Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Ethel
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Ethel » 11 mar 2022, 21:25

1921boy je napisao/la:
11 mar 2022, 20:48
Naš stručni štab bi trebao biti u sastavu Toni Čolina, Mirko Mikić i Damir Doborac. Tri mlada i perspektivna bosanskohercegovačka trenera. Mikić se dokazao u Borcu, ubjedljivo prvi na tabeli i igraju najbolji rukomet, Doborac strog zahtijeva poštivanje pravila, znači red, rad i disciplina. Čolina je sarađivao sa velikim brojem stručnjaka i pokupio je veliki broj fora i fazona. Neka Obrvanovog cenera podijele na tri dijela. Znaju igrače iz naše lige i to bi bila dobitna kombinacija.
Prenosim ovaj komentar od jednog forumaša. Slažem se apsolutno od a do ž. Domaći stručnjaci, radili bi sigurno u interesu repke, poznaju ligu a ono najbitnije mladi, perspektivni i ono najvažnije gladni uspjeha. Mislim da bi ovo bio pun pogodak. Ozbiljno treba razmisliti o ovoj opciji.

Druga opcija je Veselin Vujović i siguran sam da će ga pokušati dovesti ako bude financijski prihvatljiv, a bio je i u užem krugu sa Obrvanom.

Ništa neće imati uspjeha dok se Umičević ne otjera iz saveza, i postave pravi ljudi na rukovodeća mjesta. Idealna opcija za predsjednika rukometnog saveza je Nikola Prce. Najbolji primjer je košarkaški savez na čelu sa Teletovićem i Bosnićem i vidimo kako to dobro funkcionira, ljudi znaju svoj posao, znaju opseg svog djelovanja a sigurno rade za dobrobit države, naroda i reprezentacije.
Nije ti dobar primjer jer ne funkcionira dobro, funkcionira seniorska reprezentacija zbog Bosnica ne zbog saveza.

To da ce neko strucan biti na celu bilo kojeg saveza a da nema vezu sa politikom prekrizi odmah.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 mar 2022, 21:26

MortemHz je napisao/la:
11 mar 2022, 13:34
Mogu ali neće, nije njima u cilju boljitak sporta. Samo treba vidjeti ko je glavni u savezima. U ovom trenutku se samo za košarku može reći da ima funkcionalan savez i da im je cilj što bolji rezultat. Fudbal i rukomet su daleko od toga.
Nije potrebno ništa više reći.

slika
Rodjeni su pitarske picke!

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 11 mar 2022, 21:28

Hoće li sada Panić pomoći protiv Grčke ?

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 11 mar 2022, 21:31

EastwichTown je napisao/la:
11 mar 2022, 21:28
Hoće li sada Panić pomoći protiv Grčke ?
Nije pozvan, on Suton i navodno Pajt bi trebali biti na spisku za dvomec protiv Crne gore ako prodjemo ;)
I am Lumis, EC3s younger brother

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 mar 2022, 21:34

Ethel je napisao/la:
11 mar 2022, 21:25
1921boy je napisao/la:
11 mar 2022, 20:48
Naš stručni štab bi trebao biti u sastavu Toni Čolina, Mirko Mikić i Damir Doborac. Tri mlada i perspektivna bosanskohercegovačka trenera. Mikić se dokazao u Borcu, ubjedljivo prvi na tabeli i igraju najbolji rukomet, Doborac strog zahtijeva poštivanje pravila, znači red, rad i disciplina. Čolina je sarađivao sa velikim brojem stručnjaka i pokupio je veliki broj fora i fazona. Neka Obrvanovog cenera podijele na tri dijela. Znaju igrače iz naše lige i to bi bila dobitna kombinacija.
Prenosim ovaj komentar od jednog forumaša. Slažem se apsolutno od a do ž. Domaći stručnjaci, radili bi sigurno u interesu repke, poznaju ligu a ono najbitnije mladi, perspektivni i ono najvažnije gladni uspjeha. Mislim da bi ovo bio pun pogodak. Ozbiljno treba razmisliti o ovoj opciji.

Druga opcija je Veselin Vujović i siguran sam da će ga pokušati dovesti ako bude financijski prihvatljiv, a bio je i u užem krugu sa Obrvanom.

