Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ma zaboli me za Turke iskreno.Nikakve fajde nemamo od njih.Cisto govorim cinjenice.
Ma sto se Turci uopste moraju priklanjati nekoj strani.Americka propaganda tjera sa se kao izjasnis.Sto nisu tjerali da se izjasne ljudi kad su terorisali citav Svijet , posebno Muslimane ? Sto se nije Svijet izjasnio i danas za Palestinu i teror Izraela?
Kome se ba izjasniti.To ti automatski znaci popusiti prangiju Amerima ili Rusima.Ko su oni da Turska se lize sa nekim od njih?
Posluju sa svima , pokusavaju je razoriti svi.Nije se ni Kina izjasnila.Za koga da se izjasni ? Za majku Rusiju ili da ga coki Amerima ?
Sta koga boli qrac za njih , samo mali , nizerazredni su se nakacili na tu propagandu i naravno neki kojima je vec 20cm u cmaru pa nemaju izbora.
Yebo te i jedni i drugi , gospodare Svijetom , igraju se velikog brata, Erdogan je laf , napuse mu se ocito i jedni i drugi cucka jer mu se moze.Sta sad on treba postati Americka kujica jer po defaultu USA i Rusija imaju sukob u Ukraini.
Osudio je zlocine , dao boga pitaj koliko Bayraktara Ukraini , sta jos ? Da udje sa vojskom da glumi sudiju a u polozaju je da bude sudija , bas zato se i ne petlja jer bi popusio najvise da se umjesa.Sto se Ameri ne umjesaju kad vec traze da se zauzme strana ? Prpa guzici da ne bude sravnjen Manhatan ili Miami.
De ba ljudi , kakve nebuloze , Americka propaganda je razorila Milijaradu Muslimana sirom Svijeta , cackaju oko Turske , Pakistana se boje , nama rade sta hoce , Arapi imaju lovu , ovo ostalo , otpuhali su.Gdje je izjasnjenje ko je na strani Amerike a ko na strani branioca ?
Ma sto se Turci uopste moraju priklanjati nekoj strani.Americka propaganda tjera sa se kao izjasnis.Sto nisu tjerali da se izjasne ljudi kad su terorisali citav Svijet , posebno Muslimane ? Sto se nije Svijet izjasnio i danas za Palestinu i teror Izraela?
Kome se ba izjasniti.To ti automatski znaci popusiti prangiju Amerima ili Rusima.Ko su oni da Turska se lize sa nekim od njih?
Posluju sa svima , pokusavaju je razoriti svi.Nije se ni Kina izjasnila.Za koga da se izjasni ? Za majku Rusiju ili da ga coki Amerima ?
Sta koga boli qrac za njih , samo mali , nizerazredni su se nakacili na tu propagandu i naravno neki kojima je vec 20cm u cmaru pa nemaju izbora.
Yebo te i jedni i drugi , gospodare Svijetom , igraju se velikog brata, Erdogan je laf , napuse mu se ocito i jedni i drugi cucka jer mu se moze.Sta sad on treba postati Americka kujica jer po defaultu USA i Rusija imaju sukob u Ukraini.
Osudio je zlocine , dao boga pitaj koliko Bayraktara Ukraini , sta jos ? Da udje sa vojskom da glumi sudiju a u polozaju je da bude sudija , bas zato se i ne petlja jer bi popusio najvise da se umjesa.Sto se Ameri ne umjesaju kad vec traze da se zauzme strana ? Prpa guzici da ne bude sravnjen Manhatan ili Miami.
De ba ljudi , kakve nebuloze , Americka propaganda je razorila Milijaradu Muslimana sirom Svijeta , cackaju oko Turske , Pakistana se boje , nama rade sta hoce , Arapi imaju lovu , ovo ostalo , otpuhali su.Gdje je izjasnjenje ko je na strani Amerike a ko na strani branioca ?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
E jesi našao državeJoeBleck je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:05Od svih zemalja G20, najveci porast BDP daleko.
Grad Istanbul ima veci BDP od , pazi sad : Bugarske ,Srbije,BiH, Albanije ,Hrvatske , Makedonije , Crne Gore , Kosova zajedno.
