Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la BoixosNois1899 » 25 mar 2022, 00:54

Tristan10 je napisao/la:
25 mar 2022, 00:46
BoixosNois1899 je napisao/la:
25 mar 2022, 00:22
hurem je napisao/la:
24 mar 2022, 22:54
Fino odeš i navijaš za Makedoniju i problem riješen.
Ima li potrebe za debilizmom na svakoj temi, ali zaista?!
...
Ovako čitajući komentare stiče se utisak da je Petev kriv za sve, ali bukvalno za SVE.
Ne samo za ove kvalifikacije, nego je Petev kriv i sto s 10x jačom reprezentacijom nismo izborili EP2016, 2020, SP2018, 2010 pa čak i ona ranija prvenstva...

Petev, postojiš dakle jesi (kriv).
Upravo ovo. Čovjek je uspio izvući maksimum iz prošlih kvalifikacija ma koliko to pojedini ismijavali. Prije početka niko nije očekivao uopšte da budemo u borbi za baraž, pogotovo nakon onog kriminalnog niza bez pobjede koji je trajao preko godinu dana. Na kraju smo do skoro zadnjeg kola bili u igri za to drugo mjesto što bi realno, kada se uzme u obzir igrački kadar kojeg posjedujemo, bilo ravno čudu.
Treba imati mjesta za razlicita misljenja i to postovati, ali hajde mi objasni kakav je benchmark analize koristen da kazes da je izvukao maksimum, kad smo iz 8 utakmica upisali 7 bodova, i zavrsili kao broj 4 od 5 reprezentacija u grupi.
Pa jeste maksimum sa ovom ekipom. Shvatite da je ovo trenutno najlošija generacija fudbalera koju smo imali od nezavisnosti. Jel vi ovdje stvarno mislite da ova ekipa ima kapacitet za nešto više? Pa eto da smo i izborili taj baraž, zar stvarno neko vjeruje da smo se mogli i plasirati na SP?

Nama treba biti cilj plasman na EURO i to je realno za očekivati. Svjetska prvenstva treba zaboraviti dok god se ne pojavi generacija igrača u kojoj fudbaleri iz turske neće biti neki bitan faktor.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 mar 2022, 01:07

25 mar 2022, 00:54
Tristan10 je napisao/la:

Upravo ovo. Čovjek je uspio izvući maksimum iz prošlih kvalifikacija ma koliko to pojedini ismijavali. Prije početka niko nije očekivao uopšte da budemo u borbi za baraž, pogotovo nakon onog kriminalnog niza bez pobjede koji je trajao preko godinu dana. Na kraju smo do skoro zadnjeg kola bili u igri za to drugo mjesto što bi realno, kada se uzme u obzir igrački kadar kojeg posjedujemo, bilo ravno čudu.
Treba imati mjesta za razlicita misljenja i to postovati, ali hajde mi objasni kakav je benchmark analize koristen da kazes da je izvukao maksimum, kad smo iz 8 utakmica upisali 7 bodova, i zavrsili kao broj 4 od 5 reprezentacija u grupi.
Pa jeste maksimum sa ovom ekipom. Shvatite da je ovo trenutno najlošija generacija fudbalera koju smo imali od nezavisnosti. Jel vi ovdje stvarno mislite da ova ekipa ima kapacitet za nešto više? Pa eto da smo i izborili taj baraž, zar stvarno neko vjeruje da smo se mogli i plasirati na SP?

Nama treba biti cilj plasman na EURO i to je realno za očekivati. Svjetska prvenstva treba zaboraviti dok god se ne pojavi generacija igrača u kojoj fudbaleri iz turske neće biti neki bitan faktor.
Da je zavrsio kao broj 3 i u zadnjoj utakmici propustio priliku za baraz, onda uredu, maksimum izvukao, nebi mi niko nista prigovorio. Ali covjek upisao 7 bodova iz 8 utakmica i zavrsio predzadnji u grupi. Mislim cak da su najgori rezultati ikada, a necu prihvatiti da je ovo najgora skupina igraca koje smo imala do sada, kad su nam ranije igrali igraci poput Baiana iz Sirokog, Velimira Vidica i slicnih.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 25 mar 2022, 01:17

25 mar 2022, 00:54
Tristan10 je napisao/la:

U ovim kvalifikacijama vise bodova od nase reprezentacije su imale reprezentacije Luksemburga, Sjeverne Irske, Bugarske, Latvije, Crne Gore, Albanije, Armenije...

