FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

1921boy
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la 1921boy » 02 mar 2022, 15:05

Right now Álex Grimaldo has the most chances of arriving as the new left-back.

Benfica didn't allow him to leave in January but he'll be more affordable in the summer with contract ending in 2023. The player is willing to return.
Javi Miguel Club
Barcelona’s contract proposal for Andreas Christensen has been improved in the last 48 hours. There's now a five-year deal on the table, and Xavi is pushing hard to get this one done.
Fabrizio Romano
Rodjeni su pitarske picke!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 mar 2022, 16:08

Polo i Mundo Deportivo prenose kako će Valencia tražiti između 10 i 12 miliona za Gayu u ljetnom prelaznom roku. Kako ističu ova dva portala svjesni su situacije kako Gaya želi da ide i da definitivno neće produžiti svoj ugovor.

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 02 mar 2022, 20:52

Gaya i Azpilicueta su slicni igraci i karakteri, pravi otrovcici i to me podsjeca na Sergija i Ferrera iz 90ih. Takvi bekovi su uvijek isplativa investicija. Sto se stopera tice, malo mi je sumnjiv taj Danac, imo je kikseva, ali je istina da je napredovo u zadnje dvije sezone. Ipak, veliki upitnik zbog formacije u kojoj ce igrati: mislim da sa tri nazad igra puno bolje, a znamo da ce Xavi kad-tad izforsirat 433 nazad. I dalje stojim na tvrdnjama o Haalandu. Mlad je, atleta, ubica, pravi centarfor, ali...egzoticna sredina kao Barcelona je uvijek nudila i drugu stranu, odnosno poroke, bahatost i razvrat, a promasen transfer je luksuz koji klub vise ne smije dopustit. Ne znam jesu li skauti u Juznoj Americi jos u radnom odnosu. I dalje stoji jedan gladijator u sredini, sidraš vrhunske klase - a Kessie to nije nikad bio niti će. Ni Brozović. To su smiješna polurješenja. Treba naći bolje, biće i para i ugleda za ponudu na ljeto.
Džeri Drejk

Zalik
Kontakt:

Post Postao/la Zalik » 02 mar 2022, 20:59

salkan je napisao/la:
02 mar 2022, 20:52
Gaya i Azpilicueta su slicni igraci i karakteri, pravi otrovcici i to me podsjeca na Sergija i Ferrera iz 90ih. Takvi bekovi su uvijek isplativa investicija. Sto se stopera tice, malo mi je sumnjiv taj Danac, imo je kikseva, ali je istina da je napredovo u zadnje dvije sezone. Ipak, veliki upitnik zbog formacije u kojoj ce igrati: mislim da sa tri nazad igra puno bolje, a znamo da ce Xavi kad-tad izforsirat 433 nazad. I dalje stojim na tvrdnjama o Haalandu. Mlad je, atleta, ubica, pravi centarfor, ali...egzoticna sredina kao Barcelona je uvijek nudila i drugu stranu, odnosno poroke, bahatost i razvrat, a promasen transfer je luksuz koji klub vise ne smije dopustit. Ne znam jesu li skauti u Juznoj Americi jos u radnom odnosu. I dalje stoji jedan gladijator u sredini, sidraš vrhunske klase - a Kessie to nije nikad bio niti će. Ni Brozović. To su smiješna polurješenja. Treba naći bolje, biće i para i ugleda za ponudu na ljeto.
Danac je svakako bolje rijesenje od Piqea i za ostatak odbrane koji imamo. Ne razumijem po čemu Kessi nije igrač za nas i zašto je smijesno polurijesenje ad je Keita bio otac a igrač sličan 90% Kessiju i igrao je pored puno "boljih" igrača

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 02 mar 2022, 21:21

Kad bi doveli Azpilicuetu i Gayu, to bi bio odličan posao. Prvi bi došao džaba, drugi za mizeriju tipa 10-12 miliona.
Uz njih, pridodaš Christensena i Kessija koji bi isto tako došli za dž, tako da ne može bolje.

Christensen se dosta popravio od dolaska Tuchela, znam da je prije bio onako. Vidim da Xavi insistira na njemu, tako da on zna najbolje.

