Zenske selekcije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Shategabri
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la Shategabri » 17 feb 2022, 23:45

Joj neukusne priče o MJ :facepalm:
Koševo Zapad

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 17 feb 2022, 23:46

marlostanf1eld je napisao/la:
17 feb 2022, 23:43
TheChief je napisao/la:
17 feb 2022, 23:41
L-Train je napisao/la:
17 feb 2022, 23:35
MJ nije ni izbliza znacio Bullsima,koliko JJ BiH,ne znam uopste odakle ovo poredjenje.Gdje je nama Pippen,Kukoc,Rodman... u ovoj reprezentaciji :D
Bullsi bez Jordana imali 2 pobjede manje u RS.

U PO ispali u 1/2 konferencije u 7 utakmica od Knicksa, koji su pak u 7 utakmica izgubili finale od Houstona. :D

Eto kakav je bio ostatak ekipe. :D

A kad James ode iz neke ekipe... :D
Mozda zato sto odu i 3 superstara koja dovede sa sobom :think:
Nije istina.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 17 feb 2022, 23:57

marlostanf1eld je napisao/la:
17 feb 2022, 23:43
TheChief je napisao/la:
17 feb 2022, 23:41
L-Train je napisao/la:
17 feb 2022, 23:35
MJ nije ni izbliza znacio Bullsima,koliko JJ BiH,ne znam uopste odakle ovo poredjenje.Gdje je nama Pippen,Kukoc,Rodman... u ovoj reprezentaciji :D
Bullsi bez Jordana imali 2 pobjede manje u RS.

U PO ispali u 1/2 konferencije u 7 utakmica od Knicksa, koji su pak u 7 utakmica izgubili finale od Houstona. :D

Eto kakav je bio ostatak ekipe. :D

A kad James ode iz neke ekipe... :D
Mozda zato sto odu i 3 superstara koja dovede sa sobom :think:
E to je to.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 feb 2022, 00:35

Cak tri superstara lol,naravno da to nije to,al to nije ni tema.

@chief-ma to to pricam,naravno da je on debelo bio najbitniji igrac te ekipe ali je pored sebe imao sjajne saigrace,posebno u drugom three peatu.Ovdje imas jednu koja je daleko daleko iznad svih ostalih,pa mi smo i Koreanke koje su viceprvakinje svijeta ili OI? Dobili bez druge najbolje igracice,eto koliki je njen uticaj.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 feb 2022, 06:13

L-Train je napisao/la:
18 feb 2022, 00:35

@chief-ma to to pricam,naravno da je on debelo bio najbitniji igrac te ekipe ali je pored sebe imao sjajne saigrace,posebno u drugom three peatu.Ovdje imas jednu koja je daleko daleko iznad svih ostalih,pa mi smo i Koreanke koje su viceprvakinje svijeta ili OI? Dobili bez druge najbolje igracice,eto koliki je njen uticaj.
Japanke
Anfernee "Penny" Hardaway #1

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 feb 2022, 09:08

L-Train je napisao/la:

Kakve Koreanke buraz te spopale , jesi dobar ? :crazy:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 feb 2022, 09:36

Ne postoji u modernom spotu primjer koji bi mogao posluziti kao poredjenje u zavisnosti o jednom igrac kao sto nasa z.repka zavisi od Jones.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 feb 2022, 15:56

bombaysaphire je napisao/la:
18 feb 2022, 09:08
L-Train je napisao/la:

Kakve Koreanke buraz te spopale , jesi dobar ? :crazy:
Mea culpa :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 18 feb 2022, 22:14

Impresivne brojke:

slika

slika

slika

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 18 feb 2022, 22:20

Bila na sirem spisku u kvalifikacionim :thumbup:

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 19 feb 2022, 00:11

Tracy3McGrady je napisao/la:
16 feb 2022, 05:37
ShaquilleoNeal2560 je napisao/la:
15 feb 2022, 12:31
Za Selimović i Nikšić sam već spomenuo ,pogotovo Selimović jer doslovno sama nosi Čelik ,i ima oko 25 u prosjeku ,definitivno treba da ode u inostranstvo jer nema šta da više dokaziva u našoj ligi.Od mlađih spomenuo bi trio dragičević - predojević - guska.Predojević je bila mvp waba u14 kad je Okk Feniks osvojio,Iako ima tek 14 godina bila je jedna od lidera Feniksa i već je na polusezoni Otišla u Orlove,sto je po meni možda i greška ali evo iskoristila je priliku i zabila 15 protiv Mladog Krajišnika.Guska po meni najbolji mladi krilni centar u ligi zabila je 30 poena ekipi koja igra najbolju obranu u ligi,jedan od Lidera ovog tima.Milica je bila proglašena najperspektivnijom košarkašicom na ovom Telemach cupu u Sarajevu,doslovno je sama vodila ekipu Banovica do državnog prvenstva za juniorke.Spomenuo bih još Umu Bobić koja u Sloveniji doslovno razvaljiva svaku utakmicu je najbolja i nema utakmice u kojoj ne zabija ispod 20 poena.Prošle godine je imala oko 25,26 u prosjeku i vrijeme joj je da ide dalje od Krke.
Koje godište je Jana Guska?

