Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

Frutek
Kontakt:

Re: Smanjivanje Premijer lige

Post Postao/la Frutek » 17 jan 2011, 18:00

zvornicki klan je napisao/la:Frutek

Не ' се с & $ " свађат " ".? тај твој / је $ $ " " $ ".Та " " је $ везе,& " је ? / ' & " " '.А ето узе " $ у уста,па $ % ?,рупа,$.
Е " $,$ " ? " по " $,а о ? $ " не ".Тај " & " $ је $(" " ' " / ?,$ " попут твоје $ " ? " ? не & " не - $).$ & " $ & је $ је " ?,$ ? $ су у ",",$,? га " '.$ & " је ? $ (? $ са - " ",$ $ " " " " ",600 $ стар,% пуно тога,$ не $)а " & је - ' $ ","," ",$.
$ % ' $ " ? у РС,не " се % ?,$ је " у " $ $,$ не & ?,ту су " $,? $,&,&,не " $ па $ & &,$ " ту ? & " $ је $ ? $ $,$ је ствар & - " ' у ?,$ $ $ је у $ ? 8,а у РС $ $ $,све " је јасно!
На & & $ саставе " " " јасно $ ? " " " $ у " $ " " " су ? у ? РС,$ је " & " " $ ? у " " РС.Ово је $ $!

Dovoljno rečeno o kvaliteti liga, TVRDIM DA JE liga FBIH kvalitetnija, ti shvati kako hoces ali FBIH ima i kvalitetnije stadione i sve. Po meni ok i jaci timovi tamo Radnik, Sloga, Sutjeska, Kozara, Modrica mozda jos jedan dva tima sve ostalo je **** mrtva nije puno bolje ni u Federaciji zato je bolje da se lige ujednie po 8 iz svake i onda polako dok se ne stvori normalna liga sa kvalitetnim timovima ;)
Zadnja izmjena: Frutek, dana/u 17 jan 2011, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 17 jan 2011, 18:03

zvornicki klan je napisao/la:
Alen Škoro je napisao/la:Sarajevo,Zeljo,Velez,Borac,Celik,Sloboda,listica,Zrinjski,Olimpic,Slavija,Leotar,Zvijezda.

To su ti klubovi koji imaju kolike-tolike zasluge da su tu. Ovi ostali tesko,skoro nikako.Realno da klub kakvo je Sarajevo,Zeljo,Velez,Borac,pa hajmo reci i Celik da idu po nekakvim vukojebinama da gostuju gdje je vise njihovih navijaca na gostovanju nego domacih,to je smijesno.Vjerovatno znate u kom kontekstu govorim.

Liga od 12 ekipica bi bila po mom misljenju puno bolja i kvalitetnija,da se igra neki trokruzni-cetverokruzni sistem,tipa kao Skotska liga,onda bi vjerovatno ojacala i druga liga tipa federacije i rs. A vjerovatno bi bila najbolja solucija kad bi drugu ligu cinili klubovi i iz rs-a i federacije.Ma to bi bilo najbolje ;)
Ово се вјероватно за ? $ на " (?),е па $,& $ $ "(а ") $ репортажу на & је " ",' не " " & " $ &,$ ' ја $.Стога & ? " не стоје," % на / " $,& " на $ " " ? ".
ФЦС " $ & " $ ' паре " ? ' на & - & су " $," " " је " јасно % су " " $ " ",јер ? не % " " $ се " попут " ? " $ " " " " &,јер " по ' $ $ " " "," у $ $ је " " $ ".$ " '(' на & ?),' " " ја & " ? " ' & $ ?,? не ? ' % & & гура,а ја " ' гарантоват $ $ не гура $ " ",- " ".
Iz mojih postova mozes vidjeti da nisam apsolutno za to da se liga smanji na ustrb malih zajednica tipa Zvornika. Inace neko rece i slazem se u potpunosti da je mjesto u 1 ligi i Radniku iz Bjeljine a sjecam se predratnog kluba iz Brckog (kvalitetan i fin fudbala su igrali)...uglaavnom nisam mislio na Drinu kada sam spomenuo "mecenu" nego samo Borac (vidio si da sam prvo rekao .."kada su laktasi ispali"..) Znam prilicno dobro Zvornik i ljude u njemu jer sam poslovno vezan za isti...pa tako znam da vam opstina u svom budjetu ima stavku FK Drina..i to je pozitivno pravo . Daj Boze da i druge sredine to pocnu raditi !!! ;)

zvornicki klan
Kontakt:

