FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

JavierBosnia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JavierBosnia » 18 mar 2022, 22:56

Lakoste je napisao/la:
18 mar 2022, 22:36
Najjaci su ovi sto moralisu za baklje. :urnebes:

Uvijek ce se paliti, Ismir ako je mislio da se zbog njega nece paliti grdno se prevario. Baklje su najmanji problem.
Volis je zapalit vise nego hljeba se najest, priznaj :mrgreen:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 18 mar 2022, 22:59

NazorUso je napisao/la:
18 mar 2022, 22:45
holyman je napisao/la:
18 mar 2022, 22:17
Roknuse sudiju u bundesligi u sred utakmice.. Ali ne, mi smo najgori, nasi navijaci su najveci narkomani, nema nas gorih u evropi, klosari buaaaaaa
Taj isti je vec "lociran" i utakmice ce moci gledati na TVu, ali kad izadje iz zatvora ! "Nasi" se registruju na forum da yebu majku ovima sto osudjuju huliganstvo.
Tu je malaaaa razlika.
Pa evo, njegov klub ga nazvao idiotom i zabranit će mu doživotno ulazak na stadion. Poslali izvinjenje sudiji.

@napoleon: Ma pazi brate, vjerovatno si u pravu da nismo toliko netalentovani, ali kombinacija tih faktora koje si naveo i našeg mišljenja da smo stvarno megatalentovana nacija dovodi do toga da dajemo ispodprosječne rezultate u svakom smislu. Ova liga u 20 godina nije izbacila 3-4 igrača za lige petice, a i ovo sam napamet bubnuo, možda je ta brojka i manja. I pritom imaš Duljevića, Bajića, Hrgovića itd koji su u ligama petice bili teški prolaznici, jednostavno irelevantne role su igrali.

Iz tog razloga mi je malo deplasirana naša priča o talentu, jer mi to koristimo kao žešći izgovor za nerad.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 18 mar 2022, 23:39

holyman je napisao/la:
Roknuse sudiju u bundesligi u sred utakmice.. Ali ne, mi smo najgori, nasi navijaci su najveci narkomani, nema nas gorih u evropi, klosari buaaaaaa
Da je navijac Borca ono uradio kazna 50km a pojedinac bi dosao i sljedecu tekmu

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 mar 2022, 23:48

izdzezveubrazil je napisao/la:
18 mar 2022, 22:59
NazorUso je napisao/la:
holyman je napisao/la:
Taj isti je vec "lociran" i utakmice ce moci gledati na TVu, ali kad izadje iz zatvora ! "Nasi" se registruju na forum da yebu majku ovima sto osudjuju huliganstvo.
Tu je malaaaa razlika.
Pa evo, njegov klub ga nazvao idiotom i zabranit će mu doživotno ulazak na stadion. Poslali izvinjenje sudiji.

@napoleon: Ma pazi brate, vjerovatno si u pravu da nismo toliko netalentovani, ali kombinacija tih faktora koje si naveo i našeg mišljenja da smo stvarno megatalentovana nacija dovodi do toga da dajemo ispodprosječne rezultate u svakom smislu. Ova liga u 20 godina nije izbacila 3-4 igrača za lige petice, a i ovo sam napamet bubnuo, možda je ta brojka i manja. I pritom imaš Duljevića, Bajića, Hrgovića itd koji su u ligama petice bili teški prolaznici, jednostavno irelevantne role su igrali.

Iz tog razloga mi je malo deplasirana naša priča o talentu, jer mi to koristimo kao žešći izgovor za nerad.
Ma da, to svakako stoji, al ova liga je sama po sebi smece, i sve da imas Mbappea medju omladincima, vrlo.male sanse su da ce uspjet. Jbg, infrastruktura je qrac a djeca ne dobivaju sansu. Da je Dzeko jos dvije godine ostao u Zelji, danas bi ili igrao za Radnik ili bio neki trener kadeta u Zelji. Prosle godine Amar Memic iz Radnika Hadzici predje u NK Bravo Ljubljana, i u jacoj ligi od nase igra prvu postavu i ima lijepu statistiku za 21godisnjaka prosjecne slovenske ekipe. Da je ostao u Radniku yebavao bi se po livadama i propao, a da je dosao u Premijer ligu bio bi idealan za trenere poput Dudica koji bi ga mijenjali u 2. minuti utakmice. Pa i kod nas, koji smo daleko najvise mladih igraca izbacili unazad 4-5 godina, jedini je Djokanovic planski ubacen i pruzena mu je prilika. Svi ostali zaigrali tek kad smo ostali bez svih drugih opcija. To je porazavajuce.
Ja bih sad kod nas do kraja sezone u svakoj ligaskoj tekmi dao 60ak minuta Irfanu Ramicu. Desnog krila nemas svakako, a momak je mlad i potencijalno talentovan. Cekat cemo ovu sezonu, iduce cemo dovest neko krilo a la Zakaric koje ce nam pruzit jednu dobru sezonu i otic u zaborav, a mali ce priliku dobit kad napuni 23 godine i kad svi vozovi za transfer prodju.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 19 mar 2022, 00:03

