FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

User14
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la User14 » 29 mar 2022, 11:31

Ma nek bolji pobjedi :thumbup:

Jedno je sigurno, dolazimo u velikom broju :ljepota:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 11:32

elvirbaljic je napisao/la:
29 mar 2022, 11:28
Sta je tu je, idemo malo tezim putem, ocito da nemamo srece sa zrijebovima, imamo /smo trnovit put Do finala.
Ma objesiš Igmana to je samo odlaganje neminovnog.Sarajevo je finalista pa šta.Opet mu valja u Finalu protiv Tuzle ili Veleža.
Velež ima imperativ ili biti ili ne biti .To je prilično opterećenje.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 11:34

OnlyLeft22 je napisao/la:
29 mar 2022, 11:31

Pruge su minirane ,samo da znate.Nikakvi navijački vozovi ne dolaze u obzir. :)
Vaši stariji sjećaju se da nemate sreće u Tuzli .Mislim na 1987. kad ste izgubili prvenstvo protiv Gorkog.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 mar 2022, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 29 mar 2022, 11:35

tuzlac je napisao/la:
29 mar 2022, 11:34

Sjecas li se 1987, kad nas je 4,000 doslo u Tuzlu. Pa poslije utakmice sta je bilo

Ako nas izbacite mozda se ponovi :D
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 29 mar 2022, 11:39

tuzlac je napisao/la:
29 mar 2022, 11:32
Sta je tu je, idemo malo tezim putem, ocito da nemamo srece sa zrijebovima, imamo /smo trnovit put Do finala.
Ma objesiš Igmana to je samo odlaganje neminovnog.Sarajevo je finalista pa šta.Opet mu valja u Finalu protiv Tuzle ili Veleža.
Cisto zbog "lakse" utakmice, mada Igman nece nikom skinuti gace, morace se Sarajevo oznojiti. Onaj ko nije spreman izbaciti ozbiljne ekipe, nema potrebe ni da ide u evropu.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 11:39

29 mar 2022, 11:35
tuzlac je napisao/la:
29 mar 2022, 11:34

Sjecas li se 1987, kad nas je 4,000 doslo u Tuzlu. Pa poslije utakmice sta je bilo

Ako nas izbacite mozda se ponovi :D
SJEĆAM ,KAKO NE BIH.JA IMAM 61. GODINU.FK GORKI JE SVE SREDIO PREKO PARTIJE I VAŠI SU ZNALI.SAMO STE VI NAVIJAČI OSTALI NASUKANI .
NEMA VIŠE "VAŠEGA STAJANJA"
,PORUŠENO 2004.DA SE GRADI ISTOČNA TRIBINA.I EVO I DAN DANAS IMAMO RUPU I 21 .DECEMBAR. I NARAVNO ŠIPOVE
SVE OBRASLO AMBROZIJOM.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 mar 2022, 12:00, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 11:53

29 mar 2022, 11:39
tuzlac je napisao/la:
29 mar 2022, 11:32
Cisto zbog "lakse" utakmice, mada Igman nece nikom skinuti gace, morace se Sarajevo oznojiti. Onaj ko nije spreman izbaciti ozbiljne ekipe, nema potrebe ni da ide u evropu.
MI SARAJEVU BJEŽIMO 9 BODOVA.NIJE MALO. GOTOVO DA JE KUP I SARAJEVU JEDINA ŠANSA .Ako ga osvoji Velež, onda samo 2. i 3. po tabeli idu u Evropsku Konferenciju.Naravno i Velež.
Mi Veležu gostujemo u 31. kolu.Prije finala.Tako da,ako oni prođu u finale mogu nama pomoći da plasmanom idemo u Europu.
Pretpostavljam da je Sarajevo spremno nama prepustiti Kup ako otpojimo Veleža.MADA, PITARI SU PROKLETI I OVO JE TEK PRETPOSTAVKA.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 29 mar 2022, 12:22

Los zrijeb - kao i obicno...

Opet, po mojoj nekoj logici, ako vec ne moze Igman, onda bolje Velez nego Sarajevo...
Velez moze u Evropu samo kroz kup, tako da bi oni u eventualnom finalu sa nama imali daleko vecu motivaciju od nas.
Sarajevo s druge strane u Evropu moze mozda i kroz prvenstvo, tako da u tom eventualnom finalu sa njima- motivacija bi mogla biti na nekom slicnom nivou...

Nije odlucujuce, ali pozitivno je sto je revans kod nas.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 12:52

Musemić: Naš cilj je plasman u Evropu

Govorio o dvomeču sa Veležom
Fudbalere Tuzle City u polufinalu Kupa BiH očekuju veliki izazov.

