Bosna i Hercegovina - Gruzija 25.03.2022 / Bosna i Hercegovina - Luksemburg 29.03.2022
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Bosna i Hercegovina - Gruzija 25.03.2022 / Bosna i Hercegovina - Luksemburg 29.03.2022
Možemo zabiti vala barem jedan Luksemburgu, ma da danas svi igraju lopte, što kaže naš kapiten i očuh malene Sofije Vicentijević.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- RollingPaper
- Kontakt:
Re: Bosna i Hercegovina - Gruzija 25.03.2022 / Bosna i Hercegovina - Luksemburg 29.03.2022
Petev je kriv sto nemamo 3 kvalitetna fudbalera u drzavi

Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent
Nebitna prijateljska utakmica. Samo opusteno.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Gruzija nema Petrova zato nekad i nesto pobjedi.Harise je napisao/la: ↑28 mar 2022, 13:30Eto Gruzija ima 3 kvalitetni igrace

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
I Gruzija, pa i Lux imaju po igrača koji vrijedi više od bilo kojeg BiH reprezentativca sa ovog spiska (Barreiro i Kvaratskhelia). Nije sad da je vrijednost na marketu neka prevaga ili mjerilo, ali jeste jedan od pokazatelja da ova repka jednostavno nije toliko bolja od ovakvih ekipa, bar ne više.
Vidim spominju se često makedonci, i smiješno mi je kako mnogi misle da je Edinov kult, pardon.. reprezentacija BiH i na papiru bolja od njih. Elmas, Ademi i Bardhi bi sažvakali bilo kakvu kombinaciju, čak i sa Pjanićem. Kolašinac nije ništa bolji od Alioskog.
Ali eto, lakše je sratipo svakom selektoru, savezu, temperaturi, stadionu, publici, begoviću, kurcupalcu nego priznati da je ovo kurchina od repke. Copium na maxu. Ne bi me iznenadio ni poraz od Luksemburga, mada mi pomalo miriše na remi. I loš moral će doprinijeti, pa ćemo gledati novih 90' tromog fudbala.
Vidim spominju se često makedonci, i smiješno mi je kako mnogi misle da je Edinov kult, pardon.. reprezentacija BiH i na papiru bolja od njih. Elmas, Ademi i Bardhi bi sažvakali bilo kakvu kombinaciju, čak i sa Pjanićem. Kolašinac nije ništa bolji od Alioskog.
Ali eto, lakše je sratipo svakom selektoru, savezu, temperaturi, stadionu, publici, begoviću, kurcupalcu nego priznati da je ovo kurchina od repke. Copium na maxu. Ne bi me iznenadio ni poraz od Luksemburga, mada mi pomalo miriše na remi. I loš moral će doprinijeti, pa ćemo gledati novih 90' tromog fudbala.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Eno baustelci opet salju poruke kockaru... Cirkus se nastavlja ! 
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Evo neka elita dodje i pojedinacno igrace nabroji i objasni zasto ova reprezentacija treba da biljezi bolje rezultate?
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 28 mar 2022, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ima, bilo bi fino da pocnete pratit fudbal pa nesto pricat. A ovaj Maestro/Samso moze biti Ibrulj ili neki psihicki slucaj koji mu je duboko u anusu.
Jedva cekam da dođe neko poslije Peteva pa rezultati budu isti, i gori pa da vidimo ko ce onda biti kriv. Doci ce i novi savez, opet ce se naci kakav krivac koji nema veze sa situacijom.
Ten toes, I done laps in the trench
Pobjeda protiv velesile Luksemburg za mir u kuci. 

Tuta dan i noc priprema vec taktiku.