Osim Bugarske i hajde Crne Gore sve fudbalske velesile ciji je maksimum evidentno veci od naseg, sto znaci da po toj logici kako moze biti EURO realan i kako ce najlosija generacija za godinu i po dana od takve postati reprezentacija koja se plasira na EURO?

Nije tesko imati kapacitet za vise od 7 bodova i ne gledati kako te Finska, Ukrajina razbijaju na tvom terenu i kako ti Kazahstan uzima bodove na tvom terenu.

Cuj sta ako izboris baraz, pa mozda napredujes ako nista na ljestvici pa ne padnes u cetvrti sesir za kvalifikacije za Euro koji je odjednom realan.

I vidi ovih budala Makedonaca sto dobise Italiju u barazu, sta ce im to kad nema sanse da se plasiraju na Svjetsko jer im igraci iz liga gorih od Turske igraju bitnu ulogu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 mar 2022, 01:40

hurem je napisao/la:
...
Ovako čitajući komentare stiče se utisak da je Petev kriv za sve, ali bukvalno za SVE.
Ne samo za ove kvalifikacije, nego je Petev kriv i sto s 10x jačom reprezentacijom nismo izborili EP2016, 2020, SP2018, 2010 pa čak i ona ranija prvenstva...

Znam da trolas ali. Masksimum je najgore kvalifikacije u historiji ?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 25 mar 2022, 08:18

jasmin10 je napisao/la:
25 mar 2022, 01:40
hurem je napisao/la:
...

Znam da trolas ali. Masksimum je najgore kvalifikacije u historiji ?
ne trolaju..
zamisli da su yebeni makedonci ovako razmisljali sinoc..
ili ranije albanci, islandjani, finci hihi

lik izvukao maksimum a finska te natambura kod kuce sa igracem manje a on i danas razmislja i konta kako se to desilo, yebo ga civa u pakash bugarski:-)

idemo mi nocas otresti mocne gruzijce, onda luksemburg, a poslije toga je nebo granica.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 mar 2022, 08:39

Nije izvuko maksimum, istina, uvidio je neke stvari koje protekli selektori nisu ali svejedno je pravio kardinalne greske i pokazo da je poltron
naprijed rejal

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 mar 2022, 08:56

h1a2s3o4 je napisao/la:
24 mar 2022, 23:12
hurem je napisao/la:
...

Kako ti se da i gdje nalazis energiju da toliko branis Peteva?

Nije za sve kriv ali da te Finska onako raskanta sa sve crvenim kartonom Boga mi je on kriv.
Pocinje covjek 3-5-2 formaciju sa Civicem kao trecim stoperom i bez drugog napadaca. Iako su se i Demirovic i Prevljak dokazali da mogu igrati pored Dzeke i to protiv jakih/jacih od protivnika od Finske.

Nego, de nam jos jednom pojasni kako je Ziljkic bolji i vise zasluzio potiv od Hotica? :salut:
Kaze forma je bitna. Pa gdje mu je sada Hotic? Mada jel bice argument da nije opet bitan. :salut:
Otkud snaga? Ma samo copy-paste. :)

Rekao sam odmah, sve sto je dobro uradio u prvih 6 utakmica upropastio je protiv Finske i to isključivo pogrešnom postavkom. Mislim da je i sam toga svjestan ali sada je kasno naravno.
Ukrajina na B.Polju je mjerilo ničega i to ce svako objektivan kazati. Dala se prilika drugim igračima bez ikakvog rezultatskog imperativa, pritiska.

