Do trenera i formacije. Bajramovic i Mujdza kao asistent. Problem je kreacija tj vezni red jer su Gojak i Krunic isti profil igraca. Krunic je u Milanu vecinom zaduzen za defanzivne zadatke kao npr u derbiju da vrsi presing na Brozovica sto uspjesno radi i vecinom ga uvodi kad zatvara utakmicu. Da uz sebe ima dva kreatora Pjanic i Prcic I jednog defanzivnog veznog tek tad bi njegove kvalitete dosle do izrazaja.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:49Nije bolan do igrača, nego je Tutiki loše postavio taktiku.
Koliki moron moraš biti da ti dva od tri veznjaka haman pa stoje u liniji sa napadačima?! Kako je mislio graditi napade?
Dodaju se štoperi, pa do Hadziahmetovica i onda nemaš kome jer Gojak i Krunić čekaju loptu sa Dzekom gore.
Naši igrači nisu svjetske klase, ali jesu sasvim pristojna ekipa.
Daj Bajramovića umjesto Tutikija, svakako je stalno tu na stadionu.![]()
Bajramović i Klopp![]()
![]()
Bosna i Hercegovina - Gruzija 25.03.2022 / Bosna i Hercegovina - Luksemburg 29.03.2022
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Bosna i Hercegovina - Gruzija 25.03.2022 / Bosna i Hercegovina - Luksemburg 29.03.2022
I am Lumis, EC3s younger brother
Re: Bosna i Hercegovina - Gruzija 25.03.2022 / Bosna i Hercegovina - Luksemburg 29.03.2022
Nemam kvalitet, imamo solidne pojedince ali treba to uklopiti i napraviti dobar tim a to bez vrhunskog trenera kojeg mi ne mozemo platiti je tesko. A sto se tice forme Rahimic je najbolji primjer da je to nebitno jer je svoje najbolje partije pruzao kad je bio rezerva u CSKA i igrao desetak utakmica u sezoni. Nakon njega vise nikad nismo imali takvog defanzivnog veznog.obagol je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:54Ko god smatra da mi imamo kvalitetnu ekipu koja se može plasirati na neko veliko takmičenje, evo izazova za vas. To sam pisao na još nekoliko tema i prije nego je Petev izabran. Napravite ekipu u kojoj god formaciji hoćete sa još 7 izmjena uz samo nekoliko pravila:
- Igrač mora igrati na svojoj prirodnoj poziciji
- Igrač mora biti standardan u svom klubu. Pod standardan eto da je odigrao minimalno 60% utakmica zadnjih godinu dana za svoj klub (60% ukupnih minuta, ne broja utakmica)
E sad kad napravite taj spisak vidite gdje igraju ti igrači, kakve lige i kakvi klubovi i koliko od njih igra u Ligi Prvaka, koliko se uopšte u svom klubu bori za neke trofeje.
To je jedan aspekt kroz koji se može gledati uspjeh/neuspjeh naše reprezentacije.
Drugi je totalno nefukcionalan savez. Mi imamo katastrofalnu ligu, katastrofalne omladinske reprezenzacije, užasno nekvalitetan rad sa mladim igračima u našim klubovima i užasnu infrastrukturu. Od 2014.kad smo se prvi put plasirali na SP naš savez nije jednog jedinog milimetra unaprijedio bilo koju od ovih stvari. Usudio bih se reći da smo i nazadovali u mnogim stvarima.
I kako onda u ovakvoj situaciji može biti do selektora? Ma ko god on da bio. Mi ćemo evo opet pričati samo o Petevu, prizivati Barbareza ili nekog petog-desetog a najmanje se bavimo stvarnim problemima koji naš fudbal vuku na dno. Tek kad sve ovo gore unaprijedimo možemo pričati o novom selektor.
Pa i Džeko dok je bio rezerva kod Mancinija.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:59Nemam kvalitet, imamo solidne pojedince ali treba to uklopiti i napraviti dobar tim a to bez vrhunskog trenera kojeg mi ne mozemo platiti je tesko. A sto se tice forme Rahimic je najbolji primjer da je to nebitno jer je svoje najbolje partije pruzao kad je bio rezerva u CSKA i igrao desetak utakmica u sezoni. Nakon njega vise nikad nismo imali takvog defanzivnog veznog.
