Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
“I would prefer to see a Juve that is winning, but less pretty. It’s a matter of taste.” -Allegri 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Znaci i bez Amera do kraja sezone, mnogo pehova ove sezone.
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
To je to, o ovome sam skoro pisao. Polako ali sigurno nas dobijaju da je (eventualni) plasman u ls jedan vanserijski uspjeh za ovaj klub. I da trebamo biti ponosni i presretni, naravno i zahvalni svom magu na tom uspjehu.
Zadnju rijec necu komentarisati, to je naravno stvar kucnog odgoja i opste kulture dijaloga.
Ps. Ovakvog rabiota ni ona mati njegova ne bi stavila u prvu postavu, ali vizija naseg maga nije da mu trebaju igraci koji znaju dodati loptu na malom prostoru (artur,locateli...) nego daj nekoga ko ce pretrcati 10 km kao muha bez glave jer nama ionako ne treba lopta u nogama jer se mi "branimo".
Mi kada osvojimo loptu, ne bitno da li protivnik bio spezia, torino, venezia ili villarreal, atalanta, verona kuci ili na strani, mi jednostavno ne znamo sta da radimo s njom osim da je nabijemo na centarfora po principu hail mary pasa.
Igra brzi kratkih pasova po zemlji (fudbal ovog desetljeca) je nama strana imenica i valjda je jasno kome treba postaviti to pitanje. Itd itd, sve vec stotinu puta receno, jedino sto je novo je da smo polako ubjedjeni da jedan midtable rezultat je vise nego odlican rezultat za ovaj "osrednj"i klub ciji igracu su placeni kao otprilike vrijednost svih igraca svih klubova od 4. Do 20 mjesta.
Igrati bunker, primiti ovakav gol i pričati kako si dobro odigrao je

1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- BuffonGigi
- Kontakt:
Evo Allegri kaze da smo igrali dobro, tacno sam znao.
Valjda je njegova vizija fudbala takva, da kad god ne primis 2 gola na utakmici, dobar si. Iskreno se nadam sto skorijem rastanku, i s njim i s njegovim sticenicima De Scigliom, Moratom, Bonuccijem i Bernom.
Valjda je njegova vizija fudbala takva, da kad god ne primis 2 gola na utakmici, dobar si. Iskreno se nadam sto skorijem rastanku, i s njim i s njegovim sticenicima De Scigliom, Moratom, Bonuccijem i Bernom.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Nema nista od toga.
Suti i trpi.
Suti i trpi.
Ono sto mi igramo je daleko od fudbala..
Nakon toliko mjeseci da je igra sasvim ista ako ne i gora?
I jos primati onakve golove pa to je za cirkus.
Nakon toliko mjeseci da je igra sasvim ista ako ne i gora?
I jos primati onakve golove pa to je za cirkus.
Ode i Weston. Daleko najbolji veznjak ekipe i u sjajnoj formi. Ukleto sve.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Iako sam na prvu kada je objavljeno da se vraća Alegri bio sav ushićen i sretan jer sam bio mišljenja da je nakon odlaska njegovog sa sarijem i Pirlom se izgubilo puno više nego što se dobilo sad sam mišljenja i to se vidi da je Juve izgubio odlaskom Contea najviše ,taj mentalitet i utakmice na kojima je Juve dominirao i u posjedu i u broju šeteva na gol. Mi sad imamo prosjek 40-45 % posjeda lopte protiv bilo koga bio to Inter ili Venezia i kostantno imamo manje pokušaja na gol od bilo koga jer nemamo nikakvu taktiku ,ustvari ima kreni naprijed i kad dođeš do 30 metara od gola protivnika obavezno lopta nazad do golmana pa probaj kako iskomplikovat i pogriješit . Max je sje**o Juve sve titule s njim su plod već uigrane ekipe i loših protivnika (evo ove sezone sa par boljih rezultata smo glat mogli biti 1 ) i nadam se da će doći neki novi lik da to malo sve probudi i potjera da se igra fudbal koji na nešto liči jer ovo nezz kako ljudi iz uprave ne vide ili ne žele da vide je teški smor ,drama koja nema kraja...Muka mi je ovo više gledat a vjerujem i svima vama isto...
It was a game we had to play this way, trying to spread the play, as they brought it into the centre. Unfortunately, we tried to be a bit too pretty and then lost our determination.
“I would prefer to see a Juve that is winning, but less pretty. It’s a matter of taste"
Allegriball..
Ako si ti zadovoljan s igrom onda

