FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 19 mar 2022, 14:46

Pa mi na Koševu imamo 1.500 bolesnika koji svaku tekmu dolaze, nebitno je vrijeme, protivnik, satnica. Ostalo dolaze simpatizeri koji obično traže dlaku u jajetu i ako nije sve idealno, neće ni doć', a glavni su kad treba srati po svemu, počevši od foruma, fb, instagrama i uživo plačipizda.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 mar 2022, 15:20

vedinjo98 je napisao/la:
19 mar 2022, 14:23
Samo jako Ismire. Ne yebi navijace na baterije ni 5 posto.
Tako je.

Najebali smo ako ove mazlume sto komentarisu po FB bude slusao ili pojedince ovdje s foruma..

SAMO JAKO ISMIRE!!!!!

SVI NA TEKMU SUTRA !!!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 19 mar 2022, 15:23

Ja nigdje nisam vidio da je izjavio "Ako vas sutra ne dodje 8 milja, povlacim se" ! Nikoga on ne ucjenjuje nego pokusava prosiriti bazu navijaca i povecati gledanost na stadionu. Te price "Nek nas ne ucjenjuje", "Nek ide ako nema 10 milja da plati kaznu" i sl. su nas dovele do krize. Ocito bolje od taokanja u mjestu i ne zasluzujemo.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 19 mar 2022, 15:25

Ljudi strasno vole kad osjecaju da nesto dzabe dobiju. To su svi prepoznali, prodajes nesto stavi da dijelis nesto grstis covjek ce uzeti iako mu i ne treba to. Cedevita dijeli neku pernicu uz 0.5kg pakovanje, po polici vidis da se kupuke vise nego inace. Coca cola dijeli casu, poveca prodaju...

Treba na web sajt ili aplikaciju napraviti da svaka kupljena ulaznica na sebi ima kod koji uneses i nosi ovisno o tribini 0.5 1 ili 1.5b i na kraju koliko sakupis bodova ide neka nagrada. Tipa gratis ulaznica na 10b, na 15 poklon kapa, na 20 majica, 25 sal...

I napravi se racunica tako da klub ostvaruje veci profit, a ne gubitak od toga. Na sezonsku stavis majicu koja kosta tebe 10 KM a neko mozda bas zbog togs odluci potorsit 70 KM
Isto rade sa clanskim, dijele maske, olovke, stikere..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 19 mar 2022, 15:40

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
19 mar 2022, 13:55
Najjača šuplja, kad budu dobri igraci bit će i navijaca.
Ma uostalom, ko sam ja da pričam. Strucnjaci sa FB su vec izrevoltirani sa ovim sto je Ismir rekao, kaze nece vise da dolaze. :plac:
Ismire, brate, trebaju te savjetovati strucnjaci po forumu, FB, Instagramu i slicnim platformama, neces ti nama nekakvog Hrvata anonimusa postavljati za svog savjetnika !
DK prva u historiji osvojena stadion se nije napunio, te sezone haramo ligom nema dovoljno navijača, dolazi Vinko još bolja sezona, ok covid nije se moglo na stadion onda kupi člansku, teško 20KM odvojiti? Nije se rodio ko je nama ugodio
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 19 mar 2022, 15:48

Foux87 je napisao/la:
19 mar 2022, 15:40
Ma uostalom, ko sam ja da pričam. Strucnjaci sa FB su vec izrevoltirani sa ovim sto je Ismir rekao, kaze nece vise da dolaze. :plac:
Ismire, brate, trebaju te savjetovati strucnjaci po forumu, FB, Instagramu i slicnim platformama, neces ti nama nekakvog Hrvata anonimusa postavljati za svog savjetnika !
DK prva u historiji osvojena stadion se nije napunio, te sezone haramo ligom nema dovoljno navijača, dolazi Vinko još bolja sezona, ok covid nije se moglo na stadion onda kupi člansku, teško 20KM odvojiti? Nije se rodio ko je nama ugodio
Ta sezona je najveci dokaz da prosjek nece nikad vise bit od 3k navijaca. Svaku tekmu sam isao sa razmisljanjem o tome sa kojim cemo rezultatom dobit protivnika, sve u klubu idealno a na tribinama max 3k. Utakmica u kojoj slavimo titulu umjesto da bude 25 hiljada duša i da slavimo kako treba na stadionu oko 10 hiljada. Jednostavno većini nije bitna ni igra ni teren vec im je najlakse leći u fotelju i tražit link.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 19 mar 2022, 16:08

