Sportski komentatori

Ivano
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Ivano » 20 feb 2022, 16:19

akisarajevo92 je napisao/la:
20 feb 2022, 16:15
Imam osjecaj da ovaj Condic prenosi svaku utakmicu na SK
:rol: hokej isto :urnebes:
👑 TOM BRADY 👑

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 20 feb 2022, 18:58

Ova 3-4 komentatora Serie A s Arene sto se rotiraju su lošiji i od Kemala Ahmetovića, Dujkovica, Bahe. Daleko najgori na toj televiziji.
E da ih hoce kako preusmjeriti na EPL sljedece sezone, a ovamo dati neke koji se razumiju u fudbal i koji prije svega ne lupaju gluposti.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Ivano
Kontakt:

Post Postao/la Ivano » 20 feb 2022, 19:27

Ali samo tebi smetaju :rol:

Cijeli svijet ih hvali, pogotovo Paunovića nekidan. Baš su ''Talijani'' na Areni daleko najjači i to je stara ekipa.
👑 TOM BRADY 👑

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 20 feb 2022, 19:29

Ivano je napisao/la:
20 feb 2022, 19:27

Cijeli svijet ih hvali, pogotovo Paunovića nekidan. Baš su ''Talijani'' na Areni daleko najjači i to je stara ekipa.
Komentatori realno predobri. Ja bih im samo dodao onog lika sa Pinka, koji je prenosio Kalčo 2000-tih.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Ivano
Kontakt:

Post Postao/la Ivano » 20 feb 2022, 19:31

Sky9 je napisao/la:
20 feb 2022, 19:29
Ivano je napisao/la:

Komentatori realno predobri. Ja bih im samo dodao onog lika sa Pinka, koji je prenosio Kalčo 2000-tih.
Ma svima su ali ovaj lik ima psihološku potrebu da to piše. Sad će i hrakanje na Arenu jer nestaje signala iz, pazi sad ovo, Italije.

S druge strane niko ne komentira onaj sinoćnji horor Gojkare.
👑 TOM BRADY 👑

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 20 feb 2022, 19:36

Ivano je napisao/la:
Ali samo tebi smetaju
Ne pratiš forum dovoljno. Prelosi.

#MaxOUT

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 feb 2022, 19:37

Pogba je napisao/la:
20 feb 2022, 18:58
Ova 3-4 komentatora Serie A s Arene sto se rotiraju su lošiji i od Kemala Ahmetovića, Dujkovica, Bahe. Daleko najgori na toj televiziji.
E da ih hoce kako preusmjeriti na EPL sljedece sezone, a ovamo dati neke koji se razumiju u fudbal i koji prije svega ne lupaju gluposti.
Iskreno meni ovaj što je prenosio Juve-Torino nije toliko loš. Ne govorim o znanju, navijačkom opredijeljenju ili slično, govorim čisto ovako oko emocije, jer njega sam pratio i na nekim žnj utakmicama je znao "napraviti atmosferu".

Srpski komentatori su generalno bez emocija po pitanju stranih liga, ima ih par sa ugodnim glasom (Viško i Lončarević na SK, sa Arene vala nemam koga ni izdvojiti) i to je to, emocija nula kod svih.

Sa druge strane hrvatski komentatori su mi dosta bolji po tom pitanju (ovdje govorim o SK, na Areni ne znam kakvi su Hrvati), ja u zadnjih pola godine gdje god mogu forsiram hrvatske komentatore na SK.

A Kemica i Baho su old school komentatori, ne znaju izgovarati imena pojedinih igrača, nemaju ni neko aman znanje o ligama/klubovima koje prenose (govorim o sadašnjem vaktu), ali su oni meni i dalje ugodni za slušati, ugodniji od srpskih komentatora pa i nekih hrvatskih.

Dakle Baho mimo reprezentativnih selekcija mi je ok za slušati, kada je u pitanju reprezentacija kida živce svojim komentarima, zaključcima i slično ali to sada nije tema.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 feb 2022, 19:38

Na SK se samo Viško i Lončarević mogu slušati. Ovo ostalo ne dao Bog nikome.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Ivano
Kontakt:

Post Postao/la Ivano » 20 feb 2022, 19:42

Raonffa je napisao/la:
20 feb 2022, 19:37
Pogba je napisao/la:
Srpski komentatori su generalno bez emocija po pitanju stranih liga, ima ih par sa ugodnim glasom (Viško i Lončarević na SK, sa Arene vala nemam koga ni izdvojiti) i to je to, emocija nula kod svih.
Čuj Lonča ima ugodan glas :wtf: :shock: meni skroz suprotno kao i taj čupavi potrčko.
Neša s Arene ima daleko najugodniji i najljepši glas, odmoriš se slušajući ga.

