EP Litvanija 2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: EP Litvanija 2011
Ako ne bude povrijeđen uvjewren sam da će Miličić biti među putnicima za Litvaniju....za Rakočevića već ne mogu garantovati...prije da ga Duda neće pozvati..mada ja mislim da bi pomogao..ali otom potom..Vidjećemo u septembru ..samo neka me opet obraduju ,pa makar igrao i Bora Stanković 

Srbin sam i tim se ponosim...
PFC
PFC
Gdje je @Ronaldo_7

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
- alfarouqaminu
- Kontakt:
ma obradova ce nas ne brini... imamo mi tea,sta se brines, 5 sekundi das teu i gotova stvar,a mozemo i kecmana da pozovemojeremija je napisao/la:Ako ne bude povrijeđen uvjewren sam da će Miličić biti među putnicima za Litvaniju....za Rakočevića već ne mogu garantovati...prije da ga Duda neće pozvati..mada ja mislim da bi pomogao..ali otom potom..Vidjećemo u septembru ..samo neka me opet obraduju ,pa makar igrao i Bora Stanković

alfarouqaminu je napisao/la:ma obradova ce nas ne brini... imamo mi tea,sta se brines, 5 sekundi das teu i gotova stvar,a mozemo i kecmana da pozovemojeremija je napisao/la:Ako ne bude povrijeđen uvjewren sam da će Miličić biti među putnicima za Litvaniju....za Rakočevića već ne mogu garantovati...prije da ga Duda neće pozvati..mada ja mislim da bi pomogao..ali otom potom..Vidjećemo u septembru ..samo neka me opet obraduju ,pa makar igrao i Bora Stanković
ma ne brinem

po meni prvi favoriti turnira su španija,litvanija i srbija....a iz drugog plana tipujem na sloveniju,rusiju,tursku..pa možda i hrvatsku..grci moraju izvršiti smjenu generacija ukoliko žele i dalje biti u vrhu...a ostali bi se trebali boriti za plasman