Dakle imaju BDP Istanbula prakticno kao citav Balkan.
BDP Turske je jak kao sve ove zemlje zajedno , na to dodaj Grcku , Madjarsku i Sloveniju.
Sila zar ne ?
Pored kresanja i ubijanja valute , udaranja sa svih strana.
Turska je manufakturalno jedna od najjacih na Svijetu.Proizvode bukvalno sve i trguju sa svima.
Opet ponavljam , od svih rastucih , najvise boli rast Turske citavoj EU i Svijetu.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Plus ako ćemo tjerati mak na konac, nemaju najveći rast GDP-a među zemaljama G20. Indija ima veći rast GDP-a.MortemHz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:30E jesi našao državeJoeBleck je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:05Od svih zemalja G20, najveci porast BDP daleko.
Grad Istanbul ima veci BDP od , pazi sad : Bugarske ,Srbije,BiH, Albanije ,Hrvatske , Makedonije , Crne Gore , Kosova zajedno.
BDP Turske je jak kao sve ove zemlje zajedno , na to dodaj Grcku , Madjarsku i Sloveniju.
Sila zar ne ?
Turska je manufakturalno jedna od najjacih na Svijetu.Proizvode bukvalno sve i trguju sa svima.
Opet ponavljam , od svih rastucih , najvise boli rast Turske citavoj EU i Svijetu.![]()
Inače, mimo G20 zemalja, brže su rasli Čile i Irska.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
A tebi je Maoca sinonim islamskog svijeta pa je dovodis u kontekst Turske..
As to se tice nje i nas ja sam gore momku bas napisao "use i u svoje kljuse"..Nama je bitno biti dobar sa svima,iako smo mi nebitni ali eto na tom nekom geopolitickom planu smo kao bitni sta znam.
Cile,Indija ,Irska itd nisu nikome zanimljivi,Turskoj se podmecu noge od strane svih ako cemo realno pricati...Lira im se pokusava unistiti a da ne govorim da im je prije 5,6 godina bio puc oko kojeg su se svi zadeverali dobro.
Ko podmece noge Irskoj,Cileu i pokusava ih srozati da bi sto vise ovisili o Amerima ,niko jbt ..sta vise pomaze im se na sve moguce nacine.
Budite malo realni a Turska ko Turska vise ulaze u Srbiju nego u BIH **** se meni za njih-
As to se tice nje i nas ja sam gore momku bas napisao "use i u svoje kljuse"..Nama je bitno biti dobar sa svima,iako smo mi nebitni ali eto na tom nekom geopolitickom planu smo kao bitni sta znam.
Cile,Indija ,Irska itd nisu nikome zanimljivi,Turskoj se podmecu noge od strane svih ako cemo realno pricati...Lira im se pokusava unistiti a da ne govorim da im je prije 5,6 godina bio puc oko kojeg su se svi zadeverali dobro.
Ko podmece noge Irskoj,Cileu i pokusava ih srozati da bi sto vise ovisili o Amerima ,niko jbt ..sta vise pomaze im se na sve moguce nacine.
Budite malo realni a Turska ko Turska vise ulaze u Srbiju nego u BIH **** se meni za njih-
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 02 mar 2022, 09:37, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Meni Maoča nije sinonim islamskog svijeta, meni je Maoča zajedno sa sličnim selima simbol zaostalosti i poligon za plasiranje šupljaka.mma_hz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:34A tebi je Maoca sinonim islamskog svijeta pa je dovodis u kontekst Turske..
Što se tiče sinonima islamskog svijeta, nemam problem da sinonim bude Malezija npr.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Pa to su im Komsije , Evropske komsije m.Ne znam sa kim da vucem paralelu.Evropi je Yaga smjetala , zamisli kako im Turska na Bosforu tek smeta.Spajaju Svijet u Evropu trgovinom , polozaj imaju najbolji na Svijetu.Samo budala moze misliti da je copkaju zato sto im je dosadno.Nisu njima prijatelji ni Rusi ni Ameri , dokazali u zadnjih godinu dana djelima i jedni i drugi.Problem i jeste sto ne yebu ni jedne ni druge.Tacnije nisu kujice kakva je postala citava Evropa , vodjena Americkom propagandom.Zalosno , kako jedna neugorezena drzava sa drugog kontintenta razara Evropu , djeli je , igra se “policajca” iz fotelje udaljenje hiljadama kilometara.MortemHz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:30E jesi našao državeJoeBleck je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:05Od svih zemalja G20, najveci porast BDP daleko.