Što se tiče Hallanda, ja nešto i nisam za njega. Uložiš toliko love u njega, a on je dosta vremena povrijeđen. Kolika god on bio ubica, ovako ako nastavi, povrede će ga masakrirati.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 mar 2022, 22:30

treba iskoristit ovu situaciju na trzistu, ovaj veci broj slobodnih igraca kvalitetnih koji mogu doci besplatno

dovesti kristensena,sigurno je odlicna zamjena, a mozda i kao prvi izbor ispred pikea odmah od naredne sezone, azpilikuetu obavezno dovesti da se ima odlican back up igrac na obje bekovske pozicije i na stoperu jer sve to kvalitetno moze odigrati i takvi igraci su pravo blago

lijevog beka onda ne treba bi dovoditi jer to mogu pokriti alba i azpilikueta, prioritetniji je desni bek, i tu azpilikueta moze pokriti solidno, al treba jos jedan jer od desta nema hljeba, a alves je ipak prestar za narednu godinu, tako da je po meni prioritetnije dovesti mazruija desnog beka, nego gayu lijevoga, lijevog beka vrhunskog ganjati mozda tek onaj tamo prelazni rok kad alba jos ostari

kesija isto ne treba propustiti, iako imamo izbora u veznom redu, takav tip igraca nemamo, neka ga za rotacije, ako se pokaze dobro i jest, ako ne onda nije neka tragedija

ako se radi plata mogu dovesti cetiri pet ovih besplatnih igraca, neka ih dovedu sve, neko ce se pokazati ko lromasaj mozda, neko ko pun pogodak, al opet nece biti neki udar na klub ko kad smo po sto miliona placali promasaje

ne znam samo eto kako yo ide zbog budzeta za plate, al ako ne platis niti jedan transfer, skines sa platnog spiska 4-5 igraca, valjda mozes dati dobre plate mazruiji, kristensenu, kesiji, azpilikueti i jos nekom mozda igracu, trebalo bi da se to moze uklopiti

s halandom ne treba srljati po meni, iz iskustva vidimo da nam se kao bolja pojacanja pokazu igraci koji dodju na mala vrata kao npr aubamejang, bitnije je napraviti sirinu u ekipi u odbrani sad, napad ovakav kakav je moze proci, no ako halandne bude imao astronomske zahtjeve onda neka ga dovedu, mada ovako kad ma poziciji spica imas aubamejanga, depaja i de jonga, ima tu kvaliteta ipak,

ako se mora birati izmedju tri cetiri besplatna igraca u odbrani i kesija, da ne mozes njih dovesti ako dovedes halanda, ja ga ne bi ni dovodio, ako moze sve zajadno onda ok
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 mar 2022, 22:41

slika
Ne sumnjam da će ovaj gospodin sa slike uz našu legendu Xavija odraditi fantastičan prelazni rok :zviz:

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 02 mar 2022, 23:15

Zalik je napisao/la:
02 mar 2022, 20:59
salkan je napisao/la:
Danac je svakako bolje rijesenje od Piqea i za ostatak odbrane koji imamo. Ne razumijem po čemu Kessi nije igrač za nas i zašto je smijesno polurijesenje ad je Keita bio otac a igrač sličan 90% Kessiju i igrao je pored puno "boljih" igrača
Ne mos Keitu poredit sa ovim govedom Kessijem, nikako. Keita je imo sve sto on ima plus eleganciju i prefinjenost. Kad bolje promislim, ako bi City uzeo LP ove godine...i F.deJong malo ozbiljnije shvatio svoju ulogu...ko zna, mozda bi bilo bolje Haalanda zaboraviti, uzeti kakvog centarfora iz Fluminensea ili Veleza S., a lovu istresti na najboljeg. DeBruynea. S njim - to je to. U sustini, on je TAJ.
Džeri Drejk

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 03 mar 2022, 10:07

salkan je napisao/la:
02 mar 2022, 23:15
Zalik je napisao/la:
salkan je napisao/la:
Ne mos Keitu poredit sa ovim govedom Kessijem, nikako. Keita je imo sve sto on ima plus eleganciju i prefinjenost. Kad bolje promislim, ako bi City uzeo LP ove godine...i F.deJong malo ozbiljnije shvatio svoju ulogu...ko zna, mozda bi bilo bolje Haalanda zaboraviti, uzeti kakvog centarfora iz Fluminensea ili Veleza S., a lovu istresti na najboljeg. DeBruynea. S njim - to je to. U sustini, on je TAJ.
Kad god dođeš ovdje, lupetaš. Ne znam kako čovjek može u postu napisati 5 stvari i da svih 5 budu pogrešne. Kessie će ove godine napuniti 25 godina TEK, još je mnogo sezona i napretka pred njim, a i ovakav bi bio pojačanje. Sad je bolji igrač nego što je Keita ikad bio. Zašto bi se kupio centarfor Fluminensea ili Véleza, da li si normalan ti? Zašto bi se ulagalo u De Bruynea koji ima 31 godinu i igra svoju najlošiju sezonu otkad je postao vrhunski igrač? Da ne spominjem koliko bi taj transfer koštao i koliku bi platu žućo zahtijevao.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 03 mar 2022, 10:43