Ništa neće imati uspjeha dok se Umičević ne otjera iz saveza, i postave pravi ljudi na rukovodeća mjesta. Idealna opcija za predsjednika rukometnog saveza je Nikola Prce. Najbolji primjer je košarkaški savez na čelu sa Teletovićem i Bosnićem i vidimo kako to dobro funkcionira, ljudi znaju svoj posao, znaju opseg svog djelovanja a sigurno rade za dobrobit države, naroda i reprezentacije.
Nije ti dobar primjer jer ne funkcionira dobro, funkcionira seniorska reprezentacija zbog Bosnica ne zbog saveza.

To da ce neko strucan biti na celu bilo kojeg saveza a da nema vezu sa politikom prekrizi odmah.
Kako god bolje izgleda od rukometnog i fudbalskog saveza.

Znam da neće, ali kažem da je po meni Nikola idealna osoba za tu funkciju. I smatram da predsjednik bilo kojeg sporta mora biti osoba koja se bavila tim sportom na profesionalnom nivou. Teletović - košarka, Prce - rukomet, Bolić, Barbarez, Spahić - fudbal i tako dalje. Ne može na čelu fudbalskog saveza konkretno biti čovjek koji je trenirao fudbal u Bubamari sa 13 godina prije osoba koji su igrali za Fenerbahce, Dortmund, Leverkusen, Sevillu i tako dalje.

Što se mene tiče neka bude politički nastrojen (nebitno koji od tri konstitutivna naroda i koja stranka) ali pod uvjetom da će se pošteno raditi i da će se uvesti radikalne promjene i raditi za interes reprezentacije, naroda i imidža države Bosne i Hercegovine.
Rodjeni su pitarske picke!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 mar 2022, 21:36

1921boy je napisao/la:
11 mar 2022, 21:26
MortemHz je napisao/la:
11 mar 2022, 13:34
Mogu ali neće, nije njima u cilju boljitak sporta. Samo treba vidjeti ko je glavni u savezima. U ovom trenutku se samo za košarku može reći da ima funkcionalan savez i da im je cilj što bolji rezultat. Fudbal i rukomet su daleko od toga.
Nije potrebno ništa više reći.

slika
To je to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 11 mar 2022, 23:52

Čolina je i do sada bio Izbornik-on je birao i pozivao igrače, Obrvan je radio sa onim što je Čolina odabrao, šteta zbog odlaska Obrvana i nije velika, ne zbog toga što nije stručan, nego zbog očigledno slabe komunikacije sa igračima, slučaj Panić, Prce na EP, nisu ni Burići bili posebno oduševljeni, a i Perićev izostanak za baraž nije najjasniji. Više nam treba Panić/naš najbolji igrač u oba pravca / nego Obrvan i Markov povratak bi bio veliki dobitak. Druga stvar je što se ovim pokazuje totalna neozbiljnost saveza i nijedan ozbiljan trener neće doći da vodi reprezentaciju, jer priča da su neki članovi saveza potpisali ugovor i dogovorili platu sa Obrvanom, a onda se kao ovaj medvjed Umičević naknadno, nakon godinu dana ne slaže sa tim, pa čovjeka ne plate 9 mjeseci, izgleda totalno diletantski. Treba sve učiniti da se ovaj papak Umičević otjera iz saveza i pokuša naći neki kompromis sa Rađom i ostalim funkcionerima iz RS koji bar imaju sportski background da se uspostavi koliko toliko normalan savez. Svi sponzori reprezentacije su iz FBiH, generalni sponzor BH telecom daje 800.000,00 KM iz RS i "HB" nema ni feninga i treba pokušati vratiti praksu od prije 5-6 godina da se ovi koji imaju rezervne reprezentacije zadovolje kroz klupsko takmičenje, a da vođenje reprezentacije prepuste onima koji je vole i finansiraju, tako nešto se može dogovoriti kada se otjera Umičević koji je tu po zadatku rušenja saveza.Smajo Karačić je finansijski uništio savez ali je reprezentacija vođena od ljudi koji vole i ovu zemlju i rukometnu reprezentaciju. O Zlatku Mariću da i ne govorim. Treba nam neko u savezu ko će se uspjeti nametnuti svojim autoritetom i znanjem, tipa Nermin Selman,koji je svojim novcem i znanjem napravio šampionsku Bosnu.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 12 mar 2022, 21:48

Dobar nam selektor Toni prospa se po TV,ako je Vuksic reprezetivac šta reci za Pavlaka ili Suholjica

fantom3d
Kontakt:

