Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

anonymousHD
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la anonymousHD » 03 feb 2011, 00:08

Presmešna ekipa. Valjda će Džeko shvatiti da je sebi uništio karijeru sa prelaskom u fegetski klub.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 03 feb 2011, 00:26

Monolog je napisao/la:
Dakle, kada se već forsira igra sa 2 napadača(s tim da je Tevez nešto povučeniji, te se često vraća po loptu), onda trebaju prodornija krila(halo, Džeko je doveden da zabija, dakle mora nekako dobiti loptu, ili po bokovima ili kroz sredinu). Johsnon je povrijeđen, SWP je katastrofalan(ne sjećam se kad je zadnji put odigr'o meč), Milner je uzalud bačen novac. Silva je jedini koji može proigrati napadače(to smo i znali), te je i večeras uknjižio asistenciju. No, svakako je previše griješio tako da mu ni ta asistencija neće u mnogočemu povećati ocjenu. Tevez jeste zabio, opet je trč'o k'o lud, al' je činjenica da nije niti jednu loptu uputio ka Edinu, te je previše kompikov'o. Jednostavnost je ono što donosi golove i bodove, a ne komplikovanje, no to će morati Roberto da objasni svojim igračima.
u potpunosti se slažem sa ovim, a naročito sa boldiranim dijelom...
FORZA MARŠAL !!!

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 03 feb 2011, 00:30

Veliki je problem lutanje igraca na terenu,niko ustvari ne igra ono sto bi trebao igrati.Tevez je cas spic,cas poluspic,cas krilo,Silva isto tako,pa i Barry...Cak je i Boateng u jednom trenutku sa desnog beka otisao na lijevo krilo. :lol: :lol:
Ako se igra ta formacija s jednom 'lutalicom' na terenu,onda treba odrediti ko ce to biti.Ako je to Silva,onda Tevez il Barry nemaju sta traziti tu.
Inace,mislim da taktika i koncepcija igre Citya nikako nije povoljna za Dzeku. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 feb 2011, 00:45

City s ovakvom igrom da Bogdo izbori i LP! igraju bez ideje,neorganizovano,traljavo..nikako ne lice na veliku ekipu,iako imaju extra igrace..trener je mozda ipak najveci krivac! Dzeko nema upotrebljivih lopti,tamo gdje je najopasniji a to je u sesnaestercu! ne znam,nadati se boljem,ali ova igra Citya ne obecava!..

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 03 feb 2011, 00:46

A kada sam rekao da je izabrao najlošije moguće rješenje napali ste me.
Njemu je najbolje odgovarao Bayern.
Neću puno pričati o Džeki ali priznao je ako se od mene bude tražilo da udaram ja ću udarati, treba mu vremena za adaptaciju. Njegov najveći problem je što City nema strpljenja.
Ali Džeko je veliki čovjek i još veća igračina da bi ga ovaj početni neuspjeh pokolebao.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 03 feb 2011, 12:31

Viera topnik pravi zna kad treba penal napravit :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 03 feb 2011, 12:38

B0SANAC je napisao/la:Sutra X ko kuca ;)
Birmingham se bori za opstanak, te su dosada 11 puta nerijeseno odigrali, jos uz to igraju kod kuce.
Sta sam vam ja reko :D :D

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 feb 2011, 13:40

Pomalo je bilo žžalosno gledati sinoć ovu utakmicu. City jednostavno bez ideje. Nema tog klasičnog pleya koji će gurnuti loptu na pravo mjesto u pravo vrijeme. Silva zaista nije taj tip igrača.

Druga stvar, Mancini je sinoć pogriješio što nije uve Adama Johnsona. Nezz kakoo ne konta da ekipi jednostavno ne ide i da treba neko osvježenje u igri. Johnson je igrao odlično u zadnjih par utakmica i stvarno neznam zašto Mancini toliko forsira Milnera i Barryja po krilima, kad ima ovakvog igrača.

Džeko je također uradio sve što je mogao. Gurati se sa 3 ili 4 igrača sam, stvarno nije lagano, još dok ti suigrači kruže oko šesnaesterca bez ideje, a ti očekuješ u svakom času da ti gurnu loptu. Čim je Džeko izašao gore i pokušao nešto sam, odmah je oboren i iz jedne takve prilike City je postigao gol.

Ak City ne nađe odgovarajuću igru do kraja sezone, teško da će ostati u prilici za Ligu Šampiona.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 03 feb 2011, 13:43

el-fighter je napisao/la:Pomalo je bilo žžalosno gledati sinoć ovu utakmicu. City jednostavno bez ideje. Nema tog klasičnog pleya koji će gurnuti loptu na pravo mjesto u pravo vrijeme. Silva zaista nije taj tip igrača.