***Lično mi se mnogo toga svidjelo u tih prvih 6 utakmica, mnogo vise nego pod palicom Bajevica, Robija pa i Mese koji je imao 5x jaču ekipu.***

Jednostavno želim vidjeti da li je Finska bila incident ili će se to i dalje ponavljati..a imat ćemo u junu 4 utakmice da to uvidimo.
S dr.strane i igrači mu daju podršku a to ne moze biti slučajno.

Također, svaki spisak je bolji od prethodnog. Poziva one koje treba a rješava se onih koji su višak. Svjestan sam da imaju tu uvijek 2,3+ menadzerska igraca ali ih kulturno stavi ispod crte i nikada nisu igrali bitnu ulogu u bitnim utakmicama.

Sto se tice Ziljkica ja nikada nisam rekao da je dotični bolji od Hotica, naprotiv. Ako je iko nekada prizivao Hotica to sam bio ja.
Cinjenica je da i sada zaslužuje poziv ispred Menala ali ovaj je s 2 gola kupio sebi jos vremena. Da li je mogao pozvati obojicu? - moguce.

@vuchevic, nisam placen. Da sam bogdom, katastrofalne greške protiv Finske se ne bi desile. :)

Edit: da je pametan pa da namoli Viscu da se vrati...bio bi mu idealan za 352 formaciju.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 25 mar 2022, 12:18

hurem je napisao/la:
25 mar 2022, 08:56
h1a2s3o4 je napisao/la:
24 mar 2022, 23:12
hurem je napisao/la:
...

Kako ti se da i gdje nalazis energiju da toliko branis Peteva?

Nije za sve kriv ali da te Finska onako raskanta sa sve crvenim kartonom Boga mi je on kriv.
Pocinje covjek 3-5-2 formaciju sa Civicem kao trecim stoperom i bez drugog napadaca. Iako su se i Demirovic i Prevljak dokazali da mogu igrati pored Dzeke i to protiv jakih/jacih od protivnika od Finske.

Nego, de nam jos jednom pojasni kako je Ziljkic bolji i vise zasluzio potiv od Hotica? :salut:
Kaze forma je bitna. Pa gdje mu je sada Hotic? Mada jel bice argument da nije opet bitan. :salut:
Otkud snaga? Ma samo copy-paste. :)

Rekao sam odmah, sve sto je dobro uradio u prvih 6 utakmica upropastio je protiv Finske i to isključivo pogrešnom postavkom. Mislim da je i sam toga svjestan ali sada je kasno naravno.
Ukrajina na B.Polju je mjerilo ničega i to ce svako objektivan kazati. Dala se prilika drugim igračima bez ikakvog rezultatskog imperativa, pritiska.

***Lično mi se mnogo toga svidjelo u tih prvih 6 utakmica, mnogo vise nego pod palicom Bajevica, Robija pa i Mese koji je imao 5x jaču ekipu.***

Jednostavno želim vidjeti da li je Finska bila incident ili će se to i dalje ponavljati..a imat ćemo u junu 4 utakmice da to uvidimo.
S dr.strane i igrači mu daju podršku a to ne moze biti slučajno.

Također, svaki spisak je bolji od prethodnog. Poziva one koje treba a rješava se onih koji su višak. Svjestan sam da imaju tu uvijek 2,3+ menadzerska igraca ali ih kulturno stavi ispod crte i nikada nisu igrali bitnu ulogu u bitnim utakmicama.

Sto se tice Ziljkica ja nikada nisam rekao da je dotični bolji od Hotica, naprotiv. Ako je iko nekada prizivao Hotica to sam bio ja.
Cinjenica je da i sada zaslužuje poziv ispred Menala ali ovaj je s 2 gola kupio sebi jos vremena. Da li je mogao pozvati obojicu? - moguce.

@vuchevic, nisam placen. Da sam bogdom, katastrofalne greške protiv Finske se ne bi desile. :)

Edit: da je pametan pa da namoli Viscu da se vrati...bio bi mu idealan za 352 formaciju.