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:02Pa i Džeko dok je bio rezerva kod Mancinija.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:59Nemam kvalitet, imamo solidne pojedince ali treba to uklopiti i napraviti dobar tim a to bez vrhunskog trenera kojeg mi ne mozemo platiti je tesko. A sto se tice forme Rahimic je najbolji primjer da je to nebitno jer je svoje najbolje partije pruzao kad je bio rezerva u CSKA i igrao desetak utakmica u sezoni. Nakon njega vise nikad nismo imali takvog defanzivnog veznog.

Možeš ti istrpiti jednu rezervu jer nemaš takav profil igrača i jer je od druge opcije kvalitetniji tri puta. Ne možeš istrpiti 6 igrača koji su rezerve u klubovima. I još kad nemaš prava krila, nemaš pouzdane bekove, nemaš trkača u sredini, nemaš drugog napadača koji zabija više od 10 golova po sezoni.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:59Nemam kvalitet, imamo solidne pojedince ali treba to uklopiti i napraviti dobar tim a to bez vrhunskog trenera kojeg mi ne mozemo platiti je tesko. A sto se tice forme Rahimic je najbolji primjer da je to nebitno jer je svoje najbolje partije pruzao kad je bio rezerva u CSKA i igrao desetak utakmica u sezoni. Nakon njega vise nikad nismo imali takvog defanzivnog veznog.obagol je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:54Ko god smatra da mi imamo kvalitetnu ekipu koja se može plasirati na neko veliko takmičenje, evo izazova za vas. To sam pisao na još nekoliko tema i prije nego je Petev izabran. Napravite ekipu u kojoj god formaciji hoćete sa još 7 izmjena uz samo nekoliko pravila:
- Igrač mora biti standardan u svom klubu. Pod standardan eto da je odigrao minimalno 60% utakmica zadnjih godinu dana za svoj klub (60% ukupnih minuta, ne broja utakmica)
E sad kad napravite taj spisak vidite gdje igraju ti igrači, kakve lige i kakvi klubovi i koliko od njih igra u Ligi Prvaka, koliko se uopšte u svom klubu bori za neke trofeje.
To je jedan aspekt kroz koji se može gledati uspjeh/neuspjeh naše reprezentacije.
Drugi je totalno nefukcionalan savez. Mi imamo katastrofalnu ligu, katastrofalne omladinske reprezenzacije, užasno nekvalitetan rad sa mladim igračima u našim klubovima i užasnu infrastrukturu. Od 2014.kad smo se prvi put plasirali na SP naš savez nije jednog jedinog milimetra unaprijedio bilo koju od ovih stvari. Usudio bih se reći da smo i nazadovali u mnogim stvarima.
I kako onda u ovakvoj situaciji može biti do selektora? Ma ko god on da bio. Mi ćemo evo opet pričati samo o Petevu, prizivati Barbareza ili nekog petog-desetog a najmanje se bavimo stvarnim problemima koji naš fudbal vuku na dno. Tek kad sve ovo gore unaprijedimo možemo pričati o novom selektor.
Jel isto biti rezerva kao Džeko u Citiju gdje je igrao svaku utakmicu a barem 1/3 utakmica je počeo u prvom sastavu i biti rezerva u Dinamu kao Gojak npr?h1a2s3o4 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:02Pa i Džeko dok je bio rezerva kod Mancinija.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:59Nemam kvalitet, imamo solidne pojedince ali treba to uklopiti i napraviti dobar tim a to bez vrhunskog trenera kojeg mi ne mozemo platiti je tesko. A sto se tice forme Rahimic je najbolji primjer da je to nebitno jer je svoje najbolje partije pruzao kad je bio rezerva u CSKA i igrao desetak utakmica u sezoni. Nakon njega vise nikad nismo imali takvog defanzivnog veznog.
Eh 2011, bilino polje i luksemburg...Odlucismo ostati i drugo poluvrijeme iako je pljustalo iz neba i zemlje, neki vjetar puhao kao sad na kosevu, prodje ti kroz svaki organ i tako svakih 40 sec, a ti mokar ko spuzva, samo upijas vodu jer nije bilo naznaka da bi tu noc mogao biti prolom oblaka..
