Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

TheTruth34
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la TheTruth34 » 20 mar 2022, 10:48

Voland je napisao/la:
20 mar 2022, 10:45
Milan će morati uskoro i da diže plate značajno, ili da se spremi da prodaje igrače (ove mlade pune potencijala). Vjerovatno će ih pokušati zadržati novim ugovorima, ali platna lista mora se dići. Počet će kucati na vrata već ovo ljeto (PSG, City i ostala EP ekipa). Dizanjem plata se smanjuje manevar na transfer tržištu, a trebat će se i pojačati, ako žele duži boravak u Europi slijedeće godine. Grupna faza ove sezone je to pokazala
Nema kod Milana prodaja, ono kvaliteta što ima, odlazi džaba.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 20 mar 2022, 10:49

enobarca je napisao/la:
Rabiot i Ramsey su dva panja sa povremenim bljeskom u karijeri, dolazak te dvojice je znacio propast veznog reda Juvea.
Haha. Prorok iz proslosti.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 20 mar 2022, 10:50

muxa je napisao/la:
19 mar 2022, 23:39
tiffoso je napisao/la:
19 mar 2022, 23:34
tuzlak1987 je napisao/la:
19 mar 2022, 23:22
Cestitke Milanu na tituli.

Najgori trener osvajac Serie A od 1999. Sto govori kakva je konkurencija bila ove godine.

Pipov manje talentovan brat je genije koji je za dva i po mjeseca razjebao Conteov Inda.
Nije mogao covjek bolje opisati situaciju, u dvije recenice napisao sve sto je trebalo da se kaze.

Ko god osvoji titulu, sigurno da je zasluzeno. Problem je sto te ekipe ne mogu realno ni grupe u LP da prodju, a i ako prodju, eto vidjeli ste sta slijedi, topovsko meso.
Nemojte me pogresno shvatiti navijaci Milana, ali ekipa u kojoj Rebic, Giroud, Messias, Salemakers igraju uloge ne moze biti pretedent na titulu ozbiljne lige. Ne moze ni Interova, ako realno sagledamo stvari, ali to valjda iskazuje neku kvalitetu lige. Prosle sezone je slicno bilo, ali je Inter bar imao neke igrace, tipa Hakimi, Lukaku, Eriksen, koji su bili ime u fudbalu, a pri tome na klupi Contea.
Evo samo da kazem, onaj Napoli sto je bio drugi sa Sarrijem iza Juventusa, bi ovu ligu trenutnu samljeo, i to na proste faktore rastavio.
Pa Milan je ove sezone pokazao da može igrati LP zašto nebi sljedeće sa dodatnim pojačanjima? U toj grupi je prošao Atletico kojeg je Milan nadigrao u obe utakmice, a u prvoj izgubio isključivo zahvaljujući sudijama.
Evo reci cu ti ja zasto nije Milan prosao.
Ovaj Atletico nije ni sjena onoga prije par godina, veliki pad forme ove sezone nakon osvojene titule, koja je prosle godine bila ionako osvojena u fazonu ko bude manje los!
Liverpool realno ni protiv nas nije nista pokazao, a ko je gledao utakmice nije imao sta da vidi od njih, tako da realno u LP nisu i nesto mnogo pokazali, jer su svi ocekivali da ce lagano proci Inter.
Porto je u obe utakmice izvukao povoljan rezultat protiv vas.
Mi smo u LP osjetili najbolje na kojem smo nivou kada smo igrali na strani sa Real M. Ljudi nas pojeli, naprosto bili bolji i sva nemoc je isplivala tu.
Evo ako uzmes lige petice, potencijalni osvajaci su City, PSG, Bayern i Real M. Ti mislis da Milan stvarno moze u taj nivo ekipa, pa cak i proslogodisnji Inter nije mogao, jer su ljudi druga dimenzija. Milan i da dovede pojacanja, ne bi bio jaci od proslogodisnjeg Intera, a opet ostatak lige nije nista bolji niti ce biti, mozda jedino Juventus ako gazde odluce uloziti ozbiljan cash, a sve izgleda da hoce.

