Ne znam kako ce ih natjerati. Ti ocigledno debelo precjenjujes, necu reci moc zapadnij zemalja, vec generalno politiku i diplomatiju, pa odjednom ti neko moze doci i natjerati te da okrenes vanjsku politiku za 180 stepeni. To je neozbiljno pisanje.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 14:41Nisam to ja pisao jer se ne informiram ni preko Sputnjika, a ni preko CNN, svi friziraju izvjestaje.
Ja sam u startu pisao da nece moci ekonomski lako izolirati Ruse dok god imaju na raspolaganju trzise koje proizvodi 50% svjetskog BDP. Dok god Kinu,Indiju,Pakistan, Indoneziju, Juznu Ameriku ne natjeraju na sankcije, ovo ce potrajati dugo godina.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
U ratu moral je nebitan. U drzavnim politikama moral je nebitan. Rusi moralno nisu u pravu ali koga zaboli, ubijaju, zauzimaju i nakon rata vodit ce se istim. Sve ce se svesti na neke UN povelje i qrce i to je to, amer ce htjeti da zivi, svabo isto tako, a i rus. Ko je nahebo nahebo je, ko nije idemo dalje.
-
- Kontakt:
Surova istina.sljivo je napisao/la: ↑13 mar 2022, 14:52U ratu moral je nebitan. U drzavnim politikama moral je nebitan. Rusi moralno nisu u pravu ali koga zaboli, ubijaju, zauzimaju i nakon rata vodit ce se istim. Sve ce se svesti na neke UN povelje i qrce i to je to, amer ce htjeti da zivi, svabo isto tako, a i rus. Ko je nahebo nahebo je, ko nije idemo dalje.
- LegendKiller
- Kontakt:
Suludo je očekivati na se NATO direktno uključi. Nikada ameri nisu udarili na ruse ili obrnuto. Mada NATO je i do sada mnogo uradio za Ukrajinu. Daje im obavještajne podatke koje čak ni Rusi nemaju, daju im savremeno oružje koje također čak ni Rusi nemaju, imaju dronove. Sve je sada do Ukrajinaca i njihove organizacije. Imam osjećaj da su tek sada krenuli sa ozbiljnom organizacijom vojske.
Zamisli da smo mi u ratu imali Jeweline ili bilo šta slično šta NATO daje Ukrajnicima. Do Crnog mora bi gonili cete a ne do drine.
Vrijeme ističe za Ruse ali ističe i za Ukrajinu, s time da mislim da Rusi imaju više vremena.
Zamisli da smo mi u ratu imali Jeweline ili bilo šta slično šta NATO daje Ukrajnicima. Do Crnog mora bi gonili cete a ne do drine.
Vrijeme ističe za Ruse ali ističe i za Ukrajinu, s time da mislim da Rusi imaju više vremena.
-
- Kontakt:
Ukrajinci su se spremali za rat 8 godina. Na istoku su izgradili tvrdjave i ukopali se. 5 su vojna sila Europe. Takodje 3 su sila Europe po borju vojnika, iza Rusije i Francuske.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 13 mar 2022, 16:03, ukupno mijenjano 1 put.
Ko je to od amera rekao? Rekli su i za avijaciju rusku da je cudo nevidjeno i tenkovi itd niko nije spominjao javeljine il nwlo a to nije i blizu onog sto imaju ameri pusti se supljeBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 14:27Ameri su samo priznali da su ih po pitanju strateškog oružja pretekli. Prednost su te hipersonicne rakete.zagor1987 je napisao/la: ↑13 mar 2022, 14:22Vidjeli smo im oruzije na djelu mozes misliti sta ameri tek imaju. Ameri da vide svoju racunicu odma bi se ukljuciliBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 13:41Sve sam ubjedjeniji da su Ameri pasivni zbog tih prokletih hipersoničnih raketa "Cikron", koje je stratesko oruzje. To su najbrži projektili koji tenutno postoje na planeti i mogu nositi bojeve glave i mijenjati smjer. Čak su i na Zapadu priznali da ta raketa moze ici suludih 11 000 km na sat, dok Rusi idu do brojke od 27 000, što je bolesno.
