Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2022, 10:47

Tokom posjete, Stoltenberg je govorio i za njemačke medije te je pojasnio kako će NATO nastaviti pružati podršku Ukrajini i to kroz vojne i finansijske aspekte.

"Povećali smo našu vojnu i finansijsku podršku Ukrajini. Njemačka igra ključnu ulogu u tim naporima. Također, tu su i sankcije bez presedana koje utječu na Rusku Federaciju koja treba platiti visoku cijenu za ovaj rat", rekao je Stoltenberg.

On je također pojasnio kako je NATO i ranije pružao podršku Ukrajini naročito u vidu vojne obuke koja se u Ukrajini provodi od 2014. godine.

"Sve je to pomoglo ukrajinskm trupama protiv invazije ruske vojske", ističe Stoltenberg.

Kao i tokom prethodne dvije sedmice, Stoltenberg je morao odgovoriti i na pitanje da li NATO planira ispuniti želje Zelenskog za zatvaranjem neba ili eventualno konkretnijim djelovanjem NATO snaga na tlu Ukrajine.

"Zaista razumijem frustraciju predsjednika Zelenskog i ukrajinskog naroda. Oni su žrtve brutalne i besmislene invazije trupa predsjednika Vladimira Putina. Međutim, sukob ne smije eskalirati dalje od Ukrajine i zbog toga NATO neće intervenisati", poručio je generalni sekretar NATO-a.

U cilju pojačane sigurnosti država članica NATO saveza, Stoltenberg pojašnjava kako su dodatni kontingenti vojske raspoređeni na istočne granice saveza.

"Ovo je vrlo jasan signal Moskvi da će napad na saveznika izazvati reakciju cijele alijanse. Svi za jednog, jedan za sve. Želimo izbjegavati svaki dalji sukob", zaključio je Stoltenberg.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 mar 2022, 14:02

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 18 mar 2022, 15:22

Ovi su isprani gore nego što je svoje isprao Kim Jong Un i njegovi prethodnoci.
Imali su naprednije društvo za vrijeme Petra Velikog prije 300 god.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2022, 15:44

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je danas govor na moskovskom stadionu Lužnjiki povodom obilježavanja Dana ponovnog ujedinjenja Krima s Rusijom koji se danas proslavlja širom ove države.

Na početku govora, Putin se osvrnuo na položaj Krima i referendum koji je održan na ovoj teritoriji 2014. godine.

"Na svojoj zemlji, ujedinjeni zajedničkom sudbinom. Tako su ljudi vjerovatno mislili kada su 18. marta 2014. godine izašli na referendum na Krimu. Živjeli su i žive na svojoj zemlji. Oni su htjeli da proživljavaju zajedničku sudbinu sa svojom historijskom domovinom, s Rusijom, i postigli su svoj cilj", rekao je Putin.

Također, naveo je kako je Rusija uradila mnogo toga za ekonomski napredak Krima.

"Krimljani su učinili pravu stvar kada su stavili barikade na put neonacistima i ekstremnim nacionalistima. Ono što se sada dešava na drugim krajevima je najbolja potvrda toga. Učinili smo mnogo toga na podizanju Krima. Radili smo i stvari koje nisu odmah bile vidljive golim okom", poručio je ruski lider.

Nakon toga, osvrnuo se na, kako je naveo, vojnu operaciju u Ukrajini.

"Znamo šta treba raditi i kako dalje. Definitivno ćemo naše planove ostvariti. Ljudi koji su živjeli i žive u Donbasu također se nisu slagali s državnim udarom 2014. godine. Protiv njih su organizovane vojne akcije. Blokirani su i podvrgnuti sistemskom granatiranju. To je ono što se zove genocid. Svrha operacije je spasiti naše ljude od toga", ističe Putin.

Poručio je kako je jedinstvo univerzalna vrijednost svih naroda u Rusiji.

"Najbolja potvrda za to je kako se naši vojnici, predstavnici svih vjera i naroda, bore rame uz rame tokom ove operacije. Pomažu i podržavaju jedni druge. Odavno nismo imali takvo jedinstvo. Padaju mi na pamet riječi iz Svetog pisma: 'Nema veće ljubavi nego da je neko dao život za prijatelje", rekao je ruski predsjednik.

Ruski predsjednik je naglasio kako se početak "operacija" u Ukrajini poklopio s rođendanom istaknutog ruskog vojskovođe Fjodora Ušakova koji prema riječima Putina nije izgubio nijednu bitku.