70% napustilo utakmicu na poluvremenu, nije imalo smisla ostati ni minutu duze, ali se meni gledao dzeko, misimovic, kasnije upala pluca.. Mislim da nikad vise kise nije palo u jednoj noci kao tada.
Ispratih citave kvalifikacije, potrosih babine plate u ulaznice i putovanja i onda dodje baraz sa portugalom, SDA uzme sve karte i ne dodjoh u priliku da gledam najboljeg ikada izbliza radi kriminalaca i stoke. Od tog baraza do danas futavci iz reprezentacije me nisu vidjeli niti ce.
A sada? Sada preko medija na dan utakmice saznam da ima neki mec, dal je liga nacija ili prijateljska apsolutno ne pratim. **** li vam majke sta nam uradiste, djeca vam se zatrovala...
70% napustilo utakmicu na poluvremenu, nije imalo smisla ostati ni minutu duze, ali se meni gledao dzeko, misimovic, kasnije upala pluca.. Mislim da nikad vise kise nije palo u jednoj noci kao tada.
Ispratih citave kvalifikacije, potrosih babine plate u ulaznice i putovanja i onda dodje baraz sa portugalom, SDA uzme sve karte i ne dodjoh u priliku da gledam najboljeg ikada izbliza radi kriminalaca i stoke. Od tog baraza do danas futavci iz reprezentacije me nisu vidjeli niti ce.
A sada? Sada preko medija na dan utakmice saznam da ima neki mec, dal je liga nacija ili prijateljska apsolutno ne pratim. **** li vam majke sta nam uradiste, djeca vam se zatrovala...
Zadnja izmjena: holyman, dana/u 28 mar 2022, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
NEMA NAZAD
Druze, niko od ove reprezentacije ne očekuje stvari kao od one 2014. Ne ocekuje se da se nadigravamo sa Francuskom i da svima "uvalimo" minimalno tricu, ali i ne ocekuje se da te nabije Gruzija i strahujes od Luxemburga. Ne može Finsku uzet sa igračem više? O cemu pricamo?obagol je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:13Jel isto biti rezerva kao Džeko u Citiju gdje je igrao svaku utakmicu a barem 1/3 utakmica je počeo u prvom sastavu i biti rezerva u Dinamu kao Gojak npr?h1a2s3o4 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:02Pa i Džeko dok je bio rezerva kod Mancinija.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:59Nemam kvalitet, imamo solidne pojedince ali treba to uklopiti i napraviti dobar tim a to bez vrhunskog trenera kojeg mi ne mozemo platiti je tesko. A sto se tice forme Rahimic je najbolji primjer da je to nebitno jer je svoje najbolje partije pruzao kad je bio rezerva u CSKA i igrao desetak utakmica u sezoni. Nakon njega vise nikad nismo imali takvog defanzivnog veznog.
Ima dovoljno dobro igrače da nas ne sramoti, a on to konstantno radi. Kod njega je izuzetak neka dobra utakmica, a ove loše su mu pravilo.
Fudo je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:31Po vama se ne treba igrati tekma, vec otvoris cijene igraca i ko je skuplji ili ima "bolja" imena 3 boda nosi, ako su tu ngdje onda x. A usput K moj ima Gruzija neka imena. Igrali su toliko lose, da bi ih i Zrinjski ispratio petardom, samo sto je problem da smo mi jos losije odigrali. Ova Gruzija je losa repka, nista a ma bas nista nisu pokazali i cak su panicili na mini pritisak na kraju ali opet mi smo jos manje pokazali. Nije problem imena i da nepobjedjujes sve tekme, vec je problem gladimudnost nasih igraca posebno protiv "manjih" timova. A ovi sto govore o imenima nek mi nabroje vise od 3 igraca islanda , pa su bili na 2 velika takmicenja. Cak su i do cetvrtfinala na ep dogurali ako me sjecanje dobro sluzi, ali eto imali su bolja imena od 40 drugi repki.KSG je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:14Ima, bilo bi fino da pocnete pratit fudbal pa nesto pricat. A ovaj Maestro/Samso moze biti Ibrulj ili neki psihicki slucaj koji mu je duboko u anusu.