Druga stvar, Mancini je sinoć pogriješio što nije uve Adama Johnsona. Nezz kakoo ne konta da ekipi jednostavno ne ide i da treba neko osvježenje u igri. Johnson je igrao odlično u zadnjih par utakmica i stvarno neznam zašto Mancini toliko forsira Milnera i Barryja po krilima, kad ima ovakvog igrača.

Džeko je također uradio sve što je mogao. Gurati se sa 3 ili 4 igrača sam, stvarno nije lagano, još dok ti suigrači kruže oko šesnaesterca bez ideje, a ti očekuješ u svakom času da ti gurnu loptu. Čim je Džeko izašao gore i pokušao nešto sam, odmah je oboren i iz jedne takve prilike City je postigao gol.

Ak City ne nađe odgovarajuću igru do kraja sezone, teško da će ostati u prilici za Ligu Šampiona.
Sto se tice Adama on je mislim povrijedjen s ostalim dijelom teksta se manje vise slazem... :!:
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 03 feb 2011, 15:14

Sta reci nakon ove utakmice od sinoc losa igra.Ali promijenjen je sistem zbog Edina i Mancini je napravio gresku sto ga je odmah gurnuo u vatru trebao mu je postepeno davati sansu.Dvije tekme u Birminghamu i samo jedan bod a nadao sam se da cemo dobit 4.Sada treba dobit WBA i onda na Old Traford ovakvom igrom tesko da se nesto moze izvuci jedino neka genijalnost Teveza bi nes mogla napravit.A sto se tice Edina nadam se da zabije ali morat ce se sam izborit za gol nek ne ocekuje nekog ko bi njemu samo asistirao.I na kraju sta reci Edinu nego Jedan je Zvjezdan Misimovic.Come on you City....
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 feb 2011, 15:48

Jbt sreca pa su bila 4 gola,inace bi poceo pisati peticiju engleskim vlastima da ugase Man.City. :roll: :lol:
Jbt zar je moguce da su ovako nesposobni,pa ja i ortaci iz kraja bi skockali jednu akciju kako Bog zapoveda a ne ovi likovi sto dizu 100000+ sedmicno. :roll: Glavna napadacka akcija je Kolarov povuce loptu,i brzinom svetlosti trazi Silvu ili Teveza,a ostali su tu samo da ima 11 igraca,a naravno Tevez onda uzme loptu i mrcvari je pola sata,zatim dodje Bowyer i izvrne ga. :lol: Veoma losa organizacija igre,a kakva ce drugo biti sa ultra kreativnom vezom,jos kada je usao Vieira to je bio znak da se prestanemo nadati nekoj akciji.Da nije bilo majstorije Silve i majstorije Kolarova nista mi ne bi videli na ovoj tekmi od Citya.
Sa druge strane Birmingham odigrao kao i uvek na St.Andrewsu,poprilicno agresivno i bez respekta prema rivalu,dosta je nesigrunosti kod njih bilo,posebno u odbrani ali su kud i kamo imali bolje akcije od gostiju.Jeste da su dali dva gola nakon prekida sto im je glavno oruzje ali su bolje stajali na terenu.Imali su onu jednu prekrasnu akciju kada je Gardner prosao kroz sredinu potpuno neometan,a mislim Bentley nije poslao pravi pas.Penal po meni cist kao suza,definitivno naivan potez od tako iskusnog Vieire.
Sada City igra protiv WBA mislim, na Eastlandsu i da bi zadrzao prikljucak nista osim pobede ne dolazi u obzir,pogotovo sto onda idu na Old Trafford i sa ovakvom igrom,sledi im mucnih 90 minuta.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 03 feb 2011, 17:50

Pa City ako nesto drasticno ne promjeni ocekuje pravo silovanje na Old Traffordu. Utakmica ce biti 18+ rated. :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

nummaLFCŽ
Kontakt:

Post Postao/la nummaLFCŽ » 03 feb 2011, 19:25

Ma nista, Edin ce da pocne grijat klupu uskoro, zaboli arape i Mancinija neka stvar sto su dali za njega 30 miliona, ako ne pocne davat golove. Ali tesko da ce mu to poci za rukom kad sa sobom u ekipi ima tri idiota, Teveza, Silvu i Johnsona, koji jesu majstori ali su napaceni i misle da su sami na terenu, tako da se odbrana City-jevih protivnika ne mora zamarati Dzekom, on dobite 5 pasova tokom cijele utakmicu i to kad se vrati do centra. Dijamantu, grdno si se zajebao !
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.

Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 feb 2011, 19:35

nummaLFCŽ je napisao/la:Ma nista, Edin ce da pocne grijat klupu uskoro, zaboli arape i Mancinija neka stvar sto su dali za njega 30 miliona, ako ne pocne davat golove.
Shvati da je on zadnji koji bi trebao sjesti na klupu.
Trenutno nema tog igraca koji ga moze kvalitetno zamijeniti, bez obzira sto ne daje golove. Ako pogledamo broj tacnih dodavanja s njegove strane i opcenito broj dodavanja koja su njemu upucena vidimo da je nemilosti suigraca i da u citavih 90 minuta ne dobije upotrebljivu loptu.
Svi smo vidjeli kako je u prosloj tekmi zabio, od pasa svog suigraca, a Dzeko od takvih lopti zivi, a ako on bude zivio, zivjece i City. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 03 feb 2011, 19:43

Mourinho će da zamijeni Mancinia, već su mu zamirisale Šejkove funte. :)

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 03 feb 2011, 22:13

Man Cityjeva najjaca tacka je ujedno njihova najslabija tacka.. To je Tevez.. On kad igra igra i City. Presebican je generalno, kad je raspolozen sebicnost ga dovodi da daje golove i bude dobar, kad je neraspolozen sebicnost ga dovodi da ne daje golove a neda nikom ni lopte tako da bi njemu trebalo objasnit da to ne ide tako, ukoliko se bude bunio prodat ga i opet ima tu odlicnih igraca koji ce timski igrati i biti 100 puta efikasniji nego sam Tevez..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 feb 2011, 22:38

Red Assassin je napisao/la:Man Cityjeva najjaca tacka je ujedno njihova najslabija tacka.. To je Tevez.. On kad igra igra i City. Presebican je generalno, kad je raspolozen sebicnost ga dovodi da daje golove i bude dobar, kad je neraspolozen sebicnost ga dovodi da ne daje golove a neda nikom ni lopte tako da bi njemu trebalo objasnit da to ne ide tako, ukoliko se bude bunio prodat ga i opet ima tu odlicnih igraca koji ce timski igrati i biti 100 puta efikasniji nego sam Tevez..
Da a to se narocito videlo kada Tevez nije igrao. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 03 feb 2011, 22:48

Ma zabijace DŽeko golove šta vam je samo treba mu još nekoliko utakmica da se navikne na Engleski still igre jer ovdje se igra mnogo brže nego u Njemačkoj i sam je Džeko to izjavio.A što se tice što Džeko slabo daje golove to je zbog toga što je Tevez jako sebičan sve hoce sam nekazem ja da Tevez nevalja igrac on je sigurno sada najbolji fudbaler u Citiyu ali opet kazem previše je sebičan.
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 03 feb 2011, 22:52

Valjda Mančini ne smije ništa reci Tevezu da je sebičan da ima i ostalih igraca valjda se boji da se Tevez ne bi opet posvadzao sa njim a mozda i klub da ne bi napustio. :lol:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2011, 22:58

Ima tu nekih drugih stvari. Recimo da su se loša igra i rezultati potrefili sa Džekinim dolaskom. Dakle, s te strane navijači City-ja mogu reći kako je on kriv zbog ovoga, onoga ili šta ti ja znam. Mogu, al' to ne znači da su u pravu.

Tevez ih je i doveo ovdje gdje jesu. Na stranu njegova sebičnost koja iz utakmice u utakmicu sve više dolazi do izražaja, no momak IMA apsolutno pravo na to. Dobro, sada će mnogi reći da bi bilo koji igrač zabio tol'ko golova da sve lopte idu na njega. Naravno da ne bi, mogu sada nabrojati barem 10-ak igrača koji su manje zabili, a od njih se očekuje da budu pointeri. Njihov vezni red je nikakav, te je i Tevez zbog istog onakav. Pa sam se mora vratiti kako bi osjetio loptu, te zbog toga i on slabije proigrava suigrače. On je tip igrača koji voli imati loptu u posjedu, dakle nije igrač koji čeka priliku koju bi kasnije pretvorio u gol. Daleko od toga. Dakle, dokle god Mancini igra sa 3 klasična defanzivna vezna, dotle će Tevez biti sebičan, a to će gušiti Džeku. Jednostavno.

Dakle, još jedan igrač koji zna proigrati napadače, al' da je i trkač u istom trenutku(recimo Arteta, dakle može i asistirati i trčati k'o lud) i sve će se to posložiti. Naravno, prelazni rok je završen, tako da nam ostaje nada da će do ljeta i Džeko i Mancini shvatiti ove stvari, te da će učiniti nešto po tom pitanju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.