Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Zelenski: Svjesni smo da Ukrajina ne može ući u NATO, ali nam treba novi vid saradnje
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se danas evropskim liderima te je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da je NATO i dalje "hipnotisan" ruskom invazijom na Ukrajinu te da neće poduzeti dodatne mjere kako bi zaštitio Ukrajince.
U videopozivu tokom kojeg je razgovarao s premijerom Velike Britanije Borisom Johnsonom, ali i liderima Danske, Estonije i Finske, ukrajinski predsjednik je naglasio kako je NATO najjača alijansa na svijetu, ali da su neke članice hipnotizirane ruskom agresijom.
"Čujemo mnogo razgovora o trećem svjetskom ratu, da bi navodno mogao početi ako NATO zatvori ukrajinsko nebo za ruske rakete i avione i zbog toga humanitarna zona zabrane letova još uvijek nije uspostavljena. To omogućava ruskoj vojsci da bombarduje mirne gradove i diže u vazduh stambene blokove, bolnice i škole", rekao je Zelenski.
Također, on je naglasio kako je Ukrajina svjesna da neće ući u NATO savez.
"Jasno je da Ukrajina nije članica NATO-a. Mi to razumijemo. Godinama smo slušali o navodno otvorenim vratima, ali mi tamo ne možemo ući. To je istina i mi to trebamo priznati", poručio je ukrajinski lider.
Na kraju, pojasnio je kako je Ukrajini potreban novi format saradnje s NATO-om i zapadnim zemljama.
"Naglašavamo da nam treba novi format interakcije, nova odlučnost i ako ne možemo ući u NATO, onda moramo na drugi način sarađivati s tim zemljama. Želimo da imamo pouzdane sigurnosne garancije za nas, a samim tim i za nas", zaključio je Zelenski.
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se danas evropskim liderima te je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da je NATO i dalje "hipnotisan" ruskom invazijom na Ukrajinu te da neće poduzeti dodatne mjere kako bi zaštitio Ukrajince.
U videopozivu tokom kojeg je razgovarao s premijerom Velike Britanije Borisom Johnsonom, ali i liderima Danske, Estonije i Finske, ukrajinski predsjednik je naglasio kako je NATO najjača alijansa na svijetu, ali da su neke članice hipnotizirane ruskom agresijom.
"Čujemo mnogo razgovora o trećem svjetskom ratu, da bi navodno mogao početi ako NATO zatvori ukrajinsko nebo za ruske rakete i avione i zbog toga humanitarna zona zabrane letova još uvijek nije uspostavljena. To omogućava ruskoj vojsci da bombarduje mirne gradove i diže u vazduh stambene blokove, bolnice i škole", rekao je Zelenski.
Također, on je naglasio kako je Ukrajina svjesna da neće ući u NATO savez.
"Jasno je da Ukrajina nije članica NATO-a. Mi to razumijemo. Godinama smo slušali o navodno otvorenim vratima, ali mi tamo ne možemo ući. To je istina i mi to trebamo priznati", poručio je ukrajinski lider.
Na kraju, pojasnio je kako je Ukrajini potreban novi format saradnje s NATO-om i zapadnim zemljama.
"Naglašavamo da nam treba novi format interakcije, nova odlučnost i ako ne možemo ući u NATO, onda moramo na drugi način sarađivati s tim zemljama. Želimo da imamo pouzdane sigurnosne garancije za nas, a samim tim i za nas", zaključio je Zelenski.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Istina je malo drugacija.MortemHz je napisao/la: ↑15 mar 2022, 15:27Gdje to baGunner4 je napisao/la: ↑15 mar 2022, 15:23Vecina Ukrajinaca njeguju duelizam. Smatraju da je to jedno te isto. Pola familije zivi u Rusiji itd. Nacinalno su Ukrajinci a pricaju ruski i idu u rusku crkvu. Nesto poput Crnogoraca ovdje kod nas.
U prevodu prilagodit ce se onako kako vjetar duva to jest kako situacija nalaze. Tako da sve te podatke koji bacaju i jedni drugi treba uzeti sa rezervom.
Harkov se odlicno brani ne zato sto civili Rusi u njemu lezu pod tenkove i gadjaju ih molotovljevim koktelima nego zato sto su najbolje jedinice ukrajinske vojske tu stacionirane.
Slicno ko Mariupolj. Pa taj grad je bio jedan od centara pobune protiv vlasti 2014. dok ga snage bezbjednosti nisu vratile.
PS: Manekenka koja je kritikovala Putina prosle godine nazivajuci ga bolesnikom pronadjena zapakovana u kofer.![]()
![]()
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... n-15170410
Ko li yebe Srbe sa ovim dojavama o bombama haman pa svaki let?
Vidim stalno po vijestima malo malo dojava o bombi
Vidim stalno po vijestima malo malo dojava o bombi
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ne zelim ispasti morbidan, shvatam da samo uzmu copy paste.TheChief je napisao/la: ↑15 mar 2022, 15:30Istina je malo drugacija.MortemHz je napisao/la: ↑15 mar 2022, 15:27Gdje to baGunner4 je napisao/la: ↑15 mar 2022, 15:23Vecina Ukrajinaca njeguju duelizam. Smatraju da je to jedno te isto. Pola familije zivi u Rusiji itd. Nacinalno su Ukrajinci a pricaju ruski i idu u rusku crkvu. Nesto poput Crnogoraca ovdje kod nas.
U prevodu prilagodit ce se onako kako vjetar duva to jest kako situacija nalaze. Tako da sve te podatke koji bacaju i jedni drugi treba uzeti sa rezervom.
Harkov se odlicno brani ne zato sto civili Rusi u njemu lezu pod tenkove i gadjaju ih molotovljevim koktelima nego zato sto su najbolje jedinice ukrajinske vojske tu stacionirane.
Slicno ko Mariupolj. Pa taj grad je bio jedan od centara pobune protiv vlasti 2014. dok ga snage bezbjednosti nisu vratile.
PS: Manekenka koja je kritikovala Putina prosle godine nazivajuci ga bolesnikom pronadjena zapakovana u kofer.![]()
![]()
Ali kako misle kofer? Umotao je ? U dijelovima spakovao? Ne kontam.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- AshburtonG
- Kontakt:
Ah, glupe li slucajnosti ubijena nakon mjesec dana od prozivke Putina.
Jos da je nije ubio vjerenik zbog nekih para, bilo bi super
Doduse, mozda mu je Putin isprao mozak. Ili je Putin potplatio momka da prizna? Ili ga je natjerao da prizna? Ima materijala za jedan solidan dokumentarac.
Doduse, mozda mu je Putin isprao mozak. Ili je Putin potplatio momka da prizna? Ili ga je natjerao da prizna? Ima materijala za jedan solidan dokumentarac.

