Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 02 feb 2011, 23:50

Gospodine Jesenkovicu ne prepisuj 8-) 8-) 8-) 8-)
Ja ipak i dalje mislim da on nece da se odazove, jer i on i Mirza su velike egoiste, i tesko da mogu zajedno.
Na istoj poziciji imamo još jedan euroligaški adut, a to je Kenan Bajramović pa kruži priča da njih dvojica nisu spremni dijeliti minutažu u bh. dresu. Mirza, međutim, kaže da u tome nema istine.

Nema rivalstva

- Jesmo takmičari, ali samo u smislu da jedan iz drugog pokušavamo izvući maksimum kada smo u reprezentaciji. O nekakvom rivalstvu nema ni govora. Evo, prošle sedmice igrali smo protiv Kenanovog Litvosa i on je bio gost u mom domu. Odlični smo prijatelji, među nama je sve u najboljem redu - kaže Teletović.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 03 feb 2011, 21:23

Prijatno sam se iznanadio kad sam vidio Nedžada Sinanovića u rosteru Unicaje. Ja konto da igra u drugoj Španskoj ligi :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 feb 2011, 21:45

vOluMme je napisao/la:Prijatno sam se iznanadio kad sam vidio Nedžada Sinanovića u rosteru Unicaje. Ja konto da igra u drugoj Španskoj ligi :D
sto si prijatno iznenadjen, jos jedan spanac koji igra u spanskoj ekipi, kao da si mi rekao da si priajtno iznenadzen sto maric igra za panatanaikoc, zabo li me neka stvar za i jednim i drugim, mada se prvom nadam da ga svaki bosanac pogleda u oci i kaze "prodana duso", mogao je on igrati i za druge momcadi a da ne proda za bukvalno saku eura ono sto jeste
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 03 feb 2011, 22:10

Izvini ali nisam upoznat sa situacijom oko Sinanovića? Dali je to on uzeo špansko državljanstvo?

Za 7 minuta dade ključnih 15 poena. :D

7 skokova, index 26 :o

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 feb 2011, 22:44

vOluMme je napisao/la:Izvini ali nisam upoznat sa situacijom oko Sinanovića? Dali je to on uzeo špansko državljanstvo?

Za 7 minuta dade ključnih 15 poena. :D

7 skokova, index 26 :o
da, da bi mogao igrati u prvom timu kao domaci i zbog toga nemoze nastupati za nasu repku, a kako bi nam dobro dosao malo je reci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 03 feb 2011, 22:52

Sinanovic zatvorio reket samo tako,posebno kod defanzivnog skoka je odlican.Kao sto neko iznad rece kako bi samo dobro dosao reprezentaciji,al od toga nema nista,zalosno,ali istinito.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 feb 2011, 23:01

kupus army je napisao/la:Sinanovic zatvorio reket samo tako,posebno kod defanzivnog skoka je odlican.Kao sto neko iznad rece kako bi samo dobro dosao reprezentaciji,al od toga nema nista,zalosno,ali istinito.
jedan u ogromnom nizu
hajde sto jedan Barac i mozda suton (stvarno se nadam da ce zaigrati za BiH mada su sanse 20%) koji su hrvati pa zaigrajuz za hrvatsku, mogu shvatiti ali begic, rizvic i sada sinanovic, pa sada bi imali 5 kvalitetnih (barac, varda i begic)/solidnih (rizvic-sinanovic) centara

tako molim vas prestanite na ovaj topic ljudi koji igraju za svoju domovinu stavljati gore navedene prodane duse, ako vec hocete eno topica EL gdje se i treba pisati o strancima

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 feb 2011, 18:04

I ja isto mislim da bi BiH imala sjajan sastav, da su svi tu. Slazem se sa svima gore, hajd sto je barac, i ostali hrvati, vec sto begic i sinanovic, ne mogu da vjerujem! Jos Begic kaze da mu je slovenija vise dala. Bez obzira na sve, da je on pravi, samo je prava domovina u srcu, a to je BOSNA I HERCEGOVINA -JEDNA JEDINA-
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

mgogic
Kontakt:

Post Postao/la mgogic » 05 feb 2011, 21:53

Sinanovic nikad cini mi se nije htio igrati za BiH! Samo sto je ovdje drugacija prica, posto je Begica Slovenija napravila kao igraca (sa 15 godina je otisao u Ljubljanu iz Slobode, i tad je imao samo visinu, i onda su ga oni brusili i brusili, pa napravili od njega ono sto je danas). Ista stvar je sa Preldzicem, kojeg sada nece da puste da igra za nas, iako on nece da igra za njih. Pretpostavljam da i Haso Rizvic istu pricu ima.