PFC
PFC
- alfarouqaminu
- Kontakt:
ma rusi nemaju sanse,jeremija zaboravio si na francuze, ako dodju kompletni bice tezak protivnik za svakogjeremija je napisao/la:alfarouqaminu je napisao/la:ma obradova ce nas ne brini... imamo mi tea,sta se brines, 5 sekundi das teu i gotova stvar,a mozemo i kecmana da pozovemojeremija je napisao/la:Ako ne bude povrijeđen uvjewren sam da će Miličić biti među putnicima za Litvaniju....za Rakočevića već ne mogu garantovati...prije da ga Duda neće pozvati..mada ja mislim da bi pomogao..ali otom potom..Vidjećemo u septembru ..samo neka me opet obraduju ,pa makar igrao i Bora Stanković
ma ne brinem..čak što više...siguran sam da će nas obradovati...
po meni prvi favoriti turnira su španija,litvanija i srbija....a iz drugog plana tipujem na sloveniju,rusiju,tursku..pa možda i hrvatsku..grci moraju izvršiti smjenu generacija ukoliko žele i dalje biti u vrhu...a ostali bi se trebali boriti za plasman
Litavske ambicije na domaćem Europskom prvenstvu doživjele su težak udarac jer je zbog operacije otpala jedna od glavnih karika reprezentacije.
Krilo Toronto Raptorsa i litavske reprezentacije Linas Kleiza mogao bi izbivati do godinu dana s terena zbog operacije sanacije hrskavice desnog koljena kojoj se podvrgnuo u srijedu.
Veliki je to udarac za litavsku reprezentaciju, brončanu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Turskoj, koja ima velike ambicije na "svojem" Europskom prvenstvu ove godine.
U Toronto je stigao u srpnju 2010. potpisavši četverogodišnji ugovor vrijedan 18,8 milijuna dolara. Raptorsi ove sezone imaju treći lošiji omjer u ligi (13-37), a Kleiza je ove sezone u prosjeku ostvarivao 11,2 poena i 4,5 skokova.
Krilo Toronto Raptorsa i litavske reprezentacije Linas Kleiza mogao bi izbivati do godinu dana s terena zbog operacije sanacije hrskavice desnog koljena kojoj se podvrgnuo u srijedu.
Veliki je to udarac za litavsku reprezentaciju, brončanu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Turskoj, koja ima velike ambicije na "svojem" Europskom prvenstvu ove godine.
U Toronto je stigao u srpnju 2010. potpisavši četverogodišnji ugovor vrijedan 18,8 milijuna dolara. Raptorsi ove sezone imaju treći lošiji omjer u ligi (13-37), a Kleiza je ove sezone u prosjeku ostvarivao 11,2 poena i 4,5 skokova.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
-
- Kontakt:
Ronaldo_7 je napisao/la:Znaci ovaj @neno tvrdi da mene oci varaju ?! Jbt pa zar jos ima takvih,navikao sam na ove politicare sto govore da je sve dobro a ja u istoj toj drzavi zivim tako da bolje znam. Sto se tice Krstica za njegovu centarsku poziciju procenat od 80% ubacenih poena sa linije slobodnih bacanja dovodi ga,ako ne na prvo,onda vjerovatno u top 3 igraca NBA.Sto se tice skokova, u odnosu na minutazu , dosta solidnih 5.Sto se tice postotka iz igre za 2 poena,veoma dobrih 50%,opet ponavljam za centra .Sto se tice Stefana,pa jel Duda uvijek izbacivao Miloša kada mu je jaka odbrana trebala,jel uvijek isti taj Marković zaustavljao protivnicke plejmejkere i dovodio ih do ludila na ovom nedavno zavrsenom SP. Jel mozda Teo bio u 5 najkorisnijih igraca SP ? Ko kaze da Milicic nece igrati ? Update se malo i procitaj par izjava njegovih i vidices sta je rekao,a to je da 99% igra za Srbiju na sledecem EP. Statistike njegove su 10 ubacenih poena po utakmici,6 skokova,57% za 1p , 48% za 2p,i 2.4 blokade po utakmici ! Kazes za Novicu,pa ne stoji mu dzaba nadimak "ubica",on ne igra u Realu zbog onog trenera,a jel igrao kod DUDE ?! Jeste,naravno da je igrao.Kako je odigrao,jel znas kako ?! Fantasticno ! Da nije bilo sudija i namjestanja protiv SRBIJE,bili bi u finalu 100%. A isto tako da Vas pitam ko od vasih igraca igra u NBA ?! Gdje su Vam te zvezde,izuzev Teletovica ?!
i zbog dobrog procenta sa s. bacanja i šuta iz igre ti krstića smataš jednim od najboljih centara u nba??????????????
-
- Kontakt:
Ronaldo_7 je napisao/la:Lafe ja nisam rekao da je najbolji,vec da je trenutno po statistici najbolji. Sto se tice Tea bio je i MVP Euroleague
krstić?
po kojoj je statistici krstić najbolji?
- alfarouqaminu
- Kontakt:
ma litvanija bez kleize je ko amerika bez duranta...sto znaci otpao je jedan od favoritaTed Mosby je napisao/la:Litavske ambicije na domaćem Europskom prvenstvu doživjele su težak udarac jer je zbog operacije otpala jedna od glavnih karika reprezentacije.

Domaćin je domaćin..alfarouqaminu je napisao/la:ma litvanija bez kleize je ko amerika bez duranta...sto znaci otpao je jedan od favoritaTed Mosby je napisao/la:Litavske ambicije na domaćem Europskom prvenstvu doživjele su težak udarac jer je zbog operacije otpala jedna od glavnih karika reprezentacije.
U Toronto je stigao u srpnju 2010. potpisavši četverogodišnji ugovor vrijedan 18,8 milijuna dolara. Raptorsi ove sezone imaju treći lošiji omjer u ligi (13-37), a Kleiza je ove sezone u prosjeku ostvarivao 11,2 poena i 4,5 skokova.![]()

