FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

Aduka87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aduka87 » 18 mar 2022, 18:57

SVI !
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 18 mar 2022, 19:37

Sunday Adetunji !!!
17 golova i 6 asistencija u 20 utakmica za Shkupi.
Dovesti momka na ljeto, bar Vasoski može to!
Kad već Kaheema Parrisa nismo ni pogledali.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 18 mar 2022, 19:53

MaroonBjelave je napisao/la:
18 mar 2022, 13:33
ledesma je napisao/la:
18 mar 2022, 13:09
Cuj samoodrziv? Kako strucnjaci samoodrziv?

Pa ne proizvodimo naftu, brasno, secer, ulje.

Ako zelite da budemo samoodrziv klub, onda prodajite igrace za vece pare, a ne za sicu... u cijeloj BiH.

Bez sponzora, tv prava, uefe, fife i saveza. Nemoguce je biti samoodrziv klub u BIH, uz to sve i uspjesan. Jedino ako si politickinprojekat uspjet ces na bilo.koji nacin, ali ostaje to svw u okvirima lige.

Ee da li su Rijeka, Osijek, PSG, chelsea samoodrzivi?

10 klubova u svijetu ima ja mislit takvih, poput Porta, Benfice, Ajaxa koji bas svoj proizvod plasiraju jako dobro i to ih drzi a u vrhu su const.
U okvirima naše lige, uz eventualno neki iskorak na europskoj sceni, trebao bi imati malo jače sponzorske ugovore uz produkte akademije. E sad, ja sam više puta ponavljao da sam skeptik po pitanju mladih igrača jer svima nam je jasno da nismo baš nadarena sportska nacija. I da pokupimo najbolje što svaka škola ili klub ima u mlađim kategorijama, po meni opet je to mrka kapa.
Samoodrživost nije realna za ostvariti, ali je realno da se tome teži. Jer nije isto pokriti 10-20% budžeta vlastitim radom, i pokriti 50-60 posto, a kamoli više.

Rano je za ocjenjivati takve stvari, ali ja ne vidim da su se baš preuzeli koraci u tom pravcu. Ok, prodali smo Kurdića i dogovorili transfer Pidre, ali to može jednom, da poslovni partneri izađu u susret Mirviću. Kurdić ne igra u Belgiji nikako, znači on se već može proglasiti promašajem. Ako i Pidro bude prošao slično u Americi, već idući put kad se proba nešto takvo dogovoriti, ljudi će reći, slušaj stari, poštujem te, cijenim, sve ok, ali ne uvaljuj mi svoj škart više molim te.

Složio bih se i da smo mi poprilično netalentovana nacija, ali to i nije toliki problem koliki je nekakva ubijeđenost da ovdje ima milion nebrušenih dijamanata, ali da im se eto ne da da bljesnu i samo im treba naša akademija ili bilo kakva kvalitetna akademija općenito u državi, pa da počnu iskakati kao gljive poslije kiše. To nam stvara milion izgovora.

Mi suštinski imamo samo jedan put kojim možemo ići, a to je drastično pomjeranje dobne generacije za upadanje najtalentovanijih fudbalera u prvi tim, odnosno za dobijanje minutaže. Mora se granica pomjeriti na 16-17 godina i to je jedini put. Sve su ove ublehe lijepe i slatke, podići ćemo ovaj standard, podići ćemo onaj standard. Mi skoro deset godina izmišljamo nekakve standarde u akademiji, a kroz to vrijeme već smo bili najjači u državi. Trebalo je samo ranije početi davati igračima šansu u prvom timu ili ih ranije slati na posudbe. Sa 20 moraju biti spremni za prodaju, da bi stigli dostići najviši nivo.

Ne kažem da je ovo jednostavno i da je lagano ukomponovati rezultate i taj razvoj mladih, samo govorim da je ovo jedini put i ko nađe način da on bude što bezbolniji, prvi će se pozicionirati. Ako ga ikad iko nađe. Mi sebe općenito još uvijek posmatramo negdje u ravni sa Hrvatskom, a kad se iz Hrvatske prodaje igrač sa 22 godine, on ide direktno u lige petice. Igrač iz Bosne kad odlazi sa 22 godine, za njeg je već kasno da dođe do liga petice, nema šanse. Najčešće ne mogu ni u toj Hrvatskoj da se nametnu.