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
19 mar 2022, 15:48
Foux87 je napisao/la:
19 mar 2022, 15:40
Ta sezona je najveci dokaz da prosjek nece nikad vise bit od 3k navijaca. Svaku tekmu sam isao sa razmisljanjem o tome sa kojim cemo rezultatom dobit protivnika, sve u klubu idealno a na tribinama max 3k. Utakmica u kojoj slavimo titulu umjesto da bude 25 hiljada duša i da slavimo kako treba na stadionu oko 10 hiljada. Jednostavno većini nije bitna ni igra ni teren vec im je najlakse leći u fotelju i tražit link.
Pogledajte koliko Zvezdi dodje raje protiv Radnika iz Surdulice, Proletera, Zlatibora itd. Pogledajte Dinamovu posjetu, Partizanovu. Pa nasa liga je jos i dobra s posjetom u odnosu na HR i Srbiju, s obzirom na drasticno manju kvalitetu.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 19 mar 2022, 16:14

nista s ovim gosp Mirvic nece dobiti
moze upucivati na ove stvari negdje drugo ali kod nas ne pije vode kad smo specificni po mnogo cemu
imam osjecaj da nema realnu cjelokupnu sliku u klubu i oko kluba i nas kao drustva
nije ovo top eleven pa za pobjedu da se dobije 1750 novih navijaca
ne smijem ni zamislit kako bi se obratio ako se evropa ne izbori a ovo je 2/4 izvor prihoda navijaci i evropa ako se sjecate sta je govorio

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 19 mar 2022, 16:30

puno lupati gluposti i vi
Mirvic je prenaglio sa ovom izjavom,neka ne ulaze u manekene na terenu,posjetu nikad neces imati idealnu dok svaki navijac ima osjecaj da sa 5 mjeseci treninga moze igrat prvu postavu a taj osjecaj dobijes kad vidis hebibov cetarsut ili sprint velkoskog
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 mar 2022, 17:00

Treba ono solit pamet i govorit sta i kako treba raditi covjeku koji se ostvario u SADu. Ne zna on najbolje, mi to bolje umijemo. Mi smo svi paraziti, i nase je da slusamo i izvrsavamo sta covjek kaze. Sve sto je rekao do sad bilo je u korist kluba.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 19 mar 2022, 17:14

