RŠD Velež Mostar
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Isic je kiks igrac i Fedja treba da se pomiri s tim. Utakmica je bila ok s nase strane, sve u svemu, i jedan trenutak nepaznje je odlucio utakmicu. Opet je problem realizacija, mogli smo ovo rutinski zavrsiti ali eto, propusteno nam se moralo obiti o glavu. Tako to u fudbalu biva. Sezona je odavno, sto se tice prvenstva, zrtvovana. Nadam se da ce nas sreca bar u kupu ispostovati. I dalje, koliko god da je dosadilo ovako i dalje cvrsto stojim iza Fedje. Ko radi, taj i grijesi. Mi konacno imamo svoj stil, igramo lopte. Bude losih dana, nije bas da nas fortuna prati ali nijedna ekipa u drzavi nije sigurna kad igra protiv nas. Prvi put poslije rata je tako. Nije to kratak period. Tvrd orah smo, respektabilan protivnik za svakoga. Ima jos dosta prostora za napredak, siguran sam da dolaze i ljepsi dani od ovih. Imamo realnog trenera, covjeka koji je svjestan svakog svog poteza i rezultata te budite sigurni da onaj ko je svjestan svojih propusta, taj je u stanju i da ih se rijesi. Duda nije jednoumac, nije egoista, nije kukavica i ovakav nacin razmisljanja ce mu jednog dana omoguciti mnogo vece uspjehe od onih koje trenutni biljezi. Pred Fedjom je buducnost, volio bih da zajedno uzivamo u tim trenucima nakon svih ovih godina borbe, za klub prije svega, pa onda za nesto vise . Ubijedjen sam da ce se to veima brzo desiti. Sabura ljudi. Koliko je zivaca izgubljeno u ovih 20tak godina, zar je problem progutati jos malo ?
Daj da budemo jaki i slozni. Samo ce nebo niti iznad nas. Vjerujte mi.
MUSVDG !!!
Daj da budemo jaki i slozni. Samo ce nebo niti iznad nas. Vjerujte mi.
MUSVDG !!!
Dešava se napadačima svjetskog kalibra a ne Haskiću, osim promašaja koji su normalna pojava lik je odigrao sasvim solidno. Pravio presing, trčao, imao loptu u nogama i razigravao ostale igrače. Vidi se stvarno da kvalitetom odskače od većine igrača u timu i da je klasa napadač.
Isić je isto po meni super odigrao, akcije su prolazile uglavnom od njega iako Zeljković recimo ima bolji pas od njega i mislio sam da će on biti pokretač akcija. Međutim dovoljna je ta jedna zadnja 'greška' koju je napravio da te ljudi objese na stub srama. Meni je on totalno nedefinisan lik, Feđa je jednom u intervjuu dobro rekao za njega i to je istina da on ima super pregled igre i može biti solidan stoper čak da kažem i dobar ali frajer ima neki problem u glavi da s vremena na vrijeme napravi kolosalnu grešku i džaba ti sve kad stalno strahuješ da se to ne desi.
Mišljenja sam da se na takvom igraču ipak ne bi trebala graditi igra al jbg ove sezone nemamo izbora, nadam se da ćemo u ljetnoj pauzi dovesti dobrog stopera jer će biti nadam se većeg izbora u odnosu na proteklu zimsku pauzu.
Promjena formacije u 352 kad je ušao Zajmović po meni nije dala nekog većeg pomaka u igri osim što smo se otvorili pa ko koga. Trebali smo bolje izgledati u sredini, a opet se dešavao taj prazan prostor između stopera i vezanog reda
-
- Kontakt:
Nije bila sreca na nasoj strani. Kod gola mislim da je vise radovac (koji je danas van forme bio) kriv, nego isic. To je igrac koji je radovac trebo cuvati. Ne treba odma momka pljuvati ovdje ili na fejsbuku. Cita i on to. Samo ga psihicki nistimo tako. To vazi i svakog ostalog igraca. Kritikovati ok ali sve ostalo mislim da nije u redu.
