Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Centre forward
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Phaeton nije bio Passat na steroidima, de facto sa njim nije im'o nikakve veze. Phaeton i Arteon ne "gađaju" iste kupce.
On (Phaeton) je suštinski A8, pa čak i bolji auto, ali je jednostavno bio preskup i kupci nisu htjeli da daju toliki novac za auto sa VW značkom.
VW je na svakom primjerku Phaetona gubio negdje cca 15000 eura.
On (Phaeton) je suštinski A8, pa čak i bolji auto, ali je jednostavno bio preskup i kupci nisu htjeli da daju toliki novac za auto sa VW značkom.
VW je na svakom primjerku Phaetona gubio negdje cca 15000 eura.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Bas i razmišljam o Superb ili Arteon. Nekako sam odustao od A5.bombaysaphire je napisao/la: ↑01 mar 2022, 15:32Passat na streoidima , slično kao što su pokušali sa Phaetonom prije . Problem mu je što ljudi kad već daju toliko para radije će uzeti Audi , plus Škoda Superb muje otela dosta kupaca ...
- Beduin
- Kontakt:
Pa ganjo sam evo mjesec i po Q5 sa dobrom opremom, pod moranje je bilo virtualni kokpit, matrix svjetla i jos par stvari (npr. u novijih su na 3zonskoj klimi 2 tocka i tako te stvari) te da je presao ispod 100k, po mogucnosti do 50k. A ono najvaznije, pored opreme, je velicina gepeka radi porodice i putovanja.Centre forward je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:51Kako sa Q5 na Arteona ? Kakve veze oni imaju sem zajedničke motorizacije ?![]()
Sve posle Golfa djeluje udobno, mada ni Arteon nije "pravljen" za udobnost. Više je prilagodjen oštrijoj i dinamičnijoj vožnji. Al' OK, ja sam se par puta provozao u Arteonu prve generacije, možda su sad na ovom nešto i uradili po tom pitanju.
Kako god, mrak auto, da se navozaš i obavezno Petrol ako si planir'o duže da ti bude.![]()
Al nikako da ubodem sve to, bila si 2 odlicna na pik-u (plava boja ali su i puno para trazili).
I odem maksuz do Nipexa, jer sam kod njih odrzavao i Golfa, rekoh da pogledamo malo auta i eto naletim na Arteona R line sa svom tom opremom + felge fenomenalne, crni (znam da je osjetljiva boja, ali i lijepa jbg), a gepek ogroooman, 2022. godiste i cijena odlicnu mi dao. Jos nije ni stavljen bio u salon, tek skinut s labudice. Pa vidicu, ako mi vremenom ne sjedne, lahko mi ga je prodat i uzeti Q5 naknadno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Ma vjeruj da ne mozes profulat, auto je percerzija sto se dizajna tice, R line fenomenalan i enterijer i eksterijer. Passat se ne moze sa njim porediti ni po cemu, iako su neki pokusavali to (ne mislim ovdje na forumu, nego generalno u prici sa ljudima). Opet, sve je to subjektivan dozivljaj, neko voli malo vise sportski dizajn limuzine (popit Arteona ili A5), neko ne, ali mislim da neces profulat.
2019. godiste imas jos uvijek fabricku garanciju (trebao bi imati), u ovlasteni i sve provjeris i miran si.
Kod mene prijatelj ga vozi vec godinu dana i vise nego zadovoljan je. Naravno, ne moze biti udovan k'o A6 ili A7, da ne pricam o Q5 i sl, ali mene je cak i iznenadio ovaj novi Arteot da nije toliko tvrd na rupama.
075 ❤
075 ❤
Mene sad zanima čime zarađujete za život pa možete u BiH planirati kupnju cijenovnog ranga novog Arteona?
Ništa loše ne mislim, nego čisto radoznalo pitam, da li vam je para stvarno višak, ili prednost dajete autu nauštrb drugih životnih potreba?
A drago mi je da neko i u bih može to kupiti.
Ništa loše ne mislim, nego čisto radoznalo pitam, da li vam je para stvarno višak, ili prednost dajete autu nauštrb drugih životnih potreba?
