Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nabijem sultana na prangiju! Dosadni ste vise….
Daj malo o Ukrajini, imali kakvi vijesti ?
Daj malo o Ukrajini, imali kakvi vijesti ?
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- bhpremijerliga12
- Kontakt:
Ima logike
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Jel može neko da banuje ovog lika, svaki post mu je namjerno dizanje panike.
Zadnja izmjena: Blejzer10, dana/u 02 mar 2022, 10:53, ukupno mijenjano 1 put.
Vidi ti turkofila, mslo im nagaziš sultana odmah se opravdanja nalaze ccccc
Čuj dao
ako ne znaš postoji razlika u prodati i dati
Čuj dao
- ASD
- Kontakt:
Mora se reći da Yanukovich ima pravo na tu poziciju.
Sad koliko je to dobro za Ukrajinu, to je druga priča.
-
- Kontakt:
Turci su smeće od ljudi vazda bili. Ko je to upoznao poštenog turčina ?
Glusposti se pišu, ovdj isto kao da kažeš svaki bosnjo je glup jer se pričaju vicevi o nama.Convicts1988 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 10:54Turci su smeće od ljudi vazda bili. Ko je to upoznao poštenog turčina ?
Ljudi su radilice i sposobni, bezveze priča.
Imam informacije iz pofinog vrha države da smo se počeli pripremati za odbranu. Momci možda je.beno vrijeme dolazi. Pola života će mi u ratovima proći.
Zadnja izmjena: general6, dana/u 02 mar 2022, 10:58, ukupno mijenjano 1 put.
- LlullSergio
- Kontakt:
Neko ?LlullSergio je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:01Sta se desava sa lokalnim vlastima, policijom, vojskom, pripadnicima TO kada Rusi zauzmu grad ?
Berdjansk je grad veličine Banja Luke, Kherson je tu negdje kao i Sarajevo. Taj odnos kada ogromna Ruska vojska udje u grad me bas zanima, je li uopste moguce da se vlast i preživjeli dio vojske izvuče s obzirom da Rusi uglavnom opkole grad sa svih strana.
-
- Kontakt:
Prave se namjenski poređenja politike i diplomatije tj čistih interesa sa podrškom pojedincima i narodu u BiH.Soldat je napisao/la: ↑02 mar 2022, 10:32Bukvalno. Zapad kad god je mogao okrenut im ledja i naguzit ih to je i učinio i sad ovi se čude kad ljudi neće da se petljaju...Svašta.OsmaDolazi je napisao/la: ↑02 mar 2022, 10:27Sta ce mu EU? Jeste li vi normalni sta pisete o Turskoj, kao da pisete o BiH? On nije stao ni jednim potezom na stranu Rusije? Kakva je to Americka propaganda, ona jeftina, fuj. Turska nece da je uvuku u rat sa Ukrajinom. Zatvaranje moreuza u Stanbolu za Rusku mornaricu znaci objavljivanje rata istoj.
Jednom je zapad Sultana nazigu kad je srusio Ruski avion, i kada nije dobio nikakvu podrsku zapada je morao ici kod Putina. Da ne pricam da mu je zapad priredio vojni puč i igranke sa lirom.
Stvarno, neki kao djeca razmisljaju.
Citajte malo Erdogan osudio ulaz Ruske vojske na nezavisnu teritoriju Ukrajine. Hajmo se malo uozbiljiti. Osim toga ovo je rat Evrope, ovo nije rat svijeta. Znas koliko zaboli Kineze, Indiji, Pakistan, Tursku, Emirate i jos hejbet zemalja van Evrope sta se desava u Evropi. Isto kao djeca se razmislja nekada.
Ko je bio u Turskoj prije 15 godina i ko je bio unazad 2, 3 godine zna o cemu se prica kako je ista procvjetala.
Lp
Sve ovo gore napisano ne znači da će Turska letiti da pomaže Bosni i da baca pare u nepovrat. Pojedini očekuju od Turske da za nas pravi vojsku, donira opremu, ulaže pare itd itd. Kome ba, Booosnjiii, našim poltičarima? Ma čisti interes je sva politika i diplomatija, ništa više i manje od toga.
Mi definitivno trebamo težiti Zapadu i orijentisati se prema zapadu i NATO-u a uvijek imati odlične odnose sa Turskom i svim Muslimanskim zemljama, jer smo previše mali da bi se pitali za bilo šta.