Post Postao/la zvornicki klan » 17 jan 2011, 18:13

Frutek

Поново / ¥ ? је " & $ попут &,' је /,туђе је ?.% " ?," ' " $ " $ ? је $ & - ' $ ? ". & ¥?
Прво не & тога % & ",% ' сујетан,% " % " ? " ',?.Не & тога % " ? не ? $ ? ? " $ " $.- $ & тога % ' & $ је $ у ? РС " $ у ? $ "."! $ & тога % је " $ ",% $ & на " 5 " ',$ ' " $ " & & " $ се - све зна,а % " " ?. " $ - се " " (",",","," у ")$ на то ' " " " ? 4 то % је ?,' " " су ? " $ " је " $ ",$ " " ?,$? $ $ & ","," не $ у ? оно % је ?,$ " се " у " је "," ",? ",$ најгоре,$ ? "," ",& $ $ " " $ је ?,& $ - се " %,& $ - ово " ? на %,$ - " ' % горе,јер " она $ & & се $ ($ " не $ ?,? $ ")% је % у поређењу с " $ ? ? " ".
& $ $ $ се ? " $ у ",а не у & " ? $ & $ је - $,$ ".
$ " & " " у $ своје " " ? '. $ $ се на $ $ " " $,а на $ % " " ",& &,& са ' % $ & $. А о ? ? РС " "," $ ,ту се " " $ $ $ се не " ? ? " постоје 50 $," се за то прво ' " " ту се % " $ " &,пројверено '." & ' & је " % се " " ? ' " о $ у РС,ту " $ " &($ " & " $ $,а $ не " о ова " & ' навео) $ ' $ $ " ',&,$ " ",&,$.? ' у $ ' $ $ се ' назват & $ за ? не ' (не ? " '),? то су % & је ' & " $,те $ ".
Ceo Zvornik sada peva zemlja trese se,Vukovi su sad uz tebe sve do pobede.

Drugo ime objektivnosti!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 17 jan 2011, 18:18

Ma ispade sad d a ja mrzim al de objektivno reci jesu klubovi iz RS jaci od klubova iz Federacije
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

zvornicki klan
Kontakt:

Post Postao/la zvornicki klan » 17 jan 2011, 18:20

Frutek je napisao/la:Ma ispade sad d a ja mrzim al de objektivno reci jesu klubovi iz RS jaci od klubova iz Federacije
" $ & $ ",на & & % ?,& " ја (/ је $ ствар) ;)
А о ' % " " " ? - " $ на " & јер " не " ? на " "!
Ceo Zvornik sada peva zemlja trese se,Vukovi su sad uz tebe sve do pobede.

Drugo ime objektivnosti!

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 17 jan 2011, 18:35

FK Zeljeznicar Sarajevo
FK Borac Banja Luka
FK Sarajevo
FK Sloboda Tuzla
NK Travnik
NK Siroki Brijeg
Celik Zenica
Zrinjski
Rudar Prijedor
NK Jedinstvo Bihac
NK Iskra Bugojno
FK Sutjeska Foca

Ovo su najzanimljivi timovi u drzavi.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 jan 2011, 18:37

Kakvo crno smanjivanje, jedino povecavanje broja timova dolazi u obzir.. Ionako smo jedina nacija koja ima 100 dana zimske pauze jos nam fali da duze cekamo.,.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 17 jan 2011, 18:52

AmanijakzO je napisao/la:FK Zeljeznicar Sarajevo
FK Borac Banja Luka
FK Sarajevo
FK Sloboda Tuzla
NK Travnik
NK Siroki Brijeg
Celik Zenica
Zrinjski
Rudar Prijedor
NK Jedinstvo Bihac
NK Iskra Bugojno
FK Sutjeska Foca

Radnik, Velež, Široki Brijeg :?: :?: :?:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jan 2011, 19:04