Sila zar ne ?
Opet ponavljam , od svih rastucih , najvise boli rast Turske citavoj EU i Svijetu.![]()
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- feniksptica
- Kontakt:
Turska ima bolje odnosne s komsijama i glede toga ako kad dodje do sukoba gledajuci sebe ce nas pustit niz vodu.
I ovdje gledaju svoj interes. Nemaju problem s tim ako njih ko napadne pa su bez tog straha i odmah nema sankcija
I ovdje gledaju svoj interes. Nemaju problem s tim ako njih ko napadne pa su bez tog straha i odmah nema sankcija
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Jeste dao, a oni njemu dali pare zauzvrat.JoeBleck je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:29Ma zaboli me za Turke iskreno.Nikakve fajde nemamo od njih.Cisto govorim cinjenice.
Nakon Rusofila ukazase se i Turkofili. Simpaticno.
Znaci iznijeti svoje misljenje o nekoj drzavi ili temi je odmah neka "filija"..zanimljivo..ajmo malo i Nikaragvi pricati mozda ce neko biti "Nikaragvofil" ako iznese svoje misljenje.
FK SARAJEVO.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Ako imas misljenjenkoje se ne slaze sa americkim, onda dobijes nadimak. Covjek sto posto upravu. Em prima izbjeglice i iz Sirije i iz Ukrajine sad, em ti bajraktari i logisticka pomoc...
Vazno je da nama selame salje, a beogradu pare. Ja iz svog iskustva licnog vidio sta i kako bosna gubi pare, i kako te iste pare idu u Srbiju jer biznis ne ceka, i nece nas cekati samo zato sto nas neko voli i sto je musliman.
Mi bosnje da imamo milione, uvijek cemo biti za sadake
Vazno je da nama selame salje, a beogradu pare. Ja iz svog iskustva licnog vidio sta i kako bosna gubi pare, i kako te iste pare idu u Srbiju jer biznis ne ceka, i nece nas cekati samo zato sto nas neko voli i sto je musliman.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Turska je poljoprivredna sila, pa tako npr. dobrim dijelom opskrbljuju Nutellu (izvoznik ljesnjaka), onda jedan od vodecih izvoznika kajsija, tresanja, krastavaca, spinata, graska, paradajza, lubenica, jabuka, ovaca i ovcijeg mlijeka.JoeBleck je napisao/la: ↑02 mar 2022, 08:51
Apsolutno.
Nezavisna industrijska zemlja , jedna od par u Svijetu.Ni igla im ne treba od uvoza.
To sto su ih lomili , obarali liru i jeste dokaz njihovog progresa , tjeranje ka lizanju sa EU i uzimanje kredita.Na kraju su se popisali i po EU i po Amerima jer su resurno gigant.Da ne rastu ovim tempom , ne bi im noge postavljali gdje god krenu.Turska je najveca preteca sila Evropi i Svijetu , stoga je i jasno zasto ih opstruiraju.Oduprjeli su se svemu do sad , ako nastave u ovom ritmu , bit ce uskoro najjaca Evropska zemlja, ma koliko unistavali liru.Promjenit ce se karte a Turska ima Jockera , radi i trguje sa svima ne zato sto je vole , nego zato sto im treba.
Medjutim, gledajuci produktivnost po jedinici, ne mogu parirati jednoj Holandiji, koja recemo u plasteniku od 100 kvadrata proizvede vise salate nego Turci u 5 takvih plastenika. Razlog je tehnologija i inovacije u poljoprivredi, robotizacija itd.
Onda, u Turskoj se recemo sklapaju modeli Forda, Fiata, Toyote, Reanulta, Huyndaia, Isuzua... Godisnje se proizvede preko milion i po vozila. Ipak osnovni faktor - jeftina radna snaga koja je privukla te brendove. Pogledaj standard ove zemlje pa ces vidjeti da se dosta toga radi naustrb vlasitog stanovnistva.