Neutralan pogled
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ma da, ja sam subjektivan i Rusofil jer prenosim ono sto su objavili svi strani mediji. Ovu vijest sam procitao na dailymailu i prije nego li je izasla na nasim medijima.
Sa druge strane, liberali, pacifisti, objektivni i ko zna sta vec, su oni koji tvrde da je Putin ubio. Ima logike.
Od cega se sve nece napraviti vijest. Da je naslov: "Ubijena manekenka u Rusiji nadjena u koferu" vjerovatno ne bi bilo ni u pola klikova kao kad se ubacio Putin, da navuce ljude da kliknu i tek onda saznaju da je momak ubio.
Sa druge strane, liberali, pacifisti, objektivni i ko zna sta vec, su oni koji tvrde da je Putin ubio. Ima logike.
Od cega se sve nece napraviti vijest. Da je naslov: "Ubijena manekenka u Rusiji nadjena u koferu" vjerovatno ne bi bilo ni u pola klikova kao kad se ubacio Putin, da navuce ljude da kliknu i tek onda saznaju da je momak ubio.
Slozicemo se da jesi.dscile je napisao/la: ↑15 mar 2022, 16:19Ma da, ja sam subjektivan i Rusofil jer prenosim ono sto su objavili svi strani mediji. Ovu vijest sam procitao na dailymailu i prije nego li je izasla na nasim medijima.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ti automatski trebas bit iskljucen iz bilo kakve konekcije s objektivnoscu, jer konstantno ovdje dajes vajb umjerenog rusofila(sto je jos gore) a pokusavas se prodat za objektivnog neutralca.
Jos ako neko spomene zapadnu propagandu, usrat cu se od mentalne gimnastike. Kakva propaganda, kad te napadne agresorska vojska? Koga boli qrac za propagandu, ako se uopce moze smatrat propagandom. Propaganda je jedino u Rusiji i Srbiji, gdje ljudi sminkaju i mijenjaju istinu, kako bi opravdali svoje monstrumske planove i zlocine. Ista ****.
I ova novinarka sto je usla u program neku noc se isto izgleda odjednom izgubila sama od sebe. Ne znam jesu li je nasli.
Edit: Jesu, na sudu je.
Jos ako neko spomene zapadnu propagandu, usrat cu se od mentalne gimnastike. Kakva propaganda, kad te napadne agresorska vojska? Koga boli qrac za propagandu, ako se uopce moze smatrat propagandom. Propaganda je jedino u Rusiji i Srbiji, gdje ljudi sminkaju i mijenjaju istinu, kako bi opravdali svoje monstrumske planove i zlocine. Ista ****.
I ova novinarka sto je usla u program neku noc se isto izgleda odjednom izgubila sama od sebe. Ne znam jesu li je nasli.
Edit: Jesu, na sudu je.
A iskreno, zaboli me polni organ sta vi mislite o meni. Cak stavise, nekako mi je zanimljivo gledati kako ispadate potpuno isti onakvi kao druga strana koju prozivate. Da je onaj Tristan pisao ono sto vi pisete bilo bi 20x mitoman ispod.
Kao sto rekoh, materijal za dobar dokumentarac ima oko ove manekenke. Mozda krenu i u serijal, pa bude recimo i nadju neku manekenku koja je prozivala Trumpa, pa posle ubijena. Pa Si DjiPinga. Pa Kim Jong Una.