ja ne sumnjam da ce izabrati igrače koji će se uklopiti... kad sam vidio da zna uklopiti 3 vrste napadača, Luuk, Auba i Jutgla.. tj igra glavom, lopta u prostor i lopta u noge, ne sumnjam

isto tako riješiti će se i odbrana

ni ja nisam za skupa pojačanja, više sam za provjerene igrače iz la lige.%,a ima ih raznih profila... ako bi ostalo 5 izmjena pravilo to bi bilo dobro, bolje dva igrača od 30 nego jedan od 60

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 mar 2022, 11:58

Ni u kom slucaju ne bih dovodio Halanda, iz par razloga.
Ovo je mlada ekipa koja se gradi. Kontraefekat moze biti dovesti skupu zvijezdu, koja ce imati 10 puta veca primanja od pojedinih igraca.
Sujeta je cudna stvar. To moze jako nastetiti svlacionici.
Haland je staklen igrac. Nova fula sa skupim pojacanjem, u ovakvoj situaciji, bila bi katastrofalna.
Barcelona nikad nije bila ekipa za ovakav tip napadaca, pogotovo ne za igrace iz podneblja kojem Haland pripada. Uvijek je u Barceloni zvijezda napada bio neko iz Juzne Amerike. Hebi ga, ima nesto u tome. Mentalitet je cudna stvar.
I meni kljucni razlog, mada je to realno glupost, svi koji odu iz Dortumnda kao zvijezde, redovno budu flopovi. Ubijedjen sam da ce se to desiti i sa Halandom.

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 03 mar 2022, 12:21

MoodyHank je napisao/la:
03 mar 2022, 10:07
salkan je napisao/la:
Zalik je napisao/la:

Kad god dođeš ovdje, lupetaš. Ne znam kako čovjek može u postu napisati 5 stvari i da svih 5 budu pogrešne. Kessie će ove godine napuniti 25 godina TEK, još je mnogo sezona i napretka pred njim, a i ovakav bi bio pojačanje. Sad je bolji igrač nego što je Keita ikad bio. Zašto bi se kupio centarfor Fluminensea ili Véleza, da li si normalan ti? Zašto bi se ulagalo u De Bruynea koji ima 31 godinu i igra svoju najlošiju sezonu otkad je postao vrhunski igrač? Da ne spominjem koliko bi taj transfer koštao i koliku bi platu žućo zahtijevao.
Kad god dodjes ovde, pises neosnovane optuzbe i cista sr.anja. Ja sam svoje tvrdnje obrazlozio visekratno, a i sinoc. Koji si ti kar ovde? Neka policija ili neki wannabe mudroser? Odj:ebi od mene pod hitno, jer zanimljiv si samo kad si vulgaran. Prosipaj svoje kvazifilozofije bibcima, a ne meni. Treba da ustanes u stav mirno kad se spominje moje ime.
:shhh:
Džeri Drejk

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 03 mar 2022, 12:24

Nek se i ja slazem evanderom :mrgreen: halanda ne zelim u klubu, prvenstveno jer je staklen, poslije toga zbog ovoga sto evander navodi

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 03 mar 2022, 12:47

salkan je napisao/la:
03 mar 2022, 12:21
MoodyHank je napisao/la:
salkan je napisao/la:

Kad god dodjes ovde, pises neosnovane optuzbe i cista sr.anja. Ja sam svoje tvrdnje obrazlozio visekratno, a i sinoc. Koji si ti kar ovde? Neka policija ili neki wannabe mudroser? Odj:ebi od mene pod hitno, jer zanimljiv si samo kad si vulgaran. Prosipaj svoje kvazifilozofije bibcima, a ne meni. Treba da ustanes u stav mirno kad se spominje moje ime.
Zamal' ti ne rekoh šta treba uraditi kad se spomene tvoje ime, čuj Salkan. :rol:

Prosipam svoju filozofiju bibcu (čitaj tebi). Kad god pišeš ovdje, toliko nebuloza nalupaš da je to za ne vjerovati. Čuj Keita bolji od Kessieja. Kessie ima snage za trčati dvije uzastopne utakmice, a ni tehnički uopšte nije loš, kad na to dodaš da bi došao besplatno, to je low-risk high-reward transfer, nešto kao Depay.

