Vladan Kovacevic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Vladan Kovacevic
Jah, činjenica da je Gibraltar imao predstavnika u grupi, a mi nismo, čini da je gibraltarska liga jača od naše. Helem, ne pije ta analogija vode.
No dobro, ne treba ovdje svakako ni voditi polemiku i porediti s našom ligom. Druga njemačka liga je bezveze, precijenjena svakako, samo to lijepo izgleda. Je li bi se vi fakat kladili sutra da će recimo Regensburg dobiti nekog poljskog prvoligaša, ili hrvatskog evo? Pa da igraju sa Šibenikom, ne bih im prednost dao.
No dobro, ne treba ovdje svakako ni voditi polemiku i porediti s našom ligom. Druga njemačka liga je bezveze, precijenjena svakako, samo to lijepo izgleda. Je li bi se vi fakat kladili sutra da će recimo Regensburg dobiti nekog poljskog prvoligaša, ili hrvatskog evo? Pa da igraju sa Šibenikom, ne bih im prednost dao.
Bilbija nebi mogao da igra u 2. Bundesligi.zaostrog je napisao/la: ↑22 dec 2021, 15:16Jah, činjenica da je Gibraltar imao predstavnika u grupi, a mi nismo, čini da je gibraltarska liga jača od naše. Helem, ne pije ta analogija vode.
Pa naravno da ne bi nigdje osim u Zrinjskom
Čovjek dole rastura i svako micanje iz Zrinjskog je greška. Ima takvih igrača svuda po svijetu, kojim jednostavno određena sredina odgovara tako da su strašni tu, a neke druge okolnosti ih dovode u dosta lošiji položaj. Opet kažem, neka pojedinačna poređenja su bezveze, jer ja ću sad reći kako je to liga gdje je Mihojević bio ponajbolji igrač, a ustvari je bezveze igrač i u okviru PLBiH, pa ćeš ti reći da se Duljević koji ovdje prekucava ligu nije isticao tamo, pa ću ja reći da je i levat Zahirović tamo igrao itd. Sve u svemu, nemoguće je izmjeriti, a i nije toliko relevantno.
U smislu priče o golmanima i još važnije o razvoju, mislim da je značajnije kakve transfere prave golmani iz 2. Bundeslige i poljske lige, kao jedne lijepe razvojne lige. Tako iz Bundeske imaš Trappa, koji je nešto uspio, a s druge strane Boruc, Fabianski, Dragowski, Skorupski, pa i Majecki itd.

U smislu priče o golmanima i još važnije o razvoju, mislim da je značajnije kakve transfere prave golmani iz 2. Bundeslige i poljske lige, kao jedne lijepe razvojne lige. Tako iz Bundeske imaš Trappa, koji je nešto uspio, a s druge strane Boruc, Fabianski, Dragowski, Skorupski, pa i Majecki itd.
1) Mihojevic je bio konkurentan igrac, nista vise od toga. Ako vec Aue nije imao novaca da mu otkupi klauzulu, uradio bi to neki drugi klub.zaostrog je napisao/la: ↑22 dec 2021, 17:00Pa naravno da ne bi nigdje osim u ZrinjskomČovjek dole rastura i svako micanje iz Zrinjskog je greška. Ima takvih igrača svuda po svijetu, kojim jednostavno određena sredina odgovara tako da su strašni tu, a neke druge okolnosti ih dovode u dosta lošiji položaj. Opet kažem, neka pojedinačna poređenja su bezveze, jer ja ću sad reći kako je to liga gdje je Mihojević bio ponajbolji igrač, a ustvari je bezveze igrač i u okviru PLBiH, pa ćeš ti reći da se Duljević koji ovdje prekucava ligu nije isticao tamo, pa ću ja reći da je i levat Zahirović tamo igrao itd. Sve u svemu, nemoguće je izmjeriti, a i nije toliko relevantno.
2) Zahirovic nije nigdje igrao.
3) Duljevic je bio ubjedljivo najbolji pojedinac BiHPL gdje je uvjek imao 2-3 igraca na sebi, a i on je samo konkurentan u 2. Bundesligi, i to bas kad se trudi. Covjek u najboljim godinama svoje karijere dostigao do toga da bude konkurentan u ispodprosjecnoj ekipi u 2. Bundesligi.
Ne radi se o pojedinacnim poredjenjima, vec se radi o tome da ti igraci i slicni njima nisu nista pokazali u kontinuitetu. Kontinuitet vazi na zapadu, u bilo cemu, tako i u fudbalu.
- ASD
- Kontakt:
Poljaci imaju top golmansku školu. Sjećam se kad je Wenger o tome pričao još prije 10-15 godina.
Prva utakmica u nastavku sezone i clean sheet u pobjedi protiv Wisłe.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Woy, Fabianski, Dragowski, Skorupski, Majecki, Grabara...
Pa onda nekad prije Boruc, Dudek, Kuszczak...
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
- Kontakt:
U strašnoj je formi. Od 18. decembra do danas odigrali su šest ligaških utakmica, pet pobjeda i remi, a u tom periodu je primio samo jedan gol.
Njegovo nepozivanje se pretvara u jednu od najvećih nepravdi u reprezentaciji.
Njegovo nepozivanje se pretvara u jednu od najvećih nepravdi u reprezentaciji.
Danas clean sheet i pobjeda u gostima nad Lechom, koji je glavni favorit za titulu. Vladan ne da treba biti pozvan, već treba sad već polako postati prvi golman reprezentacije.
-
- Kontakt:
Prvi golman je Šehić, a Kovacevic i Vasilj su tu da budu konkuencija za drugog i treceg golmana 

Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Ako je cilj 5 sesir onda nek ostane Sehic broj 1.
5. sesir je uspjeh sa Lav Jasinom. Bice i sesti ako nastavi biti prvi golman.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
I ja smatram da je Kovačević drastično veći potencijal od Šehića, ali nije baš da je Šehić glavni razlog slobodnog pada.
Kad sam rekao za Kovacevica da je kvalitet za buducu jedinicu u reprezentaciji, smijali se. Isto tako i za Rahmanovica da moze igrati u reprezentaciji. Sad ih svi prizivaju
Jedino sto sam omasio kod Mujakica.
Najgore sto pojedinci neciji kvalitet ocjenjuju tek kad ode iz lige. Ili je do nepracenja lige, ili je do preseravanja.

Jedino sto sam omasio kod Mujakica.
Najgore sto pojedinci neciji kvalitet ocjenjuju tek kad ode iz lige. Ili je do nepracenja lige, ili je do preseravanja.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Dobio poziv Peteva, velika nepravda je ispravljena.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Momak zasluzuje biti na spisku, apsolutno. Nas najperspektivniji golman, by mile. Kao sto kolega napisa Dedic takodjer uz Anela najveci potencijal iz odbrambenog dijela ekipe.
-
- Kontakt:
Nista nije gotovo, ceka se Husara s kaparom, pa da vidimo da li ce Kenan na spisak
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Selektor Petev je na ranijim press konferencijama bio na 'udaru' medija i javnosti zbog nepozivanja Kovačevića, no uspješno je odolijevao brojnim opravdanjima.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Zasluzeno, sva trojica su kandidati za jedinicu.
Steta sto Asmir ne dolazi imao bi cemu nauciti Vladana.
Steta sto Asmir ne dolazi imao bi cemu nauciti Vladana.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921