Jedva cekam da dođe neko poslije Peteva pa rezultati budu isti, i gori pa da vidimo ko ce onda biti kriv. Doci ce i novi savez, opet ce se naci kakav krivac koji nema veze sa situacijom.
To je tacno, ali imamo sasvim solidan spoj mladosti i iskustva da se moze napraviti dobra ekipa koja ce ovakve utakmice kao sto je protiv Gruzije, Kuvajta, Kazakhstana i Finske na domacem terenu rutinski rijesavati. Uz postojeci sistem takmicenja imamo realne sanse da se borimo za plasman na Euro. Uz iskusne Dzeku, Pjanica, Kolasinca imamo ove mlade igrace kao sto su Ahmedhodzic, Dedic, Gazibegovic, Hadzikadunic onda nesto stariji Demirovic, Gojak, Hadziahmetovic koji je standardan u viceprvaku Turske, golmani Kovacevic i Vasilj koji ce od naredne sezone braniti u Bundesligi te Prcic i Krunic koji su standardni u Francuskoj i Italiji. Gojak ce ovog ljeta napustiti Dinamo a mislim da je realno ocekivati njegov transfer npr u Francusku kao sto su prodali Moru. Kad su rezervu Stojanovica prodali u Italiju gdje igra sasvim solidno zasto nebi Amera. Imas materijala da napravis solidnu ekipu, objektivno treca jakosna skupina koja ce uvijek biti u borbi za plasman na velika takmicenja nesto kao Austrija ili ranije Irska taj neki nivo. Niko ne ocekuje da ponovo budemo 12 ekipa na svijetu nego da ostvarujemo rezultate u skladu sa nasim mogucnostima a ne da dozivimo debakl od reprezentacija kao sto su Armenija i Finskaobagol je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:11Možeš ti istrpiti jednu rezervu jer nemaš takav profil igrača i jer je od druge opcije kvalitetniji tri puta. Ne možeš istrpiti 6 igrača koji su rezerve u klubovima. I još kad nemaš prava krila, nemaš pouzdane bekove, nemaš trkača u sredini, nemaš drugog napadača koji zabija više od 10 golova po sezoni.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:59Nemam kvalitet, imamo solidne pojedince ali treba to uklopiti i napraviti dobar tim a to bez vrhunskog trenera kojeg mi ne mozemo platiti je tesko. A sto se tice forme Rahimic je najbolji primjer da je to nebitno jer je svoje najbolje partije pruzao kad je bio rezerva u CSKA i igrao desetak utakmica u sezoni. Nakon njega vise nikad nismo imali takvog defanzivnog veznog.obagol je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:54Ko god smatra da mi imamo kvalitetnu ekipu koja se može plasirati na neko veliko takmičenje, evo izazova za vas. To sam pisao na još nekoliko tema i prije nego je Petev izabran. Napravite ekipu u kojoj god formaciji hoćete sa još 7 izmjena uz samo nekoliko pravila:
Zadnja izmjena: Lumis, dana/u 28 mar 2022, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Ja ću opet napomenuti, gruzijska liga ljetos prodala igrača u Valenciju a nama još uvijek najveći uspjeh transfer Husejinovića u Werder.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Nasa liga je jedna od najgorih u Evropi mi se i dalje oslanjamo na dijasporu. Navodno ce i ono njihovo lijevo krilo Kvaratskhelia preci u Milan kao zamjena za Rebica. Nisu oni toliko slaba reprezentacija kao sto ljudi misle ali su imali puno srece. Branili se cijelu utakmicu i iz jedne prilike dali gol a nama ponistena dva cista gola.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:26Ja ću opet napomenuti, gruzijska liga ljetos prodala igrača u Valenciju a nama još uvijek najveći uspjesi transfer Husejinovića u Werder.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
