Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ono sto me nervira je blaga reakcija NATO-a danas, nakon sto su agresori srvanili sa zemljim aerddrom i vojnu bazu na krajnjem zapadu Ukrajine. Tamo je stizala logistika za Ukrajince, kao i instruktori sa Zapada, čime je agresor pokazao da se ne libi da gadja mjesta gdje stižu ovi sa Zapada i lako je moguce da ima mrtvih i medju njima.
Šta tu NATO može , vidiš da su se poklopili po ušima u totalnoj su defanzivi. NATO je u rasulu, da nema Amerike i Turske koje još drže koliko toliko taj vojni sektor od NATOa bi ostali samo oni kravataši i demagogi što samo šuplju prosipajuBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 12:06Ono sto me nervira je blaga reakcija NATO-a danas, nakon sto su agresori srvanili sa zemljim aerddrom i vojnu bazu na krajnjem zapadu Ukrajine. Tamo je stizala logistika za Ukrajince, kao i instruktori sa Zapada, čime je agresor pokazao da se ne libi da gadja mjesta gdje stižu ovi sa Zapada i lako je moguce da ima mrtvih i medju njima.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Mi se cudili za Bosnu 90ih, a oni nemaju damu sebe braniti kako treba
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
A kakve veze ima NATO s Ukrajinom koja nije članica?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- BoixosNois1899
- Kontakt:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- AshburtonG
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pravis se glup? Pa udaraju po njihovim građanima koje NATO zemlje salju da obucavaju i pripremaju Ukrajince za rat. NATO logistički pomaže Ukrajini u sukobu i ovi im spaljuju konvoje raketama. Isto tako spriječvaju Ukrajinu da slobodnom voljom udje u NATO.
- ASD
- Kontakt:
Odjeknulo bi to medijima i internetom da je tačno.LegendKiller je napisao/la: ↑13 mar 2022, 11:52I ja se nadam da je vijest za deblokadu Maripolja tačna, mada osim ovog twita niko ništa više nije objavio, ipak bi to bio prvi veliki ofanzivni uspjeh Ukrajine. Iako mi pomalo nije ni jasno zašto nešto ne pokušaju više, jer se trenutno Ukrajina brani upravo u Maripolju. Ako im kopnom spoje Krim i Donbas to je baš velik teritorij sa kojeg će moći napasti Zaporožje i Dnjipro. Maripolj im je baš važan. Tu su im Azovci, samo im oružja treba. Velike vojne formacije ne mogu tu prebaciti zbog ruske dominacije vazduhom, ali manje jedinice sa oružjem kao i dronove sigurno mogu.
-
- Kontakt:
Sve sam ubjedjeniji da su Ameri pasivni zbog tih prokletih hipersoničnih raketa "Cikron", koje je stratesko oruzje. To su najbrži projektili koji tenutno postoje na planeti i mogu nositi bojeve glave i mijenjati smjer. Čak su i na Zapadu priznali da ta raketa moze ici suludih 11 000 km na sat, dok Rusi idu do brojke od 27 000, što je bolesno.
Nemam vise drugog objasnjena zašto pustaju da se ovako izivljavaju. Ovo oko iscrpljivanja mi vise ne pali, jer nisu uspjeli da natjeraju Kinu,Indiju,Pakistan, Turesku i druga velika tržišta da izoluju Ruse, a to sve smanjuje efekat sankcija i daje Rusima alternative.
Nemam vise drugog objasnjena zašto pustaju da se ovako izivljavaju. Ovo oko iscrpljivanja mi vise ne pali, jer nisu uspjeli da natjeraju Kinu,Indiju,Pakistan, Turesku i druga velika tržišta da izoluju Ruse, a to sve smanjuje efekat sankcija i daje Rusima alternative.
NATO se ne može i neće mješati u sukob jer Ukrajina nije članica alijanse i to je ovdje ponovljeno bezbroj puta.Ono što zapad može je slati pomoći u mts što i čine.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
A mogu napadati Irak, ali ne mogu da brane Ukrajinu? Bas uvjerljivo. Koju je to čalnicu NATO-a napao Irak pa su intervenirali? Kako su izmislili oružje za masovno unistenje ua IrakU, lako mogu pronaci razlog i da brane Ukrajinu.