Ne mogu se složiti da na Areni nemaju emocija jer pobogu šta je onda ovo...

itd...
👑 TOM BRADY 👑

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 20 feb 2022, 19:45

Raonffa je napisao/la:
Ne govorim o znanju, navijačkom opredijeljenju ili slično, govorim čisto ovako oko emocije, jer njega sam pratio i na nekim žnj utakmicama je znao "napraviti atmosferu".
Zavisi sta se kome svidja. Na forumu koliko vidim komentator je bolji sto se kvalitetnije gol proslavi. Meni je to nebitno kao gledaocu, neće mi ništa promijeniti. Hoće mi promijeniti apsolutno nepoznavanje lige koju prenosis GODINAMA, floskule, ponavljanje nekih stvari koje ptice na grani znaju, navijanje za određeni tim, npr. Od komentatora kao što su ovi Arenini klocevi bih očekivao da za sve ove godine poznaju ligu, klubove i igrače "u dušu", da prate malo i stvari oko klubova pa i privatno, zašto ne, sve što utiče na igrača. Time se začini prenos, zna se konstekst nečega, donesu se novi fakti koje prosječan gledatelj ne zna. Npr. ja od areninih komentatora ništa ne mogu nauciti jer poznajem sve prilike u Calciu bolje od njih.
Uz to, godinama sam naučio Italijanski jezik pa ću prije od njih saznati informaciju, razumjet ću mnogo bolje kontekst nekih izjava koje oni suhoparno i POGREŠNO prenesu itd. Da rezimiram, moraš voljeti svoj posao i dati se, učiti, a ovi to ne rade. Razumijem istina, komentator je specificno mjesto, niko te nesto puno ne dovodi u pitanje, imat ces posao ma sta se pisalo/pricalo.

#MaxOUT

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 20 feb 2022, 19:47

Meni lično najjači komentator koji je Calcio prenosio, ikad:

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 feb 2022, 19:53

Ivano je napisao/la:
20 feb 2022, 19:42
Raonffa je napisao/la:
Pogba je napisao/la:
Čuj Lonča ima ugodan glas :wtf: :shock: meni skroz suprotno kao i taj čupavi potrčko.
Neša s Arene ima daleko najugodniji i najljepši glas, odmoriš se slušajući ga.

Ne mogu se složiti da na Areni nemaju emocija jer pobogu šta je onda ovo...

itd...
Dobro ova prva dva snimka je onaj što rukomet prenosi, Sreten čini mi se, on mi je primarno za rukomet ne za nogomet, ali nebitno. A ovaj zadnji je isti onaj koji je radio Juve-Torino je li tako? Za njega baš rekoh je jedan od rijetkih koji ima emociju :)

Ne kažem ja da su oni na svakoj utakmici kao mrtvi konji, ali ono generalno su mi mnogo tihi i "jednoglasni" u toku utakmice, neki dobar gol kod svakoga može podići emociju osim kod onog Gojka i Plavšića sa SK :mrgreen:

Ali ukusi su različiti i poštujem drugačije mišljenje po pitanju ovih stvari :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 feb 2022, 19:55

Šta je sa Plavšićem, da nije ne daj Bože ruku na sebe digao pa ga nema? Mislim kako je izgledao u zadnje vrijeme ne bi me začudilo...
I found freedom. Losing all hope was freedom.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 20 feb 2022, 19:57

Arvid je napisao/la:
20 feb 2022, 19:55
Šta je sa Plavšićem, da nije ne daj Bože ruku na sebe digao pa ga nema? Mislim kako je izgledao u zadnje vrijeme ne bi me začudilo...
kažu da je otišao u Ameriku, pa sad...

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 20 feb 2022, 19:57

Vala, mozes biti najveci poznavalac liga i imati nestvarno fudbalsko znanje, ako ti je glas ko u Gojkare, pada sve u vodu i ide mute. Dok ako imas prijatan glas, a pojma nemas, uvijek imas prolaz.

U zadnje vrijeme mi se povraca od Hrvata na SK, nepodnosljivi svi osim Hodobe. Objesio bih se kad cujem onog sto izgovara imena ko da je Englez...