U tome i jeste čitav problem bh fudbala. Nemaš nikakvog sistema nego se oslanjaš na dijasporu. Ne možeš tako očekivati rezultate. Za 30 godina ova liga izbacila samo Džeku koji je nečemu vrijedio. Trideset godina. I onda se ovdje ljudi čude što smo u rangu Lihtenštajna, Moldavije i Andore. Plasman na SP je bio anomalija i splet sretnih okolnosti. Sada se samo vraćamo u prirodno stanje.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:29Nasa liga je jedna od najgorih u Evropi mi se i dalje oslanjamo na dijasporu. Navodno ce i ono njihovo lijevo krilo preci u Milan kao zamjena za Rebica. Nisu oni toliko slaba reprezentacija kao sto ljudi misle ali su imali puno srece. Branili se cijelu utakmicu i iz jedne prilike dali gol a nama ponistena dva cista gola.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:26Ja ću opet napomenuti, gruzijska liga ljetos prodala igrača u Valenciju a nama još uvijek najveći uspjesi transfer Husejinovića u Werder.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Ali i u tom prirodno stanju smo kvalitetniji od reprezentacija kao sto su Gruzija, Armenija, Finska, Sjeverna Irska. Igramo ispod svojih mogucnosti. To je problem.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:34U tome i jeste čitav problem bh fudbala. Nemaš nikakvog sistema nego se oslanjaš na dijasporu. Ne možeš tako očekivati rezultate. Za 30 godina ova liga izbacila samo Džeku koji je nečemu vrijedio. Trideset godina. I onda se ovdje ljudi čude što smo u rangu Lihtenštajna, Moldavije i Andore. Plasman na SP je bio anomalija i splet sretnih okolnosti. Sada se samo vraćamo u prirodno stanje.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:29Nasa liga je jedna od najgorih u Evropi mi se i dalje oslanjamo na dijasporu. Navodno ce i ono njihovo lijevo krilo preci u Milan kao zamjena za Rebica. Nisu oni toliko slaba reprezentacija kao sto ljudi misle ali su imali puno srece. Branili se cijelu utakmicu i iz jedne prilike dali gol a nama ponistena dva cista gola.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:26Ja ću opet napomenuti, gruzijska liga ljetos prodala igrača u Valenciju a nama još uvijek najveći uspjesi transfer Husejinovića u Werder.
Sta ces kad kod nas fudbaleri zive na bureku cevapima i mcdonaldsu sa 20 godina ne moze trcat pijan svaku drugu noc eto sigurno ce napravit transfer hoce al u trecu turskuBoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:26Ja ću opet napomenuti, gruzijska liga ljetos prodala igrača u Valenciju a nama još uvijek najveći uspjeh transfer Husejinovića u Werder.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Recimo da je tako. Zar je stvarno moguće da nam se to dešava pod vodstvom tri različita selektora, koliko smo ih promijenili u zadnje tri godine. Zar je moguće da stvarno nijedan od njih ne zna i da će sljedeći koji dođe riješiti sve probleme?Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:36Ali i u tom prirodno stanju smo kvalitetniji od reprezentacija kao sto su Gruzija, Armenija, Finska, Sjeverna Irska. Igramo ispod svojih mogucnosti. To je problem.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:34U tome i jeste čitav problem bh fudbala. Nemaš nikakvog sistema nego se oslanjaš na dijasporu. Ne možeš tako očekivati rezultate. Za 30 godina ova liga izbacila samo Džeku koji je nečemu vrijedio. Trideset godina. I onda se ovdje ljudi čude što smo u rangu Lihtenštajna, Moldavije i Andore. Plasman na SP je bio anomalija i splet sretnih okolnosti. Sada se samo vraćamo u prirodno stanje.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:29
Nasa liga je jedna od najgorih u Evropi mi se i dalje oslanjamo na dijasporu. Navodno ce i ono njihovo lijevo krilo preci u Milan kao zamjena za Rebica. Nisu oni toliko slaba reprezentacija kao sto ljudi misle ali su imali puno srece. Branili se cijelu utakmicu i iz jedne prilike dali gol a nama ponistena dva cista gola.
Ovdje se uporno potencira da je Petev glavni krivac za ovo a iste stvari smo gledali i za vrijeme Prosinečkog i Bajevića te jednim dijelom i za vrijeme Baždarevića. Kako je moguće da je konstantno selektor krivac?