Sinanovic je uzeo drzavljanstvo zarad nekih drugih stvari, a i dok nije uzeo drzavljanstvo, nije htio da igra, prema tome, svu srecu mu zelim u karijeri, ali brate to govori nesto o karakteru njegovom! Zasto da nam se pomija po terenu, kad moze Jazvin (stvarno nisam njegov fan) da gine na parketu.

A sto se tice stranaca, ja mislim da uopste ne trebamo razmisljati koga da zovemo, kad je tu Henry, pa taj covjek igra za Bosnu k'o da je rodjen u po' Bosne, zasto da trazimo nesto drugo???

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2011, 23:22

mgogic je napisao/la:Sinanovic nikad cini mi se nije htio igrati za BiH! Samo sto je ovdje drugacija prica, posto je Begica Slovenija napravila kao igraca (sa 15 godina je otisao u Ljubljanu iz Slobode, i tad je imao samo visinu, i onda su ga oni brusili i brusili, pa napravili od njega ono sto je danas). Ista stvar je sa Preldzicem, kojeg sada nece da puste da igra za nas, iako on nece da igra za njih. Pretpostavljam da i Haso Rizvic istu pricu ima.

Sinanovic je uzeo drzavljanstvo zarad nekih drugih stvari, a i dok nije uzeo drzavljanstvo, nije htio da igra, prema tome, svu srecu mu zelim u karijeri, ali brate to govori nesto o karakteru njegovom! Zasto da nam se pomija po terenu, kad moze Jazvin (stvarno nisam njegov fan) da gine na parketu.

A sto se tice stranaca, ja mislim da uopste ne trebamo razmisljati koga da zovemo, kad je tu Henry, pa taj covjek igra za Bosnu k'o da je rodjen u po' Bosne, zasto da trazimo nesto drugo???
preldzic je sveukupno proveo 2,5 sezone u triglavu/slovanu, tako da se nemoze reci da su ga slovenci stvorili nego da je pokazao potencijal, a njega je stvorio tanjevic
begic je otisao 2002 u olimpiju gdje je igrao sa juniorima do 2004 , onda ga je uzeo Huy Basket 04/05, pa ga je uzeo Virtus Bolognja 05/06 gdje se tesko povrjedio pa ga je jos u proljece 2006 doveo slovan gdje je odigrao napokon dobru sezonu 06/07, pa ga je uzela olimpija '07 mada je imao sve dogovoreno sa Bosnom (dokaz kako je uvjek letio za parama) tamo je igrao 07/08 i 08/09 godinu kada je otisao u zalgiris ostatak znate, pa nemogu bas reci da su slovenci u potpunosti zasluzni za njega, ali veci dio jesu
rizvic je sa 17 god otisao u lasko 2002 gdje je igrao do 2005, pa sljedece 2 (tj. malo manje jer je u maju otisao u Bosnu) u olimpiji pa se za njega jedino moze reci da su ga stvorili slovenci

a sinanovic je bukvalno prodana dusa, volio bi da me demantuje

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 06 feb 2011, 11:08

Albijanic ubija,momak je stvarno zasluzio poziv u reprezentaciju,da bude taj backup Vardi jer stvarno ne vidim nekog ko bi to mogao kvalitetnije uraditi,ako ne brojimo Slovence i Spance.Jos jedan + kod njega mi je to sto momak moze sutnuti sa poludistance sto bi donijelo neku sirinu u napadu.Nije neki skakac,al imamo mi Teleta i Bajrama koji bi ga mogli pokriti pogotovo ako budu obojica u prvih 5 sto nije nerealno toliko.Halilovica pozvati sigurno,imao je par briljantnih partija u Zagrebu ove godine,i donosi tu neku prevagu na terenu,ne nuzno poenima al igra momak.Pozvati i tog Hodzica iz NCAA,i eto ti unutrasnje linije koja zvuci dosta dobro.Gordic na playa moze proci,popravio se u Romi dosta,zadnje 2 utakmice i 2-3 strijelac ekipe.Djedovic i HENRY na 2,henry bosnanac pa nek prica ko sta hoce,on je meni za klasu bolji od Drapera,a od Bremera da ne govorim.Niska krila su nam mozda i najveci problem kako ja to vidim jer nema Huke,pa cak i ako se Tele spusti na 3 njegova zamjena bi trebao biti Halilovic sto ipak nije dovoljno iako sam ga gore nahvalio on bi mogao ici kao 12. igrac.Rezervni play Nesovic ili Sasa i eto ekipa sposobne za 2. krug
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 06 feb 2011, 11:36