"Jednom je rekao: 'Ove grmljavine će ići na slavu Rusije. Tako je bilo i tada, tako je i danas i tako će uvijek biti", zaključio je Putin.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 18 mar 2022, 16:07

MortemHz je napisao/la:
18 mar 2022, 15:44
Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je danas govor na moskovskom stadionu Lužnjiki povodom obilježavanja Dana ponovnog ujedinjenja Krima s Rusijom koji se danas proslavlja širom ove države.

Na početku govora, Putin se osvrnuo na položaj Krima i referendum koji je održan na ovoj teritoriji 2014. godine.

"Na svojoj zemlji, ujedinjeni zajedničkom sudbinom. Tako su ljudi vjerovatno mislili kada su 18. marta 2014. godine izašli na referendum na Krimu. Živjeli su i žive na svojoj zemlji. Oni su htjeli da proživljavaju zajedničku sudbinu sa svojom historijskom domovinom, s Rusijom, i postigli su svoj cilj", rekao je Putin.

Također, naveo je kako je Rusija uradila mnogo toga za ekonomski napredak Krima.

"Krimljani su učinili pravu stvar kada su stavili barikade na put neonacistima i ekstremnim nacionalistima. Ono što se sada dešava na drugim krajevima je najbolja potvrda toga. Učinili smo mnogo toga na podizanju Krima. Radili smo i stvari koje nisu odmah bile vidljive golim okom", poručio je ruski lider.

Nakon toga, osvrnuo se na, kako je naveo, vojnu operaciju u Ukrajini.

"Znamo šta treba raditi i kako dalje. Definitivno ćemo naše planove ostvariti. Ljudi koji su živjeli i žive u Donbasu također se nisu slagali s državnim udarom 2014. godine. Protiv njih su organizovane vojne akcije. Blokirani su i podvrgnuti sistemskom granatiranju. To je ono što se zove genocid. Svrha operacije je spasiti naše ljude od toga", ističe Putin.

Poručio je kako je jedinstvo univerzalna vrijednost svih naroda u Rusiji.

"Najbolja potvrda za to je kako se naši vojnici, predstavnici svih vjera i naroda, bore rame uz rame tokom ove operacije. Pomažu i podržavaju jedni druge. Odavno nismo imali takvo jedinstvo. Padaju mi na pamet riječi iz Svetog pisma: 'Nema veće ljubavi nego da je neko dao život za prijatelje", rekao je ruski predsjednik.

Ruski predsjednik je naglasio kako se početak "operacija" u Ukrajini poklopio s rođendanom istaknutog ruskog vojskovođe Fjodora Ušakova koji prema riječima Putina nije izgubio nijednu bitku.

"Jednom je rekao: 'Ove grmljavine će ići na slavu Rusije. Tako je bilo i tada, tako je i danas i tako će uvijek biti", zaključio je Putin.
Pa što on ne dade život nego djecu drugih ljudi natjera na to

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 mar 2022, 16:16

Na mitingu „Za svijet bez nacizma! Za Rusiju! Za predsjednika!" na Luzhnikiu su učestovali trostruki olimpijski prvak u skijaškom trčanju Alexander Bolshunov, dvostruki olimpijski prvak u plivanju Evgeny Rylov, ritmičke gimnastičarke sestre Dina i Arina Averina, gimnastičarka Victoria Listunova, osvajači srebrnih medalja u Pekingu 2022. u umjetničkom klizanju Evgenia Tarasova i Vladimir Morozov, Victoria Sinitsina i Nikita Katsalapov.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 mar 2022, 16:35

Sta kazu,okrenut ce se njegov narod protiv njega :rol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 mar 2022, 17:01

Digli su mu popularnost sankcijama bar za duplo.
Što se tiče sportista, oni ga podržavaju još od prije dok su dobili zabranu da predstavljaju svoju zemlju.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 mar 2022, 17:05

Nadam se da nikom nece pasti na pamet da mu ikad skine sankcije i da vrate ruske sportiste i klubove u takmicenja,evropa se mora potpuno izolovati od Rusije na sve moguce nacine.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 mar 2022, 18:19