Slažem se u potpunosti, Isić je često crna ovca. Realno Radovca nikad niko nije uzeo u usta iako sam ranije napisao da nije ni blizu forme u kakvoj je bioNeutralan77 je napisao/la: ↑20 mar 2022, 22:12Nije bila sreca na nasoj strani. Kod gola mislim da je vise radovac (koji je danas van forme bio) kriv, nego isic. To je igrac koji je radovac trebo cuvati. Ne treba odma momka pljuvati ovdje ili na fejsbuku. Cita i on to. Samo ga psihicki nistimo tako. To vazi i svakog ostalog igraca. Kritikovati ok ali sve ostalo mislim da nije u redu.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Realno Haskić je i na pripremama ulazio u šanse i neke zicere promašivao, sad što se od njega očekuje da iskoristi svaku šansu... i meni je večeras bio solidan, primjetniji na terenu nego inače
Brandao bi meni uvijek bio ispred Zajmovića ali očigledno da on nije u prvom planu više.
Bajrić je veliki potencijal i treba igrati što više, za Zeljkovića, Zvonića i Isića znamo koliko mogu i znaju.
Vehabović bi isto meni igrao više.

Brandao bi meni uvijek bio ispred Zajmovića ali očigledno da on nije u prvom planu više.
Bajrić je veliki potencijal i treba igrati što više, za Zeljkovića, Zvonića i Isića znamo koliko mogu i znaju.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Edo je u proljetnom dijelu od svih igrača bio možda u najboljoj formi tako da ima nesreću što igra na istoj poziciji kao Anđušić.Bazinga12345 je napisao/la: ↑20 mar 2022, 22:26Realno Haskić je i na pripremama ulazio u šanse i neke zicere promašivao, sad što se od njega očekuje da iskoristi svaku šansu... i meni je večeras bio solidan, primjetniji na terenu nego inače![]()
Zašto ne može igrati umjesto Pršeša, Feđa vjerovatno bolje zna od nas
-
- Kontakt:
JimmyPage je napisao/la: ↑20 mar 2022, 22:15Slažem se u potpunosti, Isić je često crna ovca. Realno Radovca nikad niko nije uzeo u usta iako sam ranije napisao da nije ni blizu forme u kakvoj je bioNeutralan77 je napisao/la: ↑20 mar 2022, 22:12Nije bila sreca na nasoj strani. Kod gola mislim da je vise radovac (koji je danas van forme bio) kriv, nego isic. To je igrac koji je radovac trebo cuvati. Ne treba odma momka pljuvati ovdje ili na fejsbuku. Cita i on to. Samo ga psihicki nistimo tako. To vazi i svakog ostalog igraca. Kritikovati ok ali sve ostalo mislim da nije u redu.
Mislim da je svima najlakse sve na njega svaliti, posle one njegove nesrece na grbavici. Radovca niko ne smije da kritikuje jer je on kapiten. Opet sam misljenja, da je on trebo svog igraca bolje cuvati..
Ma sve ok, Radovcu se ne može nešto puno ni reći jer momak taj nedostatak forme nadomjesti zalaganjem i stvarno se trudi kapitenski. U pojedinim momentima i pretjera pa često nerezonski ulazi u duele i dobije kartone. Greške su sastavni dio fudbala, a narod ko narod ili je crno ili bijelo.Neutralan77 je napisao/la: ↑20 mar 2022, 22:44JimmyPage je napisao/la: ↑20 mar 2022, 22:15Slažem se u potpunosti, Isić je često crna ovca. Realno Radovca nikad niko nije uzeo u usta iako sam ranije napisao da nije ni blizu forme u kakvoj je bioNeutralan77 je napisao/la: ↑20 mar 2022, 22:12Nije bila sreca na nasoj strani. Kod gola mislim da je vise radovac (koji je danas van forme bio) kriv, nego isic. To je igrac koji je radovac trebo cuvati. Ne treba odma momka pljuvati ovdje ili na fejsbuku. Cita i on to. Samo ga psihicki nistimo tako. To vazi i svakog ostalog igraca. Kritikovati ok ali sve ostalo mislim da nije u redu.
