NBA 2021/2022

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

bhpremijerliga12
Kontakt:

Re: NBA 2021/2022

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 13 mar 2022, 23:45

Profesor je napisao/la:
13 mar 2022, 23:35
Doncic 26/8/8. I covjek konta nista posebno, pa shvatis kolika je to igracina kad pored njevovog imena ove brojke ne izgledaju "vau".
Bolji Musa.
Jos ko je gledao utakmicu vidio je da nije bio ni blizu 100% sa povredom na pocetku, u zadnjih 15 minuta nijednom na polaganje nije isao i opet je zabio tricu minutu do kraja i navukao dvojicu na sebe zadnji napad i asistirao :bow:

Bale11
Kontakt:

Post Postao/la Bale11 » 13 mar 2022, 23:54

Dobra utakmica Bostona i Dallasa dobre odbrane i neizvjesna.
WALES.GOLF.MADRID.
IN THAT ORDER

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 14 mar 2022, 11:34

Boston/Dallas je bila utakmica po evropskom ukusu. Cvrste odbrane i jaki faulovi. Malo koseva.

Kod Bostona sam vise ocekivao od Browna kao i Bostona, da ce vise eksploisati Doncica u odbrani.
Nije Slovenac toliko los defender, ali bi ga mogli umarati u odbrani i eventuelno koji faul vise u ranoj fazi utakmice iznuditi. Toliko da bi ga izbacili iz Dallsovog ritma.

Igra Boston odlicnu odbranu - pokazali su to i sinoc. No i Dallas je defanzivno slican, i onda dobijes razplet utakmice kao sinoc, na 1-2 lopte.
Ofanzivno su sinoc bili kratki na opcijama kad se udvajao Tatum.

Ona odluka je po pravilima mozda na strani odbrane, ali su trebali pustiti Smarta na bacanje i Dallasu zadnji sut. Tko zna kako bi se zavrsilo. Smart je imao 100% bacanja sinoc.
dobre guzove ima Belma

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 14 mar 2022, 12:00

:rol: :rol:

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 mar 2022, 12:00

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 mar 2022, 01:01

Ubilo Jokića u prvih 8 minuta,ode MVP back to back vjerojatno s nizom poraza,a u pitanju im je izbjegavanje play ina stiglo

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 mar 2022, 01:35

Felixians4 je napisao/la:
15 mar 2022, 01:01
Ubilo Jokića u prvih 8 minuta,ode MVP back to back vjerojatno s nizom poraza,a u pitanju im je izbjegavanje play ina stiglo
**** je kad igras 5 utakmica u 7 dana a fali ti bitnih igraca jbg

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 mar 2022, 01:46

JHam je napisao/la:
15 mar 2022, 01:35
nemate rješenja na poluzonsko branjenje već nekoliko partija. no svakako jokara nije na potrebnoj razini,a samo minus 5,iskorišteno da je premalo igrao JoJo,a Sixersi mašili 5-6 full otvorenih trojki.

može li malone nešto smiksati?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 mar 2022, 01:58

15 mar 2022, 01:46
JHam je napisao/la:
15 mar 2022, 01:35
nemate rješenja na poluzonsko branjenje već nekoliko partija. no svakako jokara nije na potrebnoj razini,a samo minus 5,iskorišteno da je premalo igrao JoJo,a Sixersi mašili 5-6 full otvorenih trojki.

može li malone nešto smiksati?
Nemamo mi rjesenja ni na jednu solidnu odbranu citavu godinu, imas Jokica koji odradi svoje i onda molis Boga da nekog krene tu noc jer nemas ni Murraya ni Portera, jedva su par trica pogodili.. A onda imas poluvrijeme pa nekad cak i utakmicu gdje ostale ne ide, jer su svi prosjecni ili ispodprosjecni igraci ako realno gledas. Ni Gordon ni Barton nisu za 2. igraca ekipe. Da su svi zdravi bili bi 4. I 5. sto je realnost njihova. To samo pokazuje s cim Jokic mora da radi i zasto je MVP u pravom smislu ovog V u MVP.
Pa skontaj da je Denver jedina ekipa u NBA u kojoj samo jedan igrac u ekipi ima preko 15ppg, a onda skontas s kakvim asistentom igraju, u Jokicu, i dodje ti da places koliko to ne znaju iskoristiti.