Nego. Malo sam produskutovao s prijateljicom koja je rođena i odrasla i živi na Zapadu. Majka joj je Ukrajinka.
Na strani je Ukrajine i sa zapada je države.
Pitao sam je koje jezike govori.
Kaže, Ruski joj je jedan od dva maternja, a Ukrajinski zna tek onako.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 18 mar 2022, 18:22

delinjo je napisao/la:
18 mar 2022, 16:35
Sta kazu,okrenut ce se njegov narod protiv njega :rol:
ma jbga sta znas .. mislim ne znam nikog iz rusije tj da neko ima neke veze pa da pitas kakvo je stanje/miljenje :D ovo sve nagadjanje mozda su svi za njega a mozda ne .. nek je 200 milja bilo na stadionu sta je to za rusiju i sbb je punio zetru a ispred zetre stotinjak autobusa i ko podrska :rol: a realno prepostavljam da ima veliku podrsku, propaganda itd pogotovo medju starijim ..

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 18 mar 2022, 18:32

Imam ja par prijatelja rusa, ali zive na Zapadu. Ismijavam konstantno rusiju i putina na socijalnim mrezama, pa se nerijetko i jave. Uglavnom ni njima nije jasno zbog cega je uopce putin napao Ukrajinu. Doduse, to su uglavnom visokoobrazovani ljudi, koji ne puse pricu o nacistickoj politici Ukrajine i bioloskom oruzju. Nisu mitomani.
Prilicno sam siguran da prosjecan rus, koji nije izasao iz te drzave, ne zna rijec stranog jezika, i ne moze bit protiv putina. Ljudi zive u paralelnom svijetu. Vidis da ih velik broj i nema pojma sta se desava. Pa kod mene nena se naljuti kad joj pokusavam objasnit, da je Kur´an napisan preko 1000 godina poslije Biblije. Otprilike je takav mentalni sklop i kod velike vecine rusa. Zatvoren i nepristupacan.

Gledam danas neki video na yt, mozda je i ovdje cak postavljen, neki dopisnik iz Kijeva opisuje, kako mu je skoro cijela porodica nastanjena u rusiji. Niko mu ne vjeruje da ih rusi bombarduju sedmicama. Kaze cudim se sto me stari ne zove, da vidi kako sam, a kad me nazvao poceo se zajebavat kao i inace. Uopce ne zna covjek sta se desava. Kad mu je ovaj poceo pricat, stari mu rekao da ne vjeruje zapadnjackoj propagandi. :tokralju: :rol:

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 18 mar 2022, 18:36

Drape je napisao/la:
18 mar 2022, 16:16
Na mitingu „Za svijet bez nacizma! Za Rusiju! Za predsjednika!" na Luzhnikiu su učestovali trostruki olimpijski prvak u skijaškom trčanju Alexander Bolshunov, dvostruki olimpijski prvak u plivanju Evgeny Rylov, ritmičke gimnastičarke sestre Dina i Arina Averina, gimnastičarka Victoria Listunova, osvajači srebrnih medalja u Pekingu 2022. u umjetničkom klizanju Evgenia Tarasova i Vladimir Morozov, Victoria Sinitsina i Nikita Katsalapov.
Sve osobe od krucijalnog znacaja za sport u svijetu. :rol: koga briga

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 mar 2022, 18:49

Senad doveo u goste onog ruskog ambasadora kakav smecar od novinara
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 mar 2022, 19:18

Ne znam jel ko upratio i ne znam jel šala, Hamdo Tigar otišao u Ukrajinu da se bori protiv rusa...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 mar 2022, 19:32

bavariapivo je napisao/la:
18 mar 2022, 19:18
Ne znam jel ko upratio i ne znam jel šala, Hamdo Tigar otišao u Ukrajinu da se bori protiv rusa...
:rol:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 18 mar 2022, 19:34

legenda reala je napisao/la:
18 mar 2022, 18:49
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 18 mar 2022, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 18 mar 2022, 19:44

bavariapivo je napisao/la:
18 mar 2022, 19:18
On jest lud ali nije toliko da ide s budzetskih jasli.. Ne vjerujem bas

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 18 mar 2022, 19:50

Tacno rat ne bi bio los da se rijesimo ovih domacih izdajnika.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 18 mar 2022, 19:54

TheChief je napisao/la:
18 mar 2022, 19:50
Tacno rat ne bi bio los da se rijesimo ovih domacih izdajnika.
Senad je postao totalni idiot. Ne zna ni sam šta radi.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: tiketoke i 2 gosta.