dosao bas kako sam rekao, igrom slucaja.Alonso ,Botas , Ricardo odustali usljed kvarova.Nista uradio nije.Startao 15ti.Zavrsio 10ti.
Radi kvarova ne radi svoje dobre voznje.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 mar 2022, 22:09

Ok, nije imao ni 2 preticanja. Sve si u pravu. :urnebes:
Zhou, Stroll, Norris, Ric, KMag
Imao dovoljnu prednost da ulaskom u pit pod VSC ostane na 6.mjestu i tamo bi i ostao, da je usao kad je mogao. Gledaj trku s razumijevanjem, a ne lupaj kao Maksim po diviziji. Krenuo je s razlogom na hardu.

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.