Meni se čini da nece jer im nije svjedno.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 13 mar 2022, 13:49, ukupno mijenjano 2 puta.
Sve to stoji ali nista od toga nije direktan sukob sa NATO savezom niti je Ukrajina clanica pa da se aktivira clanak 5. Sem toga ne mogu da vjerujem da uopste prizivate NATO intervenciju i direktan sukob s RusijomBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 13:30Pravis se glup? Pa udaraju po njihovim građanima koje NATO zemlje salju da obucavaju i pripremaju Ukrajince za rat. NATO logistički pomaže Ukrajini u sukobu i ovi im spaljuju konvoje raketama. Isto tako spriječvaju Ukrajinu da slobodnom voljom udje u NATO.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Priznajem jesu me ponijele emocije, ne prizivam taj rat. Samo me nervira njihovo licemjerstvo, kako olako napadnu Siriju a kad treba braniti Ukrajinu stisnu im se muda.
Normalno da im se stisnu muda kad Rusi imaju 6000 a mozda i vise nuklearki, jbt ne mogu vjerovati sta se ovdje sve propituje.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 13:48Priznajem jesu me ponijele emocije, ne prizivam taj rat. Samo me nervira njihovo licemjerstvo, kako olako napadnu Siriju a kad treba braniti Ukrajinu stisnu im se muda.
Zato što je sukob sa Irakom bio rat lokalnog karaktera a vojna intervencija u Ukrajini bi značila početak WW3.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 13:45A mogu napadati Irak, ali ne mogu da brane Ukrajinu? Bas uvjerljivo. Koju je to čalnicu NATO-a napao irak pa su intervenirali? Kako su izmislili oružje za masovno unistenje ua Irako, lako mogu pronaci razlog i da brane Ukrajinu.
Meni se čini da nece jer im nije svjedno.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Da sumiramo: u glavni grad im doletilo nesto,
- to da je nesto doletilo prijavili gradjani pozivom na telefon policije jer kontrola zracnog prometa to nije vidjela. Zasto nije? Pa kazu da oni kontrolis samo one koji ukljuce transponder i prije ulaska u zracni prostor hrvatske dostave plan leta, a logicno, letecna bomba nije imala ukljucen transponder nit im je htjela reci kuda leti.
-PVO pojma nema kako je to doslo ni sta je to, a ne zna ni ministarstvo odbrane.
- amerikanac s drugog kraja planete, na osnovu slika sa twittera objasnio koja je letjelica. Domaci strucnjaci jos nisu nacisto.
- 2 dana je trebalo da utvrde da je unutra bila bomba…. Koja je mozda prije toga eksplodirala. Al nisu sigurni da je eksplodirala. Mozda jeste, a mozda nije.
- dan ranije im premijer slikao selfije kod kratera
-isti dan tvrdili da je bomba, a mozda i nije.

-
- Kontakt:
Rekao sam da sam prenaglio.
Ali nemoj samo da mi prodaju kao sigurnu pricu član 5 NATO. Kad bi Rusi udarili na Rumuniju, nešto sam ubjedjen da bi opet nasli izgovor "ako udjemo u rat, netsace covječanstvo, ajmo ipak na pregovore". Naravno ako ostavim emocije po strani to je vjerovatno razumnije, ali me nerviraju busanja u prsa.
Ali nemoj samo da mi prodaju kao sigurnu pricu član 5 NATO. Kad bi Rusi udarili na Rumuniju, nešto sam ubjedjen da bi opet nasli izgovor "ako udjemo u rat, netsace covječanstvo, ajmo ipak na pregovore". Naravno ako ostavim emocije po strani to je vjerovatno razumnije, ali me nerviraju busanja u prsa.
Al si ti ratoboran likBIHpatriota je napisao/la: ↑13 mar 2022, 13:54Rekao sam da sam prenaglio.

-
- Kontakt:
Pa to je sigurna smrt, nebo oni kontrolišu, koja je logika da idem a znam 99% da cu poginuti. Zato i jesam bijesan sto Ukrajinci ginu bez velikih sansi.
-
- Kontakt:
Poginuo izgleda novinar New York Timesa.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], VensanKasel i 5 gostiju.