Ja se slazem da je napravio neke dobre stvari, kao npr prelazak na odbranu sa 3, ali to je i pola foruma govorilo da treba. Mislim, bilo je ocigledno da treba. Opet pohvale za to jer ipak on donosi odluke, ali da je izvukao maximum- to sigurno nije.
Ta formacija nekako i ima smisla kada igracs sa 2 napadaca, ako je jedan od njih Dzeko. Mozda da je on drugaciji tip i ne bi trebao drugi, ali sa njim treba.

Ziljkic ne moze u bilo kojim okolnostima biti ispred Hotica .
nemoj da se foliramo, pravdao si poziv
Dino je trebao biti pozvan i za ovo okupljanje.
Jednostavno moze se reci da su nam ofanzivno orjenstisani igraci deficitarno zanimanje. Zato je trebao biti tu. Mozda cak i Hiros.

Visca moze da glumi uvrijeđenu mladu, samo sebi steti.
Tu poziciju mogu pokriti i Demirovic, Menalo, pa i Duljevic. Ni Smajo nije los, mada je on vise zamjena za Dzeku, nego za pozicije drugog napadaca.

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 25 mar 2022, 15:39

slika
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji

Ljudevit
Kontakt:

Post Postao/la Ljudevit » 25 mar 2022, 15:41

Jel se meni cini ili 0 Muslimana u u21 rep protiv Luksemburga?!
I onda ce otic igrati za Hrv/Srb ako se pokazu! A nama k*!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 25 mar 2022, 15:42

CevapiPrijeUtakmice je napisao/la:
25 mar 2022, 15:39
slika
Saberi se
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 25 mar 2022, 15:45

Barbarinho, jedini spas za BH fudbal

Barem bi mi vratio neku zelju da gledam reprezentaciju. Draze mi je bilo gledati Makedoniju jucer nego ovu Vicinu reprezentaciju.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 25 mar 2022, 16:02

Tuta Petrov :bih:
"Favorit postoji samo na papiru, a papir nije igra. Igra se na terenu. Ja ću se malo vratiti nazad. Komori - Senegal (greška selektora, mislio je na meč Zimbabve - Senegal), na papiru je trebalo biti 0:40, a na kraju tek u 90. samo 0:1. Moramo poštivati sebe i da odradimo profesionalno."
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 25 mar 2022, 16:04

A jesu li igrali sa 16 ili 17 igrača? :rol:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 25 mar 2022, 16:11

Vucevich je napisao/la:
25 mar 2022, 16:04
A jesu li igrali sa 16 ili 17 igrača? :rol:
Valjda mu njegov pomocnik Musa objasni. :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 25 mar 2022, 16:14

Maestro je napisao/la:
25 mar 2022, 16:02
"Favorit postoji samo na papiru, a papir nije igra. Igra se na terenu. Ja ću se malo vratiti nazad. Komori - Senegal (greška selektora, mislio je na meč Zimbabve - Senegal), na papiru je trebalo biti 0:40, a na kraju tek u 90. samo 0:1. Moramo poštivati sebe i da odradimo profesionalno."
to je moja glavna cil, da se vrati taj kult reprezentacije i da se odradi profesionalno do 90. minute

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 mar 2022, 16:15

Bolje baustelci pricaju bosanski.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 25 mar 2022, 16:17

CevapiPrijeUtakmice je napisao/la:
25 mar 2022, 16:14
Maestro je napisao/la:
25 mar 2022, 16:02
to je moja glavna cil, da se vrati taj kult reprezentacije i da se odradi profesionalno do 90. minute
Tuta Petrov je profesionalac. Tako da sto se toga tice nema brige. :bih:

Tuta Petrov

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 25 mar 2022, 16:21

Može li neko ukinuti ove zaostale Šveđane i zabraniti im pristup forumu? Ionako nikad ništa pametno od njih nismo čuli.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 25 mar 2022, 16:28

Neču ti odgovorim na to pitanje

slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: riki46 i 11 gostiju.