**** mu "oni tamo" porodicno stablo.HordasOdMalena je napisao/la: ↑15 mar 2022, 00:30Članak kod Sinana od prije dva dana, sad naletih. Jedan od komentara sa Facebooka ako nije izmislio.![]()
Ma mrš u pm.“Ako nije problem gospodine Mirviću da objavite koliko ovi momci zarađuju. Dok s druge strane grada vidimo zalaganje bez novca, čak i određeni kvalitet, mi gledamo patnju, nezainterresovanost i bezobrazluk. Mislio sam postati član kluba jer stvarno volim ovaj klub, a sa ovakvim kadrom igrača i uprave, nemam namjeru, jer sav novac koji se potroši ide igračima koji ne vrijede ništa..”![]()
![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Pozdrav Bordo nacijo! Novi sam na forumu 
A papak s juga uvijek plakat će
Jer je bordo Saraj'vo!
Jer je bordo Saraj'vo!
a jbg drug,mi furamo akademiju akademce a mucimo se ko ce nam zapocet utakmicu U21,nemamo kvalitetnog igraca U21 da rahat pocne utakmicu i da se ne vidi razlika,on sa 21 godinom vise nije talenat **** ga to je formiran igrac.Zato raja i hoce sve odmah jer ti niko ne uliva sigurnost da ce za 10 godina biti bolje i kad dodju u prvi tim Hebib im uzima mjestoGalileoGalilei je napisao/la: ↑14 mar 2022, 15:51Upravo to je problem što smo mi qarina i što je sve oko nas qarina u ovoj ligi. Sad da pitaš raju da izaberu između titule ove sezone ili postavljanja temelja i sistema za jedno novo konstatno Sarajevo gdje bi se rezultati vidjeli tek narednu sezonu, 90% njih bi odabralo ovo prvo.
Instant rezultat je najgori na svijetu. Ti ako imaš dobro rukovođenje i zdrav sistem, ti ćeš imati rezultate u narednih pet godina recimo. Ti kad guraš sve nazor, radiš neplanski i samo trpaš sve, vazda ćeš strahovati kad će to sve "izlapiti".
Evo mi smo sebi najbolji primjer. Taman se nešto počne, pa hajmo jovo na novo. Opet nešto krene, pa raspad, pa drži ne daj, pa dobro, pa propast i sve tako. Izgubili smo silne godine, makli se nešto previše nismo. Jesmo u broju trofeja, to stoji, ali dalji neki iskorak, uređenje i ostalo, ništa. Također, iz naše lige vam je najbolji pokazatelj Tuzla City, klub koji misli da će osvojiti trofeje isključivo natrpavanjem raznoraznih imena koja su pojava za ovu ligu, bez da imaju bilo kakvu strategiju i sistem. To ne prolazi ni ovdje.
Od evropskih klubova, to vam je PSG, gdje svako igra za sebe i ganja svoj lični uspjeh.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Nemoguce, eno ga u Ajaxovoj akademiji trenerTorino je napisao/la: ↑14 mar 2022, 22:21Džemica završio u gepeku kamatara.NazorUso je napisao/la: ↑14 mar 2022, 22:17Ali su zato dzemica i ekipica zavrsili u evropskim velikanima, sto kao igraci, sto kao treneri !Riveros je napisao/la: ↑14 mar 2022, 15:02Hvala im na bojkotu, inače bi sada imali jednu titulu manje i morali bi još čekati da prestignemo kone, koje bi gotovo sigurno te sezone 14/15 uzeli titulu. da je Kodro ostao.A inače me čudi da tu Kodrinu viziju i obilato znanje i igračko iskustvo koje je nakupio u Španiji, učeči između ostalih i od Johana Cruyffa, oca modernog fudbala, nije nakon Sarajeva prepoznao neki ugledni prvoligaški klub iz regiona ili zapada Evrope.Također, čudi me da ga švicarski velikan Servette (17 titula, 7 kupova) nije istrpio na projektu povratka u Prvu ligu, vec ga nakon niza loših rezultata i igara šutnuli iz kluba. Sezonu nakon Kodrinog odlaska, Servette se prošetao do Prve lige, sa +15 u odnosu na drugoplasiranog.
E moj historicaru...![]()

"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Dobra poenta. Sad treba staviti prst na čelo i zamisliti se malo. Da smo mi imali isti budžet k'o Zrinjski sve ove godine a da smo razliku u budžetu ulagali u budućnost kluba gdje bi danas bili. 30 godina da smo po milion imali više svake godine to je 30 miliona bačenih niz vjetar za sve ove godine.
Ali nisi imao, bili bi ugašeni ili igrali "derbije" protiv Bracine Vrbanjuše da nije došao TanArnelv52 je napisao/la: ↑15 mar 2022, 09:34Dobra poenta. Sad treba staviti prst na čelo i zamisliti se malo. Da smo mi imali isti budžet k'o Zrinjski sve ove godine a da smo razliku u budžetu ulagali u budućnost kluba gdje bi danas bili. 30 godina da smo po milion imali više svake godine to je 30 miliona bačenih niz vjetar za sve ove godine.

