Ne možeš strateško oruzje poput hipersonicnih raketa proizvoditi i testirati a da niko ne zna. Svaki test takve rakete bilo gdje da se dogodi detektuje neprijateljska strana. Tu nema puno tajni. Takve se stvari ne mogu sakriti. Ne postoje probe koje se mogu izvesti a da to ne snime protivničke strane.Murga je napisao/la: ↑14 mar 2022, 06:24Druze, to je samo nacin da se jos vise ulaze u oruzije, da se odvoji jos vise para i prica koja se i dan danas vrti. Kako drugacije opravdati ulaganja poreznicima. Samo razmisli, da li je Americi u interesu da javno kaze da nesto nema? To je takticko samoubistvo da ostalim hajmo reci neprijateljskim stranama kazes da ne mozes nista protiv njihovog oruzija. Ako pratis to sve, onda sigurno znas koliki budzet Amerika ima za takve stvari, koja su to ulaganja. Northrop, Lockheed, Raytheon itd. imaju posla koliko hoces, i stalno zaposljavaju. Ono sto malo steka je broj pilota, a to nije nikakva tajna, ima i po internetu taj podatak.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:12https://thehill.com/policy/defense/3803 ... ting-fears
Evo gdje je predsjednik Strateške komande Oružanih snaga SAD rekao da su ih Rusija i Kina prestigle u razvoju strateskog naoruzanja.
Ako nešto pratim onda pratim to.
Ovde posalju Juno, pa onda Patriot da je presretne pred ocima svih gradjana (sto sam i sam gledao dok je Patriot preletao iznad mene), a sta se testira da ne vidis, mozes samo misliti. Nekad moras izmedju redova citati.
Svaka proba takvih raketa sa ruske strane detektovana je i zabilježena kod Amera, isto tako i obrnuto. Čak se takvi testovi sa tako opasnim oruzjem javno najavljuju zbog niza razloga kako ne bi uzrokovali neželjene posljedice i pogrešna tumačenja.