Ti ne argumentuješ, napisao si da je De Bruyne taj. To nije argument. Žućo igra najlošiju sezonu dosad, u očitom je padu forme, plus ulazi polako u ozbiljnije godine. Dodaj na to činjenicu da je dugoročno vezan City ugovorom, odnosno činjenicu da bi se moralo platiti 100+ miliona, plus plata koju Barcelona ne može priuštiti i izvučeš zaključak da ti on ne treba. Eh, to je argument, glupane. :wave:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 03 mar 2022, 13:11

MoodyHank je napisao/la:
03 mar 2022, 12:47
salkan je napisao/la:
03 mar 2022, 12:21
MoodyHank je napisao/la:

Zamal' ti ne rekoh šta treba uraditi kad se spomene tvoje ime, čuj Salkan. :rol:

Prosipam svoju filozofiju bibcu (čitaj tebi). Kad god pišeš ovdje, toliko nebuloza nalupaš da je to za ne vjerovati. Čuj Keita bolji od Kessieja. Kessie ima snage za trčati dvije uzastopne utakmice, a ni tehnički uopšte nije loš, kad na to dodaš da bi došao besplatno, to je low-risk high-reward transfer, nešto kao Depay.

Ti ne argumentuješ, napisao si da je De Bruyne taj. To nije argument. Žućo igra najlošiju sezonu dosad, u očitom je padu forme, plus ulazi polako u ozbiljnije godine. Dodaj na to činjenicu da je dugoročno vezan City ugovorom, odnosno činjenicu da bi se moralo platiti 100+ miliona, plus plata koju Barcelona ne može priuštiti i izvučeš zaključak da ti on ne treba. Eh, to je argument, glupane. :wave:
Retarde iz vanjske ćenife:
Kessie je seljacki igrac i kao takav nema prodju u onome sto ce Barca ponovo postati. Ovaj klub je uvijek preferirao prefinjene igrace, a ne grmalje. Ne ocekujem da ces taj dio razumjeti, ali for the sake of the argument, idiote nekulturni.
Ako moram objasnjavat BILO KOME zasto je DeBruyne TAJ, ispisujem se sa ovog pdfa.
Sto se tice finansijske strane transfer politike, siguran sam da ce Uprava kontaktirat jednog tokmaka poput tebe za savjet. Ne tokmaka, nego tokmačinu par excellance.
Ponavljam: bice para i ugled se ponovo vraca, slazem se da klub treba dovesti vrhunskog igraca, ali uvijek DeBruyne ispred Haalanda. DeBruyne protiv Cheltenhama pretrci 13 kilometara sa 30 punih godina, namjesti tri gola, da jedan i pogodi tri precke, glupsone ucmali. Veci je profesionalac od bilo kojeg nadobudnog supertalenta.
A centarfori iz Juzne Amerike su ti koji uglavnom imaju vrlo dobre/odlicne karijere u Barseloni.
Pozdravljam lakse oboljele vijuge u tvojoj bundavi, dragi kolega.
:D
Džeri Drejk

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 mar 2022, 13:13

Ne zanimaju me pojacanja ako ne dolaze iz Fluminensea i Veleza :nedam: :mrgreen:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 mar 2022, 13:22

Nisam dobio dovoljno vremena za prilagodbu, za razliku od Xavija.

Neću doći na Camp Nou dok je Laporta predsjednik, ne mogu se ponašati kao da se ništa nije dogodilo.

Meni bi se također svidjela nova pojačanja u Klubu. Ja sam radio s mnogim ozlijeđenim igračima, a sad su se Pedri i Ousmane vratili. Sve vam je jasno.

Drago mi je što se stanje u Klubu poboljšalo, posebice zbog igrača. Odlično je vidjeti da se Frenkie vratio u formu, on je izuzetno kvalitetan igrač.