Nama ove godine definitivno Evropa mora bito priorotet. Ako ne ostvare to, otkaz odmah!!
I to da nesto konacno napravimo u Evropi, jer imamo iskusne igrace koji imaju dosta evropskih tekmi u nogama a imamo i znanje.
Kup je nas
I to da nesto konacno napravimo u Evropi, jer imamo iskusne igrace koji imaju dosta evropskih tekmi u nogama a imamo i znanje.
Kup je nas
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Dižemo koeficijent na 9000+ ove sezone 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Navodno
Ako izadjemo u Evropu nosioci smo sigurno u prva 3 pretkola,a moguce i u play offu ako nam se neki rezultati poklope

Ako izadjemo u Evropu nosioci smo sigurno u prva 3 pretkola,a moguce i u play offu ako nam se neki rezultati poklope

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Ne znam kako su ovo izračunali al mislim da nije tacno. Prva dva cemo sigurno biti nosioci u trecem pretkolu tesko, a za play off mislim da je nemoguce s ovim koeficijentom biti nosioc.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 mar 2022, 10:21Navodno
Ako izadjemo u Evropu nosioci smo sigurno u prva 3 pretkola,a moguce i u play offu ako nam se neki rezultati poklope![]()
![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ispod linije smo za 3. pretkolo, nije ovo tačno. Treba svakako sačekati dok se sve lige završe a zavisi i od suspenzije ruskih i bjeloruskih klubova.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 mar 2022, 10:21Navodno
Ako izadjemo u Evropu nosioci smo sigurno u prva 3 pretkola,a moguce i u play offu ako nam se neki rezultati poklope![]()
![]()
Pa i Tan je došao 2013.alacious je napisao/la: ↑15 mar 2022, 09:58Ali nisi imao, bili bi ugašeni ili igrali "derbije" protiv Bracine Vrbanjuše da nije došao TanArnelv52 je napisao/la: ↑15 mar 2022, 09:34Dobra poenta. Sad treba staviti prst na čelo i zamisliti se malo. Da smo mi imali isti budžet k'o Zrinjski sve ove godine a da smo razliku u budžetu ulagali u budućnost kluba gdje bi danas bili. 30 godina da smo po milion imali više svake godine to je 30 miliona bačenih niz vjetar za sve ove godine.![]()
Ma racunaj da su suspendovani milijardu posto.MortemHz je napisao/la: ↑15 mar 2022, 10:33Ispod linije smo za 3. pretkolo, nije ovo tačno. Treba svakako sačekati dok se sve lige završe a zavisi i od suspenzije ruskih i bjeloruskih klubova.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 mar 2022, 10:21Navodno
![]()
- FKS -
Hajdemo mi prvo osigurati Europu pa onda gledati ostalo.MortemHz je napisao/la: ↑15 mar 2022, 10:33Ispod linije smo za 3. pretkolo, nije ovo tačno. Treba svakako sačekati dok se sve lige završe a zavisi i od suspenzije ruskih i bjeloruskih klubova.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 mar 2022, 10:21Navodno
![]()

Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U pravu siFoux87 je napisao/la: ↑15 mar 2022, 11:18Hajdemo mi prvo osigurati Europu pa onda gledati ostalo.MortemHz je napisao/la: ↑15 mar 2022, 10:33Ispod linije smo za 3. pretkolo, nije ovo tačno. Treba svakako sačekati dok se sve lige završe a zavisi i od suspenzije ruskih i bjeloruskih klubova.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 mar 2022, 10:21Navodno
![]()
![]()