Ukratko, mi nikad nećemo početi direktno prodavati u lige petice, pa ili možeš prodavati gotove igrače sa 18-20 godina i imati nadu da će nekad dobaciti do liga petice, ili možeš ostati na ovom statusu quo.

Evo, ja ne vidim da smo mi zimus povukli ijedan potez u tom pravcu. Doveli smo pet iskusnih igrača, velikih pojačanja, potpuno smo u zapećak bacili 2003. godišta, a već smo trebali razmišljati o generacijama 2004. i 2005. I uvijek će se nalaziti nekakvi izgovori, te ganjali Evropu, te iduće sezone ganjamo titulu, te ovo, te ono. Opet se nije našla ni razvojna filijala, a ja sam o tome pisao davno na forumu. Jednostavno se ne rade nikakve konkretne stvari po tom pitanju, osim lijepih priča kako moramo drugačije nego dosad, a mi opet radimo isto kao i dosad.

Doduše, ovo je realno nova uprava i nova priča, ali već na ljeto će biti jasno vidljivo gdje se krećemo i kakav je plan. Znaju li ili ne znaju. Bolji su od prethodnika, to svakako.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 mar 2022, 20:02

Sada treba napuniti stadion da se ta kazna plati. To je velika sramota, 500 članskih ode niz vjetar. :puke:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 18 mar 2022, 20:10

I kad sam patio, u tvoje ime sam se kleo.
- FKS -

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 18 mar 2022, 20:13

Benkara21 je napisao/la:
18 mar 2022, 19:37
Sunday Adetunji !!!
Dobar igrac, ali vjv ce biti ponuda za njega. Mircevski koliko smo ga prizivali lik jedva sa klupe ulazi u TSCu.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 18 mar 2022, 20:29

Volim Ismira, kupuje me svakim svojim potezom
Docekuje navijace na stadionu, pozdravlja se.. brat!
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 mar 2022, 20:45

JavierBosnia je napisao/la:
18 mar 2022, 20:29
A kako mu navijači vraćaju ?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 18 mar 2022, 20:55

fks74 je napisao/la:
18 mar 2022, 20:45
Nisu to navijaci, to su narkomani i kvazi-huligani

I kad cemo poceti pjevati himnu? Pa ni horde da povedu to..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 mar 2022, 20:58

izdzezveubrazil je napisao/la:
18 mar 2022, 19:53

Samoodrživost nije realna za ostvariti, ali je realno da se tome teži. Jer nije isto pokriti 10-20% budžeta vlastitim radom, i pokriti 50-60 posto, a kamoli više.

Rano je za ocjenjivati takve stvari, ali ja ne vidim da su se baš preuzeli koraci u tom pravcu. Ok, prodali smo Kurdića i dogovorili transfer Pidre, ali to može jednom, da poslovni partneri izađu u susret Mirviću. Kurdić ne igra u Belgiji nikako, znači on se već može proglasiti promašajem. Ako i Pidro bude prošao slično u Americi, već idući put kad se proba nešto takvo dogovoriti, ljudi će reći, slušaj stari, poštujem te, cijenim, sve ok, ali ne uvaljuj mi svoj škart više molim te.

Složio bih se i da smo mi poprilično netalentovana nacija, ali to i nije toliki problem koliki je nekakva ubijeđenost da ovdje ima milion nebrušenih dijamanata, ali da im se eto ne da da bljesnu i samo im treba naša akademija ili bilo kakva kvalitetna akademija općenito u državi, pa da počnu iskakati kao gljive poslije kiše. To nam stvara milion izgovora.

Mi suštinski imamo samo jedan put kojim možemo ići, a to je drastično pomjeranje dobne generacije za upadanje najtalentovanijih fudbalera u prvi tim, odnosno za dobijanje minutaže. Mora se granica pomjeriti na 16-17 godina i to je jedini put. Sve su ove ublehe lijepe i slatke, podići ćemo ovaj standard, podići ćemo onaj standard. Mi skoro deset godina izmišljamo nekakve standarde u akademiji, a kroz to vrijeme već smo bili najjači u državi. Trebalo je samo ranije početi davati igračima šansu u prvom timu ili ih ranije slati na posudbe. Sa 20 moraju biti spremni za prodaju, da bi stigli dostići najviši nivo.