Tuta Petrov
Tuta Petrov
Znate šta će se uraditi nakon otkaza Petevu, što se i očekuje iskreno... reći će da vide kako stranci ne znaju sa našim igračima i zato više neće zvati njih nego će postavljati po nacionalnom ključu politički podobne i tjt.
Luksemburg igra puno ofanzivnije u odnosu na Gruziju tako da ce biti golova. Nadam se da ce napokon promijeniti formaciju i dati priliku neki mladjim igracima kao sto su Dedic, Gazibegovic i Kovacevic. Nisam neki fan Barbareza jer je neozbiljan, ne zeli da se bavi trenerskim poslom ali hoce da bude selektor. Ali u ovom trenutku je on najbolji izbor.
I am Lumis, EC3s younger brother
Po vama se ne treba igrati tekma, vec otvoris cijene igraca i ko je skuplji ili ima "bolja" imena 3 boda nosi, ako su tu ngdje onda x. A usput K moj ima Gruzija neka imena. Igrali su toliko lose, da bi ih i Zrinjski ispratio petardom, samo sto je problem da smo mi jos losije odigrali. Ova Gruzija je losa repka, nista a ma bas nista nisu pokazali i cak su panicili na mini pritisak na kraju ali opet mi smo jos manje pokazali. Nije problem imena i da nepobjedjujes sve tekme, vec je problem gladimudnost nasih igraca posebno protiv "manjih" timova. A ovi sto govore o imenima nek mi nabroje vise od 3 igraca islanda , pa su bili na 2 velika takmicenja. Cak su i do cetvrtfinala na ep dogurali ako me sjecanje dobro sluzi, ali eto imali su bolja imena od 40 drugi repki.KSG je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:14Ima, bilo bi fino da pocnete pratit fudbal pa nesto pricat. A ovaj Maestro/Samso moze biti Ibrulj ili neki psihicki slucaj koji mu je duboko u anusu.
Jedva cekam da dođe neko poslije Peteva pa rezultati budu isti, i gori pa da vidimo ko ce onda biti kriv. Doci ce i novi savez, opet ce se naci kakav krivac koji nema veze sa situacijom.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Zadnji put kad smo igrali protiv Luksemburga igrali smo u ovoj formaciji. 4 - 1 - 2 - 1 - 2. Svi smo bili uvjereni da je 3-5-2 idealna formacija za nas ali posljednje utakmice su pokazale da mi nemamo igrace za taj sistem. Ne znas vise sta promijeniti, niti imamo mladih igraca a najvece zvijezde su nam na zalasku karijere.
Kovacevic
Gazibegovic Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Hadziahmetovic
Pjanic Prcic
Krunic
Dzeko Demirovic
Vasilj
Jasic Bicakcic Medic Dedic
Cimirot
Gigovic Sunjic
Gojak (Nalic)
Prevljak Huskovic
Ovako lose nismo igrali jos od onih kvalifikacija kad je Muzurovic bio selektor. Nemamo mladih igraca pogotovo u veznom redu i napadu. Ovaj juniorska reprezentacija mogla biti jedina pozitivna stvar pod uslovom da nastave napredovati. Dovesti par igraca koji imaju pravo nastupa za nas kao sto su Medic, Sunjic, Jasic i mozda Huskovic iako je jos mlad ali kao cetvrta opcija u napadu ima mjesta. Moraju smijeniti Peteva nema drugog rjesenja.
Kovacevic
Gazibegovic Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Hadziahmetovic
Pjanic Prcic
Krunic
Dzeko Demirovic
Vasilj
Jasic Bicakcic Medic Dedic
Cimirot
Gigovic Sunjic
Gojak (Nalic)
Prevljak Huskovic
Ovako lose nismo igrali jos od onih kvalifikacija kad je Muzurovic bio selektor. Nemamo mladih igraca pogotovo u veznom redu i napadu. Ovaj juniorska reprezentacija mogla biti jedina pozitivna stvar pod uslovom da nastave napredovati. Dovesti par igraca koji imaju pravo nastupa za nas kao sto su Medic, Sunjic, Jasic i mozda Huskovic iako je jos mlad ali kao cetvrta opcija u napadu ima mjesta. Moraju smijeniti Peteva nema drugog rjesenja.
I am Lumis, EC3s younger brother
Nije bolan do igrača, nego je Tutiki loše postavio taktiku.
Koliki moron moraš biti da ti dva od tri veznjaka haman pa stoje u liniji sa napadačima?! Kako je mislio graditi napade?
Dodaju se štoperi, pa do Hadziahmetovica i onda nemaš kome jer Gojak i Krunić čekaju loptu sa Dzekom gore.
Naši igrači nisu svjetske klase, ali jesu sasvim pristojna ekipa.
Daj Bajramovića umjesto Tutikija, svakako je stalno tu na stadionu.
Bajramović i Klopp

Koliki moron moraš biti da ti dva od tri veznjaka haman pa stoje u liniji sa napadačima?! Kako je mislio graditi napade?
Dodaju se štoperi, pa do Hadziahmetovica i onda nemaš kome jer Gojak i Krunić čekaju loptu sa Dzekom gore.
Naši igrači nisu svjetske klase, ali jesu sasvim pristojna ekipa.
Daj Bajramovića umjesto Tutikija, svakako je stalno tu na stadionu.