- Beduin
- Kontakt:
Druze, ima nas dosta koji smo godine i godine radili vani, na projektima, Bogu hvala rijesili neka zivotna pitanja, stan i slicne stvari.
Ja npr. nikad se ne volim hvaliti materijalnim posjedovanjem, sve sto sam napravio u zivotu sam napravio sam, niko ama bas nista mi nije poklonio.
Dosta mojih poznanika takodjer je radilo vani dugi niz godina, uzelo stan, kucu, fimo auto, ali sve je to tesko odrzati ako ne nastavis raditi. Ali generalno se i sam cesto cudim kako ljudi dobro zive, rasipaju se, provode, a kuka se na sve strane.
Ja npr. nikad se ne volim hvaliti materijalnim posjedovanjem, sve sto sam napravio u zivotu sam napravio sam, niko ama bas nista mi nije poklonio.
Dosta mojih poznanika takodjer je radilo vani dugi niz godina, uzelo stan, kucu, fimo auto, ali sve je to tesko odrzati ako ne nastavis raditi. Ali generalno se i sam cesto cudim kako ljudi dobro zive, rasipaju se, provode, a kuka se na sve strane.
075 ❤
075 ❤
- feniksptica
- Kontakt:
Afganistan je u BiH popravio vozni park baš
A Phaeton je u vrijeme izlaska vjerovatno bio najbolje auto u klasi. Steta sto nije zazivio.
A Phaeton je u vrijeme izlaska vjerovatno bio najbolje auto u klasi. Steta sto nije zazivio.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma najgore je biti odan radnik vjeruj. Ovdje svako ko nema 2500 platu treba da ode iz drzave. Evo i ja se razmisljam. Nakon zavrsetka teskog fakulteta, odrađenog pola mastera i tri godine radnog iskustva zivim kao niza srednja klasa.Klare je napisao/la: ↑01 mar 2022, 18:57Mene sad zanima čime zarađujete za život pa možete u BiH planirati kupnju cijenovnog ranga novog Arteona?
Evo @Beduin je svoje pare posteno zaradio ali je i na vrijeme otisao da radi.
Jedino se vani to pošteno može i zaradit. Poštujem svakog ko radi i bori se da pošteno sebi namakne, pa onda da može i ovakvo auto kupiti.
tuzlak te 3 godine iskustva ti vrijede 5x više nego što si para zaradio, tek će tvoje u narednom periodu na naplatu doći, ovdje ili vani. Nažalost kod nas je situacija takva da su prve tri godine kao pakao, svašta valja istrpiti, ali isto tako ako nakon godinu nema napretka treba mijenjati. To je moje pravilo, ako u bilo kojoj godini ugovora ne dobijem vidan napredak u statusu odmah mijenjam.
Što se auta tiče mislio sam preći na BMW F30, ali pošto službeno auto 11 dana Mercedes Citana vozim, onda kad se vratim svome Golfu tek vidim koliko čovjek prestane cijeniti ono što ima svaki dan. Mislim da u novo auto neću ulagati neko vrijeme, a ovakva auta kao Citan gdje se štedi na glupostima ne volim. ovo 2016 godište nema ni el.prozore ni retrovizore, raštrcavanje tekućine po vjetrobranu kao kod golfa keca, nedostatak plastike i pretinaca unutra puno neiskorištenog prostora, slabim zvučnicima, o izolaciji da ne govorim, ovo po receptu Dacie mi ide na živce.
Od nečeg što ima značku mercedes nisam ovo očekivao.
tuzlak te 3 godine iskustva ti vrijede 5x više nego što si para zaradio, tek će tvoje u narednom periodu na naplatu doći, ovdje ili vani. Nažalost kod nas je situacija takva da su prve tri godine kao pakao, svašta valja istrpiti, ali isto tako ako nakon godinu nema napretka treba mijenjati. To je moje pravilo, ako u bilo kojoj godini ugovora ne dobijem vidan napredak u statusu odmah mijenjam.