JavierBosnia je napisao/la:
18 mar 2022, 20:55
fks74 je napisao/la:
18 mar 2022, 20:45
JavierBosnia je napisao/la:
18 mar 2022, 20:29
Volim Ismira, kupuje me svakim svojim potezom
Docekuje navijace na stadionu, pozdravlja se.. brat!
A kako mu navijači vraćaju ?
Nisu to navijaci, to su narkomani i kvazi-huligani

I kad cemo poceti pjevati himnu? Pa ni horde da povedu to..
Pa ne stavljaj sve u isti kos ziv bio, to sto generalizujes sjever govori koliko pojma nemas o FK Sarajevo.
Horde zla su vodili direktne bitke s lopovima u upravi tjerali napadali nikad na platnoj listi nismo bili, bilo je raznih ponuda Horde Zla nikad nisu poklekle. Pa te horde su godinama dika bile. Mi smo navijaci FK Sarajevo mi ne navijamo za persone. Da ne duzim druze svugdje u svijetu se pale baklje ali je problem sto mi zivimo u bosni i s 3 4 baklje platu igracu nekom sto je mogao doci skines.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 mar 2022, 00:04

Ja samo ne znam sta vidite u tim bakljama yebale vas one.
Meni je 100x ljepse vidjeti neku mocnu koreografiju nego to sranje koje je u svijetu isfurano odavno.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 mar 2022, 00:36

Mi se moramo pomirit da mi nemozemo niti trebamo pravit igrace za ligu peticu..

Zato sto nemamo ni genetku (nase stanovnistvo) nit i imamo uslove nit klubovi kogu priustit trenere hranu doktore itd koji bi mogli napravit igraca, takodje trziste od 2 miliona ljudi nema ni potencijal da izbaca igrace za 5 ticu.

Ali imamo potencijal da napravimo svake 2 godine igraca za belgiske grcke dinamo z, zvezdu c i tako te propale lige koje imaju bolje uslove da dorade igraca i da ga prodaju za 5-6 m€ .. jer ubjedjen sam da bi dinamo z platio 1.5-2 m€ za igraca iz pl bh koji bi bio najbolji strijelac igrac lige i koji igra standardno za A REPREZENTACIJU BIH sa 21-22 godine.. posebno ako bi mi u nasij ligi bili real madrid i dolazili do play ofa ili igrali grupu konferencije itd..

Mi mozemo napravit dosta ovakvi igraca posebno sto u reprezentaci BIH nema ko da igra (90% igraca iz propale turske)

Plus je sto mirva ima kotakte i uvjek olose propale igrace poludobre tipa pidro saban kurdic moze prodat za 200-300k €

Jos ako PICA ZELJKOVIC ISPUNI I NAPRAVI 7 stadiona

Nema netreba vise od 7 m€ da ubijamo ligu ko kuduz bademu..

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 19 mar 2022, 00:47

egocentrik je napisao/la:
19 mar 2022, 00:03

Pa ne stavljaj sve u isti kos ziv bio, to sto generalizujes sjever govori koliko pojma nemas o FK Sarajevo.
Horde zla su vodili direktne bitke s lopovima u upravi tjerali napadali nikad na platnoj listi nismo bili, bilo je raznih ponuda Horde Zla nikad nisu poklekle. Pa te horde su godinama dika bile. Mi smo navijaci FK Sarajevo mi ne navijamo za persone. Da ne duzim druze svugdje u svijetu se pale baklje ali je problem sto mi zivimo u bosni i s 3 4 baklje platu igracu nekom sto je mogao doci skines.
Pogresno si ti mene shvatio. Nigdje ja sjever nisam spomenuo, valjda je jasno da je ta tribina u kakvom god stanju bila, bar sa one navijacke strane vaznija od ostale dvije. I veliki respekt za to. Upravo se i osvrcem na pojedince koji svojim odlukama i potezima narusavaju ugled kako kluba tako i navijacke grupe.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 mar 2022, 00:59

Pitar6785 je napisao/la:
19 mar 2022, 00:36
Mi se moramo pomirit da mi nemozemo niti trebamo pravit igrace za ligu peticu..