PFC
PFC
-
- Kontakt:
Mišljenja sam (možda me svako neće razumijet na pravi način,neko možda nazvati i izdajicom) da će ovo naredno takmičenje u košarci izgubiti jačinu,a prije svega mislim onaj sistem koji je istini za volju i bio najprihvaćeniji,a mislim i da će kvalifikacije izgubiti svoj smisao,te da će se u budućnosti praktično dešavati da kvalifikacije ne igraju najveće zvijezde pojedinih reprezentacija.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
I onoga čega smo se svi mi, koji navijamo za Srbiju, bojali to se dogodilo
Ivković podneo ostavku
Dušan Ivković više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Proslavljeni stručnjak dao je ostavku na tu funkciju, navodeći da nije fizički ni mentalno spreman da ostane na tom mestu. Predsednik KSS-a, Dragan Kapipčić iznenađen odlukom.
U pismu upućenom Košarkaškom savezu Srbije, Ivković je detaljno objasnio razloge napuštanja kormila nacionalnog tima i naveo ciljeve koje bi trebalo da reprezentacija u budućnosti ispuni.
"Kao što sam napomenuo u izveštaju sa SP u Turskoj, 2011. godina je najvažnija u četvorogodišnjem predolimpijskom ciklusu. Evropsko prvenstvo u Litvaniji je kvalifikaciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Košarkaška organizacija, uz pomoć svih sportskih institucija, trebalo bi da preduzme sve neophodne mere kako bi se direktno kvalifikovali na Olimpijadu", navodi se u pismu.
Ivković je dodao da postoji mogućnost i da se reprezentacija kvalifikuje i sa predolimpijskog turnira u junu 2012. godine, ali da bi u tom slučaju bilo mnogo teže isplanirati vrhunsku formu za završnicu olimpijskog turnira.
Proslavljeni košarkaški stručnjak je u pismu naveo da je vođenje reprezentacije za njega bila velika čast, ali da ni fizički ni mentalno nije spreman da nastavi taj posao, dodavši da neispunjene obaveze KSS-a nisu razlog njegove odluke.
"Neispunjene ugovorne obaveze KSS-a prema meni nisu i ne mogu biti razlog za ovakvu moju odluku. I sami znate da nikada nisam ni pitao kada ću primiti platu. U vreme embarga i najtežih vremena za našu zemlju, pa i košarku, od 1992. do 1995. godine, bio sam nosilac kompletnog programa seniorske reprezentacije potpuno volonterski", naveo je u saopštenju.
Ivković je zahvalio saradnicima, igračima i svima u reprezentaciji na saradnji, i ponudio pomoć nacionalnom timu u narednim izazovima.
Sad već bivši selektor naveo je da se, zbog prezauzetosti funkcionera KSS-a, nije čuo sa njima telefonom i poručio predsedniku Saveza, Draganu Kapičiću, da se nada da će uskoro biti ispunjene obaveze prema igračima i članovima stručnog štaba.
"Pogrešno je uverenje da bi moje 'da' rešilo nagomilane probleme u KSS-u. Nadam se da će moja odluka ubrzati ispunjenje obaveza prema igračima i članovima stručnog štaba i doprineti da se stručne i ostale strukture mobilišu i donesu najbolja rešenja u izbornoj 2011. godini", poručio je Ivković.
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić izjavio je da je iznenađen odlaskom selektora Dušana Ivkovića i najavio da će savez reagovati posle martovskih izbora.
"Posle naših razgovora iz Atine, stekao sam utisak da bi selektor voleo da nastavi da radi pod određenim uslovima. Sve je navodilo na to... Mislio sam da će se posle izbora izjasniti, tako je trebalo. Iznenađen sam, iako on ima pravo da se povuče iz razloga koje je naveo", rekao je Kapičić, dodavši da je odluka Ivkovića njegova legitimna stvar.
Redovna skupština KSS-a biće održana u sredu, a izborna bi trebalo da se održi u martu. Pre izbora, potrebno je i da regioni održe svoje skupštine da bi se zakazala izborna, koja se očekuje krajem marta.
"Ja neću ništa raditi. Sam proces i procedura angažovanja novog selektora nisu jednostavni. To se ne radi preko noći. Mislim da je priča o Ivkovićevom nasledniku priča za novu strukturu", rekao je Kapičić.
Srpski stručnjak je prvi put vodio nacionalni tim u periodu od 1988. do 1995 godine. Ivković je vodio reprezentaciju SFRJ na četiri velika takmičenja.
Na Olimpijadi u Seulu, 1988. godine, osvojio je srebrnu medalju, dok je na Evropskim prvenstvima 1989. i 1991. godine i Svetskom prvenstvu 1990. godine osvojio zlatne medalje.
Ivković je bio i prvi trener reprezentacije od raspada zemlje. Sa tadašnjom Saveznom republikom Jugoslavijom, Ivković je 1995. godine, na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, osvojio zlatnu medalju.
Osim reprezentacije, Duda Ivković ima i zavidnu klupsku trenersku karijeru. Ivković je bio trener Radničkog, Partizana, Arisa, Šibenka, Vojvodine, PAOK-a, Panioniosa, AEK-a, CSKA iz Moskve, Dinama iz Moskve, a trenutno se nalazi na klupi Olimpijakosa.
Pre tri godine, Ivković je izabran za jednog od deset najboljih trenera Evrolige, dok je još 1997. godine proglašen najboljim evropskim trenerom.
RTS
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!
-
- Kontakt:
Tezak udarac za reprezentaciju,Duda je najbolji u Evropi, ali nema veze ljudi mi smo ipak Srbija, u kosarci jednostavno uvek moramo na zlato, ko god da je trener, imamo selektiranu bazu igraca i mislim da i bez Dude smo jednostavno mnogo jaki
Bez Dude, Srbija je slabija za pola....Zavisi ko dodje za selektora...
Jer tada ce da dodje do izrazaja limitiranost Paunica, Markovica i ostalih..
Sa Dudom je to bio sistem koji je rusio pred sobom, sada vidjet cemo..
Jer tada ce da dodje do izrazaja limitiranost Paunica, Markovica i ostalih..
Sa Dudom je to bio sistem koji je rusio pred sobom, sada vidjet cemo..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
"Ja neću ništa raditi. Sam proces i procedura angažovanja novog selektora nisu jednostavni. To se ne radi preko noći. Mislim da je priča o Ivkovićevom nasledniku priča za novu strukturu", rekao je Kapičić.