Treba pustiti da se odigra 8-9 kola do kraja, pa onda vidjeti sta ce biti. Tesko je dati ikakav ovdje prijedlog ili procjenu, jednostavno mnogo faktora ce uticati na sve to.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 20 mar 2022, 10:56

Italia je napisao/la:
20 mar 2022, 10:49
enobarca je napisao/la:
Rabiot i Ramsey su dva panja sa povremenim bljeskom u karijeri, dolazak te dvojice je znacio propast veznog reda Juvea.
Moj post iz septembra 2019 samo potvrdjuje ovo sto sam napisao, ismijavao sam tad Pogbu koji je tvrdio da ce sredina biti bolja kad dodju ta dva panja :salut: ko je ikad pomislio da taj dvojac moze poboljsati nesto nije normalan.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 mar 2022, 10:59

Voland je napisao/la:
Milan će morati uskoro i da diže plate značajno, ili da se spremi da prodaje igrače (ove mlade pune potencijala). Vjerovatno će ih pokušati zadržati novim ugovorima, ali platna lista mora se dići. Počet će kucati na vrata već ovo ljeto (PSG, City i ostala EP ekipa). Dizanjem plata se smanjuje manevar na transfer tržištu, a trebat će se i pojačati, ako žele duži boravak u Europi slijedeće godine. Grupna faza ove sezone je to pokazala
To Maldini već radi. Današnji najbolji igrači Milana i ako puni potencijala su došli za siću i dobili takve ugovore. Zato novi ugovori im donose po 3-4 puta više para a ne narušavaju platnu listu u klubu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 20 mar 2022, 11:02

enobarca je napisao/la:
20 mar 2022, 10:56
Italia je napisao/la:
enobarca je napisao/la:
Moj post iz septembra 2019 samo potvrdjuje ovo sto sam napisao, ismijavao sam tad Pogbu koji je tvrdio da ce sredina biti bolja kad dodju ta dva panja :salut: ko je ikad pomislio da taj dvojac moze poboljsati nesto nije normalan.
Dva igraca za koje se u to vrijeme "otimalo" pola evrope. 2019 se moglo tvrditi i pretpostavljati da ce biti kvalitetni jer su tih godina bili lideri kako svojih ekipa, tako i repki. To sto je neko mislio da ce biti flop je subjektivno misljenje, kao sto sam ja za Ronalda mislio.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 20 mar 2022, 11:09

Italia je napisao/la:
20 mar 2022, 11:02
enobarca je napisao/la:
20 mar 2022, 10:56
Italia je napisao/la:

Dva igraca za koje se u to vrijeme "otimalo" pola evrope. 2019 se moglo tvrditi i pretpostavljati da ce biti kvalitetni jer su tih godina bili lideri kako svojih ekipa, tako i repki. To sto je neko mislio da ce biti flop je subjektivno misljenje, kao sto sam ja za Ronalda mislio.
Meni nikad nisu bili neki igraci, pogotovo ne za klub kao sto je Juventus. Ali eto na greskama se uci, valjda sad ne budu dovodili takve polovnjake :)

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 mar 2022, 11:22

Od rabiota sam ocekivao barem nesto , barem da bude upgrade u odnosu na bentancura (jako sam pogrijesio).
Ali ramsey, od prve sekunde sam znao i govorio da je to teski promasaj, mozda najtezi u zadnjih 10ak godina.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 mar 2022, 11:27

Ali kako pojedini dodjose do zakljucka da je Milan u rangu City, PSG, Reala, Liverpoola, i posle ce biti kako Rossoneri to pricaju, cudna trava ovih dana.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 20 mar 2022, 11:38

milanist je napisao/la:
20 mar 2022, 11:27
Ali kako pojedini dodjose do zakljucka da je Milan u rangu City, PSG, Reala, Liverpoola, i posle ce biti kako Rossoneri to pricaju, cudna trava ovih dana.
Milan mora tome stremiti, ali ne znam koliko će ih im finansije to omogućiti. Samo da ne budu kao ovi prvaci Francuske (Lille, Lyon i sl) koji nakon titule postaju shopping izlozi. I Juve je nakon prvih par titula bio pod pritiskom, a prodao je i Pogbu kad je trebao biti jedan od temelja u igračkom planu. Naravno, historijski status Milana u odnosu na te klubove je nebo i zemlja, ali te danas niko ne pita. Doći će Guardiola i ponuditi za Tonalija 60-80 miliona, šta će Maldini tada uraditi? PSG se spominje da nudi 70 za Least, ako je istina, šta činiti?