29.03.22. 12:30
S. Mlaćo

Musemić: Naš cilj je plasman u Evropu
Rival će im biti ekipa Veleža koju su nedavno savladali u Mostaru 2:1.
Svjesni su u Tuzli da će nijanse odlučivati.
"Mogli smo proći i bolje, ali šta je tu. Igrali smo nedavno, dobro se poznajemo sada ćemo opet u kratkom periodu odigrati dva meča. Nama slijedi duel sa Zrinjskim u Mostaru, pa odmah za par dana i Velež.", kazao je Musemić.
Svjestan je da će u na stadionu Rođeni teren biti mnogo bolji nego na Tušnju, a revanš kod kuće ne vidi kao neku prednost.
"Teren su radili, čepirali, vidjet ćemo. A revanš kući... Ne vrijedi taj gol u gostima, nije to baš je neka prednost. Igrat nam je dva meča, pa vidjet ćemo".
Tuzlaci prijeko žele trofej već par sezona.
"Naravno da bi to bio veliki uspjeh, a naš cilj je izlazak u Evropu. Ima još mnogo da se igra, 30 bodova je u igri", dodao je Musemić.
Tuzla City je trenutno na drugom mjestu u prvenstvu sa 44 osvojena boda.
Za vikend gostuje kod lidera Zrinjskog.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 13:17

emir012 je napisao/la:
29 mar 2022, 12:22
Los zrijeb - kao i obicno...

Opet, po mojoj nekoj logici, ako vec ne moze Igman, onda bolje Velez nego Sarajevo...
Velez moze u Evropu samo kroz kup, tako da bi oni u eventualnom finalu sa nama imali daleko vecu motivaciju od nas.
Sarajevo s druge strane u Evropu moze mozda i kroz prvenstvo, tako da u tom eventualnom finalu sa njima- motivacija bi mogla biti na nekom slicnom nivou...

Nije odlucujuce, ali pozitivno je sto je revans kod nas.
Ovo je zadnja šansa za Velež da izbori Evropu.Mi , bez obzira na drugo mjesto nismo teretski sigurni za Evropu ako Velež osvoji kup.Sigurni su Zrinjski i Borac.Uz Borac Trebalo je da idemo mi i Sarajevo, nebitno ko će koje mjesto na kraju zauzeti.Nas i Veleža su satavili dasai riješimo između sebe ko će u Evropu.Ako mi otpojimo Veleža stvar je za nas završena.AkoVelež prođe ,on ima još jednu prepreku a ona se zove Sarajevo.Nama u tom slučaju ostaje borba za 2. i 3. mjesto jer 4. postaje nesigurno.Finale se igra 2 kola prije kraja.Mi gostujemo Veležu u 31. kolu uoči termina finala.Valjda nismo za džabe ušli u 1/2 Kupa.Ako ne možemo osvojiti ,možemo to iskoristiti da nam bude suport u borbi za plasman u Europu.No , ipak je trenutno naša najvažnija utakmica u subotu kontra Zrinjskog.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 29 mar 2022, 14:14

Na Zrinjski napadamo sa Vukusicom, odradjeno sve vezano za registracija i pravo nastupa.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 29 mar 2022, 15:14

Ako prođemo Velež Evropa je zagarantovana jer se i četvrto mjesto u ligi skoro sigurno aktivira.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 17:57

DOBRO DOŠAO U TUZLA CITY ANTE VUKUŠIĆU

Stekao pravo nastupa: Vukušić u kadru Tuzla Cityja za predstojeći derbi 24. kola PLBiH
Stručni štab Tuzla Cityja će u derbiju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog moći da računa na hrvatskog napadača Antu Vukušića.

Autor Sport Centar
Stekao pravo nastupa: Vukušić u kadru Tuzla Cityja za predstojeći derbi 24. kola PLBiH
Stručni štab Tuzla Cityja će u derbiju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog moći da računa na hrvatskog napadača Antu Vukušića.

slika

Popularni “Sinjski dijamant” je prije mjesec dana pojačao redove Tuzlaka, a danas je registrovan u sistemu Comet (informacioni sistem za evidenciju, te automatizaciju svih procesa u vezi s pripremama, vođenjem i praćenjem takmičenja u BiH), te će u petak 1. aprila će steći pravo nastupa, piše Faktor.

Podsjetimo, 30-godišnjak je sa Tuzla Cityjem potpisao ugovor na jednu i po sezonu sezonu.