Zato sto nemamo ni genetku (nase stanovnistvo) nit i imamo uslove nit klubovi kogu priustit trenere hranu doktore itd koji bi mogli napravit igraca, takodje trziste od 2 miliona ljudi nema ni potencijal da izbaca igrace za 5 ticu.

Ali imamo potencijal da napravimo svake 2 godine igraca za belgiske grcke dinamo z, zvezdu c i tako te propale lige koje imaju bolje uslove da dorade igraca i da ga prodaju za 5-6 m€ .. jer ubjedjen sam da bi dinamo z platio 1.5-2 m€ za igraca iz pl bh koji bi bio najbolji strijelac igrac lige i koji igra standardno za A REPREZENTACIJU BIH sa 21-22 godine.. posebno ako bi mi u nasij ligi bili real madrid i dolazili do play ofa ili igrali grupu konferencije itd..

Mi mozemo napravit dosta ovakvi igraca posebno sto u reprezentaci BIH nema ko da igra (90% igraca iz propale turske)

Plus je sto mirva ima kotakte i uvjek olose propale igrace poludobre tipa pidro saban kurdic moze prodat za 200-300k €

Jos ako PICA ZELJKOVIC ISPUNI I NAPRAVI 7 stadiona

Hrvatska ima 4 miliona (upitno i toliko, ali nema veze), pa su viceprvaci svijeta i imaju igrače koji su nosioci u top ekipama. Dakle ne samo igrače u ligama petice kao mi tipa Prcić, Duljević, Jajalo, Bičakčić, Krunić, Kodro. Većina tih igrača je iz domaćih klubova. Tako da broj stanovnika ne može nikako biti izgovor. Mi jednostavno nemamo niti sistem, niti uslove, kako si i ti naveo.

Mislio sam da će se situacija poboljšati s dolaskom Mirvića, ali i dalje sve ostaje isto.

Jedno poređenje. Željinu školu su prošli Džeko, Štilić, Hodžić, Bajić, Hadžiahmetović, Zukanović, Gojak.
U istom periodu školu Sarajeva prošao Berberović od onih koji su napravili nešto više u karijeri i igrali za reprezentaciju.
Nema netreba vise od 7 m€ da ubijamo ligu ko kuduz bademu..
:rol:
Ako znaš, možeš i 5 ubiti, ali ako ne znaš džaba ti i 15.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 19 mar 2022, 02:59

napoleon72 je napisao/la:
18 mar 2022, 23:48
izdzezveubrazil je napisao/la:
18 mar 2022, 22:59
NazorUso je napisao/la:

Tu je malaaaa razlika.

Ma da, to svakako stoji, al ova liga je sama po sebi smece, i sve da imas Mbappea medju omladincima, vrlo.male sanse su da ce uspjet. Jbg, infrastruktura je qrac a djeca ne dobivaju sansu. Da je Dzeko jos dvije godine ostao u Zelji, danas bi ili igrao za Radnik ili bio neki trener kadeta u Zelji. Prosle godine Amar Memic iz Radnika Hadzici predje u NK Bravo Ljubljana, i u jacoj ligi od nase igra prvu postavu i ima lijepu statistiku za 21godisnjaka prosjecne slovenske ekipe. Da je ostao u Radniku yebavao bi se po livadama i propao, a da je dosao u Premijer ligu bio bi idealan za trenere poput Dudica koji bi ga mijenjali u 2. minuti utakmice. Pa i kod nas, koji smo daleko najvise mladih igraca izbacili unazad 4-5 godina, jedini je Djokanovic planski ubacen i pruzena mu je prilika. Svi ostali zaigrali tek kad smo ostali bez svih drugih opcija. To je porazavajuce.

Ja bih sad kod nas do kraja sezone u svakoj ligaskoj tekmi dao 60ak minuta Irfanu Ramicu. Desnog krila nemas svakako, a momak je mlad i potencijalno talentovan. Cekat cemo ovu sezonu, iduce cemo dovest neko krilo a la Zakaric koje ce nam pruzit jednu dobru sezonu i otic u zaborav, a mali ce priliku dobit kad napuni 23 godine i kad svi vozovi za transfer prodju.
Ovaj zadnji dio je upravo jedan od najvecih problema. Za igraca od 17-19 godina se govori "mlad je", "vrijeme je pred njim", "mora jos pure jest" i slicne gluposti. Ja se sjecam kako su pojedini ovdje za Zinedina govorili mlad je, ima samo 23 godine.