“I would prefer to see a Juve that is winning, but less pretty. It’s a matter of taste"
Allegriball..
Ako si ti zadovoljan s igrom onda

Slusam sinoc engleske komentatore kako govore da bi ovo neki drugi Juventus pomeo s zemljom i da se ovog Juventusa jednostavno niko ne boji niti respektuje previse i da ko god prodje od ovo dvoje ce biti lak zadatak ostalim u narednoj rundi...
Ma brate, ne kažem da si ti kao osoba debil, daleko od toga. Čitam ti upise i siguran sam da si ok čovjek i da imaš u glavi.dinoo je napisao/la: ↑23 feb 2022, 07:07
To je to, o ovome sam skoro pisao. Polako ali sigurno nas dobijaju da je (eventualni) plasman u ls jedan vanserijski uspjeh za ovaj klub. I da trebamo biti ponosni i presretni, naravno i zahvalni svom magu na tom uspjehu.
Zadnju rijec necu komentarisati, to je naravno stvar kucnog odgoja i opste kulture dijaloga.
Ps. Ovakvog rabiota ni ona mati njegova ne bi stavila u prvu postavu, ali vizija naseg maga nije da mu trebaju igraci koji znaju dodati loptu na malom prostoru (artur,locateli...) nego daj nekoga ko ce pretrcati 10 km kao muha bez glave jer nama ionako ne treba lopta u nogama jer se mi "branimo".
Mi kada osvojimo loptu, ne bitno da li protivnik bio spezia, torino, venezia ili villarreal, atalanta, verona kuci ili na strani, mi jednostavno ne znamo sta da radimo s njom osim da je nabijemo na centarfora po principu hail mary pasa.
Igra brzi kratkih pasova po zemlji (fudbal ovog desetljeca) je nama strana imenica i valjda je jasno kome treba postaviti to pitanje. Itd itd, sve vec stotinu puta receno, jedino sto je novo je da smo polako ubjedjeni da jedan midtable rezultat je vise nego odlican rezultat za ovaj "osrednj"i klub ciji igracu su placeni kao otprilike vrijednost svih igraca svih klubova od 4. Do 20 mjesta.
Ali govoriti o treneru kao jedinom krivcu u ovakvom Juventusu je suludo. Tri su se trenera promijenila u relativno kratkom roku, a igra je i dalje mučna. To valjda nešto govori o kvaliteti ekipe. Već sam jednom napisao, evo opet da ponovim: definitivno Allegri snosi dobar komad krivice, ali i dosta igrača su truba.
Ovo što kažeš o plasmanu kao vanserijskom uspjehu je nažalost istina. Kad prethodne dvije sezone u osmini finala ispadneš od Lyona i Porta, onda je prolazak Villareala uspjeh. Ne vanserijski, ali ipak uspjeh.
+pekinezer je napisao/la: ↑23 feb 2022, 10:15Ma brate, ne kažem da si ti kao osoba debil, daleko od toga. Čitam ti upise i siguran sam da si ok čovjek i da imaš u glavi.dinoo je napisao/la: ↑23 feb 2022, 07:07
Ali govoriti o treneru kao jedinom krivcu u ovakvom Juventusu je suludo. Tri su se trenera promijenila u relativno kratkom roku, a igra je i dalje mučna. To valjda nešto govori o kvaliteti ekipe. Već sam jednom napisao, evo opet da ponovim: definitivno Allegri snosi dobar komad krivice, ali i dosta igrača su truba.
Ovo što kažeš o plasmanu kao vanserijskom uspjehu je nažalost istina. Kad prethodne dvije sezone u osmini finala ispadneš od Lyona i Porta, onda je prolazak Villareala uspjeh. Ne vanserijski, ali ipak uspjeh.
