Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

J1897
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la J1897 » 10 mar 2022, 13:43

IlCapitano je napisao/la:
10 mar 2022, 11:19
Smiješno je pričati o Fagioliju i Allegriju. Max ga je prvi prepoznao i vodio na pripreme sa 17 godina.

Kad bude spreman i kad bude bolji od trenutnih veznjaka dobit će priliku.
Po meni ima mjesto vec sad u sredini

Radije bi njega gledo nego Rabiota
Zadnja izmjena: J1897, dana/u 10 mar 2022, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 10 mar 2022, 13:47

Ima mjesta u navijačkim očima (mojim također). Nema mjesta u realnosti gdje ne možeš prodati trenutni škart, a moraš im dati minute ne bi li ih bilo ko uzeo.

Fagioli također ne može završiti utakmicu na Serie B nivou, ili igra samo 60 minuta ili ulazi sa klupe. Također ima oko 15 izgubljenih lopti po utakmici tamo. Druga liga je druig svijet za Serie A, malo realnosti. Volim ga i ja, navijam za njega i vjerujem u njega, ali ova posudba je najbolje što mu se moglo desiti.

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 mar 2022, 11:20

Predivne vijesti danas
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 11 mar 2022, 11:38

Ide se na Italijanizaciju ekipe što je evidentno jer ima određene kvalitete, igrači su generalno vjerniji, a i plate su u granicama normale.

Zaniolo ili Raspadori su vjerujem kandidati za zamjenu. Ovaj drugi nije taj profil, ali dobro.
Juventus e Ajax hanno iniziato a parlare di Gravenberch, i bianconeri hanno offerto 25 milioni di euro all'Ajax per il centrocampista, gli olandesi va in scadenza tra 15 mesi e i bianconeri vogliono anticipare il Bayern Monaco
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 mar 2022, 12:43

E da nije bilo Mine Rizkuli, tacno bi covjek pomislio da je De Ligt tu zbog para. Ovako sad svi znamo da je tu zbog ljubavi i porodice i hajmo biti mirni. :pray: :facepalm:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 mar 2022, 12:47

Pogba je napisao/la:
10 mar 2022, 11:34
Italia je napisao/la:
10 mar 2022, 09:22
Vrlo je bitno na tu konstataciju dodati barem ono "ja mislim da...".
Znaš da sam ja hrabar sa izjavama. :bih:
Po viđenom ima veći prag od Marche, tehnički je jači, a djeluje da je glava baš na mjestu. Naravno, taktički je Marcha bio doktor. Rekao bih da je ligitimni nasljednik.
Na nama je da iskoristimo, mislim da nema dileme i da će naredne sezone biti tu. A svakako je vrijeme da iz svoje škole koristimo potencijal, rijetko se ovo sistemski radilo, pozajmica - praćenje - povratak. Tako treba da se radi.
Momak je dragulj, okrenuti se ovakvim igračima jer u veznom redu 4 godine ne vidimo poboljšanja. Mislim da može registu i mezzalu podjednako igrati, po stilu mi baš izgleda kao neko ko može diktirati igrom i tempom, baš je taj osjećaj kada ga se gleda.

Predikcije su naravno rizik, ali nekako sam uvjeren da ne griješim. Dalje, radije bi svako njega "trpio" i da griješi nego gledao Rabiote i sl.
Ma generalno govorim, vidim da svi pisu o nekakvim momcima Soule, Ake, Rovela, ovo, ono. Super je nadati se tim momcima da ce dobiti neku priliku, ali dok ne pokazu kvalitet nece je ni dobiti. Kako su Coman, Pogba i Kean dobili svoje prilike i iskoristili ih kvalitetno. Al nemoj da mastamo o omladincu iz Serie B koji ima 22. godine. Iako ja licno mislim da su to igraci "buducnosti", jer ovo sve sto od 17. godine krene profesionalno biti zvijezda, ispuse prije 25-e godine, ali neka nesta pokazu. U 22-im godinama Giovinco je imao nebeski prag, a Marcha bio nekakav potencijal. Karijere kasnije sve govore sta su ostvarili.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 mar 2022, 13:53

Koliko li je najduze sto je raiolin igrac ostao u jednom klubu? Kontam da duze od 4-5 godina niko nikad nigdje nije bio.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 11 mar 2022, 14:07

Nedved je bio Raiolin igrac i eto cak je i 2006 godine ostao a mogao je birati klub... ne moze Raiola nikad natjerati nekog igraca ako on nece i uopste čovjek to ni ne radi...