Mislim da je svima najlakse sve na njega svaliti, posle one njegove nesrece na grbavici. Radovca niko ne smije da kritikuje jer je on kapiten. Opet sam misljenja, da je on trebo svog igraca bolje cuvati..
Niko nije kritikovao igru protiv Želje kad smo kući igrali jer smo sretno utrpati dva gola a sad smo nesretno izgubili i niko gori. Po mom mišljenju ovu smo utakmicu bolje odradili bez obzira na rezultat
RK Velež
RA

RA

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Gdje su moderatori????
Sramota me kako neki vrijeđaju igrače kao da isti nisu ljudi. Fuj!
Sramota me kako neki vrijeđaju igrače kao da isti nisu ljudi. Fuj!
je li nam ovo Isic poceo sad da naplacuje sa visokim kamatama nedovodjenje kvalitetnih igraca u zadnjoj liniji 

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Je li oko od RAje snimao ono "hajmo plavi ale" pred pocetak drugog
Moze u pp ako neko ima video
Moze u pp ako neko ima video

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Haskic
Andjusic Vehabovic Dejanovic
Radovac Drina
Radovic Zeljkovic Zvonic Cosic
Bogdanovic
Najbolje sto imamo
SVI NA UTAKMICU PROTIV LISTICE !!!!
Andjusic Vehabovic Dejanovic
Radovac Drina
Radovic Zeljkovic Zvonic Cosic
Bogdanovic
Najbolje sto imamo
SVI NA UTAKMICU PROTIV LISTICE !!!!
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Taktika u prvom pol. je pokazala da je priprema utakmice bila odlična. Sa odabirom prvih 11 i kasnijim izmjenama nisam u potpunosti zadovoljan.
Radović, Vehabović i Bajrić moraju igrati.
Borba i glava na lopti je uvjek donosila više bodova od fine igre i ušetavanja u gol.
Radović, Vehabović i Bajrić moraju igrati.
Borba i glava na lopti je uvjek donosila više bodova od fine igre i ušetavanja u gol.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Sva moguća podrška mome Klubu. Konačno navijači protiv Mladosti iz Lištice, nadam se punim tribinama.
Hejteri, roncatori, pljuvatori, primitivci opšte prakse ostanite kod kuće!
P.S. Blagodarim Moderatoru za ekološki doprinos i etičkom čiščenju.
Hejteri, roncatori, pljuvatori, primitivci opšte prakse ostanite kod kuće!
P.S. Blagodarim Moderatoru za ekološki doprinos i etičkom čiščenju.
Dosta je vise one predionice
SVI NA STADION !!!
SVI NA STADION !!!
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Poštovani članovi, navijači i prijatelji FK Velež, bivši i aktuelni igrači i zaposlenici Kluba, dragi naši Rođeni!
Kao što vam je poznato, FK Velež dolazećeg ljeta obilježava svoj veliki jubilej – sto godina od osnivanja fudbalskog kluba koji je kroz svoju burnu i slavnu historiju izrastao u jedan od najprepoznatljivijih simbola Mostara i Hercegovine te jedan od sportskih simbola naše domovine. Želja nam je da ovaj veliki jubilej obilježimo onako kako i dolikuje našem Veležu: dostojanstveno, sadržajno i na način koji će, makar dijelom, dočarati zašto je FK Velež Mostar svojevrsna sportska, ali i društvena i kulturna, institucija od naročitog značaja. Kako bismo u tome uspjeli, potrebna nam je vaša pomoć i saradnja.
S obzirom da vam je dobro poznato da je tokom svoje prošlosti naš Velež u dva navrata ostajao bez cjelokupne dokumentacije, memorabilija i osvojenih trofeja, danas, nažalost, Klub raspolaže sa jako oskudnom materijalnom građom o vlastitoj historiji. A za obilježavanja našeg zlatnog jubileja na način kakav Veležu priliči takva građa nam je, podrazumijeva se, neophodna. Kako bismo, makar dijelom, popunili tu prazninu, obraćamo se i domaćim muzejskim i arhivskim institucijama, ali sigurni smo da se dobar dio građe koja bi bila od velike pomoći pri postavljanju izložbe povodom našeg zlatnog jubileja, izradi monografije i drugih predviđenih publikacija te realizaciji ostalih sadržaja obilježavanja jubileja, nalazi u privatnom posjedu. Odnosno, vjerujemo da se u domovima i ličnim kolekcijama naših Rođenih nalazi dosta građe koja bi nam bila od izuzetne koristi.