Nemam vise drugog objasnjena zašto pustaju da se ovako izivljavaju. Ovo oko iscrpljivanja mi vise ne pali, jer nisu uspjeli da natjeraju Kinu,Indiju,Pakistan, Turesku i druga velika tržišta da izoluju Ruse, a to sve smanjuje efekat sankcija i daje Rusima alternative.
I nauči šta je stratesko oružje, to nema veze sa ratom u Ukrajini niti je vidjeno na djelu.
-
- Kontakt:
Zato ti znas sta Ameri imaju....pijani Srbi im skinuli najveci projekat dotada nevidljivi F-117 čime je mit o stelt tehnologiji ostisao u historiju.
Meh Ameri su za 6 dana uzeli Bagdad, a gdje Irak gdje Amerika (valja logistiku prebacit), Rusi bukvalno samo nasuli goriva i presli granicu, 20 hiljada puta lakse.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:07Zato ti znas sta Ameri imaju....pijani Srbi im skinuli najveci projekat dotada nevidljivi F-117 čime je mit o stelt tehnologiji ostisao u historiju.
-
- Kontakt:
23 dana, a Irak za 50 dana. Pritom je koalicija angazairala 400 000alemsa je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:10Meh Ameri su za 6 dana uzeli Bagdad, a gdje Irak gdje Amerika (valja logistiku prebacit), Rusi bukvalno samo nasuli goriva i presli granicu, 20 hiljada puta lakse.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:07Zato ti znas sta Ameri imaju....pijani Srbi im skinuli najveci projekat dotada nevidljivi F-117 čime je mit o stelt tehnologiji ostisao u historiju.
Pritom Irak nije bio ni u 40 vojski svijeta. Ukrajina je 5 u Europi.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 13 mar 2022, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
https://thehill.com/policy/defense/3803 ... ting-fearszagor1987 je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:03Ko je to od amera rekao? Rekli su i za avijaciju rusku da je cudo nevidjeno i tenkovi itd niko nije spominjao javeljine il nwlo a to nije i blizu onog sto imaju ameri pusti se supljeBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 14:27Ameri su samo priznali da su ih po pitanju strateškog oružja pretekli. Prednost su te hipersonicne rakete.
I nauči šta je stratesko oružje, to nema veze sa ratom u Ukrajini niti je vidjeno na djelu.
Evo gdje je predsjednik Strateške komande Oružanih snaga SAD rekao da su ih Rusija i Kina prestigle u razvoju strateskog naoruzanja.
Ako nešto pratim onda pratim to.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 13 mar 2022, 16:21, ukupno mijenjano 2 puta.
BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:1023 dana, a Irak za 50 dana. Pritom je koalicija angazairala 700 000 vojnika.alemsa je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:10Meh Ameri su za 6 dana uzeli Bagdad, a gdje Irak gdje Amerika (valja logistiku prebacit), Rusi bukvalno samo nasuli goriva i presli granicu, 20 hiljada puta lakse.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:07Zato ti znas sta Ameri imaju....pijani Srbi im skinuli najveci projekat dotada nevidljivi F-117 čime je mit o stelt tehnologiji ostisao u historiju.
Pritom Irak nije bio ni u 40 vojski svijeta. Ukrajina je 5 u Europi.

-
- Kontakt:
Napad na Irak je počeo 20.3 2003. Usli su Bagdad 9 aprila. 20 dana. Učestvovala koalicija zemalja uz podrsku Kurda sa sjevera.
Vojno je Irak porazen tek u maju kad je Bus objavio prekid velikih operacije. Gerilski rat se naravno nastavio voditi. Ukrajina je za Irak vojna sila.
Vojno je Irak porazen tek u maju kad je Bus objavio prekid velikih operacije. Gerilski rat se naravno nastavio voditi. Ukrajina je za Irak vojna sila.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 13 mar 2022, 16:18, ukupno mijenjano 5 puta.
Haj zavrsavajte viseNakon Ukrajine, i Rusija najavljuje mogući veliki obrat.