Ako ćemo iskreno govoriti, kod nas ljudi ne dolaze da gledaju Sarajevo, nego Atalantu, Borusiju, Seltik itd. Osim, naravno, onih 1.500-2.000 što dolaze isključivo radi FKS. Ovo Sarajevo nije ono prijeratno kad je na Vardar i Osijek dolazilo 10-15.000.
Da bi se proširila baza navijača i klub bio likvidan, mora biti više atalanti, borusija, seltika itd. To se postiže isključivo rezultatima, a ne obratno.
Razumijem raju kojoj je dosta agonije pretkola i prikazane nemoći u istima, uz skoro stalne turbulencije u klubu. Naravno da je takvoj osobi nedjeljna utakmica na zadnjem mjestu, a zašto bi i dolazio?!
Ponavljam se; jednostavno je ide u pogrešnom pravcu. Taj pravac nije nužno loš, ali je pogrešan.
Što neko napisa; što će ti srpski i hrvatski polovnjaci, pa i domaći, pored Akademije, ma kakva bila?!? Sarajevo mora vratiti svoj identitet, po čemu je bilo oduvijek poznato i prepoznato u svijetu. Mora biti uvijek na barikadama, a ne da moljaka opštinskog načelnika za milostinju. Sarajevo mora pokazati da je ono bitnije gradu, nego grad njemu. To je veličina kluba. U klub se mora ulagati kvalitativno, a ne kvantitativno.
Šta konkretno mislim:
Prvo: dovoljno je dovesti 4 pojačanja. Manje da, ali nikako više. Sve ostalo popuniti iz vlastitog pogona. Za to je dovoljno na godišnjem nivou izdvojiti max. 2M€.
Drugo; uspostaviti saradnju sa stručnjacima koji će od Sarajeva praviti privredni subjekt. Ako ih nema u BiH, ima ih vani. Nama jedan Bajern čestita rođendan i taj momenat treba iskoristiti. Usput proizvoditi vlastite stručnjake stipendirajući i plaćajući školovanje izabranim, na prestižnim europskim univerzitetima.
Treće; gradito međuljudske odnose i kulturološki uzdizati igrače. To su zajdnički izlasci u kina, pozorišta, na utakmice, proslave, humanitarne akcije, izlete...Tako se gradi dignitet i zajedništvo.
Četvrto; disciplina. Igrač mora imati režim kao u kasarni. Njihova karijera traje 10-15god i može i mora to izdržati. Zna se kad je i koliko traje trening. Zna se kad je objed i kad je spavanje. Mimo kluba, igrač može izaći samo uz dozvolu trenera. Nema šta tražiti po kafanama i gluho bilo, nargilhanama. Jbte, pok. Bošku Prodanoviću sam morao ocjene predočiti. S tricom nisam smio prismrdit treningu.
Peto; akcioni petogodišnji plan u kome će sve biti razrađeno i projekcija rasta kluba i zacrtanih ciljeva.
Sve dok se ne uspostave ovi osnovni uslovi, mi ćemo strepiti od goropadnih Moldavaca i sličnih fudbalskih velesila.
Vjerujem da Mirvić sve ovo zna bolje od mene. Međutim, mene je strah naših poltrona i filozofa koji spram mrtve glave ne bi napustilo opojni oblak aromatiziranog dima i slatku ubjeđenost u vlastitu pamet.
Mount of stupidity; Što manje znaš, više si ubijeđen u vastitu mudrost.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 19 mar 2022, 17:17

Koga boli qrac ima li Ismir let ili nema, ovo je prejadno kako koriste zvanicnu stranicu za reklamu Ismira.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 19 mar 2022, 17:18

Jel vi kontate da mi bazu navijača ne možemo proširiti? Jednostavno ne možeš, a evo par razloga zašto.

1. Stanje u državi
Ljudi zaokupljeni raznoraznim problemima, ne znaju gdje udaraju. Sve poskupljalo, plate male, pa još onda ova dešavanja i huškanja oko rata. Narod je otišao u qurac davno. E sad zamisli neko radi šest dana u sedmici, ebe ga gazda, ebe ga ko stigne, zaradi nekih 6-7 stoja. Dobije taj jedan dan slobodan da bude s porodicom, pa mi je razumljivo da taj čovjek neće da ode na Koševo, da gleda lošu igru, kaljužu i sve ostalo. Nije to stvar uslovnosti Koševa, nego jednostavno ljudi neće.

2. Ogroman broj ljudi otišlo vani

3. Loša atmosfera u i oko Kluba, loša igra, infrastruktura

Opširnija je ovo tema, ali u biti to je ovo, po meni. Samo da se ogradim, nisam rekao da sam ovo ja, samo kažem da u potpunosti razumijem ljudi koji su se odmakli i koji ne dolaze. Džaba te neke akcije, popusti, benefiti, nema fajde. Ako neko neće, možeš ti njega tjerati koliko hoće da se učlani, ode na tekmu i slično.
Ja volim otići na stadion, pogotovo kad je vikend, pa otići s djevojkom ili društvom, nema ništa ljepše. Ne smeta mi ni kad je zima, obučem se dobro i nema frke.