FC Grizzlies
FC Grizzlies
I Kazahstana nismo u Zenici mogli pobijediti, a naši pricaju o kvalitetu, a mi imamo po kvalitetu daleko bolje igrace...Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:36Ali i u tom prirodno stanju smo kvalitetniji od reprezentacija kao sto su Gruzija, Armenija, Finska, Sjeverna Irska. Igramo ispod svojih mogucnosti. To je problem.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:34U tome i jeste čitav problem bh fudbala. Nemaš nikakvog sistema nego se oslanjaš na dijasporu. Ne možeš tako očekivati rezultate. Za 30 godina ova liga izbacila samo Džeku koji je nečemu vrijedio. Trideset godina. I onda se ovdje ljudi čude što smo u rangu Lihtenštajna, Moldavije i Andore. Plasman na SP je bio anomalija i splet sretnih okolnosti. Sada se samo vraćamo u prirodno stanje.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:29
Nasa liga je jedna od najgorih u Evropi mi se i dalje oslanjamo na dijasporu. Navodno ce i ono njihovo lijevo krilo preci u Milan kao zamjena za Rebica. Nisu oni toliko slaba reprezentacija kao sto ljudi misle ali su imali puno srece. Branili se cijelu utakmicu i iz jedne prilike dali gol a nama ponistena dva cista gola.
I mi ćemo se opet baviti samo selektorom i gađati se argumentima kako imamo igrača u Milanu, Interu, Marseju. Odlično, imamo. A šta je sa preostalih 22 igrača koji treba da ti čine grupu koja će iznijeti kvalifikacije. Gdje su oni? Gdje su kadetska, juniorska i u-21 reprezentacija? Kakve rezultate imamo? Koliko su te selekcije napravile igrača? Zna li iko kakva nam je strategija sljedećih dvije, pet ili deset godina? Šta je sa ligom koja MORA biti bazen za popunjavanje reprezentacije kvalitetnim igračima. Ne smije se pojaviti igrač u 28.godini koji debituje za A reprezentaciju. Ne smije biti na spisku reprezentacije igrač koji u sezoni više od pola utakmica presjedi na klupi.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:34U tome i jeste čitav problem bh fudbala. Nemaš nikakvog sistema nego se oslanjaš na dijasporu. Ne možeš tako očekivati rezultate. Za 30 godina ova liga izbacila samo Džeku koji je nečemu vrijedio. Trideset godina. I onda se ovdje ljudi čude što smo u rangu Lihtenštajna, Moldavije i Andore. Plasman na SP je bio anomalija i splet sretnih okolnosti. Sada se samo vraćamo u prirodno stanje.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:29Nasa liga je jedna od najgorih u Evropi mi se i dalje oslanjamo na dijasporu. Navodno ce i ono njihovo lijevo krilo preci u Milan kao zamjena za Rebica. Nisu oni toliko slaba reprezentacija kao sto ljudi misle ali su imali puno srece. Branili se cijelu utakmicu i iz jedne prilike dali gol a nama ponistena dva cista gola.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:26Ja ću opet napomenuti, gruzijska liga ljetos prodala igrača u Valenciju a nama još uvijek najveći uspjesi transfer Husejinovića u Werder.
I evo niko ozbiljan ne potencira to pitanje nepostojanja sistema i očiglednog nerada, javašluka i kriminala u savezu nego se krivica svaljuje na selektora. Sami sebe zavaravamo i trošimo dragocjeno vrijeme, Doći će novi selektor, imat će iste problema kao i ovaj sad, kao i svi poslije Papeta, potrošićemo opet nove kvalifikacije i sve ispočetka. U međuvremenu ćemo odigrati jednu-dvije super utakmice protiv nekog jakog protivnika gdje ne možemo ništa izgubiti, tješićemo se kako imamo super igrače, kako nas je sudija zaje..o, kako bi bilo puno bolje da smo umjesto Pirića pozvali Kovačevića i kako nam nije jasno da nema mjesta za Hotića...