Post Postao/la fantom3d » 12 mar 2022, 22:43

Ako se baš politika mora umiješati u savez onda bi ja rado u savezu vidio Vojina Mijatovića i Sašu Magazinovića
https://****.ba/metromahala/li ... vic/340815

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 12 mar 2022, 23:52

Ma imamo mi dobru ekipu. Panic, Suton, Buric tri klase, veliki broj mladih igraca kao sto su Harun Hodzic, Berin Keso, Luka Peric, Tarik Velic, Tarik Mlivic, Amar Gracic, Edin Klis, Adin Faljic. Stjepan Jozinovic i Dragan Soljic igraju u Spaniji. Jedan Tin Lucin je igrao prosle sezone za Ademar, iako nisu vise na onom nivou od prije deceniju i dalje su ozbiljna ekipa. Uz iskusne igrace koji su u najboljim godina i igraju vecinom u Madjarskoj koja je jedna od najjacih liga u Evropi. Tu prije svega mislim na Josipa Perica, Mirka Hercega, Dinu Hamidovica. Ibrahim Haseljic je jedan od najboljih igraca u Gorenju, Nebojsa Bojic i Amir Muhovic su u Celju, Dragan Pavlovic i Vladan Loncar igraju za Koper i Krku. Neophodno je dovesti dva nova igraca na poziciji lijevog krila i mozda jednog lijevog beka a da li ce to biti Marijan Maric iz Alple Hard ili Matej Hrstic to cemo vidjeti. Ako budemo trazili pojacanje na poziciji srednjeg beka u opciji bi trebali biti saigrac naseg Hercega Bruno Kozina ili malo nerealnija opcija Vistorop koji je presao u Njemacku ligu u Baligen.

To bi trebalo izgledati ovako:
Golmani: Benjamin Buric, Harun Hodzic
Lijevi bekovic: Mirko Herceg, Marijan Maric, Dino Hamidovic, Vladan Loncar (odbrana)
Srednji bekovi: Tim Suton, Josip Peric
Desni bekovi: Marko Panic, Dejan Malinovic, Stjepan Jozinovic
Pivoti: Senjamin Buric, Elmir Gradjan, Dragan Soljic (odbrana)
Desna krila: Ibrahim Haseljic, Luka Peric
Lijeva krila: ?????

Rezerve: Nebojsa Bojic, Kenan Pajt, Enes Keskic, Edin Klis, Tarik Mlivic, Tarik Velic, Berin Keso, Amar Gracic, Dragan Pavlovic, Milan Vuksic, Damir Kadric, Adin Faljic, Amir Muhovic

Uz postojeci sistem takmicenja imamo realne sanse da postanemo redovan ucesnik velikih takmicenja a i uz malo srece ostvarimo dobar plasman kao sto su Crna gora i Holandija na posljednjem Euru. Nas problem je rukometni savez, a sto se tice pozicije selektora prilku bi trebao dobiti jedan od nasih bivsih reprezentativaca Mirko Mikic ili Damir Doborac mada ni Colina nije los izbor.

Trigger da li jos uvijek citas ovaj forum, volio bih cuti sta ti mislis o ovom sto sam napisao.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 13 mar 2022, 19:55

Nema ni Terzića , zbog povrede ...
Bit će to mlada ekipa , ali nam nema ko igrati odbranu :)
Na EP smo zaboravili ljevake pozvati , sada defanzivce , jedino možda sa rezervnog bi mogao tu uskočiti Igor Mandić.

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 20:08

13 mar 2022, 19:55
Nema ni Terzića , zbog povrede ...
Bit će to mlada ekipa , ali nam nema ko igrati odbranu :)
Na EP smo zaboravili ljevake pozvati , sada defanzivce , jedino možda sa rezervnog bi mogao tu uskočiti Igor Mandić.
Marin Vegar je dobar defanzivac on moze zamijeniti Terzica.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 13 mar 2022, 20:32

U pravu si , ima i Vegar , šta bi da li su došli danas igrači u Sarajevo , mediji 0 poena ...

