Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

jolicnikola
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la jolicnikola » 08 mar 2022, 23:26

Senorita Milica u subotu nastupa u Podgorici, mogao sam da idem da je ona to ranije planirala da nadoknadim propušten doček NG tamo, ali ybg sad je kasno za to

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 08 mar 2022, 23:44

Otelo je napisao/la:
05 mar 2022, 14:43
Otići ću, ali nisam optimistačan. Bez hiljadu maraka ništa :mrgreen:
Šta bi :mrgreen:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2022, 00:00

.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 09 mar 2022, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 09 mar 2022, 00:05

holyman je napisao/la:
08 mar 2022, 23:08
Gorivo preko 3.10km na tk

**** onda ukidanje akciza, pisaj glupi narod, dabogda se ugasila drzava
Kad se ukinu akcize i jos malo zakuha situacija u Ukrajini svakako ce se cijena zaokruziti na oko 3km
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2022, 00:26

holyman je napisao/la:

U Sarajevu su neke pumpe vec na 3.31 ,pola marke su neki digli preko noci :crazy:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 09 mar 2022, 07:13

I u Americi je hajmo reci preko noci skocilo oko pola dolara po galonu, manje-vise. Isto tako, jedna od jacih godina u tom energetskom segmentu tj. svi trose, buse i proizvode sad kad je nafta skupa. Zadnjih 7-8 godina je Amerika poboljsala efikasnost izvlacenja nafte, tako da i barel kad je oko $37 dolara, moze se izvlaciti, mada ne rado. Sad kad je WTI cijena $125, ide se punom parom, a to isto znaci da ce gorivo ostati skupo mjesecima gledajuci historijske dogadjaje. Ciklusi koji se svakih 3-4 godine ponavljaju.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 09 mar 2022, 07:23

Sad je svugdje preko 3, Energopetrol kod mene 3,31 :opaopa:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 mar 2022, 07:50

Blejzer10 je napisao/la:
08 mar 2022, 23:44
Otelo je napisao/la:
05 mar 2022, 14:43
Otići ću, ali nisam optimistačan. Bez hiljadu maraka ništa :mrgreen:
Šta bi :mrgreen:
Ništa, nisam otišao :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 mar 2022, 07:56

Murga je napisao/la:
09 mar 2022, 07:13
I u Americi je hajmo reci preko noci skocilo oko pola dolara po galonu, manje-vise. Isto tako, jedna od jacih godina u tom energetskom segmentu tj. svi trose, buse i proizvode sad kad je nafta skupa. Zadnjih 7-8 godina je Amerika poboljsala efikasnost izvlacenja nafte, tako da i barel kad je oko $37 dolara, moze se izvlaciti, mada ne rado. Sad kad je WTI cijena $125, ide se punom parom, a to isto znaci da ce gorivo ostati skupo mjesecima gledajuci historijske dogadjaje. Ciklusi koji se svakih 3-4 godine ponavljaju.
Ameri mogu nadoknaditi rusku naftu, a otprilike 10 % americkog uvoza nafte i naftnih derivata dolazi je iz Rusije.

Venecuela ima nenadjebiv potencijal a msm da su vec u toku pregovori oko ublazavanja do ukidanja sankcija nametnutih glavnoj kompaniji od prije dvije godine.

SAD ostaje najveci svjetski proizvodjac nafte plus glede pomenutog uvoza Kanada je i dalje prioritet broj jedan.

Sto se ovih naglih skokova tice, tu se prati stanje zaliha na terminalima glavnih prometnika. Kada te zalihe budu pri kraju, onda se trguje po novim, u ovom slucaju zbog poremecaja lanca isporuke i sukoba, visim cijenama.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 09 mar 2022, 07:58, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 09 mar 2022, 07:57

miky_hz je napisao/la:
09 mar 2022, 00:26
holyman je napisao/la:

U Sarajevu su neke pumpe vec na 3.31 ,pola marke su neki digli preko noci :crazy:
Da, preko noci 0.50 a akcize vrate za 0.35, pisaj po glupom bosnji
NEMA NAZAD

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 09 mar 2022, 08:37

Derdiyok je napisao/la:
08 mar 2022, 16:30
TheWeekndXO je napisao/la:
08 mar 2022, 10:44
Je li iko upucen oko tetovaza? Uradio sam u petak podlakticu pa mi se jedan dio ja mislim inficirao(doktorica mi je prepisala bivacyn), pa htio sam da pitam je li iko imao iskustva sa bivacynom za lijecenje toga?
Kako misliš inficirao? Misliš na to što ti je oteklo ili ? Pretpostavljam da ti je prva tetovaža?
Nije prva, vec na jednom dijelu mi je dok smo radili pukla koza, pa mi je sad tu mala kao krastica i ima crvenila oko toga. Ostatak tetovaze je ok.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 mar 2022, 09:44

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 mar 2022, 10:46

Asteriks je napisao/la:
09 mar 2022, 07:56
Murga je napisao/la:
Ameri mogu nadoknaditi rusku naftu, a otprilike 10 % americkog uvoza nafte i naftnih derivata dolazi je iz Rusije.