Ne kažem da je ovo jednostavno i da je lagano ukomponovati rezultate i taj razvoj mladih, samo govorim da je ovo jedini put i ko nađe način da on bude što bezbolniji, prvi će se pozicionirati. Ako ga ikad iko nađe. Mi sebe općenito još uvijek posmatramo negdje u ravni sa Hrvatskom, a kad se iz Hrvatske prodaje igrač sa 22 godine, on ide direktno u lige petice. Igrač iz Bosne kad odlazi sa 22 godine, za njeg je već kasno da dođe do liga petice, nema šanse. Najčešće ne mogu ni u toj Hrvatskoj da se nametnu.

Ukratko, mi nikad nećemo početi direktno prodavati u lige petice, pa ili možeš prodavati gotove igrače sa 18-20 godina i imati nadu da će nekad dobaciti do liga petice, ili možeš ostati na ovom statusu quo.

Evo, ja ne vidim da smo mi zimus povukli ijedan potez u tom pravcu. Doveli smo pet iskusnih igrača, velikih pojačanja, potpuno smo u zapećak bacili 2003. godišta, a već smo trebali razmišljati o generacijama 2004. i 2005. I uvijek će se nalaziti nekakvi izgovori, te ganjali Evropu, te iduće sezone ganjamo titulu, te ovo, te ono. Opet se nije našla ni razvojna filijala, a ja sam o tome pisao davno na forumu. Jednostavno se ne rade nikakve konkretne stvari po tom pitanju, osim lijepih priča kako moramo drugačije nego dosad, a mi opet radimo isto kao i dosad.

Doduše, ovo je realno nova uprava i nova priča, ali već na ljeto će biti jasno vidljivo gdje se krećemo i kakav je plan. Znaju li ili ne znaju. Bolji su od prethodnika, to svakako.
Dobar post. :thumbup:
Samo se ja ne bih slozio da smo toliko netalentovana nacija. Nas yebe mentalitet u kombinaciji sa indolentnoscu drzave. Kod nas infrastruktura za fudbal ne postoji. Napravi dobre terene u svakom gradu i dobit ces 30% brzi protok lopte, brzi fudbal. Onda, sto kazes, djecu ranije treba gurat u vatru. Jbt u Srbiji Strahinja Pavlovic sa 18 god zacementirao poziciju lijevog beka, kod nas sa 21 jedva dobiju poneku minutu (generalno u ligi, mi smo malo odmakli od tog, al i dalje nam 80% omladinaca dobije sansu tek kad ostanu jedina opcija).
Zatim, drzava nikako ne radi na razvoju domaceg fudbala, i nije to samo do Vice. Prije Vice je bio Begic za cijeg mandata se reprezentacija plasirala na SP. Sta je liga dobila od svega? Qrcinu. Selektor mlade reprezentacije se bira po nacionalnom kljucu, spiskovi svakako idu od menadzera. Dalje, za tu djecu bi trebao da postoji neki psiholog u klubu. Da igraci ne placu u svlacionici kad cuju zvizduke nego da izadju sa stavom na teren i usutkaju sve na tribinama. Jbg, dijete je dijete, on kad napuni 17-18 njemu je do provoda, seksa, igrica, alkohola... Treba mu neko da ga usmjeri i da mu objasni da sutra moze ili imat milione ili radit na kasi u Hose komercu. Do njega je. Dijete samo ne zna ni pantole kupit a kamoli u glavi prekrizit sve sto druga djeca u tim godinama rade zbog potencijalno fine karijere.
Tu vec prelazimo na mentalitet, rak rana ex-yu stanovnistva. Dobije igrac prvu postavu FKS, platu 4-5 milja, odmah misli da mu je karijera gotova tu. Ne treba vise radit na sebi, dosegao je limit, i to je to. I tako razmislja vecina sportasa, nazalost. A talenta ima, sto su to Srbi ili Hrvati kao nacija talentovaniji od nas, fakticki smo isti narod. Nije ono da su komsije afroamerikanci koji se rode sa formiranim bicepsima i plocicama. Fazon je sto susjedne drzave mnogo vise ulazu u sportiste a i oni lagano odmicu od ovog mentaliteta. A nasi kadeti su bili prvaci Evrope u kosarci, Dzumhur je bio talentovan teniser kojem su karijeru syebale beogradske starlete, sad imamo Lanu Pudar, bosanski geni su dali i Ibrahimovica, Dzeku i Pjanica i Misketa, Ibisevica, Salihovica, Begovica, Papca, Barbareza... Msm govorimo o talentu, ne radnim navikama uz koje su rasli nabrojani (svi sem Dzeke i Barbe su poceli karijere vani). Talenta ima, samo ga treba na vrijeme usmjerit i brusit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 18 mar 2022, 21:07