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 20:42

13 mar 2022, 20:32
U pravu si , ima i Vegar , šta bi da li su došli danas igrači u Sarajevo , mediji 0 poena ...
Jedino da pitam njihovog potparola Tajica 🤣 sutra cemo sve znati nije ni bitno. I pored svih problema mislim da smo dovoljno kvalitetni da prodjem Grcku.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 mar 2022, 20:52

Lumis je napisao/la:
12 mar 2022, 23:52
Ma imamo mi dobru ekipu. Panic, Suton, Buric tri klase, veliki broj mladih igraca kao sto su Harun Hodzic, Berin Keso, Luka Peric, Tarik Velic, Tarik Mlivic, Amar Gracic, Edin Klis, Adin Faljic. Stjepan Jozinovic i Dragan Soljic igraju u Spaniji. Jedan Tin Lucin je igrao prosle sezone za Ademar, iako nisu vise na onom nivou od prije deceniju i dalje su ozbiljna ekipa. Uz iskusne igrace koji su u najboljim godina i igraju vecinom u Madjarskoj koja je jedna od najjacih liga u Evropi. Tu prije svega mislim na Josipa Perica, Mirka Hercega, Dinu Hamidovica. Ibrahim Haseljic je jedan od najboljih igraca u Gorenju, Nebojsa Bojic i Amir Muhovic su u Celju, Dragan Pavlovic i Vladan Loncar igraju za Koper i Krku. Neophodno je dovesti dva nova igraca na poziciji lijevog krila i mozda jednog lijevog beka a da li ce to biti Marijan Maric iz Alple Hard ili Matej Hrstic to cemo vidjeti. Ako budemo trazili pojacanje na poziciji srednjeg beka u opciji bi trebali biti saigrac naseg Hercega Bruno Kozina ili malo nerealnija opcija Vistorop koji je presao u Njemacku ligu u Baligen.

Lijevi bekovic: Mirko Herceg, Marijan Maric, Dino Hamidovic, Vladan Loncar (odbrana)

Rezerve: Nebojsa Bojic, Kenan Pajt, Enes Keskic, Edin Klis, Tarik Mlivic, Tarik Velic, Berin Keso, Amar Gracic, Dragan Pavlovic, Milan Vuksic, Damir Kadric, Adin Faljic, Amir Muhovic

Uz postojeci sistem takmicenja imamo realne sanse da postanemo redovan ucesnik velikih takmicenja a i uz malo srece ostvarimo dobar plasman kao sto su Crna gora i Holandija na posljednjem Euru. Nas problem je rukometni savez, a sto se tice pozicije selektora prilku bi trebao dobiti jedan od nasih bivsih reprezentativaca Mirko Mikic ili Damir Doborac mada ni Colina nije los izbor.

Trigger da li jos uvijek citas ovaj forum, volio bih cuti sta ti mislis o ovom sto sam napisao.
Druže, nemoj ovo shvatiti kao neki hejt lično prema tebi ili prema našim igračima, ali kakve su klase Panić i Suton? U svjetskim okvirima imamo samo jednu klasu i to je golman Burić, i to upravo na našu nesreću što nam je jedina svjetska klasa golman. Onaj ko prati rukomet zna o čemu pričam kada kažem "nesreća što nam je svjetska klasa golman".

Panić je solidan igrač na svjetskom nivou, Suton će vjerovatno (ako zaigra) biti naš najbolji igrač mada ja za njega ne bih rekao da je svjetska klasa. Da je najbliži tom nivou od svih naših (potencijalnih) igrača, ne računajući Burića, to se slažem, ali da je taj nivo iskreno ne bih rekao.

Što se tiče ostalih igrača, ima tu nekoliko zanimljivih mlađih igrača, ali ako dvojica od svih njih dostignu nivo recimo Prcea ili Vranješa, mi se trebamo udarati nogom u dupe.

Govoreći o ovom rosteru za Grčku, daj Bože da mi to prođemo i dođemo od Crne Gore, ne zato što je Grčka kvalitetnija od nas, nego zato što u ovom sastavu imaš igrače koji tek trebaju preuzeti odgovornost i nositi se sa pritiskom da su oni glavni.

Tu prije svega mislim na lijeve i srednje bekove, bez Karačića, Perića i Prcea ja nisam siguran na šta će to ličiti. Da se razumijemo, apsolutno mi je drago što su se Prce i Ivo oprostili i neka su, hvala im za sve i vrijeme je za mlađe, ali tek sad kreće neizvjesnost za naš reprezentativni rukomet...

Što se tiče "novog" stručnog štaba repke, drago mi je što su u pitanju mladi i perspektivni treneri koji rade u našoj ligi i koji znaju koga iz ovog blata treba gurati u reprezentaciji.