Složio sam se s odlaskom nekih igrača radi financijske situacije u Klubu, ali mi nije jasno kako je, netom nakon Messijevog odlaska, u Barcelonu došao igrač vrijedan 55 milijuna. Moramo se zapitati je li Messi uistinu morao otići.
Žuti ker ponovo jaše. I nakon svega ponovo traži razloge da prikrije nedostatak svog trenerskog znanja i okrivi nekog drugog. 8 mjeseci je imao za rad sa Laportom i kaže kako on nije imao vremena za adaptaciju.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 mar 2022, 13:26

Alfredo Martínez prenosi vijest "L'Esportiua" u kojoj tvrde da su se Xavi i Jordi Cruyff u utorak osobno sastali s Hålandom u Njemačkoj. Naime, Xavi aktivno sudjeluje u odlukama o pojačanjima koje Barça planira dovesti. Također, Alfredo Martínez tvrdi da u Barceloni vlada optimizam što se tiče potencijalnog dolaska Hålanda na Camp Nou.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 mar 2022, 13:29

1921boy je napisao/la:
03 mar 2022, 13:22

Neću doći na Camp Nou dok je Laporta predsjednik, ne mogu se ponašati kao da se ništa nije dogodilo.

Meni bi se također svidjela nova pojačanja u Klubu. Ja sam radio s mnogim ozlijeđenim igračima, a sad su se Pedri i Ousmane vratili. Sve vam je jasno.

Drago mi je što se stanje u Klubu poboljšalo, posebice zbog igrača. Odlično je vidjeti da se Frenkie vratio u formu, on je izuzetno kvalitetan igrač.

Složio sam se s odlaskom nekih igrača radi financijske situacije u Klubu, ali mi nije jasno kako je, netom nakon Messijevog odlaska, u Barcelonu došao igrač vrijedan 55 milijuna. Moramo se zapitati je li Messi uistinu morao otići.
Žuti ker ponovo jaše. I nakon svega ponovo traži razloge da prikrije nedostatak svog trenerskog znanja i okrivi nekog drugog. 8 mjeseci je imao za rad sa Laportom i kaže kako on nije imao vremena za adaptaciju.
Žuto govedo ne treba puno komentarisati, on je pokazao da je 0 od trenera 0 od čovjeka, ali zadnja rečenica mu je na mjestu.
Pitanje koje novinari moraju postaviti Laporti - kako to da Barca ne može dati ni pola plate Messiju (sjetimo se da je pristao na upola manju platu), a onda odjednom dovedu Ferrana za 55 miliona. Onda žuto govedo postavlja logično pitanje da li je Messi zaista morao otići.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 mar 2022, 13:59

let3 je napisao/la:
03 mar 2022, 13:29
1921boy je napisao/la:
03 mar 2022, 13:22

Žuto govedo ne treba puno komentarisati, on je pokazao da je 0 od trenera 0 od čovjeka, ali zadnja rečenica mu je na mjestu.
Pitanje koje novinari moraju postaviti Laporti - kako to da Barca ne može dati ni pola plate Messiju (sjetimo se da je pristao na upola manju platu), a onda odjednom dovedu Ferrana za 55 miliona. Onda žuto govedo postavlja logično pitanje da li je Messi zaista morao otići.
Koliko sam ja upratio, Ferran je na odgođeno plaćanje. Prva rata je tek početkom naredne godine/sezone (barem se tako pisalo) a do tada ćemo se sigurno baš, baš konsolidovati. Bez obzira na to što je prihvatio smanjenje plate za 50% opet je to puno novca. Po meni je bolje ovako, nego da je ostao. Koliko god ga cijenio i poštovao sa njim u ekipi, morate priznati da smo timski stagnirali i samo gledali gdje je Messi da prvo njemu lopta ide pa onda šta on odluči. Sad je to potpuno drugačija priča, cijela ekipa učestvuje u igri i kreiranju prilika. A i realno prije ili kasnije se ovo moralo desiti, kroz dvije, tri godine ili sada. Po meni je puno bolji tajming što je to baš ova sezona, sa Koemanom svakako nismo imali neke pretjerane ambicije, Xavi je došao, La Masija je u prvom planu, igrači napreduju, navijači zadovoljni (barem ovim dijelom pod Xavijevim vodstvom) a još uvijek ima šanse da se spasi sezone i uzme trofej (jedini koji nedostaje u kompletnoj kolekciji).

Ovo je neko moje viđenje situacije.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.