Ja uze u Maison Coco neki sa maslinama 4KM.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑11 mar 2022, 14:14Nisam danas ulazio u pekarama, jel poskupio hljeb?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ja uze u Maison Coco neki sa maslinama 4KM.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑11 mar 2022, 14:14Nisam danas ulazio u pekarama, jel poskupio hljeb?
I jutros 2.66 bilo.Padovan je napisao/la: ↑10 mar 2022, 20:34Stare zalihe, ima i ovdje kod nas od 2,66 do 3,21 . Neki su odlucili da budu korektni, neki nisu imali veliku zalihu (manje pumpe) pa su vec na novim cijenama, dok ima i onih koji prodaju zalihu po novom cijenama. Nikad nije bila veca razlika u cijeni na pumpama uvijek je to bilo u 5-10 feninga, po dogovoru.
u koji maison coco idesJustin je napisao/la: ↑11 mar 2022, 14:20Ja uze u Maison Coco neki sa maslinama 4KM.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑11 mar 2022, 14:14Nisam danas ulazio u pekarama, jel poskupio hljeb?![]()
Sad gledam Zenica 2,81 najjeftnije Almy, ostalo preko 3,00 . Kod mene ova jedna pumpa bilo 2,76 do jutros, sad 3,01 .Marsal je napisao/la: ↑11 mar 2022, 15:45I jutros 2.66 bilo.Padovan je napisao/la: ↑10 mar 2022, 20:34Stare zalihe, ima i ovdje kod nas od 2,66 do 3,21 . Neki su odlucili da budu korektni, neki nisu imali veliku zalihu (manje pumpe) pa su vec na novim cijenama, dok ima i onih koji prodaju zalihu po novom cijenama. Nikad nije bila veca razlika u cijeni na pumpama uvijek je to bilo u 5-10 feninga, po dogovoru.
Kako kad. Sad sam bio u tvom komsiluku pa svratio.
Ovi ce da uvode sankcije Rusima, a mi cemo da gladujemo, kome Ameri uvode uopste sankcije nama il Rusima hahaMortemHz je napisao/la: ↑11 mar 2022, 21:04Iz mjeseca u mjesec drastično rastu i cijene ulja. Kako Raport nezvanično saznaje jedini, a samim tim najveći bh. proizvođač ulja, kompanija Bimal, planira od iduće sedmice povaćenje nabavne cijene ulja i to po 4.05 KM. Ako se na ovu cijenu doda trenutna stopa PDV-a te marža maloprodajnika, to bi značilo da bi građani u prodavnicama litar ulja mogli plaćati i do vrtoglavih 5.00 KM.
Hoce li ove cijene natjerati narod na ulice jel vakat
teškolegenda reala je napisao/la: ↑12 mar 2022, 02:02Hoce li ove cijene natjerati narod na ulice jel vakat
Pored svega toga sto treba na softveru prepraviti (od 2006. kada je uvedena jedinstvena stopa PDV-a od 17%, svi programi su podeseni na tih 17%), trebat ce i svu robu popisati (magacini, velike i male prodavnice), pa na tu zalihu obracunati nizi PDV i traziti od drzave povrat PDV-a.sljivo je napisao/la: ↑11 mar 2022, 11:00Da li je u nas svaki proizvod na 17%? Ako jeste (a mislim da jeste) sumnjam da je pravljena kategorizacija stope prema vrsti proizvoida i usluga. A ako promjeniš samo cijenu, i staviš kao sniženje od već koliko posto to je dovoljno za prodaju ali nije za regulisanje plaćanja pdv-a državi, u tom slučaju bi država za određene proizvode (koji se moraju kategorisati) morala da vraća razliku pdv-a svakom poslodavcu, ne znam, nisam upućen u čitav sistem ali mislim da ovo na prvu djeluje složeno i da ima posla. To da neko u bazi promjeni parametar 17 u 5 pa sve radi zaboravi.
Ne mogu ni ja da skontam sta je toliko poskupilo u cijelom procesu proizvodnje ulja, pa da mora toliko poskupitiBosniaBoston je napisao/la: ↑12 mar 2022, 02:13Al zna li iko zasto je samo **** ulje baš toliko poskupilo od korone, naravno i ostale potrepštine su osjetno skuplje (secer, brasno, benzin, piletina itd...) ali ulje se istice kao suvereni sampion sto se procenata tice. Ima li neko strucno objasnjenje i konkretsn razlog