Naravno da nisu selektori jedini krivci za lose igre, nemamo kvalitet, najbolji igraci su u poznim godina ali najveci problem je fudbalski savez i njihove lose odluke. Protekle kvalifikacije su bile idealna prilika da damo priliku nekom mladom treneru da izvrsi smjenu generacije i uigra ekipu.. Umjesto toga oni su doveli Peteva od starta izgubili podrsku javnosti i sto je najgore pred njega postavili kao cilj plasman na Svjetsko prvenstvo te ga nakon tog neuspjeha i katastrofalnih rezultata nisu smijenili.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:40Recimo da je tako. Zar je stvarno moguće da nam se to dešava pod vodstvom tri različita selektora, koliko smo ih promijenili u zadnje tri godine. Zar je moguće da stvarno nijedan od njih ne zna i da će sljedeći koji dođe riješiti sve probleme?Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:36Ali i u tom prirodno stanju smo kvalitetniji od reprezentacija kao sto su Gruzija, Armenija, Finska, Sjeverna Irska. Igramo ispod svojih mogucnosti. To je problem.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:34
U tome i jeste čitav problem bh fudbala. Nemaš nikakvog sistema nego se oslanjaš na dijasporu. Ne možeš tako očekivati rezultate. Za 30 godina ova liga izbacila samo Džeku koji je nečemu vrijedio. Trideset godina. I onda se ovdje ljudi čude što smo u rangu Lihtenštajna, Moldavije i Andore. Plasman na SP je bio anomalija i splet sretnih okolnosti. Sada se samo vraćamo u prirodno stanje.
Ovdje se uporno potencira da je Petev glavni krivac za ovo a iste stvari smo gledali i za vrijeme Prosinečkog i Bajevića te jednim dijelom i za vrijeme Baždarevića. Kako je moguće da je konstantno selektor krivac?
Ali i u tom periodu smo imali dobrih rezultata, plasman u Ligu A nacija te baraz za Euro koji bi objektivno prosli da nije bilo korone i odgadjanja utakmica koje su jos uz to igrane pred praznim tribinama. Remi protiv Italije, Francuske, Holandije, Ukrajine pobjeda nad Austrijom te Finskom 4:1 fali nam kontinuitet i losa je atmosfera a bez podrske navijaca ne mozes nista. Pa kad je Ciro bio selektor imali smo goru ekipu i puno tezu grupu pa smo ostvarivali vrhunske rezultate
Glavni problem je Savez i dobro je to Pjanic tada rekao nema ljudi koji su obišli fudbalski svijet niti su nesto napravili nakon 2014. Liga je uglavnom ista kao i prija 10 godina, tereni su loši. U21 generacija koja je pred A reprezentacija nije ništa napravila. Zadni selektor koji je napravio finu generaciju je Vladgo Jagodic. Protiv Francuske, Italije, Holandije i Ukraijne smo dokazali da se mozemo sa velke reprezentacije igrati, a da je naš glavni problem ove male ekipe. Umjesto da se takticki i psiholocki pripremimo naši idu kod kafici, taverni, brajlovica jer su 100% uvjerni da ce njih dobit kao protiv Finske. Petev je posto selektor jer nije ništa ozbilnjo nešto našo, zadni klub je neka prosjecna ekipa iz Poljske bila.Lumis je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:56Naravno da nisu selektori jedini krivci za lose igre, nemamo kvalitet, najbolji igraci su u poznim godina ali najveci problem je fudbalski savez i njihove lose odluke. Protekle kvalifikacije su bile idealna prilika da damo priliku nekom mladom treneru da izvrsi smjenu generacije i uigra ekipu.. Umjesto toga oni su doveli Peteva od starta izgubili podrsku javnosti i sto je najgore pred njega postavili kao cilj plasman na Svjetsko prvenstvo te ga nakon tog neuspjeha i katastrofalnih rezultata nisu smijenili.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 mar 2022, 15:40Recimo da je tako. Zar je stvarno moguće da nam se to dešava pod vodstvom tri različita selektora, koliko smo ih promijenili u zadnje tri godine. Zar je moguće da stvarno nijedan od njih ne zna i da će sljedeći koji dođe riješiti sve probleme?
Ali i u tom periodu smo imali dobrih rezultata, plasman u Ligu A nacija te baraz za Euro koji bi objektivno prosli da nije bilo korone i odgadjanja utakmica koje su jos uz to igrane pred praznim tribinama. Remi protiv Italije, Francuske, Holandije, Ukrajine pobjeda nad Austrijom te Finskom 4:1 fali nam kontinuitet i losa je atmosfera a bez podrske navijaca ne mozes nista. Pa kad je Ciro bio selektor imali smo goru ekipu i puno tezu grupu pa smo ostvarivali vrhunske rezultate
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.