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:albijanić ubija ali u našoj slaboj ligi
Ima i toga al lik pogadja s rukom na licu,ja ga gledam svaku domacu utakmicu,i lik napreduje konstantno,nece on jos dugo u Slobodi igrat to ti garantujem.
Slatina Bog i batina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 feb 2011, 12:38

Slatinash_7 je napisao/la:Albijanic ubija,momak je stvarno zasluzio poziv u reprezentaciju,da bude taj backup Vardi jer stvarno ne vidim nekog ko bi to mogao kvalitetnije uraditi,ako ne brojimo Slovence i Spance.Jos jedan + kod njega mi je to sto momak moze sutnuti sa poludistance sto bi donijelo neku sirinu u napadu.Nije neki skakac,al imamo mi Teleta i Bajrama koji bi ga mogli pokriti pogotovo ako budu obojica u prvih 5 sto nije nerealno toliko.Halilovica pozvati sigurno,imao je par briljantnih partija u Zagrebu ove godine,i donosi tu neku prevagu na terenu,ne nuzno poenima al igra momak.Pozvati i tog Hodzica iz NCAA,i eto ti unutrasnje linije koja zvuci dosta dobro.Gordic na playa moze proci,popravio se u Romi dosta,zadnje 2 utakmice i 2-3 strijelac ekipe.Djedovic i HENRY na 2,henry bosnanac pa nek prica ko sta hoce,on je meni za klasu bolji od Drapera,a od Bremera da ne govorim.Niska krila su nam mozda i najveci problem kako ja to vidim jer nema Huke,pa cak i ako se Tele spusti na 3 njegova zamjena bi trebao biti Halilovic sto ipak nije dovoljno iako sam ga gore nahvalio on bi mogao ici kao 12. igrac.Rezervni play Nesovic ili Sasa i eto ekipa sposobne za 2. krug
Nisi gledao Albijanica protiv iole solidnih centara, tek tu bi vidio da on ne moze to da igra...
U nasoj ligi da, ali u ozbiljnoj konkurenciji, nema nista od toga...

Halilovic nije imao parbrilijantnih partija, nego je odigrao dvije, i onda je opet nazalost nestao..Erjavec poludio opet...Ali slazem se da ga treba voditi u Litvaniji kao back - up krilo..
Sasa ako ne bude isao, mi cemo da imamo strahovitih problema na playu, ali bas...

Ja cu opet da kazem, ne ocekujmo puno od Hodzica, jer cemo da se razocaramo...

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 06 feb 2011, 12:51

neno#4 je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Albijanic ubija,momak je stvarno zasluzio poziv u reprezentaciju,da bude taj backup Vardi jer stvarno ne vidim nekog ko bi to mogao kvalitetnije uraditi,ako ne brojimo Slovence i Spance.Jos jedan + kod njega mi je to sto momak moze sutnuti sa poludistance sto bi donijelo neku sirinu u napadu.Nije neki skakac,al imamo mi Teleta i Bajrama koji bi ga mogli pokriti pogotovo ako budu obojica u prvih 5 sto nije nerealno toliko.Halilovica pozvati sigurno,imao je par briljantnih partija u Zagrebu ove godine,i donosi tu neku prevagu na terenu,ne nuzno poenima al igra momak.Pozvati i tog Hodzica iz NCAA,i eto ti unutrasnje linije koja zvuci dosta dobro.Gordic na playa moze proci,popravio se u Romi dosta,zadnje 2 utakmice i 2-3 strijelac ekipe.Djedovic i HENRY na 2,henry bosnanac pa nek prica ko sta hoce,on je meni za klasu bolji od Drapera,a od Bremera da ne govorim.Niska krila su nam mozda i najveci problem kako ja to vidim jer nema Huke,pa cak i ako se Tele spusti na 3 njegova zamjena bi trebao biti Halilovic sto ipak nije dovoljno iako sam ga gore nahvalio on bi mogao ici kao 12. igrac.Rezervni play Nesovic ili Sasa i eto ekipa sposobne za 2. krug
Nisi gledao Albijanica protiv iole solidnih centara, tek tu bi vidio da on ne moze to da igra...