U bogatoj internacionalnoj karijeri nakon sto je prošao školu Hajduka nastupao je u Italiji, Njemačkoj, Rusiji, Belgiji i Sloveniji te bi svojim iskustvom trebao doprinijeti dosta u realizaciji.

Derbi Zrinjski – Tuzla City igra se u subotu 02.04 2022 Pod Bijelim brijegom sa početkom od 17:00. uz tv -prenos na Areni

Zrinjski je lider na tabeli sa 60 bodova, Tuzla City je drugoplasirani sa 44 osvojena boda.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 mar 2022, 18:22, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 17:59

29 mar 2022, 14:14
Na Zrinjski napadamo sa Vukusicom, odradjeno sve vezano za registracija i pravo nastupa.
Hajde da vidimo tog Vukušića.
Ja kako sam zbrajao Džafić ima 3.kartona.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 18:12

Beledija je napisao/la:
29 mar 2022, 15:14
Ako prođemo Velež Evropa je zagarantovana jer se i četvrto mjesto u ligi skoro sigurno aktivira.
Ma i ako ne prođemo možemo valjda zadržati prednost u odnosu na Sarajevo koja iznosi 9 bodova.
Mi nemamo pritisak u ovom srazu sa Veležom.Imamo moralnu obavezu da popravimo katastrofalan dojam iz prošlogodišnjeg 1/2 Kupa. Velež ima pritisak jer, mu je to jedina preostala šansa da eventualno preko Kupa (ako ga osvoji) ide i u Europu.
Moj dojam je da je Velež zajedno sa Dudićem ispuhao za ovu sezonu i da ih ne vidim sa trofejom.Bez obzira hoće li proći nas.Zakačili su se sa lopovima u savezu i neće im oni baš lako zaboraviti i zbog njih je postavljen ovaj žrijeb sa dvije prepreke za Velež.

Susret između Veleža i Tuzla Cityja počinje u srijedu 06.04.2022. u 18:00.

Utakmica će biti u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 1 BiH.

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 18:36

Mister "zadnja loža".

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 29 mar 2022, 18:47

Ja bih rekao srednjim putem. Igman je nešto laksa opcija, Sarajevo mora zapeti jer to je njihova šansa za put u Evropu.

Protiv ovakvog Veleža ne treba da strepimo. Jača smo i kvalitetnija ekipa samo to uz punu ozbiljnost i angažiranost treba pokazati i na terenu u ovom dvomeču.

Nekako izdržati pritisak popunjenih tribina u Mostaru a u TZ završiti posao. Oni nemaju niti jednog igrača koji bi nama mogao igrati u prvih 11. Zato vjerujem, uz naravno postene uslove, u prolaz dalje.

Za slučaj da iz nekog razloga ipak ispadnemo onda bi bilo dobro da Sarajevo osvoji jer su nam ogromne šanse onda da završimo među prva 4 i izborimo Evropu.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 29 mar 2022, 19:51

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
29 mar 2022, 18:47
Ja bih rekao srednjim putem. Igman je nešto laksa opcija, Sarajevo mora zapeti jer to je njihova šansa za put u Evropu.

Protiv ovakvog Veleža ne treba da strepimo. Jača smo i kvalitetnija ekipa samo to uz punu ozbiljnost i angažiranost treba pokazati i na terenu u ovom dvomeču.

Nekako izdržati pritisak popunjenih tribina u Mostaru a u TZ završiti posao. Oni nemaju niti jednog igrača koji bi nama mogao igrati u prvih 11. Zato vjerujem, uz naravno postene uslove, u prolaz dalje.

Za slučaj da iz nekog razloga ipak ispadnemo onda bi bilo dobro da Sarajevo osvoji jer su nam ogromne šanse onda da završimo među prva 4 i izborimo Evropu.
Mislio Sam na nas kompletan put Do titule kup-a. Zeljo, Borac, Velez i Sarajevo, nije nas mazio zrijeb. To stoji da imamo ekipu koja treba da razbije na terenu.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 29 mar 2022, 20:21

29 mar 2022, 19:51
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
29 mar 2022, 18:47

Mislio Sam na nas kompletan put Do titule kup-a. Zeljo, Borac, Velez i Sarajevo, nije nas mazio zrijeb. To stoji da imamo ekipu koja treba da razbije na terenu.
To si u pravu. Naš put do eventualnog finala vodi preko 4 ekipe iz PL i to kvalitetne ekipe, dok npr Sarajevo nije imalo ozbiljnog protivnika i ozbiljne prepreke.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 21:12

Može li se desiti da ove sezone i Titula prvaka i Kup idu u Mostar?

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.