L_blancos je napisao/la:Kakvo crno smanjivanje, jedino povecavanje broja timova dolazi u obzir.. Ionako smo jedina nacija koja ima 100 dana zimske pauze jos nam fali da duze cekamo.,.
Jel ti znas kako se to moze organizovati da 4 puta u jednoj sezoni igraju timovi skupa, cak bi bilo i vise utakmica..
;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 jan 2011, 19:05

Baja_Zvjerka je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Kakvo crno smanjivanje, jedino povecavanje broja timova dolazi u obzir.. Ionako smo jedina nacija koja ima 100 dana zimske pauze jos nam fali da duze cekamo.,.
Jel ti znas kako se to moze organizovati da 4 puta u jednoj sezoni igraju timovi skupa, cak bi bilo i vise utakmica..
;)
Jok eto ti znas,
mislim da bi ovo bio potpuni promasaj..

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 18 jan 2011, 10:35

FK Borac Banja Luka
FK Sarajevo
FK Sloboda Tuzla
NK Travnik
NK Siroki Brijeg
Celik Zenica
Zrinjski
Rudar Prijedor
NK Jedinstvo Bihac
NK Iskra Bugojno
FK Sutjeska Foca

Vizionar mudri..vidim, stavio si rudar i sutjesku :o a nigdje VELEZA
jel to namjerno ili toliko znas o nasem fudbalu !!!

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 18 jan 2011, 13:37

Igrat ce najkvalitetniji i zavrsena stvar,sad bili to drina ili zeljo,velez ili sutjeska svejedno,ne znam cemu prepucavanje!
AMAR OSIM!!!

zoki21
Kontakt:

Post Postao/la zoki21 » 03 feb 2011, 18:17

Mislim da bi najbolje rijesenje bilo napraviti Premijer ligu sa 10 klubova cetvorokruzno.Prva liga bi trebala biti jedinstvena sa 16 klubova te napraviti 4 druge lige po regijama zapad,sjever,centar,jug a iza njih podrucne tj.kantonalne/zupanijske lige.Ovako bi kvaliteta liga bila znatno jaca a troskovi za drugoligaske klubove dosta manji.Npr. druga liga zapad bi sacinjavala klubove sa podrucja Bihaca,Prijedora,Banja Luke i Gradiske.Troskovi putovanja bi bili manji a imalo bi se vise derbija.Iskreno receno jeftinije je iz Bihaca doci u Prnjavor nego u Capljinu ili iz Prijedora u Kladusu nego u Nevesinje.Ovo nikako ne bi znacilo ukidanje entiteskih saveza...

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 08 feb 2011, 22:19

Smatram da bi smanjivanje lige bilo idealno za one koji su kupovali,a sa druge strane ne bi se ništa značajnije promjenilo. Isto tako možda nije u redu poredjenje koje ću iznijeti ali mislim da bi posljedice smanjivanje ove naše lige bile srazmjerne posljedicama katastrofe u Černobilju. Jednostavno ponovo bi se javila ona vječita priča krivi su oni koji nisu naši i tako sve u nedogled. Stoga pametnije je da sam sistem ostane ovakav a rešenje za poboljšanje kvaliteta tražiti negdje drugo.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 20 jun 2011, 15:45

Ima li ista novo? Hoce li novi savez smanjiti ovu ligu?. Ja bi kopirao Suisse Premier League sa 10 premier liga klubova. I onda napraviti drugu ligu sa 16 tima. I uvesti zakon koliko maksimalno stranaca smije biti u ekipama. Tako da ne pokvarimo buducnost od BIH reprezentacije. Ako smanjitet Ligu onda dobijete kvalitetniju ligu ali ako povecate onda dobije jacu talent ligu znaci jacu reprezentacije. Tude je dilemma ali zato se uvede zakon o koliko stranaca smije biti u ekipama. Drugo sto bi uradio bi promenjio ime Premier Liga dao sponzoru da unidze kao reklame Kiseljak Premier Liga, BH TELEKOM premier liga, AL SHIDDI premier liga or what so ever. I zadnje sto bi uradio napravio ugovor izmedzu nasi tv kanala i premier lige da prekazivaju vise utakmica mozda sa KANAL 1 ako vec ne lezi dogovor izmedzu ta dva partnera. 10 timova i nek igraju po 4 puta znaci 4x9= 36 utakmica svakoj sezoni. Ali za sad je najbitinije da smanjimo nasu ligu na 10 timova.