Halilovic nije imao parbrilijantnih partija, nego je odigrao dvije, i onda je opet nazalost nestao..Erjavec poludio opet...Ali slazem se da ga treba voditi u Litvaniji kao back - up krilo..
Sasa ako ne bude isao, mi cemo da imamo strahovitih problema na playu, ali bas...

Tacno je to za Albu al opet mislim da ima mjesta bez ovih Spanaca i Slovenaca jer iskustvom ce on dobiti puno,a racuna se na njega u buducnosti sigurno.Miky je imao jednu od 22 poena i jednu od 18 sto je za igraca od 19 godina fenomenalno jos NLB.Poslije se povrijedio nazalsost pa izgubio mjesto u timu.Gledao sam par utakmica zagreba i stvarno on kad udje poboljsa se igra.Play i to nisko krilo nam je najgora pozicija po meni jer tu imamo Gordica a na niskom krilu bas nemamo nikog ko bi mogao bljesnuti osim ako Mirza to nece igrati.Za Hodzica znam da bi se mogli razocarati al opet 20 ppg u NCAA je puno a i izgleda mi fizicki jako.Uz neke dobre pripreme od mjesec dana ili vise mogao bi se on naviknuti,valjda je dovoljno pametan
Slatina Bog i batina

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 feb 2011, 15:38

Slatinash_7 je napisao/la:Albijanic ubija,momak je stvarno zasluzio poziv u reprezentaciju,da bude taj backup Vardi jer stvarno ne vidim nekog ko bi to mogao kvalitetnije uraditi,ako ne brojimo Slovence i Spance.Jos jedan + kod njega mi je to sto momak moze sutnuti sa poludistance sto bi donijelo neku sirinu u napadu.Nije neki skakac,
vidis to je nama upravo problem, mi imamo puno igraca u reketu koji izvrnos sutaju sa distance i poludistane (bas svi i varda i bajramovic i teletovic, ...) nama treba igrac koji izvrsno igra ledzima radi kojega ce protivnici morati udvajati i tako mozes dobiti visak i samog igraca na vanjskoj liniji

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 06 feb 2011, 19:56

u porazu LOTOMATICE u gostima 79-74 ĐEDOVIC 3 poena za 17 minuta a NEMANJA GORDIC 18 poena za 21 minut
za 2 poena 3-3 100% :D
za 3 poena 4-4 100% :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 06 feb 2011, 21:19

nerminh74 je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Albijanic ubija,momak je stvarno zasluzio poziv u reprezentaciju,da bude taj backup Vardi jer stvarno ne vidim nekog ko bi to mogao kvalitetnije uraditi,ako ne brojimo Slovence i Spance.Jos jedan + kod njega mi je to sto momak moze sutnuti sa poludistance sto bi donijelo neku sirinu u napadu.Nije neki skakac,
vidis to je nama upravo problem, mi imamo puno igraca u reketu koji izvrnos sutaju sa distance i poludistane (bas svi i varda i bajramovic i teletovic, ...) nama treba igrac koji izvrsno igra ledzima radi kojega ce protivnici morati udvajati i tako mozes dobiti visak i samog igraca na vanjskoj liniji
Meni se vise nekako cini da Varda a pogotovo Teletovic sutaju vise za 3 nego za 2 poena,dok Albijanic suta samo za 2 i to s neke pristojne distance koja nam odgovara odnosno oko reketa ili 1 metar iza istog sto mi osim Kenana nemamo a i on mi tu skripi
Gordic definitivno prvi play i sa dosta minutaze,mislim da ga treba mijenjati neko dobrih odbranbenih karakteristika.Iz istog razloga treba zvati Halilovica jer momak igra odbranu a ovo sve ostalo sto mi imamo je skoro 0 bodova u odbrani osim Varde
Slatina Bog i batina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 feb 2011, 22:01

Slatinash_7 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Tacno je to za Albu al opet mislim da ima mjesta bez ovih Spanaca i Slovenaca jer iskustvom ce on dobiti puno,a racuna se na njega u buducnosti sigurno.Miky je imao jednu od 22 poena i jednu od 18 sto je za igraca od 19 godina fenomenalno jos NLB.Poslije se povrijedio nazalsost pa izgubio mjesto u timu.Gledao sam par utakmica zagreba i stvarno on kad udje poboljsa se igra.Play i to nisko krilo nam je najgora pozicija po meni jer tu imamo Gordica a na niskom krilu bas nemamo nikog ko bi mogao bljesnuti osim ako Mirza to nece igrati.Za Hodzica znam da bi se mogli razocarati al opet 20 ppg u NCAA je puno a i izgleda mi fizicki jako.Uz neke dobre pripreme od mjesec dana ili vise mogao bi se on naviknuti,valjda je dovoljno pametan
Ja sam ove godine gledao ovu Ligu 13 citavu, u citavoj ligi nema iole ozbiljnog centra, tuzno je ali je tako...
Kuzmic da je dosao ranije, vjerovatno bi covjek puno vise napredovao...
Pa protiv Bosne je Albijanic nakon prve cetvrtine nestao s parketa, protiv Bosne i Dzene Rahimica, koji je maltene pred penzijom...Nije jedna utakmica mjerilo, ali zamisli kad bi se nasao na parketu protiv Golubovica i slicno...