Za drugo poluvrijeme, zavisi jbg, ako iko ista osim Jokica uspije pogoditi, par trica treba, moci ce se. A ocekujem da sudije nadoknade Embiidu ova tri faula, nije se naigrao

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 mar 2022, 02:21

score nuggetsa+ mu je embiid razbio p... u direktnom duelu i jokara vjerojatno otpada s mvp-a

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 mar 2022, 02:41

Booooneeeesssss

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 15 mar 2022, 03:06

Niang :rol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 mar 2022, 03:13

Sixersi ne znaju kako gube,i tako stalno već godinama,bolan i lud Process. Zašto timeout ne pozove Doc,tek tako da ga baci u River? E,turčine,turčine,napuši se... kad si se raspao,a bio bi zlata vrijedan da si prav.

Joker ponovno i ponovno izvrsne defanzivne clutch reakcije pod obručem,ovaj put i nad Joelom,tako je i započeo dvoboj. U međuvremenu on jest bio meta u picku,a s druge strane Joel je često branio s krila što mu je najjača strana,no sve je bilo nedovoljno,klupa DEN odlučila- Cousins i Hyland posebice,a Jamaychal Y factor ako je Bones X,skoro i slomio Kamerunca. Thybulle ukrao kišu lopti,nedovoljno. Efikasnio Harden i Joel(za razliku od Orlanda noć ranije iz polja),nedovoljno. Niang što standardno zabija,sada nije,a da li Deandre Jordan zavređuje tih 15-ak minuta i kod koga bi ih dobijao osim Riversa u ovoj situaciji,ne znadem.

MVP trka se nastavlja,ono što se često opečeš kad komentiraš u toku dvoboja,sada se ponovno iskazuje kod mene. Bucksi i Sixersi ultra blizu u boju za 2nd seed doima se,ovamo DEN se drži,statsi govore svoje,teško je reći.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 mar 2022, 03:20

15 mar 2022, 03:13
Sixersi ne znaju kako gube,i tako stalno već godinama,bolan i lud Process. Zašto timeout ne pozove Doc,tek tako da ga baci u River? E,turčine,turčine,napuši se... kad si se raspao,a bio bi zlata vrijedan da si prav.

Joker ponovno i ponovno izvrsne defanzivne clutch reakcije pod obručem,ovaj put i nad Joelom,tako je i započeo dvoboj. U međuvremenu on jest bio meta u picku,a s druge strane Joel je često branio s krila što mu je najjača strana,no sve je bilo nedovoljno,klupa DEN odlučila- Cousins i Hyland posebice,a Jamaychal Y factor ako je Bones X,skoro i slomio Kamerunca. Thybulle ukrao kišu lopti,nedovoljno. Efikasnio Harden i Joel(za razliku od Orlanda noć ranije iz polja),nedovoljno. Niang što standardno zabija,sada nije,a da li Deandre Jordan zavređuje tih 15-ak minuta i kod koga bi ih dobijao osim Riversa u ovoj situaciji,ne znadem.

MVP trka se nastavlja,ono što se često opečeš kad komentiraš u toku dvoboja,sada se ponovno iskazuje kod mene. Bucksi i Sixersi ultra blizu u boju za 2nd seed doima se,ovamo DEN se drži,statsi govore svoje,teško je reći.
Ahaa, da je Denver izgubio, Jokara otpada, a posto su uzeli, nastavlja se? :rol:

Uzivajte u igri ove dvojice a te nagrade ostavite ljudima koji su za to zaduzeni, jedna utakmica, sedmica, mjesec, nece odrediti MVPa

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 mar 2022, 03:22

Nema nista od Sixersa ako ce Harden igrati prosjecno za svoje standarde,jest da je takav manje vise citavu sezonu,ali mislio sam da ce situacija u Sixersima mu puno vise odgovarati.Bilo je par dobrih utakmica s pocetka,ali poslednje cetiri utakmice je opet kanal.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 mar 2022, 03:25

JHam je napisao/la:
15 mar 2022, 03:20

Ahaa, da je Denver izgubio, Jokara otpada, a posto su uzeli, nastavlja se? :rol:

Uzivajte u igri ove dvojice a te nagrade ostavite ljudima koji su za to zaduzeni, jedna utakmica, sedmica, mjesec, nece odrediti MVPa
vrlo vjerojatno,da. nuggetsi bi ostali tu šesti/sedmi,a jokić izgubio H2H. tako ti to ide narativno,što je dobrim dijelom logično. ti jarca isusa,onda ne treba ništa komentirati. čitavu sezonu dok je još bila ultra mlada i kad za to nije bilo rezona hrpa forumaša je pisala e ovaj je mvp ili onaj je mvp,a ne znam kada je primjerenije o tome raspravljati nego ovu noć u direktnom okršaju.

a sada povratnici šampionski brook i draymond su na repertoaru javnosti

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 mar 2022, 03:32

15 mar 2022, 03:25
JHam je napisao/la:

vrlo vjerojatno,da. nuggetsi bi ostali tu šesti/sedmi,a jokić izgubio H2H. tako ti to ide narativno,što je dobrim dijelom logično. ti jarca isusa,onda ne treba ništa komentirati. čitavu sezonu dok je još bila ultra mlada i kad za to nije bilo rezona hrpa forumaša je pisala e ovaj je mvp ili onaj je mvp,a ne znam kada je primjerenije o tome raspravljati nego ovu noć u direktnom okršaju.

Kontas da DEN i PHI imaju isti broj pobjeda? Da je razlika ogromna, razumio bih, ovako ne mozes gledati poziciju na tabeli ali nikako. Mvpa treba kako sam rekao prestati traziti u jednoj utakmici, a neki su to jedva docekali jer su mislili da ce PHI uzeti nakon onog starta, a ako iko zna da tih 15-20 razlike nista ne znaci, onda je to Doc Rivers.. Eno Skip kaze Svaka cast Jokicu ali Embiid nema Bonesa :rol:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 mar 2022, 03:38

JHam je napisao/la:
15 mar 2022, 03:32
15 mar 2022, 03:25
JHam je napisao/la:

Kontas da DEN i PHI imaju isti broj pobjeda? Da je razlika ogromna, razumio bih, ovako ne mozes gledati poziciju na tabeli ali nikako. Mvpa treba kako sam rekao prestati traziti u jednoj utakmici, a neki su to jedva docekali jer su mislili da ce PHI uzeti nakon onog starta, a ako iko zna da tih 15-20 razlike nista ne znaci, onda je to Doc Rivers.. Eno Skip kaze Svaka cast Jokicu ali Embiid nema Bonesa :rol:
ma pusti mene i pusti sebe s tim roflom i "Kontaš" ,jel kontaš? gleda se itekako pozicija u konferenciji,tako je kako je. naravno da se uzima u obzir i score i to što jokara igra "sam" i da ima uvjerljivo najbolje statse(a i giannis i embiid imaju po mnogim aspektima top10-20 individualne sezone ikada),ali budu li ovi drugi,a ovi sedmi,hmmm. ne trebaš ti meni ni ja tebi objašnjavati što bi trebalo il ne bi,otprilike znamo kriterije i narative kako se kroje.

ma pusti što si ti rekao što treba i ne treba,činjenica je da ovakvi dueli u toj situaciji stimuliraju same aktere i normalno da je ovo bio jako bitan susret. u konačnici se nije nešto promijenilo vjerujem po tom pitanju uglavnom zahvaljujući klupi nuggetsa u drugom poluvremenu.

ne znam tko je to jedva dočekao,ja bih volio da jokara obrani titulu i definitivno bih u ovom momentu njega izabrao.

vrlo sličan je bio i mislim njihov zadnji il predzadnji okršaj na startu sezone 19/20 u Denveru kad je Phila igrala dobro,imala kontrolu i Joel bio uvjerljiviji,no mic po mic egal i na kraju clutch Joker.

ne zaboravljam giannisa, no upravo iz razloga što je on već uzeo 2 mvp priznanja,ne očekujem da će ponovno osim ako baš do kraja timski i individualno ne odskoči odveć,a nije puno preostalo.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 15 mar 2022, 04:04

slika

Fuj.
Don't believe the hype.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 mar 2022, 04:26

Jokić/Embiid
KAT 60,season high generalno
Povratak Draya/Brooka (rasturio Steph rođendanski+ odličan duel JazzBucks)
Trae isto prevrhunska predstava
Lue u Clevelandu primljen ovacijama u obračunu kandidata za COTY,produžeci,mladost posebno inspirirana
itd.

ne postoji ovakvo što u svijetu vjerojatno u ijednoj životnoj sferi da se u jednu večer toliko briljantnog može prijaviti

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.