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 20 mar 2022, 11:43

Evo nam Mr.konsultujemo sa svojim objektivnim viđenjem situacije.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 mar 2022, 11:48

Voland je napisao/la:
20 mar 2022, 11:38
milanist je napisao/la:
Milan mora tome stremiti, ali ne znam koliko će ih im finansije to omogućiti. Samo da ne budu kao ovi prvaci Francuske (Lille, Lyon i sl) koji nakon titule postaju shopping izlozi. I Juve je nakon prvih par titula bio pod pritiskom, a prodao je i Pogbu kad je trebao biti jedan od temelja u igračkom planu. Naravno, historijski status Milana u odnosu na te klubove je nebo i zemlja, ali te danas niko ne pita. Doći će Guardiola i ponuditi za Tonalija 60-80 miliona, šta će Maldini tada uraditi? PSG se spominje da nudi 70 za Least, ako je istina, šta činiti?
OK stremiti ka tome, i mi bi najsretniji bili da to bude sto prije ali kurko. Zelje su jedno realnost za sad drugo. Ali lik iznad hladno upita dal ''mi'' stvarno mislimo da je Milan u rangu PSG-a, City-ja i ostali nabrojani. Pa da'l iko od nas spomenu da jesmo, to je bilo pitanje, a posle ce biti kako su milanisti to pisali, spinovat i izvrtat rijeci kao sto su i navikli pojedini.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 mar 2022, 11:49

Voland je napisao/la:
20 mar 2022, 11:38
milanist je napisao/la:
Prvo, Milan još uvijek nije ništa osvojio. Polahko s tim. Tek su na pragu prvog cilja a to je LPa. Titula još uvijek nije blizu.

Drugo, apsolutno Milan mora da teži ka najvišim ciljevima, ali se koraci ka tome ne mogu preskakati.

Skoro deceniju Milana nije bilo nigdje. A decenija nerada i nereda se ne može i neće popraviti za dvije sezone.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 20 mar 2022, 11:58

Degenerici bolesni!

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 mar 2022, 12:02

The FIGC Public Prosecutor has opened an investigation against the racist slurs directed at Maignan from Cagliari fans
valjda ih i kazne na kraju :crazy:

Milan, along with Manchester City, have won 11 away games, a record in Europe’s top five leagues this season

Jel' do nas il' do srece :clap:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 mar 2022, 12:18

Pa i prošle sezone je Milan daleko bolje igrao u gostima. :mrgreen:

Imali omjer od 16 pobjeda 1 remi i 2 poraza.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 mar 2022, 12:57

zakazujem okupljanje na ovoj temi od 17:30 h, derby della capitale pocinje u 18:00 h

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 20 mar 2022, 13:17

Mogu mislit ovog derbija danas :D
Obje ekipe vec dugo vremena sa ispodprosjecnim igracima

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 mar 2022, 13:19

:kafa:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 20 mar 2022, 13:26

milanist je napisao/la:
edoox je napisao/la:
20 mar 2022, 03:09
Nemojte biti iznenadjeni dogodine kada napadnemo klempu ;)
Eto tako, čitaj malo šta i drugi pišu a nemoj samo trollat pa će ti neke stvari biti jasnije.

Kako ovaj @surreal ladno ignorira moje postove vezane za okladu koju je izgubio. Valjda san mu na ignore listi, šta li. :D Ja bi bar nick promjenio ako već neću ispoštovati svoju riječ. :lol:

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.