Volis je zapalit vise nego hljeba se najest, priznaj

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Volis je zapalit vise nego hljeba se najest, priznaj
Pa evo, njegov klub ga nazvao idiotom i zabranit će mu doživotno ulazak na stadion. Poslali izvinjenje sudiji.
Ma da, to svakako stoji, al ova liga je sama po sebi smece, i sve da imas Mbappea medju omladincima, vrlo.male sanse su da ce uspjet. Jbg, infrastruktura je qrac a djeca ne dobivaju sansu. Da je Dzeko jos dvije godine ostao u Zelji, danas bi ili igrao za Radnik ili bio neki trener kadeta u Zelji. Prosle godine Amar Memic iz Radnika Hadzici predje u NK Bravo Ljubljana, i u jacoj ligi od nase igra prvu postavu i ima lijepu statistiku za 21godisnjaka prosjecne slovenske ekipe. Da je ostao u Radniku yebavao bi se po livadama i propao, a da je dosao u Premijer ligu bio bi idealan za trenere poput Dudica koji bi ga mijenjali u 2. minuti utakmice. Pa i kod nas, koji smo daleko najvise mladih igraca izbacili unazad 4-5 godina, jedini je Djokanovic planski ubacen i pruzena mu je prilika. Svi ostali zaigrali tek kad smo ostali bez svih drugih opcija. To je porazavajuce.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑18 mar 2022, 22:59Pa evo, njegov klub ga nazvao idiotom i zabranit će mu doživotno ulazak na stadion. Poslali izvinjenje sudiji.
@napoleon: Ma pazi brate, vjerovatno si u pravu da nismo toliko netalentovani, ali kombinacija tih faktora koje si naveo i našeg mišljenja da smo stvarno megatalentovana nacija dovodi do toga da dajemo ispodprosječne rezultate u svakom smislu. Ova liga u 20 godina nije izbacila 3-4 igrača za lige petice, a i ovo sam napamet bubnuo, možda je ta brojka i manja. I pritom imaš Duljevića, Bajića, Hrgovića itd koji su u ligama petice bili teški prolaznici, jednostavno irelevantne role su igrali.
Iz tog razloga mi je malo deplasirana naša priča o talentu, jer mi to koristimo kao žešći izgovor za nerad.
Pa ne stavljaj sve u isti kos ziv bio, to sto generalizujes sjever govori koliko pojma nemas o FK Sarajevo.JavierBosnia je napisao/la: ↑18 mar 2022, 20:55Nisu to navijaci, to su narkomani i kvazi-huliganifks74 je napisao/la: ↑18 mar 2022, 20:45A kako mu navijači vraćaju ?JavierBosnia je napisao/la: ↑18 mar 2022, 20:29Volim Ismira, kupuje me svakim svojim potezom
Docekuje navijace na stadionu, pozdravlja se.. brat!
I kad cemo poceti pjevati himnu? Pa ni horde da povedu to..
Pogresno si ti mene shvatio. Nigdje ja sjever nisam spomenuo, valjda je jasno da je ta tribina u kakvom god stanju bila, bar sa one navijacke strane vaznija od ostale dvije. I veliki respekt za to. Upravo se i osvrcem na pojedince koji svojim odlukama i potezima narusavaju ugled kako kluba tako i navijacke grupe.egocentrik je napisao/la: ↑19 mar 2022, 00:03
Pa ne stavljaj sve u isti kos ziv bio, to sto generalizujes sjever govori koliko pojma nemas o FK Sarajevo.
Horde zla su vodili direktne bitke s lopovima u upravi tjerali napadali nikad na platnoj listi nismo bili, bilo je raznih ponuda Horde Zla nikad nisu poklekle. Pa te horde su godinama dika bile. Mi smo navijaci FK Sarajevo mi ne navijamo za persone. Da ne duzim druze svugdje u svijetu se pale baklje ali je problem sto mi zivimo u bosni i s 3 4 baklje platu igracu nekom sto je mogao doci skines.
Hrvatska ima 4 miliona (upitno i toliko, ali nema veze), pa su viceprvaci svijeta i imaju igrače koji su nosioci u top ekipama. Dakle ne samo igrače u ligama petice kao mi tipa Prcić, Duljević, Jajalo, Bičakčić, Krunić, Kodro. Većina tih igrača je iz domaćih klubova. Tako da broj stanovnika ne može nikako biti izgovor. Mi jednostavno nemamo niti sistem, niti uslove, kako si i ti naveo.Pitar6785 je napisao/la: ↑19 mar 2022, 00:36Mi se moramo pomirit da mi nemozemo niti trebamo pravit igrace za ligu peticu..