Miralema treba voditi sigurno....

Lipscomb nije ozbiljan univerzitet i ne pripada skupini od 8, sve ostalo je totalno neozbiljno..

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 feb 2011, 15:03

Goran Ikonić spreman za povratak u reprezentaciju

Kompletni možemo proći u drugi krug EP-a uz favorite Grčku i Hrvatsku, smatra iskusni bek čiji je klub Krka najveće iznenađenje NLB lige

Ikonić: Nastup u Litvaniji nije upitan

Reprezentacija BiH vjerovatno ima i zvučnija i kvalitetnija imena na evropskoj sceni nego što je ono Gorana Ikonića.

Međutim, teško da se među izabranicima selektora Sabita Hadžića može pronaći bolji "čisti šuter", kategorije gotovo zaboravljene u modernoj košarci, u kojoj postaje važnije koliko igrač brzo trči ili visoko skače nego probacuje loptu kroz obruč.

Ugodno iznenađen

Zbog toga je Ikonić tip igrača kakav će naći mjesto u svakom timu, u konkretnom slučaju u reprezentaciji BiH na Evropskom prvenstvu u Litvaniji krajem avgusta.

- Selektor Hadžić mi je rekao da mu je potreban tip igrača poput mene, kakvih nema previše u ekipi. I da sam ne mislim da mogu izboriti mjesto u rotaciji uz Nemanju Gordića i Nihada Đedovića, sigurno bih u startu odustao i prepustio mjesto nekom drugom - kaže Ikonić.

Time je praktično odgovorio na naše naredno pitanje, a to je hoće li se vratiti u bh. selekciju nakon što je zbog povrede preskočio prošlogodišnji ciklus?

- Moj dolazak nije upitan. Nedavno me je zvao generalni sekretar Saveza Harun Mahmutović, što me je ugodno iznenadilo. Lijepo je što nas se sjete i tokom sezone, a ne samo kad nam treba poslati pozive za pripreme - ističe 30-godišnji bek.

Brane titulu

Bivši kapiten Bosne kaže da je grupa na EP-u teška, ali da kompletni možemo ispuniti cilj.

- U tom slučaju, imali bismo dobre šanse za proboj u drugi krug uz glavne favorite u grupi, a to su Grčka i Hrvatska - kaže Ikonić.

Prije toga, Ikonić i njegov klub Krka pokušat će odbraniti titulu prvaka Slovenije te nastaviti sa sjajnim igrama u NLB ligi. Od kandidata za ispadanje postali su tim koji nakon 20 kola regionalnog takmičenja dijeli prvo mjesto s prvakom Partizanom.

- Neka velika tajna uspjeha ne postoji, izuzev to što imamo dobrog trenera Aleksandra Džikića i deset podjednakih, iskusnih igrača. Spomenuo bih i Mateja Rojca, možda i najvećeg talenta slovenske košarke - rekao je Ikonić, koji prosječno bilježi približno 21 minutu i 11 poena po utakmici u NLB ligi.

Lakše nego u Ukrajini

Ikonić je sredinom prošle sezone stigao u Krku iz ukrajinskog Donjecka, njegove prve inozemne destinacije po odlasku iz Bosne. Kaže da je to bio pravi potez.

- Ovdje sam odlično primljen, nemam ni najmanju zamjerku. Mislim da su i u klubu zadovoljni, jer žele da razgovaramo o produženju ugovora za narednu sezonu. Mnogo sam se brže uklopio u ekipu Krke nego što je bio slučaj u Donjecku, u kojem je pored 4-5 američkih igrača bilo teško doći do izražaja - rekao je Ikonić.
Odlicna vijest, da je Ikona otvoreno rekao da ce da igra...
Samo se bojim njegovih hronicnih problema sa preponama i koljenom..

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TheTruth34 i 28 gostiju.