Bajramović i Klopp

Pa nije pravilo ali je indikativno.Fudo je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:31Po vama se ne treba igrati tekma, vec otvoris cijene igraca i ko je skuplji ili ima "bolja" imena 3 boda nosi, ako su tu ngdje onda x. A usput K moj ima Gruzija neka imena. Igrali su toliko lose, da bi ih i Zrinjski ispratio petardom, samo sto je problem da smo mi jos losije odigrali. Ova Gruzija je losa repka, nista a ma bas nista nisu pokazali i cak su panicili na mini pritisak na kraju ali opet mi smo jos manje pokazali. Nije problem imena i da nepobjedjujes sve tekme, vec je problem gladimudnost nasih igraca posebno protiv "manjih" timova. A ovi sto govore o imenima nek mi nabroje vise od 3 igraca islanda , pa su bili na 2 velika takmicenja. Cak su i do cetvrtfinala na ep dogurali ako me sjecanje dobro sluzi, ali eto imali su bolja imena od 40 drugi repki.KSG je napisao/la: ↑28 mar 2022, 14:14Ima, bilo bi fino da pocnete pratit fudbal pa nesto pricat. A ovaj Maestro/Samso moze biti Ibrulj ili neki psihicki slucaj koji mu je duboko u anusu.
90% nogometaša koji igraju za našu repku nisu relevantni u svijetu nogometa.
Za njih se ne zna i na radar ikakve BiH javnosti dolaze u dresu reprezentacije dok ih svijet nikada ne upozna.
Samom tom analogijom nije nemoguće da se patiš sa Gruzijom,Armenijom i sl repkama jer nemaš čisti kvalitet koji takve utakmice prebace na tvoju stranu.
Ko god smatra da mi imamo kvalitetnu ekipu koja se može plasirati na neko veliko takmičenje, evo izazova za vas. To sam pisao na još nekoliko tema i prije nego je Petev izabran. Napravite ekipu u kojoj god formaciji hoćete sa još 7 izmjena uz samo nekoliko pravila:
- Igrač mora igrati na svojoj prirodnoj poziciji
- Igrač mora biti standardan u svom klubu. Pod standardan eto da je odigrao minimalno 60% utakmica zadnjih godinu dana za svoj klub (60% ukupnih minuta, ne broja utakmica)
E sad kad napravite taj spisak vidite gdje igraju ti igrači, kakve lige i kakvi klubovi i koliko od njih igra u Ligi Prvaka, koliko se uopšte u svom klubu bori za neke trofeje.
To je jedan aspekt kroz koji se može gledati uspjeh/neuspjeh naše reprezentacije.
Drugi je totalno nefukcionalan savez. Mi imamo katastrofalnu ligu, katastrofalne omladinske reprezenzacije, užasno nekvalitetan rad sa mladim igračima u našim klubovima i užasnu infrastrukturu. Od 2014.kad smo se prvi put plasirali na SP naš savez nije jednog jedinog milimetra unaprijedio bilo koju od ovih stvari. Usudio bih se reći da smo i nazadovali u mnogim stvarima.
I kako onda u ovakvoj situaciji može biti do selektora? Ma ko god on da bio. Mi ćemo evo opet pričati samo o Petevu, prizivati Barbareza ili nekog petog-desetog a najmanje se bavimo stvarnim problemima koji naš fudbal vuku na dno. Tek kad sve ovo gore unaprijedimo možemo pričati o novom selektor.
- Igrač mora igrati na svojoj prirodnoj poziciji
- Igrač mora biti standardan u svom klubu. Pod standardan eto da je odigrao minimalno 60% utakmica zadnjih godinu dana za svoj klub (60% ukupnih minuta, ne broja utakmica)
E sad kad napravite taj spisak vidite gdje igraju ti igrači, kakve lige i kakvi klubovi i koliko od njih igra u Ligi Prvaka, koliko se uopšte u svom klubu bori za neke trofeje.
To je jedan aspekt kroz koji se može gledati uspjeh/neuspjeh naše reprezentacije.
Drugi je totalno nefukcionalan savez. Mi imamo katastrofalnu ligu, katastrofalne omladinske reprezenzacije, užasno nekvalitetan rad sa mladim igračima u našim klubovima i užasnu infrastrukturu. Od 2014.kad smo se prvi put plasirali na SP naš savez nije jednog jedinog milimetra unaprijedio bilo koju od ovih stvari. Usudio bih se reći da smo i nazadovali u mnogim stvarima.
I kako onda u ovakvoj situaciji može biti do selektora? Ma ko god on da bio. Mi ćemo evo opet pričati samo o Petevu, prizivati Barbareza ili nekog petog-desetog a najmanje se bavimo stvarnim problemima koji naš fudbal vuku na dno. Tek kad sve ovo gore unaprijedimo možemo pričati o novom selektor.