Kao sto rekoh, materijal za dobar dokumentarac ima oko ove manekenke. Mozda krenu i u serijal, pa bude recimo i nadju neku manekenku koja je prozivala Trumpa, pa posle ubijena. Pa Si DjiPinga. Pa Kim Jong Una.
Svakim danom sve je blize
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ne mozemo mi nikad biti ista strana, kad u nasem dobu nismo bili na pogresnoj strani historije. On i ti jeste vec par puta. 

Ajd sto sam ja sve blize, nego sto i TheChief. Tek sad vidim sta je napisao

Pa bukvalno ono sto i ja
TheChief je napisao/la: ↑15 mar 2022, 15:30Istina je malo drugacija.
Samo, j*biga, nece se na tebe nakaciti kad napises da je nije Putin ubio.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 15 mar 2022, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
Sam ce se otkrit haman, niko ga i ne provocira
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Milorad Dodik, stop playing with fire!
As Bosnia and Herzegovina is in the worst crisis since the 1990’s war, its presidency, including the pro-Kremlin Bosnian Serb leader, is finally appearing today in front of @EP_ForeignAff

"Naša poruka Miloradu Dodiku je jasna. Ne dozvolite da BiH postane rusko igralište i prestanite ugrožavati mirnu budućnost zemlje. Vaša zapaljiva retorika, vaša blokada državnih institucija i poricanje genocida dovode zemlju na ivicu kolapsa", poručili su europarlamentarci.
As Bosnia and Herzegovina is in the worst crisis since the 1990’s war, its presidency, including the pro-Kremlin Bosnian Serb leader, is finally appearing today in front of @EP_ForeignAff
"Naša poruka Miloradu Dodiku je jasna. Ne dozvolite da BiH postane rusko igralište i prestanite ugrožavati mirnu budućnost zemlje. Vaša zapaljiva retorika, vaša blokada državnih institucija i poricanje genocida dovode zemlju na ivicu kolapsa", poručili su europarlamentarci.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 15 mar 2022, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Chief je Čečen
U prevodu Blablablabla sve po starom, milion puta smo isto to čuliMortemHz je napisao/la: ↑15 mar 2022, 16:49Milorad Dodik, stop playing with fire!
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 5 gostiju.