Jbt sta li je na redu,da li ima sanse za Karija.Dragi prijatelji,
Pošto su sastanak Upravnog odbora KSS i Skupština zakazani za 16. februar, čemu iz poznatih razloga nisam u mogućnosti da prisustvujem, obraćam vam se na ovaj način.
Kao što sam napomenuo u izveštaju sa SP u Turskoj, 2011. godina je najvažnija u četvorogodišnjem predolimpijskom ciklusu. Evropsko prvenstvo u Litvaniji je kvalifikaciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Košarkaška organizacija, uz pomoć svih sportskih institucija, trebalo bi da preduzme sve neophodne mere kako bi se direktno kvalifikovali na OI. U odnosu na Poljsku, naš tim će u Litvaniji biti dve godine iskusniji, samim tim i kvalitetniji, ali takav takmičarski cilj ne bi smeo da bude imperativ. Imajući u vidu da je Litvanija domaćin, konkurencija za ta dva mesta biće jača nego ikada. Ostaje mogućnost da se kvalifikujemo sa predolimpijskog turnira u julu 2012. U tom slučaju, bilo bi mnogo teže isplanirati vrhunsku formu za samu završnicu olimpijskog turnira i osvajanje jedne od olimpijskih medalja, što je naš takmičarski cilj.
Biti trener srpske košarkaške reprezentacije je za mene izuzetna čast i priznanje. U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine.
Neispunjene ugovorne obaveze KSS prema meni nisu i ne mogu biti razlog za ovakvu moju odluku. I sami znate da nikada nisam ni pitao kada ću primiti platu. U vreme embarga i najtežih vremena za našu zemlju, pa i košarku, od 1992. do 1995. godine, bio sam nosilac kompletnog programa seniorske reprezentacije potpuno volonterski. Ponuđeni honorar sam tada odbio (predsednik g. Barović, gen. sekretar g. Petrović). Na identičan način sam obavljao funkciju selektora od 1996. do 1999. godine. Da sam u mogućnosti, sa velikim zadovoljstvom bih to uradio i sada, kada objektivno postoje mnogi problemi u našem Savezu.
Zahvalan sam svim članovima stručnog štaba sa kojima sam sarađivao u prethodnim godinama.
Zahvaljujem se svim igračima koji su bili u programima od 2008. godine. Siguran sam da će razumeti zašto sam odustao od našeg dogovora - London 2012.
Kao i uvek biću uz Stručni savet i novi stručni štab. Spreman sam da prenesem sva svoja iskustva u radu sa ovom generacijom igrača i ponudim kompletan plan i program priprema.
Dragi predsedniče, od našeg viđenja u Atini prošla su puna tri meseca. Znam da ste preopterećeni poslom oko izmene Statuta i priprema Skupštine. Ovo je važna izborna godina za naš Savez. Pretpostavljam da je to jedini razlog što se sa Vama, gen. sekretarom, ili sa nekim od članova UO KSS, mesecima nisam čuo ni telefonom.
Pogrešno je uverenje da bi moje “da” rešilo nagomilane probleme u KSS. Nadam se da će moja odluka ubrzati ispunjenje obaveza prema igračima i članovima stručnog štaba, i doprineti da se stručne i ostale strukture mobilišu i donesu najbolja rešenja u izbornoj 2011. godini