Evo ti prikaz strukture uvoza, da mozes ovako odoka bliknuti koliko trebaju odredjenih sirovina i proizvoda. Ne postoji nezavisna industrija.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Pa i Kina napreduje najvise zahvaljuci jeftinoj radnoj snazi.
FK SARAJEVO.
Erdogan je ovim potezom zatvorio vrata Turskoj u EU za sva vremena.Glup i nepromišljen potez stao je uz Hitlera 21 vijeka.Sad neka bošnje opet mašu zastavama Turske sutra bi vas prodao ako mu je u intresu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ma brate ne mozes ti nista org..imas nase gladne SDA muslimane(bosnjake) kojima je sve malo a pride dobijes srbe i hrvate koji sve zivo blokiraju tako ea od posla s nama nema nista..AngelDiMaria je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:46Ako imas misljenjenkoje se ne slaze sa americkim, onda dobijes nadimak. Covjek sto posto upravu. Em prima izbjeglice i iz Sirije i iz Ukrajine sad, em ti bajraktari i logisticka pomoc...
Sadaka nam je majka i otac.
FK SARAJEVO.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mogu se složiti sa ovim ali grad Istanbul je najveći europski grad sa oko 16 miliona stanovnika. Kompletan prostor bivše Jugoslavije ima oko 2 miliona više stanovnika od tog velegrada u 2022. godini, to sam htio spomenuti. Možda nije glavni grad Turske ali je daleko najznačajniji i više imaju od bilo kojeg grada tamo svakako. U Sarajevu je prosječna plata skoro 1300 KM ali ne bi nikad rekao da smo neka sila jer su svi kantoni daleko ispod nas a mi svi zajedno činimo državu ili u ovom slučaju entitet tako da je taj prosjek manji. Ti si u svom postu napisao skoro sve manje države nastale raspadom Jugoslavije koje su najsiromašnije u Europi zajedno sa istočnim blokom i zato smatram da usporedba i nije baš realna. Ok, istina je to ali opet dolazimo do zaključka da Istanbul sam ima malo manje stanovnika kao sve te države kombinovano sada a svi znamo koliko je značajan grad po svemu. Da su oni neka sila ne bi na milione i milione Turaka, Bosanaca, Srba, Rusa i sl. bili po centralnoj i zapadnoj Europi + Amerika i Kanada.JoeBleck je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:38Pa to su im Komsije , Evropske komsije m.Ne znam sa kim da vucem paralelu.Evropi je Yaga smjetala , zamisli kako im Turska na Bosforu tek smeta.Spajaju Svijet u Evropu trgovinom , polozaj imaju najbolji na Svijetu.Samo budala moze misliti da je copkaju zato sto im je dosadno.Nisu njima prijatelji ni Rusi ni Ameri , dokazali u zadnjih godinu dana djelima i jedni i drugi.Problem i jeste sto ne yebu ni jedne ni druge.Tacnije nisu kujice kakva je postala citava Evropa , vodjena Americkom propagandom.Zalosno , kako jedna neugorezena drzava sa drugog kontintenta razara Evropu , djeli je , igra se “policajca” iz fotelje udaljenje hiljadama kilometara.MortemHz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:30E jesi našao državeJoeBleck je napisao/la: ↑02 mar 2022, 09:05
Od svih zemalja G20, najveci porast BDP daleko.
Sila zar ne ?
Realnije je usporediti gdp Turske sa recimo Njemačkom da vide gdje su, još je broj stanovnika otprilike isti. Turska ima nekih 850 milijardi dok Njemačka ima oko 3.7 triliona na godišnjem nivou.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Moj morto ja ne vjerujem da trenutno na prostoru bivse juge zivi 15 milijona sve ukupno.Mozda po prebivalistu ono ali da je tu i da zive tesko.
Pa u Bosni kod nas daj boze da sad imaju i 3 milijona kad u hrvatskoj nema ni blizu 4.
Pa u Bosni kod nas daj boze da sad imaju i 3 milijona kad u hrvatskoj nema ni blizu 4.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 02 mar 2022, 10:02, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.