Dok ljudi pruzaju priliku djeci, mi kao i u svim sferama zivota zaostajemo. Mladi se i prije juniora 99% formiraju kao igraci, a mi im oduzimano ono najbitnije, minute seniorskog fudbala. Pa nek nama levatski strani i istroseni domaci igraci budu ispred igraca s kojim mozemo samo da budemo na dobitku.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 19 mar 2022, 08:41

Forum javi se :pray:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 mar 2022, 08:46

Manite se TV-a,linkova i glupi izgovora

ISPOSTUJTE COVJEKA JEDNOM!
SVI NA KOŠEVO!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2022, 09:00

BORDO KIDS KORNER VELIKA ZABAVA ZA MALU RAJU

Bordo mala raja volite li fudbal i FK Sarajevo? Dođite da se družimo u nedjelju, 20.3.2022. godine na Olimpijskom stadionu Koševo.

Zapadna tribina je rezervisana samo za vas i kapiju A4 otvaramo u 11:30, sat i po prije početka utakmice FK Sarajevo – HŠK Posušje.

Prvotimci FK Sarajevo i fudbalerke SFK 2000 spremili su za vas brojna iznenađenja i zato dođite da se zajedno igramo i zabavljamo!

Maskota Maza, također, obećala je da će doći na Koševo, sigurni smo da krije nešto lijepo. Dođite da otkrijemo zajedno!

U prodaji će biti promotivne kokice, hot dog i sokići. Vesele aktivnosti počinju sat i po prije početka utakmice i imat ćemo sasvim dovoljno vremena da uživamo u Kids korneru.

Za više informacija pratite nas na našim zvaničnim stranicama Facebook i Instagram - @fksarajevo.

Nema izgovora, svi na Koševo!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2022, 09:34

slika

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 mar 2022, 10:06

leo1946 je napisao/la:
18 mar 2022, 18:49
Svi na Kosevo, igra Saraj'vo

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 19 mar 2022, 10:09

Kad navece oci sklopim ja pjevam tebi i u snu,
snagu ja cu uvijek skupit' i bodrit' te na samom dnu!
Saraj'vo je zivot nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj, MI NE IDEMO NIKADA!
:opaopa:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 mar 2022, 10:19

Mene je stid sta pisu ovi bilmezi na fb....

1.Termine NE ODREĐUJEMO mi vec vlasnici TV prava,u ovom slucaju Arena Sport i Mtel.I mi bas,ali bas nikako ne mozemo uticati na termin utakmice.

2."Kad bude rezultata bit ce i publike"
Sezona duple krune,kroz citavu sezonu rezultati bili fantasticni,a prosjek i tad bio jedva 2500?
Uostalom,i da nema rezultata duzan si doci i podrzati klub.Ovim priznaju da su navijaci rezultata.

3."Kad dovedes prava pojacanja doci ce navijaci"
Ova mi je daleko najjaca :mrgreen: :urnebes:
Avramovski,Suljic,Mujakic,Catakovic,Bodul nisu pojacanja? :urnebes:
Koga oni ocekuju da dovedemo bas me zanima?U ova zadnja 2 prijelazna roka,svaki igrac koji je doveden(sem Palica i eto donekle Kobiljara) ima strasan inostrani CV.Nekima opet ne valja :rol:

Idi Ismire,ne zasluzujemo te
Sramota,da klub kao Sarajevo koji je najtrofejniji i najveci klub u drzavi sa najvecom tradicijom gleda jednom u sezoni vise od 3000 ljudi...
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 19 mar 2022, 10:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 19 mar 2022, 10:29

Kukao je prosjecni pitic na termin jer je subota pa ne moze da stigne.Ok postujem nija nekad nmg zbog posla mada uzmem slobodan dan pa naradim helem.
Nedjelja lijepo vrijeme..ali svi mi znamo da ce biti iste 3 milje kao i protiv Borca. :bih:
Pitarluk samo proradi za derbi al znaju srati po svakom igracu.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 mar 2022, 10:40

Ima li istine u ovome?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2022, 10:46

Nije nikada bio tako mali prosjek, jesmo loši ali ne treba pretjerivati :D

2015 - 6757
2016 - 3800
2017 - 4875
2018 - 3156
2019 - 4294
2020 - 5161
2021 - covid

Trenutno je 2968.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Combattente87, fera, kontra, sekac, senad82 i 46 gostiju.