meepo je napisao/la: ↑20 mar 2022, 13:28
tiffoso je napisao/la: ↑20 mar 2022, 10:50
Liverpool realno ni protiv nas nije nista pokazao, a ko je gledao utakmice nije imao sta da vidi od njih, tako da realno u LP nisu i nesto mnogo pokazali, jer su svi ocekivali da ce lagano proci Inter.
Porto je u obe utakmice izvukao povoljan rezultat protiv vas.
Mi smo u LP osjetili najbolje na kojem smo nivou kada smo igrali na strani sa Real M. Ljudi nas pojeli, naprosto bili bolji i sva nemoc je isplivala tu.
Evo ako uzmes lige petice, potencijalni osvajaci su City, PSG, Bayern i Real M.
Kako Lpool nije mnogo pokazao a zavrsio grupu ( smrti) s max ucinkom ?
Milan je s Portom igrao desetkovan i taj Porto je godinama unazad jedan od najboljih klubova van liga petice uz Ajax naravno.
Real M. ne mozes porediti s interom jer imaju tonu iskustva igranja u LP. Plus vecina ih je osvajala to takmicenje i vise puta.
Spominju se potencijalni osvajaci a nigdje jednog Lpoola

, ali zato je tu luzerski PSG kojeg bi svako od prva 4 tima u Seria A dobili bez problema.
Prvo, implicirao sam potencijalne osvajace Liga 5 sa talijanskim osvajacem (ma ko to bio na kraju). Svi ostali su jednostavno za 2 klase bolji i Real i City i Bayern i Psg (to sto su ispali od Reala je nesto drugo, luzeri su u vasim ocima, medjutim svi talijani bi od Psg ispali sa porazima u obe tekme).
Porto je solidna ekipa, ne moze se vaditi na ozlijede jer su iste sastavni dio jedne sezone svakog tima. Porto nije bio prosle godine prvak a ove godine se vodi borba sa Sportingom. Ruku na srce nisu nivo kao npr. Talijanski viceprvak ili prvak.
Ono sto sam zelio da implicaram je dakle poredjenje kvalitete Lige na neki nacin, ako vec moram traziti parametre. Francuska liga ima jedan superjaki tim, ali opet talijani nemaju ni to. Englesku ne vrijedi ni spomenuti, a spanjolci su sigurno jaci od talijana. Nijemci igraju veoma dobar fudbal i mislim da su tu za nijasu ili dvije jaci od talijana.
Sve u svemu trenutno je italija 4-5 liga svijeta. Sve je to dovelo do toga da imas timove kao danas, da jednostavno u top 4 italije nemas timova koji mogu nesto uciniti u play offu lige prvaka, pogotovo ne nakon ove sezone.
To sto neke ekipe imaju potencijala, to ne mijenja stavku da ce ti potencijali zavrsiti u jakim klubovima engleske, Realu, Barci i Psg itd…