Je li na pomolu obrat? Rusija: Postignut je veliki napredak u pregovorima s Ukrajinom
Ima logike u ovome sto coek pitam. Kad su degenjecili u Siriji nije im Rusija bila saveznik. Ili se u Siriji vodio rad tako sto je svako imao svoj interes.StevieG8 je napisao/la: ↑13 mar 2022, 13:51Normalno da im se stisnu muda kad Rusi imaju 6000 a mozda i vise nuklearki, jbt ne mogu vjerovati sta se ovdje sve propituje.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 13:48Priznajem jesu me ponijele emocije, ne prizivam taj rat. Samo me nervira njihovo licemjerstvo, kako olako napadnu Siriju a kad treba braniti Ukrajinu stisnu im se muda.
NATO se ne mijesa, ali pomaze pazi sad u obuci i naoruzavanju. Isto tako diskutabilno i nama svima nisu jasne neke stvari.
Gledao sam klip kako se otvara vratra na neku press sluzbu iz V.Britanije (BBC cini mi se). kako to nazvati, ili uvrnutnim logikom reci da su ih rokali neki militanti?
Politika je ionako **** ali kad u nedostatku agrumenata uzmes oruzje evo sta se dobije. Da se prestane proizvoditi oruzje , sutra bi se klali kuhinjskim nozevima. Eto koliko smo evoluriali...
- ASD
- Kontakt:
Ma ne može se ni u ludilu porediti Iracka vojska i ukrajinska.
Isto tako. Većina stanovnika Bagdada su Šije koje su jedva dočekale pad grada.
Isto tako. Većina stanovnika Bagdada su Šije koje su jedva dočekale pad grada.
Vidim nekima se ne zivi pa bi WW3
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Moje predvidjanje "kompromisa". Bice neki kompromis u kojem ce Ukrajina biti federalna država. Jugoistok ce biti nesto kao RS, gdje ce lokalni Rusi vladati i imati svoje ovlasti u okviru Ukrajine. Mislim da ce Ukrajina biti natjerana da prizna suverenitet Krima. Takodje mislim da ce proglasiti vojnu i političku neutralnost i biti poprilično demilitarizovana.
Casualties 196+ killed, 551+ woundedBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:14Napad na Irak je počeo 20.3 2003. Usli su Bagdad 9 aprila. 20 dana. Učestvovala koalicija zemalja uz podrsku Kurda sa sjevera.
Ovoliko Rusija izgubi ljudi svakog dana do ručka.
Amer je najbolji kad ga porazis i potuces, onda i kukavicke poteze slave ko junacke.zagor1987 je napisao/la: ↑13 mar 2022, 14:22Vidjeli smo im oruzije na djelu mozes misliti sta ameri tek imaju. Ameri da vide svoju racunicu odma bi se ukljuciliBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 13:41Sve sam ubjedjeniji da su Ameri pasivni zbog tih prokletih hipersoničnih raketa "Cikron", koje je stratesko oruzje. To su najbrži projektili koji tenutno postoje na planeti i mogu nositi bojeve glave i mijenjati smjer. Čak su i na Zapadu priznali da ta raketa moze ici suludih 11 000 km na sat, dok Rusi idu do brojke od 27 000, što je bolesno.
Nemam vise drugog objasnjena zašto pustaju da se ovako izivljavaju. Ovo oko iscrpljivanja mi vise ne pali, jer nisu uspjeli da natjeraju Kinu,Indiju,Pakistan, Turesku i druga velika tržišta da izoluju Ruse, a to sve smanjuje efekat sankcija i daje Rusima alternative.
Nadam se da ce Ukrajinci izdrzati do otvaranja ruske berze, jer tek to moze otvoriti ruskom narodu oci. Ja samo vidim kao sansu da zaustavi ovu agresiju i da ne dodje do jos vece eskalacije.
-
- Kontakt:
Irak je smijesan. Ukrajina je TOP 20 vojna sila u svijetu. Takodje pravu istinu o poginulima je teško znati. Ako citas CNN onda je tako, ako citas Ruse nije.Drape je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:26Casualties 196+ killed, 551+ woundedBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 16:14Napad na Irak je počeo 20.3 2003. Usli su Bagdad 9 aprila. 20 dana. Učestvovala koalicija zemalja uz podrsku Kurda sa sjevera.
Ovoliko Rusija izgubi ljudi svakog dana do ručka.
Koliko su Rusi u Siriji izgubili vojnika, 10? U Gruziji?
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 13 mar 2022, 16:32, ukupno mijenjano 5 puta.
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 6 gostiju.