Venecuela ima nenadjebiv potencijal a msm da su vec u toku pregovori oko ublazavanja do ukidanja sankcija nametnutih glavnoj kompaniji od prije dvije godine.

SAD ostaje najveci svjetski proizvodjac nafte plus glede pomenutog uvoza Kanada je i dalje prioritet broj jedan.

Sto se ovih naglih skokova tice, tu se prati stanje zaliha na terminalima glavnih prometnika. Kada te zalihe budu pri kraju, onda se trguje po novim, u ovom slucaju zbog poremecaja lanca isporuke i sukoba, visim cijenama.

The desert kingdom’s relationship with the U.S. has chilled in the meantime, as demonstrated earlier this month, when President Joe Biden pleaded with the Saudis to increase oil production — a move that would not only have helped to alleviate rising inflation and gas prices, but also reduced Russia’s extravagant profits amid its aggression against Ukraine. The Saudi king declined.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 09 mar 2022, 11:01

miki_92 je napisao/la:
09 mar 2022, 10:46
Asteriks je napisao/la:
09 mar 2022, 07:56
Murga je napisao/la:

The desert kingdom’s relationship with the U.S. has chilled in the meantime, as demonstrated earlier this month, when President Joe Biden pleaded with the Saudis to increase oil production — a move that would not only have helped to alleviate rising inflation and gas prices, but also reduced Russia’s extravagant profits amid its aggression against Ukraine. The Saudi king declined.
za sve se ima odg pa ce tako brkica iz Venezuele i mule iz Irana dobiti mig da se ventili puste i nafta protece i ponovno za vece dobro ce ici pjesma u tim državama

iznad Tešnja zora svice :kafa: :kafa: :kafa: :mrgreen:

misli neko Amera zajebati :rol: :rol: najjacu silu u modernoj historiji bolje saudijcima da ne cackaju mecku da ne zavrse samo sa kamilama i sa hutima u meki i medini

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 mar 2022, 11:06

Sustina zemalja OPEC-a jeste kontrola opskrbe kojom se regulisu cijene.

Pomenuta organizacija u svom primranom djelovanju suprostavlja se padu cijena uzrkovanim konkurencijom medju izvoznicima jer to bi dovelo do brzeg iscrpljenja naftnih rezervi. Tu se regulise kvota proizvodnje i na taj nacin osigurava stabilna cijena.

Zemlje OPEC-a su recemo za tu i tu godinu dogovorile koliko ce proizvoditi. Sada, Ameri traze od njihovog kljucnog igraca Arabije, sa kojima su donedavno bili u odlicnim odnosima, da povecaju proizvodne kapacitete. Ali, razmirice Bidenove administracije i princa oko ubistva Khasogija ozbiljno su uzdrmale to prijateljstvo.

Ameri, iako su najveci svjetski proizvodjaci nafte usput su i potrosaci broj jedan.

Medjutim, istorija je pokazala da se u ovakvim krizama neke nesuglasice zarad dobiti cesto gurnu pod tepih. Privremeni mehanizmi kontrole cijena su oslobadjenje starateskih naftnih rezervi ali protok i trzista se moraju reorganizirati u slucaju da se Rusija odsjece.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 09 mar 2022, 11:16

MortemHz je napisao/la:
09 mar 2022, 09:44
slika
:salut: :salut: :salut:

Ma yebat to , nebitno ...

Bitno je da se ne puca :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 09 mar 2022, 12:03

Mislim da ovo ne spada u domen politike nego je vise socioloski osvrt; ne mogu da vjerujem koliki backlash i haos se dize zbog besplatnih ulozaka, zar je moguce da je kod nas menstruacija toliko taboo tema :shock:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 09 mar 2022, 12:14

StevieG8 je napisao/la:
09 mar 2022, 12:03
Mislim da ovo ne spada u domen politike nego je vise socioloski osvrt; ne mogu da vjerujem koliki backlash i haos se dize zbog besplatnih ulozaka, zar je moguce da je kod nas menstruacija toliko taboo tema :shock:
Pa ovaj forum ti je najbolji pokazatelj koliko je nase drustvo zapravo sovinisticko i zaostalo. Zene i dalje kriju uloske, jer ih je sramota kad neko vidi. :tokralju: :rol:

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 09 mar 2022, 12:17

Samo kukate...
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.