Zato sto nemamo ni genetku (nase stanovnistvo) nit i imamo uslove nit klubovi kogu priustit trenere hranu doktore itd koji bi mogli napravit igraca, takodje trziste od 2 miliona ljudi nema ni potencijal da izbaca igrace za 5 ticu.
Ali imamo potencijal da napravimo svake 2 godine igraca za belgiske grcke dinamo z, zvezdu c i tako te propale lige koje imaju bolje uslove da dorade igraca i da ga prodaju za 5-6 m€ .. jer ubjedjen sam da bi dinamo z platio 1.5-2 m€ za igraca iz pl bh koji bi bio najbolji strijelac igrac lige i koji igra standardno za A REPREZENTACIJU BIH sa 21-22 godine.. posebno ako bi mi u nasij ligi bili real madrid i dolazili do play ofa ili igrali grupu konferencije itd..
Mi mozemo napravit dosta ovakvi igraca posebno sto u reprezentaci BIH nema ko da igra (90% igraca iz propale turske)
Plus je sto mirva ima kotakte i uvjek olose propale igrace poludobre tipa pidro saban kurdic moze prodat za 200-300k €
Jos ako PICA ZELJKOVIC ISPUNI I NAPRAVI 7 stadiona
Nema netreba vise od 7 m€ da ubijamo ligu ko kuduz bademu..
Ovaj zadnji dio je upravo jedan od najvecih problema. Za igraca od 17-19 godina se govori "mlad je", "vrijeme je pred njim", "mora jos pure jest" i slicne gluposti. Ja se sjecam kako su pojedini ovdje za Zinedina govorili mlad je, ima samo 23 godine.napoleon72 je napisao/la: ↑18 mar 2022, 23:48Ma da, to svakako stoji, al ova liga je sama po sebi smece, i sve da imas Mbappea medju omladincima, vrlo.male sanse su da ce uspjet. Jbg, infrastruktura je qrac a djeca ne dobivaju sansu. Da je Dzeko jos dvije godine ostao u Zelji, danas bi ili igrao za Radnik ili bio neki trener kadeta u Zelji. Prosle godine Amar Memic iz Radnika Hadzici predje u NK Bravo Ljubljana, i u jacoj ligi od nase igra prvu postavu i ima lijepu statistiku za 21godisnjaka prosjecne slovenske ekipe. Da je ostao u Radniku yebavao bi se po livadama i propao, a da je dosao u Premijer ligu bio bi idealan za trenere poput Dudica koji bi ga mijenjali u 2. minuti utakmice. Pa i kod nas, koji smo daleko najvise mladih igraca izbacili unazad 4-5 godina, jedini je Djokanovic planski ubacen i pruzena mu je prilika. Svi ostali zaigrali tek kad smo ostali bez svih drugih opcija. To je porazavajuce.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑18 mar 2022, 22:59Pa evo, njegov klub ga nazvao idiotom i zabranit će mu doživotno ulazak na stadion. Poslali izvinjenje sudiji.
@napoleon: Ma pazi brate, vjerovatno si u pravu da nismo toliko netalentovani, ali kombinacija tih faktora koje si naveo i našeg mišljenja da smo stvarno megatalentovana nacija dovodi do toga da dajemo ispodprosječne rezultate u svakom smislu. Ova liga u 20 godina nije izbacila 3-4 igrača za lige petice, a i ovo sam napamet bubnuo, možda je ta brojka i manja. I pritom imaš Duljevića, Bajića, Hrgovića itd koji su u ligama petice bili teški prolaznici, jednostavno irelevantne role su igrali.
Iz tog razloga mi je malo deplasirana naša priča o talentu, jer mi to koristimo kao žešći izgovor za nerad.
Ja bih sad kod nas do kraja sezone u svakoj ligaskoj tekmi dao 60ak minuta Irfanu Ramicu. Desnog krila nemas svakako, a momak je mlad i potencijalno talentovan. Cekat cemo ovu sezonu, iduce cemo dovest neko krilo a la Zakaric koje ce nam pruzit jednu dobru sezonu i otic u zaborav, a mali ce priliku dobit kad napuni 23 godine i kad svi vozovi za transfer prodju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.