Narod izgubio pojam o sportu, a vala ni ne bilježimo neke rezultate općenito u sportu. Svi u svojim nekim problemima, nervozni, nadrkani. Također, razočaraju se kad sjednu da gledaju evropski fudbal, pa onda pogledaju ovaj naš jad.
Posjeta će ostati ista, šta god mi radili da se to popravi. Evo da se okladimo, ko god hoće.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 19 mar 2022, 17:18

Ja sam uz Mirvića 100%. Evo moj stari je veći navijač od mene, a na Koševo nije otišao 10 godina. Ne može da svari, gleda Sarajevo samo kad vodimo 3:0, onda se opusti. Šećer fasovo od njih. Kad igramo, on je na vikendici i osluškuje tv dok nešto pravi, ako damo gol odma se unervozi, pa se udalji tamo u baštu ode dok mu stara ne javi da smo poveli sa 2:0. Onda je dobar, a ako gubimo, zove me i psuje mi mater, eto onako što sam debil pa još pratim i što i mene čeka taj šećer.
E moj Mirva, ako njega vratiš na Koševo bit će nas 10 000.
🇵🇸

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 mar 2022, 17:24

Koliko znam priprema se već veoma kvalitetan ljetni rok, pa eto vidjet ćemo baš je li bi to vratilo dio navijaca na tribine.
Ja ruku dajem da je odgovor NE.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 19 mar 2022, 17:34

donDondon je napisao/la:
19 mar 2022, 16:30
puno lupati gluposti i vi
Mirvic je prenaglio sa ovom izjavom,neka ne ulaze u manekene na terenu,posjetu nikad neces imati idealnu dok svaki navijac ima osjecaj da sa 5 mjeseci treninga moze igrat prvu postavu a taj osjecaj dobijes kad vidis hebibov cetarsut ili sprint velkoskog
Ne tako davno smo mi imali dobru ekipu i derali sve redom. Koliko je tada bilo navijača ? Nemojte tražiti izgovore.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 19 mar 2022, 17:36

19 mar 2022, 17:24
Koliko znam priprema se već veoma kvalitetan ljetni rok, pa eto vidjet ćemo baš je li bi to vratilo dio navijaca na tribine.
Ja ruku dajem da je odgovor NE.
Ja sad dajem glavu da se ništa neće popraviti, makar Dani Olma doveli. Ovo je mnoga dublja problematika od pojačanja i igračkog kadra.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 19 mar 2022, 17:54

Lakoste je napisao/la:
19 mar 2022, 17:17
Koga boli qrac ima li Ismir let ili nema, ovo je prejadno kako koriste zvanicnu stranicu za reklamu Ismira.
Prejadno je u kakvom qrcu smo mi kad nema Ismira i nekog poput Ismira (citaj: investitora) ! Nek uslika chunu i objavi na stranicu, ima pravo, jer bez njega klub trenutno ne funkcionise !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 19 mar 2022, 17:59

NazorUso je napisao/la:
19 mar 2022, 17:54
Lakoste je napisao/la:
Prejadno je u kakvom qrcu smo mi kad nema Ismira i nekog poput Ismira (citaj: investitora) ! Nek uslika chunu i objavi na stranicu, ima pravo, jer bez njega klub trenutno ne funkcionise !!!
Nek uzme onda Famos ako misli da moze sebe reklamirati preko zvanicne stranice kluba. Ne volim nikakav kult licnosti, makar to bio Ismar, ili peti deseti.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 19 mar 2022, 18:10

Lakoste je napisao/la:
19 mar 2022, 17:59
NazorUso je napisao/la:
19 mar 2022, 17:54
Lakoste je napisao/la:
Nek uzme onda Famos ako misli da moze sebe reklamirati preko zvanicne stranice kluba. Ne volim nikakav kult licnosti, makar to bio Ismar, ili peti deseti.
Ili neka jednostavno ode pa cemo mi postati k'o Famos. Kad je usro bio kult licnosti, i kad se mahalo njegovim zastavama, Ismira trebamo istetovirati na celu !!!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, bordobijeli, mercurial, Pantelija, riki46 i 49 gostiju.