Ivano
Kontakt:

Post Postao/la Ivano » 20 feb 2022, 19:58

Raonffa je napisao/la:
20 feb 2022, 19:53
A ovaj zadnji je isti onaj koji je radio Juve-Torino je li tako? Za njega baš rekoh je jedan od rijetkih koji ima emociju :)
Ne, to je Nikola Radočaj a i Svilar je sjajan. Nemanja Paunović je radio della Mole.
Arvid je napisao/la:
20 feb 2022, 19:55
:urnebes:
Otišao u SAD. Tako je i Igor Tadić s Arene otišao biti skaut u Cavsima. Imao je ponudu da se vrati u eter ali u drugi dres.
Zadnja izmjena: Ivano, dana/u 20 feb 2022, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.
👑 TOM BRADY 👑

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 feb 2022, 19:58

Pogba je napisao/la:
20 feb 2022, 19:45
Raonffa je napisao/la:
Ne govorim o znanju, navijačkom opredijeljenju ili slično, govorim čisto ovako oko emocije, jer njega sam pratio i na nekim žnj utakmicama je znao "napraviti atmosferu".
Zavisi sta se kome svidja. Na forumu koliko vidim komentator je bolji sto se kvalitetnije gol proslavi. Meni je to nebitno kao gledaocu, neće mi ništa promijeniti. Hoće mi promijeniti apsolutno nepoznavanje lige koju prenosis GODINAMA, floskule, ponavljanje nekih stvari koje ptice na grani znaju, navijanje za određeni tim, npr. Od komentatora kao što su ovi Arenini klocevi bih očekivao da za sve ove godine poznaju ligu, klubove i igrače "u dušu", da prate malo i stvari oko klubova pa i privatno, zašto ne, sve što utiče na igrača. Time se začini prenos, zna se konstekst nečega, donesu se novi fakti koje prosječan gledatelj ne zna. Npr. ja od areninih komentatora ništa ne mogu nauciti jer poznajem sve prilike u Calciu bolje od njih.
Uz to, godinama sam naučio Italijanski jezik pa ću prije od njih saznati informaciju, razumjet ću mnogo bolje kontekst nekih izjava koje oni suhoparno i POGREŠNO prenesu itd. Da rezimiram, moraš voljeti svoj posao i dati se, učiti, a ovi to ne rade. Razumijem istina, komentator je specificno mjesto, niko te nesto puno ne dovodi u pitanje, imat ces posao ma sta se pisalo/pricalo.
Ma svakako, ukusi su različiti yebiga, meni je najvažnija boja glasa i da nije mrtav u toku utakmice. Kao što napisah Ivanu gore, proslava gola je druga stvar, ja govorim onako generalno tokom utakmice kakvu emociju ko iznosi.

Što se tiče znanja, to me može iritirati kada, recimo, gledam Milan pa ono kada provale neku budalaštinu ili kada se "namjere" na nekog igrača ili nešto slično.

Kod praćenja drugih utakmica to mi nije toliko važno, prosto ne doživljam osim ako nije u pitanju baš baš neka izvala.

Ivano
Kontakt:

Post Postao/la Ivano » 20 feb 2022, 20:00

Kaže Pogba nebitno mu kako ko gol proslavi a ovdje svili da su svi protiv stare dame :rol:

Ovo je komentator :salut: :mrgreen: brat je rijetko kad objektivan
Zadnja izmjena: Ivano, dana/u 20 feb 2022, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.
👑 TOM BRADY 👑

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 20 feb 2022, 20:00

Ma komenatori sa Arene su daleko najgori u regionu. Samo objektivno kažem.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 feb 2022, 20:03

Ivano je napisao/la:
20 feb 2022, 19:58
Raonffa je napisao/la:
20 feb 2022, 19:53
A ovaj zadnji je isti onaj koji je radio Juve-Torino je li tako? Za njega baš rekoh je jedan od rijetkih koji ima emociju :)
Ne, to je Nikola Radočaj a i Svilar je sjajan. Nemanja Paunović je radio della Mole.
Aha, slične mi glasove imaju pa sam pomiješao :thumbup:

I da, bio je na Areni onaj ćelavi, Filip Stanić čini mi se, nije mi ni on loš mada dok sam ja pratio Arenu (do kad nas Telemach nije "počastio") on je rijetko prenosio ove velike timove u Italiji, obični bi prenosio neke žnj tekme.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.