18 mar 2022, 20:55
fks74 je napisao/la:

Svaki put pomislim kako su uspjeli usrati onako lijepe strofe sa nepjevljivim refrenom. Bila bi strasna himna da je refren bolji.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 18 mar 2022, 21:16

keli je napisao/la:
18 mar 2022, 20:13
Benkara21 je napisao/la:
18 mar 2022, 19:37
Sunday Adetunji !!!
Dobar igrac, ali vjv ce biti ponuda za njega. Mircevski koliko smo ga prizivali lik jedva sa klupe ulazi u TSCu.
To sam primjetio, ne pušta ga 5 min da igra :plac:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 mar 2022, 21:52

keli je napisao/la:
18 mar 2022, 21:07
18 mar 2022, 20:55
fks74 je napisao/la:

Svaki put pomislim kako su uspjeli usrati onako lijepe strofe sa nepjevljivim refrenom. Bila bi strasna himna da je refren bolji.
Ma i refren je pjevljiv kad navijaci zagrme onako sa salovima i zastavama, bas lijepo zvuci. Samo je glup pojam "divovi", dali smo odlicnog motiva za sprdanciju svim drugim klubovima. Ne bi covjek rekao da smo Bayern u okvirima ove lige. Samo da je umjesto rijeci "divovi" nesta drugo, bilo bi top.
GRMI SA SJEVERA!
1946

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 18 mar 2022, 22:17

Roknuse sudiju u bundesligi u sred utakmice.. Ali ne, mi smo najgori, nasi navijaci su najveci narkomani, nema nas gorih u evropi, klosari buaaaaaa
NEMA NAZAD

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 mar 2022, 22:23

Pa sta sad ? Ako moze u Njemackoj moze i treba i ovdje ?

Sto ne prepisemo od Njemaca 1001 dobru stvar a ne odmah 1 losu..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 mar 2022, 22:28

holyman je napisao/la:
18 mar 2022, 22:17
Roknuse sudiju u bundesligi u sred utakmice.. Ali ne, mi smo najgori, nasi navijaci su najveci narkomani, nema nas gorih u evropi, klosari buaaaaaa
Kako ce proci navijac koji je pogodio sudiju, a kako prolaze huligani u BiH? Ovaj vise stadiona nece vidjet, vjerovatno ce i zatvor popusit, a kod nas danas napravis sra.nje, sutra si na tribini.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 mar 2022, 22:36

Najjaci su ovi sto moralisu za baklje. :urnebes:

Uvijek ce se paliti, Ismir ako je mislio da se zbog njega nece paliti grdno se prevario. Baklje su najmanji problem.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 18 mar 2022, 22:41

holyman je napisao/la:
Mi da smo to uradili bila bi suspenzija pola godine,ali sad realno nasi navijaci trebaju mjenjati ove zaostale furke,puno stete klubu.
:)

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 18 mar 2022, 22:45

holyman je napisao/la:
Taj isti je vec "lociran" i utakmice ce moci gledati na TVu, ali kad izadje iz zatvora ! "Nasi" se registruju na forum da yebu majku ovima sto osudjuju huliganstvo.
Tu je malaaaa razlika.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 mar 2022, 22:47

Lakoste je napisao/la:
18 mar 2022, 22:36
Najjaci su ovi sto moralisu za baklje. :urnebes:

Uvijek ce se paliti, Ismir ako je mislio da se zbog njega nece paliti grdno se prevario. Baklje su najmanji problem.
Dabogda sutra Ismir klub napustio. Ne treba nama nista dat...
GRMI SA SJEVERA!
1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: kontra, Napapijri, Proximic i 51 gost.