3 trenera ne valjaju nikako al ekipa valja, valjda se zaboravile vec prosle dvije sezone sta li. Cak mislim da nije ekipa toliko nekvalitetna nego da je ocajno sklopljena. Rabiot prakticno jedini vezni koji moze igrati lijevu mezzalu trenutno i ispada jedini standardan a najgori je od 5 u rosteru. Na sve povrede još i McKennie ode, bit će velike muke da se top4 uhvati. Svi što očekuju neku nevjerovatno igru najbolje nek se zamisle malo da su treneri i kažu na koji način to ostvariti. Sinoćnja postava nit ima brzine nit ima tehnike. Po nekim najavama se bar čini da je uprava shvatila šta fali ekipi i da će na ljeto obavezno zaganjati bar jednog veznog i lijevog beka.
Koliko god ekipa bila "losa", lose sklopljena i slicno, toliko je i dobra da te ne moze nadigrati Torino koji u vezi ima Brekala i Lukica. I tako skoro svi timovi s jos gorim igracima od ta 2.
Znaci imamo 3 mjeseca jos do kraja, a imamo 4 veznjaka; Locatelli, Zakaria, Arthur i Rabiot. Ovaj zadnji nije ništa, ne računam ga. Najveća štetočina ikad, gori od Felipe Mela. Svaki primljeni gol ima njega u nekom obliku. Opet se potvrđuje moja konstatacija da je Juve mogao mirno i bez ikakvih problema početi sezonu i s Fagioliem i Ranochiom tada i ne bi ništa izgubio, dapače.
Znaci imamo 3 mjeseca jos do kraja, a imamo 4 veznjaka; Locatelli, Zakaria, Arthur i Rabiot. Ovaj zadnji nije ništa, ne računam ga. Najveća štetočina ikad, gori od Felipe Mela. Svaki primljeni gol ima njega u nekom obliku. Opet se potvrđuje moja konstatacija da je Juve mogao mirno i bez ikakvih problema početi sezonu i s Fagioliem i Ranochiom tada i ne bi ništa izgubio, dapače.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
Znači nije slučajno bila formacija 361,naređenje sa štakorske klupe....
Ovo je prejadno i pretužno,ako misle na dobrobit kluba mora dobit otkaz do kraja sezone
Ovo je prejadno i pretužno,ako misle na dobrobit kluba mora dobit otkaz do kraja sezone
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
"No Mikey,no no Mikey that was so no right".
Super Max! 🧡
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
"No Mikey,no no Mikey that was so no right".
Super Max! 🧡
RAGIBIZSTRMINA je napisao/la: ↑23 feb 2022, 12:09Znači nije slučajno bila formacija 361,naređenje sa štakorske klupe....

Max Allegri
U prvom Allegrijevom mandatu je bio balans, i protiv jačih ekipa, bilo je perioda kada ekipa drži posjed, i kad se brani. E sad u ovom drugom, da li ne vjeruje igračima toliko, ili oni baš ne mogu odigrati kako on želi, pa protiv jačih ekipa (i u bitnijim tekmama) uvijek igramo kao provincijalci, duboki blok pozadi, i visoka lopta na Vlahovića, ili pokušaj kontri. Drugo poluvrijeme sinoć užas
J1897 je napisao/la: ↑23 feb 2022, 09:04It was a game we had to play this way, trying to spread the play, as they brought it into the centre. Unfortunately, we tried to be a bit too pretty and then lost our determination.
Allegriball..
Ako si ti zadovoljan s igrom onda![]()
![]()
Ovo su mu ko one izjave kako smo onomad kontrolisali Ajax ali su nam dali golove iz kontri

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.