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 mar 2022, 15:22

Kompromis je napisao/la:
11 mar 2022, 14:07
Nedved je bio Raiolin igrac i eto cak je i 2006 godine ostao a mogao je birati klub... ne moze Raiola nikad natjerati nekog igraca ako on nece i uopste čovjek to ni ne radi...
Hvala za podsjetnik.
Nedved par excellance izuzetak...ali tada menadzeri nisu dobijali po 10 ili 30 miliona dolara samo za potpis svog klijenta.
Raioli ne vjerujem ni kad darove nosi.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 11 mar 2022, 15:29

Raiola dobija kes i kad mu igraci potpisuju nove ugovore, a ne samo od transfera... samo od de ligta zavisi hoce li ostati ili ne, a ne od raiole... bio je on agent i hamsiku pa ovaj provede najbolje dane karijere u napoliu a mogao je igrati maltene u svakom klubu...

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 mar 2022, 15:43

Ok, slazem se, nema price. Ako dodje igrac i kaze: ne, hvala, onda ovaj se povlaci, ali nemoj sad da od raiole pravimo sveca.
Igraci su dns pohlepni, nema vise romantike, to je jasno.
Ali ne moze me niko ubjediti da raiola i slicni ne pomazu njihovoj pohlepnosti jos dok im je 18 godina

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 11 mar 2022, 15:56

dinoo je napisao/la:
11 mar 2022, 15:43
Ok, slazem se, nema price. Ako dodje igrac i kaze: ne, hvala, onda ovaj se povlaci, ali nemoj sad da od raiole pravimo sveca.
Igraci su dns pohlepni, nema vise romantike, to je jasno.
Ali ne moze me niko ubjediti da raiola i slicni ne pomazu njihovoj pohlepnosti jos dok im je 18 godina
Naravno da Raiola pomaze... imas izjave njegovih igraca i vidis koliko ga cijene jer je on u stanju svojim klijentima isposlovati najvece plate i bonuse i logicno je da ga cijene zbog toga jer ih bogati... ja sam kazem ako de ligt bude htio ostati on ce to i uraditi i nema tog agenta koji ce ga natjerati da uradi nesto on sam nece... pogba je otisao zbog mnogo vece plate u utd a ne sto ga je raiola otjerao tamo....

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 11 mar 2022, 21:34

Ne vidim nikakav problem s Raiolom, s nama ima top odnos.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 mar 2022, 23:38

Ne znam, mozda je do mene, mozda sam utripovo tog lika, ali mi je odvratan do kosti.
Kako da haland ima tako morbidan ugovor sa bvb, ono imas igraca od 300 miliona, ali ti je receno da ce ici dzaba kad god i gdje god on to zeli.
Kakve su gluposti seliti pogbu in man u juv pa iz juv u man pa evo opet telenovela o novoj selidbi.
Donaruma slucaj je uzasan.
De ligt nije ni godinu bio kod nas, a agent se nadje da prica o interesu drugih klubova itd itd
Znam da puno ljudi smatra da imamo super odnos sa njim, ali ja mislim da je to balon obicni koji moze puknuti svake sekunde, tj cim dodje druga cura on se okrece za njom i to je to.
Zlatanove i balotelijeve selidbe ne bih ni komentarisao, tu sigurno ima i do karaktera igraca (zlatan) ili do zayebancije na treninzima (mario).
Kako god saberem, lik gleda da njegovi igraci prave sto vise transfera (citaj sto vise naknada se placa) i to mi je jedino sto vidim kada njega gledam, ma koliko se ja trudio da u njemu vidim nekoga ko nas gotivi itd itd

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 12 mar 2022, 09:51

Lik donosi najbolje za svoje klijente. De Ligt koji je samo talenat ima vecu platu od naseg jedinog "superstara" Dybale. Al ko je kriv Dybali sto mu je menadzer anonimus.

