mgogic je napisao/la:Sinanovic nikad cini mi se nije htio igrati za BiH! Samo sto je ovdje drugacija prica, posto je Begica Slovenija napravila kao igraca (sa 15 godina je otisao u Ljubljanu iz Slobode, i tad je imao samo visinu, i onda su ga oni brusili i brusili, pa napravili od njega ono sto je danas). Ista stvar je sa Preldzicem, kojeg sada nece da puste da igra za nas, iako on nece da igra za njih. Pretpostavljam da i Haso Rizvic istu pricu ima.
Sinanovic je uzeo drzavljanstvo zarad nekih drugih stvari, a i dok nije uzeo drzavljanstvo, nije htio da igra, prema tome, svu srecu mu zelim u karijeri, ali brate to govori nesto o karakteru njegovom! Zasto da nam se pomija po terenu, kad moze Jazvin (stvarno nisam njegov fan) da gine na parketu.
A sto se tice stranaca, ja mislim da uopste ne trebamo razmisljati koga da zovemo, kad je tu Henry, pa taj covjek igra za Bosnu k'o da je rodjen u po' Bosne, zasto da trazimo nesto drugo???
preldzic je sveukupno proveo 2,5 sezone u triglavu/slovanu, tako da se nemoze reci da su ga slovenci stvorili nego da je pokazao potencijal, a njega je stvorio tanjevic
begic je otisao 2002 u olimpiju gdje je igrao sa juniorima do 2004 , onda ga je uzeo Huy Basket 04/05, pa ga je uzeo Virtus Bolognja 05/06 gdje se tesko povrjedio pa ga je jos u proljece 2006 doveo slovan gdje je odigrao napokon dobru sezonu 06/07, pa ga je uzela olimpija '07 mada je imao sve dogovoreno sa Bosnom (dokaz kako je uvjek letio za parama) tamo je igrao 07/08 i 08/09 godinu kada je otisao u zalgiris ostatak znate, pa nemogu bas reci da su slovenci u potpunosti zasluzni za njega, ali veci dio jesu
rizvic je sa 17 god otisao u lasko 2002 gdje je igrao do 2005, pa sljedece 2 (tj. malo manje jer je u maju otisao u Bosnu) u olimpiji pa se za njega jedino moze reci da su ga stvorili slovenci
a sinanovic je bukvalno prodana dusa, volio bi da me demantuje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10