- GalileoGalilei
- Kontakt:
To je sad već drugi par opanaka, govorio sam o tome nekoliko puta. Akademija neće biti Akademija u pravom smislu te riječi, sve dok se ne počnu dobro plaćati treneri i ostali ljudi u njoj. Ti ljudi će djecu od početka naučiti o karakteru, prije svega, pa onda fudbalu. Ti dijete od ranih kategorija moraš njegovati, da bi na kraju dobio plodove.donDondon je napisao/la: ↑15 mar 2022, 08:42a jbg drug,mi furamo akademiju akademce a mucimo se ko ce nam zapocet utakmicu U21,nemamo kvalitetnog igraca U21 da rahat pocne utakmicu i da se ne vidi razlika,on sa 21 godinom vise nije talenat **** ga to je formiran igrac.Zato raja i hoce sve odmah jer ti niko ne uliva sigurnost da ce za 10 godina biti bolje i kad dodju u prvi tim Hebib im uzima mjestoGalileoGalilei je napisao/la: ↑14 mar 2022, 15:51Upravo to je problem što smo mi qarina i što je sve oko nas qarina u ovoj ligi. Sad da pitaš raju da izaberu između titule ove sezone ili postavljanja temelja i sistema za jedno novo konstatno Sarajevo gdje bi se rezultati vidjeli tek narednu sezonu, 90% njih bi odabralo ovo prvo.
Instant rezultat je najgori na svijetu. Ti ako imaš dobro rukovođenje i zdrav sistem, ti ćeš imati rezultate u narednih pet godina recimo. Ti kad guraš sve nazor, radiš neplanski i samo trpaš sve, vazda ćeš strahovati kad će to sve "izlapiti".
Evo mi smo sebi najbolji primjer. Taman se nešto počne, pa hajmo jovo na novo. Opet nešto krene, pa raspad, pa drži ne daj, pa dobro, pa propast i sve tako. Izgubili smo silne godine, makli se nešto previše nismo. Jesmo u broju trofeja, to stoji, ali dalji neki iskorak, uređenje i ostalo, ništa. Također, iz naše lige vam je najbolji pokazatelj Tuzla City, klub koji misli da će osvojiti trofeje isključivo natrpavanjem raznoraznih imena koja su pojava za ovu ligu, bez da imaju bilo kakvu strategiju i sistem. To ne prolazi ni ovdje.
Od evropskih klubova, to vam je PSG, gdje svako igra za sebe i ganja svoj lični uspjeh.
Mi dobro šta i izbacimo iz Akademije, s obzirom kako je uređena. Ne možeš igrača mladog baciti da se sam koprca i na kraju očekivati da bude megatalenat u seniorima. Zato mnogo njih i propadne, a i propadaće ih sve više dok se ne promijeni mnogo stvari.
Što Dinamo ima dobru školu? Zato što ulaže boga oca u nju, u trenere, u edukatore, u tehnologije, nutricioniste itd. Zato im se to na kraju sve isplati.
Upravo ovo "odmah otkaz" ce nam donijeti sljedece:
Novi trener koji ce opet morat sve isto. Odradit pripreme, kontati koji igraci valjaju koji ne valjaju...citav jedan proces po ko zna koji put.
Zasto jednostavno ne ostaviti istog trenera pokusati se rijesit jos skarta kojeg ima u ekipi, jos malo pojacati ekipu i istrpiti malo majku mu. Koliko se ekipa raspala prosli zimski i ljetni prijelazni rok, nece se oporavak od toga sigurno rijesit za jedan prijelazni rok i to prijelazni rok nakon jedne od najocajnijih polusezona ne pamtim otkad. A Vasoski je sigurno okej trener, treba nekada i istrpiti malo. U tekmi protiv borca smo igrali bolji fudbal nego kad je vinko pobjedjivao one sezone ekipe poput borca, zrinjskog na suhi kvalitet rahmana, tatara, merse itd. Tim se postepeno gradi ne u jednom prijelaznom roku, sad je bitno ove kvalitetne zadrzati i polako na njih dodavati isto tako kvalitetne i vjerujem da ce od iduce sezone stvari dobro teci ako se budu toga drzali. Ako se nastave rotacije svega i svacega, ja ne ocekujem nista u buducnosti.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
GalileoGalilei je napisao/la: ↑15 mar 2022, 12:10To je sad već drugi par opanaka, govorio sam o tome nekoliko puta. Akademija neće biti Akademija u pravom smislu te riječi, sve dok se ne počnu dobro plaćati treneri i ostali ljudi u njoj. Ti ljudi će djecu od početka naučiti o karakteru, prije svega, pa onda fudbalu. Ti dijete od ranih kategorija moraš njegovati, da bi na kraju dobio plodove.donDondon je napisao/la: ↑15 mar 2022, 08:42a jbg drug,mi furamo akademiju akademce a mucimo se ko ce nam zapocet utakmicu U21,nemamo kvalitetnog igraca U21 da rahat pocne utakmicu i da se ne vidi razlika,on sa 21 godinom vise nije talenat **** ga to je formiran igrac.Zato raja i hoce sve odmah jer ti niko ne uliva sigurnost da ce za 10 godina biti bolje i kad dodju u prvi tim Hebib im uzima mjestoGalileoGalilei je napisao/la: ↑14 mar 2022, 15:51Upravo to je problem što smo mi qarina i što je sve oko nas qarina u ovoj ligi. Sad da pitaš raju da izaberu između titule ove sezone ili postavljanja temelja i sistema za jedno novo konstatno Sarajevo gdje bi se rezultati vidjeli tek narednu sezonu, 90% njih bi odabralo ovo prvo.
Mi dobro šta i izbacimo iz Akademije, s obzirom kako je uređena. Ne možeš igrača mladog baciti da se sam koprca i na kraju očekivati da bude megatalenat u seniorima. Zato mnogo njih i propadne, a i propadaće ih sve više dok se ne promijeni mnogo stvari.
Što Dinamo ima dobru školu? Zato što ulaže boga oca u nju, u trenere, u edukatore, u tehnologije, nutricioniste itd. Zato im se to na kraju sve isplati.
Zadnja izmjena: holyman, dana/u 15 mar 2022, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
NEMA NAZAD
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Haksss i 35 gostiju.