Ima ih i koji su bili na strani RS-a i Stbije u ratu, cak se nalaze na interpolovim potjernicama, a za doprinose u borbi protiv nas su odlikovani činovima VRS...BIHpatriota je napisao/la: ↑19 feb 2022, 07:03Ne sjecam se nijednog Bosnjaka Sandzaklije da je ratovao na strani Srbije i RS u agresiji, a znam ih mnogo koji su dali život za BIH. Sad da ne navodim Snadzaklije koje su odabrale BIH i igrale za nas jer bi se ponavljali.Ethel je napisao/la: ↑18 feb 2022, 22:34Mislim da nije poenta bila u Jovicu, nego to sto Djulovic igra za Srbiju i nek igra, mozda nekad shvate ljudi da ta prica braca iz Sandzaka je glupost epskih razmjera.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑18 feb 2022, 21:44joj ne mogu ove iste price godinama, nece Jovic ne mora cao, mi zalimo za prosutim mlijekom vec 30 godina, ima momaka koji ce ginuti za taj dres, dosta momaka iz ti godina manjih sredina igra u A1 i A2, treba napraviti kopirati sistem koji je iskoristila Hrvatska sa kadetima i juniorima, znaci okupi 30+ igraca kroz par kontrolnih treninga vec za sedam dana utvrdis k'o jeste i k'o nije za reprezentaciju.
Ali da kojim slucajem u Sandzaku imas faktički državu sa svojom policijom i ovlastima koje ima RS, plus da je tom entitetu dozvoljeno da vrlo lako vadi dvojna državljanstva kao stoje recima sa Hrvatima slučaj, bilo bi vise igrača. Jednostavno nisu u istim pozicijama, RS je u vrlo lagodnijoj poziciji jer ima ovlasti da se ponasa skoro kao država , dok to dolje ne postoji. Mnogo vise zavise od centralnih vlasti nego u nasem slucaju.
Isto, kao što je činjenica da svaki sandzaklija koji imalo vrijedi prije igra za Srbiju, nego za BiH...To je njihov odabir i ja to poštujem...