Da nije Raiole, De Ligt nikad ne bi zaigrao za Juventus. Barem ne u onoj fazi. Jos tada je trebao ici za neke EPL ili Spance, ali Raiola mu isposlovao pametan ugovor da se gradi u Juventusu i za par godina bude definitivno najbolji stoper svijeta (jer ima mogucnost da uci od dvojice najboljoh).

Covjek je placen da stvara novac i uslove, ne zanima njega fudbal i tu mu nema konkurencije.

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 12 mar 2022, 10:29

Tu je dobar, u stvaranju novca za svoje klijente i sebe. Ali u isto vrijeme zna srozati karijere svojim klijentima sa sportskog aspekta. Pogba je bio kandidat za zlatnu loptu, dok je bio kod nas, a gdje je sada. Bolji igrač sigurno nije postao, naprotiv.
Isto sranje je uradio s Donnarumom, mogao biti standardni član, i s vremenom legenda kluba koji se diže, i vraća u top klubove. Ali eto, PSG je davao koji milion više.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 12 mar 2022, 10:41

Sto je najgore, mislim, mozda grijesim, da je milan bio spreman ponuditi istu platu donarumi kao i psg, ali je bila razlika u agentovoj naknadi, i po starom raiola obicaju ide zaokret i djecko zavrsava u psg.

"Covjek je placen da stvara novac i uslove, ne zanima njega fudbal i tu mu nema konkurencije." To je to.
Naravno, sve je cisto, ko ne zeli, nece kupovati igrace kojim je raiola menadzer i mirna bosna. Ali kada kupis njegovog igraca budi spreman na sve moguce scenarije.
Bvb je ocigledno pristao na takav slucaj sa halandom. Man utd placa 100 miliona za pogbu, nama lijeze 70, ko nam je kriv sto nismo odbili ponudi, ali ne moze se to uraditi jer je igrac i menadzer ocigledno veci i od jednog manchestera i od jednog juventusa itd.
Ne bitno, sve je jasno, svi znamo sta on radi i kako to radi, sad je samo do klubova da li zele sa njim raditi ili ne.

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 12 mar 2022, 11:33

Ne znam jel' griješim ili me sjećanje vara, ali lik je Nedveda htio u Inter prebaciti :crazy: Srećom, Nedved je bio i ostao juventino i odbio budalu.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 12 mar 2022, 13:17

dinoo je napisao/la:
12 mar 2022, 10:41
Sto je najgore, mislim, mozda grijesim, da je milan bio spreman ponuditi istu platu donarumi kao i psg, ali je bila razlika u agentovoj naknadi, i po starom raiola obicaju ide zaokret i djecko zavrsava u psg.

"Covjek je placen da stvara novac i uslove, ne zanima njega fudbal i tu mu nema konkurencije." To je to.
Naravno, sve je cisto, ko ne zeli, nece kupovati igrace kojim je raiola menadzer i mirna bosna. Ali kada kupis njegovog igraca budi spreman na sve moguce scenarije.
Bvb je ocigledno pristao na takav slucaj sa halandom. Man utd placa 100 miliona za pogbu, nama lijeze 70, ko nam je kriv sto nismo odbili ponudi, ali ne moze se to uraditi jer je igrac i menadzer ocigledno veci i od jednog manchestera i od jednog juventusa itd.
Ne bitno, sve je jasno, svi znamo sta on radi i kako to radi, sad je samo do klubova da li zele sa njim raditi ili ne.
Kljuc, poenta i kraj diskusije. Ko god ocekuje da De Ligt bude neki nas mezimac, legenda 30 godina u klubu, da mu unuci zaigraju za Juventus, taj ima ocito pogresnu percepciju i jako ce ga iznenaditi realnost.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 12 mar 2022, 14:57

“Allegri? His biggest quality is he understands that it doesn’t have to be pretty all the time. It’s all about winning. And that’s also the mentality of Juve. It doesn’t matter if you play well. It’s just about the three points. Step by step, we understand more what he expects from us.”

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.