Stoga vas ovim putem pozivamo da građu koju privatno posjedujete (fotografije, dokumente, dresove i dijelove opreme, stare članske iskaznice, ulaznice, plakate, klupske suvenire i slične memorabilije) ustupite FK Velež u svrhe obilježavanja stogodišnjice Kluba. Materijal koji posjedujete, a za koji smatrate da bi nam mogao biti od koristi, možete nam dostaviti lično u prostorije FK Velež (Adema Buća 6, naselje Cernica), a vaša građa (ukoliko se radi o umnoživom materijalu) bit će vam vraćena u roku od deset dana. Ukoliko se, pak, radi o materijalima čije umnožavanje nije moguće, zamolili bismo vas da nam ih (uz izdato uvjerenje o tome od strane Kluba) ustupite tokom predstojećeg ljeta. Također, fotografije i dokumente nam možete dostavljati i u elektronskoj formi na email adresu [email protected] (uz eventualna pojašnjenja o sadržaju koji ste poslali). Napominjemo da će za sav materijal koji bude korišten u okviru nekog od programskih sadržaja obilježavanja jubileja biti jasno navedeno njegovo porijeklo. Za detaljnije informacije ili pomoć oko eventualnih nedoumica možete nas kontaktirati telefonskim pozivom na broj 036/555-400 (svakim radnim danom u periodu od 8 do 16 sati).
Uvjereni da vaša podrška i pomoć neće izostati te da ćemo skupa učiniti da 100 godina postojanja našeg Veleža bude, u svakom pogledu, obilježeno što bolje, ljepše i sadržajnije, unaprijed se zahvaljujemo.
Mostar u srcu, Velež do groba!
Fudbalski klub “Velež” Mostar
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Mislim da je dobro što ovaj vikend ne igramo.
Ekipa je zaredala 4 poraza u nizu (računajući kup), tako da nam treba više odmora na psihološkom planu.
Navijači su razočarani samim pristupom pojedinih igrača i vjerujem da ni tribine ne bi bile dovoljno popunjene.
Pauza će dobro doći i u tom segmentu, kada očekujem dodatni vjetar sa tribina.
Fokus treba zadržati na oba fronta, iako su navijači u potpunosti okrenuti ka kupu u nadi da se ponoviti ljeto iz 21g.
Sa ovakvom igrom..nisam optimističan.
Jedva čekam kraj sezone i generalni remont ekipe.
Ekipa je zaredala 4 poraza u nizu (računajući kup), tako da nam treba više odmora na psihološkom planu.
Navijači su razočarani samim pristupom pojedinih igrača i vjerujem da ni tribine ne bi bile dovoljno popunjene.
Pauza će dobro doći i u tom segmentu, kada očekujem dodatni vjetar sa tribina.
Fokus treba zadržati na oba fronta, iako su navijači u potpunosti okrenuti ka kupu u nadi da se ponoviti ljeto iz 21g.
Sa ovakvom igrom..nisam optimističan.
Jedva čekam kraj sezone i generalni remont ekipe.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Ocekujem uspjesan "remont" na ljeto, ali budimo realni .. dobrog stopera nismo doveli 5 prelaznih rokova, sve je za ocekivati.
Brandao i Ovčina idu na kraju sezone. Zahvaliti se jos Isicu, Salcinu, Dejanovicu, pa i Prsesu (zivi na slavi gola protiv AEK-a, igra uzasno).
Brandao i Ovčina idu na kraju sezone. Zahvaliti se jos Isicu, Salcinu, Dejanovicu, pa i Prsesu (zivi na slavi gola protiv AEK-a, igra uzasno).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.