Mlad stručni štab u kombinaciji sa mladim igračima mi je skroz prihvatljiva opcija zaista. I da, ja ću prolazak protiv Grčke smatrati uspjehom koliko god me sad ovdje neko možda ismijao zbog ove rečenice :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 21:17

Raonffa je napisao/la:
13 mar 2022, 20:52
Lumis je napisao/la:
12 mar 2022, 23:52

Druže, nemoj ovo shvatiti kao neki hejt lično prema tebi ili prema našim igračima, ali kakve su klase Panić i Suton? U svjetskim okvirima imamo samo jednu klasu i to je golman Burić, i to upravo na našu nesreću što nam je jedina svjetska klasa golman. Onaj ko prati rukomet zna o čemu pričam kada kažem "nesreća što nam je svjetska klasa golman".

Panić je solidan igrač na svjetskom nivou, Suton će vjerovatno (ako zaigra) biti naš najbolji igrač mada ja za njega ne bih rekao da je svjetska klasa. Da je najbliži tom nivou od svih naših (potencijalnih) igrača, ne računajući Burića, to se slažem, ali da je taj nivo iskreno ne bih rekao.

Što se tiče ostalih igrača, ima tu nekoliko zanimljivih mlađih igrača, ali ako dvojica od svih njih dostignu nivo recimo Prcea ili Vranješa, mi se trebamo udarati nogom u dupe.

Govoreći o ovom rosteru za Grčku, daj Bože da mi to prođemo i dođemo od Crne Gore, ne zato što je Grčka kvalitetnija od nas, nego zato što u ovom sastavu imaš igrače koji tek trebaju preuzeti odgovornost i nositi se sa pritiskom da su oni glavni.

Tu prije svega mislim na lijeve i srednje bekove, bez Karačića, Perića i Prcea ja nisam siguran na šta će to ličiti. Da se razumijemo, apsolutno mi je drago što su se Prce i Ivo oprostili i neka su, hvala im za sve i vrijeme je za mlađe, ali tek sad kreće neizvjesnost za naš reprezentativni rukomet...

Što se tiče "novog" stručnog štaba repke, drago mi je što su u pitanju mladi i perspektivni treneri koji rade u našoj ligi i koji znaju koga iz ovog blata treba gurati u reprezentaciji.

Mlad stručni štab u kombinaciji sa mladim igračima mi je skroz prihvatljiva opcija zaista. I da, ja ću prolazak protiv Grčke smatrati uspjehom koliko god me sad ovdje neko možda ismijao zbog ove rečenice :)
Za nase standarde klasa ne svjetska nisam na to mislio. Vec da cemo sa njima dvojicom napokon imati dva odlicna vanjska igraca koji igraju na najvisem nivou i da necemo vise imati problema sa realizacijom. Sto se tice Sutona ono sto su meni rekli je da je dao pristanak da igra za nas i da je pokrenuta procedura. U aprilu ako prodjemo bi trebao biti pozvan. Od ovih mladjih jedino golman Hodzic ima potencijal da bude svjetska klasa kao Buric. Imamo mladu ekipu, i sasvim solidan broj kvalitetnih igraca da se napravi dobra reprezentacija. Dok se ne pocne ulagati u ovaj sport i ne dodje do promjena u savezu nerealno je ocekivati neke vece uspjehe ali sa postojecim kadrom nema niti jedan razlog da ne postanemo "ozbiljna" reprezentacija redovan ucesnik velikih takmicenja. Ne znam zasto bi te neko ismijavao u ovom omjeru snaga sami prolazak Grcke je veliki uspjeh. Falit ce nam Peric. Steta sto nije pozvao Tarabochiu ne znam koliko Vuksic moze sam iznijeti ovaj dvomec.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 13 mar 2022, 21:37

Ima i ovaj Davidović na srednjem , u Tatran Presovu igra , ima nekih asistencija ... , vidjet ćemo ima li šta od njega :)

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 mar 2022, 21:59

Kad aBd prodjemo grke, ima li naznaka ko bi jos osim sutona mogao biti novo pojacanje u reprezentaciji?

Ko ce biti asistent(i) colini sad?

Thx

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 mar 2022, 22:07

Sto njih niko nekontaktira?

slika

slika

slika

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 22:13

EdinjoBos je napisao/la:
13 mar 2022, 21:59
Kad aBd prodjemo grke, ima li naznaka ko bi jos osim sutona mogao biti novo pojacanje u reprezentaciji?

Ko ce biti asistent(i) colini sad?

Thx
Razgovarali su sa Stefanom Terzicem mada nam je on bespotreban u ovom trenutku :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.