Ili ce da budu Moka i Mosquitosi,Muta i Mutavdzije ili Sakota i Sakitosi.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Jbga, kad ti sin masovnog ubice vodi savez i kad se minira najbolji evropski trener svih vremena (uz pokojne Gomeljskog i Acu Nikolica), sta drugo da se ocekuje?
Nek Bodiroga i ekipa preuzmu savez, i nek namole Dudu ili Karija da preuzmu repku. Sve drugo nas vraca na period 2002-08.
Samo da ne dodje svinja debela. Onda bih navijao 1. put protiv neke nase selekcije.

Nek Bodiroga i ekipa preuzmu savez, i nek namole Dudu ili Karija da preuzmu repku. Sve drugo nas vraca na period 2002-08.

Samo da ne dodje svinja debela. Onda bih navijao 1. put protiv neke nase selekcije.

Pa dobro tolike godine ga gledati kako pobjedjuje sve redom, nimalo nije jednostavnoMaGiCa je napisao/la:Jbga, kad ti sin masovnog ubice vodi savez i kad se minira najbolji evropski trener svih vremena (uz pokojne Gomeljskog i Acu Nikolica), sta drugo da se ocekuje?![]()
![]()
![]()
Nek Bodiroga i ekipa preuzmu savez, i nek namole Dudu ili Karija da preuzmu repku. Sve drugo nas vraca na period 2002-08.![]()

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
On je polozio temelje padu srpske reprezentacije, pa nam ne treba opet. A i neki igraci bi sigurno bili katastrofalni pod njim: Keselj, Bjelica, Teo; Milicic se ne bi odazvao i sl. Smrad nek ide bilo gde, samo ne na klupu Srbije.
Ali je on takodjer napravio Krstica, Tepica, Tripkovica, Velickovica, Perovica i ostale koji su nosili dres Partizana u to doba...A to nije mala stvar sigurno...MaGiCa je napisao/la:On je polozio temelje padu srpske reprezentacije, pa nam ne treba opet. A i neki igraci bi sigurno bili katastrofalni pod njim: Keselj, Bjelica, Teo; Milicic se ne bi odazvao i sl. Smrad nek ide bilo gde, samo ne na klupu Srbije.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kakve to veze ima? Selektor reprezentacije Srbije nije neko ko pravi igrace, vec neko ko uzima medalje. To je pravilo koje svinjokio ne moze da ispuni.neno#4 je napisao/la: Ali je on takodjer napravio Krstica, Tepica, Tripkovica, Velickovica, Perovica i ostale koji su nosili dres Partizana u to doba...A to nije mala stvar sigurno...
A Krstic, Divac, Danilovic i co. koje je "napravio", su toliko veliki igraci da bi to bili pod bilo kojim trenerom. Kao sto Djurovic nije "napravio" Drazena ili Slavnic Kukoca, vec su samo bili baceni u oganj pod njihovom palicom.
Dobro seme uvek proklija, na kakavo god ga tle bacis.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.