Što se auta tiče mislio sam preći na BMW F30, ali pošto službeno auto 11 dana Mercedes Citana vozim, onda kad se vratim svome Golfu tek vidim koliko čovjek prestane cijeniti ono što ima svaki dan. Mislim da u novo auto neću ulagati neko vrijeme, a ovakva auta kao Citan gdje se štedi na glupostima ne volim. ovo 2016 godište nema ni el.prozore ni retrovizore, raštrcavanje tekućine po vjetrobranu kao kod golfa keca, nedostatak plastike i pretinaca unutra puno neiskorištenog prostora, slabim zvučnicima, o izolaciji da ne govorim, ovo po receptu Dacie mi ide na živce.
Od nečeg što ima značku mercedes nisam ovo očekivao.
Posebno tuzbe i odstete taman da uzivas do kraja zivota

- Beduin
- Kontakt:
Kamo srece kad bi se tako lahko moglo uzivati druze do kraja zivota, sve i da dobijes odstetu.
075 ❤
075 ❤
Da li smijem vozit auto ako mi je usla voda u motor tj pomjesala se sa uljem, i sta bi kvar mogao biti, koliko ce me izaci, hvala unaprijed, sutra svakako ujutro ga vozim majstoru a da li bi sad mogao otici sa njim negdje. Ne razumijem se ja bas puno oko auta golf 5 je u pitanju
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Dihtung glave vjerovatno.Gubitnik je napisao/la: ↑08 mar 2022, 19:06Da li smijem vozit auto ako mi je usla voda u motor tj pomjesala se sa uljem, i sta bi kvar mogao biti, koliko ce me izaci, hvala unaprijed, sutra svakako ujutro ga vozim majstoru a da li bi sad mogao otici sa njim negdje. Ne razumijem se ja bas puno oko auta golf 5 je u pitanju

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Bolje nemoj voziti više ni metra, možeš havariju napraviti da se ne isplati ni popravljati.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- LlullSergio
- Kontakt:
Zovi šlepu i vozi majstoru.
Popravio sam ga,hladnjak ulja bio u pitanju,mada prvi put cujem za njega da ima u automobilu, i jos nesto da vas pitam u zadnje vrijeme sam primjetio kad hocu da promjenim brzinu npr iz 3 u 4 pri pritiskanju kvacila cujem neki zvuk kao struze al samo ponekad, dok iz prve u drugu sve normalno samo pri vecoj brzini. Hvala opet i za sinoc sto ste rekli da ne vozim to mi je majstor isto rekao da mi je mogao motor skroz otići.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Asteriks
Skoda mi pocela na prvom paljenju duze verglati, kad sastavi to je bugija crnog dima iza njega. Jel ovo strasno?
Skoda mi pocela na prvom paljenju duze verglati, kad sastavi to je bugija crnog dima iza njega. Jel ovo strasno?
Pretpostavljam da je Skoda dizelas u pitanju. Ako je tako, kad vergla u cilindre nasisa nafte jer grijaci ili nesto oko grijaca nije ispravno pa ne pokrece i stvara se visak. Taj visak kad upali onda u obliku crnog dima izbacuje na auspuh dok se ne razradi.Sarajlijica1946 je napisao/la: ↑12 mar 2022, 10:10Asteriks
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Hvala brate, a ovaj mi majstor govori da nije do grijaca kao oni se pale tek na -5
Inace je to sve samo na prvom paljenju, ostalo pali kao mima a ne dimi uopste prilikom voznje ili bilo kako
Inace je to sve samo na prvom paljenju, ostalo pali kao mima a ne dimi uopste prilikom voznje ili bilo kako
Temperature su bile otprilike u tom regionu, da je u pitanju prvo jutarnje paljenje, glede pomenutih grijaca. Inace, treba ispitat i alnaser tacnije cetkice, automat, biksne itd. Onda ispitati senzor temperature, vakum i jos neke cake. Dobar servis i kvalitetna usluga znaci provjera vise komponenti, ovako mozemo samo nagadjati.Sarajlijica1946 je napisao/la: ↑12 mar 2022, 23:37Hvala brate, a ovaj mi majstor govori da nije do grijaca kao oni se pale tek na -5
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 57 gostiju.