A sada ko ce igrati u prvoj ligi nek igra 4 bosnjacka timova, 4 srbska timova i 2 dva hrvatska timova. Hajde neka samo to krene zato sto ce se tesko dogovoriti izmedju o koliko svaki narod ce imati timova u ligi.

To znaci:

Zeljeznicar
Olimpik
Fk Sarajevo
Sloboda Tuzla
Borac
Prijedor
Slavija
Leotar
Zrinskij
Siroki
Zadnja izmjena: TKC, dana/u 20 jun 2011, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 20 jun 2011, 15:47

Frutek je napisao/la:
FK Borac Banja Luka
FK Sarajevo
FK Sloboda Tuzla
NK Travnik
NK Siroki Brijeg
Celik Zenica
Zrinjski
Rudar Prijedor
NK Jedinstvo Bihac
NK Iskra Bugojno
FK Sutjeska Foca

Radnik, Velež, Široki Brijeg :?: :?: :?:
Bola vidis da fraer namjerno provocira ;) samo lagani ignore :D
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 jun 2011, 16:05

TKC je napisao/la:Ima li ista novo? Hoce li novi savez smanjiti ovu ligu?. Ja bi kopirao Suisse Premier League sa 10 premier liga klubova. I onda napraviti drugu ligu sa 16 tima. I uvesti zakon koliko maksimalno stranaca smije biti u ekipama. Tako da ne pokvarimo buducnost od BIH reprezentacije. Ako smanjitet Ligu onda dobijete kvalitetniju ligu ali ako povecate onda dobije jacu talent ligu znaci jacu reprezentacije. Tude je dilemma ali zato se uvede zakon o koliko stranaca smije biti u ekipama. Drugo sto bi uradio bi promenjio ime Premier Liga dao sponzoru da unidze kao reklame Kiseljak Premier Liga, BH TELEKOM premier liga, AL SHIDDI premier liga or what so ever. I zadnje sto bi uradio napravio ugovor izmedzu nasi tv kanala i premier lige da prekazivaju vise utakmica mozda sa KANAL 1 ako vec ne lezi dogovor izmedzu ta dva partnera. 10 timova i nek igraju po 4 puta znaci 4x9= 36 utakmica svakoj sezoni. Ali za sad je najbitinije da smanjimo nasu ligu na 10 timova.

A sada ko ce igrati u prvoj ligi nek igra 4 bosnjacka timova, 4 srbska timova i 2 dva hrvatska timova. Hajde neka samo to krene zato sto ce se tesko dogovoriti izmedju o koliko svaki narod ce imati timova u ligi.

To znaci:

Zeljeznicar
Olimpik
Fk Sarajevo
Sloboda Tuzla
Borac
Prijedor
Slavija
Leotar
Zrinskij
Siroki
de nadji nekoga da nam prevede ovo što ti napisa, :ugeek:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 20 jun 2011, 16:31

Smanjiti BIH premier ligu na 10 tima.4 bosnjacka tima, 4 srpska, 2 hrvatska. Novi tv ugovor, znaci vise utakmica na televiziji. I nakraju promjeniti ime bosanske premier lige. I uveste zakon koliko stranaca smije biti u nasoj ligi da Premier LIga ostane talent liga.

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 20 jun 2011, 16:33

o cem vi oricate ,kakav nacionalni kljuc,to treba rec ove sezone ispadaju 4 kluba ulaze 2,ioduce opet tako,i jos jednom tako,pa ko ostane ostane i cao,pa bi viido kako bi se ulagalo....

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 20 jun 2011, 16:38

magic je napisao/la:o cem vi oricate ,kakav nacionalni kljuc,to treba rec ove sezone ispadaju 4 kluba ulaze 2,ioduce opet tako,i jos jednom tako,pa ko ostane ostane i cao,pa bi viido kako bi se ulagalo....
Sto mi dan danas imamo dvije druge lige!? Idi reci dodiku to sto si rekao nama. Mi morama napraviti kompromis da krene ova liga. A sada ko ispane neka ispane ali opet mislim ako bi svi srpski i hrvatski klubovi ispali oni bi boykotirali BH nogomet.
Zadnja izmjena: TKC, dana/u 20 jun 2011, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vorovus i 3 gosta.