Sve ovo vucem kao paralelu da ni u Ukrajini nebi bilo rata da nekome nije u interesu da tu bude rat. Simply.
PS. Zar neko misli da Ukrajini EU I Amerika daje đaba oružje za borbu.

E djeco moja... iPhone generacija koja spava do podne i uživa u "blagodatima i čarima" zapadne demokratije.
Pripadnici TO su vezani za odredjeni grad ili region u kojem i inace zive pa mi se cini logicno da ako zagusti uvijek mogu odbacit uniforme i oruzje te se vratiti u civilnu odjecu i nadati se da Rusi nece sprovoditi nekakva hapsenja po spiskovima. Za regularnu vojsku nisam siguran, dio pogine, dio bude ranjen, dio se preda a valjda i planski izvuku dio iz grada ka unutrasnjosti ako vide da ce grad pasti. Ne vidim zasto bi ostavljali vojsku u gradu za koji su sigurni da je izgubljen.LlullSergio je napisao/la: ↑02 mar 2022, 10:58Neko ?LlullSergio je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:01Sta se desava sa lokalnim vlastima, policijom, vojskom, pripadnicima TO kada Rusi zauzmu grad ?
Berdjansk je grad veličine Banja Luke, Kherson je tu negdje kao i Sarajevo. Taj odnos kada ogromna Ruska vojska udje u grad me bas zanima, je li uopste moguce da se vlast i preživjeli dio vojske izvuče s obzirom da Rusi uglavnom opkole grad sa svih strana.
Zadnja izmjena: StevieG8, dana/u 02 mar 2022, 11:02, ukupno mijenjano 1 put.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Izvinjavam se na offtopicu ali bilo je dosta spominjanja juce o ovome pa da malo razbijemo mit
https://****/kako-su-sda-ovci-borc ... nosti-bih/
https://****/kako-su-sda-ovci-borc ... nosti-bih/
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Od koga se branimo?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Rusko-četnički agresor.
Bivši gradonačelnik Sarajeva je fino rekao da postoji šansa sa se na naše tlo spusti 50k Rusa i da Dodik sazove skupštinh da proglasi neovisnost. Ljudi je.bena su ovo vremena.
vjerovadno od srba, nesto su mi Rusi daleko a i imaju pune ruke posla
- LlullSergio
- Kontakt:
Valjda se mogu izvuci iz tih gradova.StevieG8 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 11:01Pripadnici TO su vezani za odredjeni grad ili region u kojem i inace zive pa mi se cini logicno da ako zagusti uvijek mogu odbacit uniforme i oruzje te se vratiti u civilnu odjecu i nadati se da Rusi nece sprovoditi nekakva hapsenja po spiskovima. Za regularnu vojsku nisam siguran, dio pogine, dio bude ranjen, dio se preda a valjda i planski izvuku dio iz grada ka unutrasnjosti ako vide da ce grad pasti. Ne vidim zasto bi ostavljali vojsku u gradu za koji su sigurni da je izgubljen.LlullSergio je napisao/la: ↑02 mar 2022, 10:58Neko ?LlullSergio je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:01Sta se desava sa lokalnim vlastima, policijom, vojskom, pripadnicima TO kada Rusi zauzmu grad ?
Jer ono koliko god herojski bilo ostati boriti se do zadnjeg covjeka, sa realne strane je bolje izvršiti pravovremenu procjenu da se grad vise ne moze braniti i da treba izvuci naoruzanja i ljudi sta se izvuci moze da bi mogao sacuvati te snage za odbranu drugih mjesta i gradova.
Mada generalno Rusi zasad i nisu vršili nekakve likvidacije, zarobljavanja i sl. stvari kao sto smo mi mogli gledati u ovim nasim ratovima tako da zasad straha od toga nema kod lokalnog stanovnistva. Mada pitanje je sta ce se desiti u tim gradovima kada se situacija stabilizira, sumnjam da ce blagonaklono gledati na one koji su bliski sa vladajucim rezimom iz Kijeva i sl.
Mislim da im je Kijev veći favorit narednih mjesecigeneral6 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 11:04Rusko-četnički agresor.
Bivši gradonačelnik Sarajeva je fino rekao da postoji šansa sa se na naše tlo spusti 50k Rusa i da Dodik sazove skupštinh da proglasi neovisnost. Ljudi je.bena su ovo vremena.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 87 gostiju.