Milicu znam, ona je 2007. nisam je imao priliku gledati kako igra ali sam čuo sve najbolje o njoj.

Hana Predojevic je takođe 2007. Ukoliko su informacije tačne koje sam našao, a za malu Janu nisam ništa našao ali pretpostavljam da je i ona 06/07
Jeste ,i ona je također 2006 godište.

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 19 feb 2022, 00:15

mirsad993 je napisao/la:
16 feb 2022, 21:20
Sta se desava sa Ksenijom Mitric i Keseljevic mali play, također i Gligic sta radi ove sezone znam da je prošlu bila odlična u nasoj ligi?
Mitrić igra za univerzitet Marshall,dok Kešeljević igra u Plamen Požegi.Gligić je startni plejmejker Partizana .

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 19 feb 2022, 13:01

19 feb 2022, 00:15
mirsad993 je napisao/la:
Sta se desava sa Ksenijom Mitric i Keseljevic mali play, također i Gligic sta radi ove sezone znam da je prošlu bila odlična u nasoj ligi?
Mitrić igra za univerzitet Marshall,dok Kešeljević igra u Plamen Požegi.Gligić je startni plejmejker Partizana .
Našao sam i ja te informacije, koliko vidim Mitric slabo igra na college-u mislim ima malu minutazu, kad sam je gledao u mladjim selekcijama djelovala mi je recimo bolje od mladje Zubac.
Keseljevic sam isto tako gledao na onom prvenstvu u Sarajevu prije par godina i kao najmlađa čini mi se bila je ubjedljivo najbolja ali i ubjedljivo najniža mislim da je to njen problem za seniorsku košarku.
Gligic nisam nikad gledao ali vidim da je imala dobre brojke u našoj ligi, ne znam jel debitovala nekad za nas ako odigra dobro u Partizanu bojim se da je Srbi ne uzmu.
Moje pravo pitanje je kakve su te djevojke u poređenju sa onim što trenutno imamo u rosteru recimo kolika je razlika izmedju recimo Keseljevic, Gligic, Mitric, Viskovic, Miseljic, Selimović ili još i ovih mladjih sto je neko nabrojao gore u odnosu na Dzombetu, Delicke, Heljic, Dzebo, Deuru.
Licno smatram da ove sto su trenutno u rosteru i nisu nesto puno bolje odnosno hocu da kazem da je bar neka od ovih gore nabrojanih dosad trebala imati par utakmica za reprezentaciju (pod tim mislim da je imala minute a ne da sjedi samo kao što je Miseljic ja mislim par utakmica).
Takodjer mišljenja sam da na svako ovo okupljanje Lojo treba da pozove barem jednu igračicu iz domaćeg prvenstva koja je u formi kao što je u ovom trenutku recimo ova Sobot iz Orlova koja igra odlično u zadnje vrijeme i u WABA ligi (stoji naša zastava pored valjda moze igrati za nas) a na taj način bi pokazao da prati našu ligu i dao tim djevojkama motivacije, ovako izgleda da kako god ko igra u klubu zna se kojih 12-15 se vrti oko finalnog spiska.
Nisam nikad čuo prije za ovu Halilovic sto je sad bila u 12 sta je s njom kakva je ona, malo mi je bezveze tako nekoga dovoditi a da ne igra nikako a bas u tom smislu mislim da je bolje bilo povesti nekoga iz naše lige.
Prije nego što me neko napadne, ovo nije ništa protiv Loje nego cisto treba razmišljati u pravcu da se na svaki način poboljša kvalitet reprezentacije prije svega mislim tu na još neku igračicu koja ima 10+ poena u rukama (kao što ima Melisa) kada Jones i Gajic budu zatvorene a da onda ne ovisimo samo o Babić i psujemo ovim ostalim (sestre Delic, Dzombeta, Dzebo) kako su amaterke a Lojo se pravda kako nije imao nikoga da ubaci sa klupe zbog kratkog rostera (uvijek se koristi maksimalno 9 igračica od 12).
Smatram da se moze sastaviti tim od 12 igračica gdje svaka od njih u svakom momentu moze odigrati 20tak minuta a da rezultat i kvalitet ne trpi.
Zbog nekih drugih stvari (za nas normalnih i specifičnih) već 2 igračice od top 5 po kvalitetu nisu u ekipi tako da nemamo pravo na još takvih poteza.
Dati šansu nekim od ovih igračica pa bi mozda se pokazalo da recimo Gligic, Keseljevic ili Viskovic više donose u igri nego ove trenutno.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 19 feb 2022, 13:58

mirsad993 je napisao/la:
19 feb 2022, 13:01
19 feb 2022, 00:15
mirsad993 je napisao/la:
Našao sam i ja te informacije, koliko vidim Mitric slabo igra na college-u mislim ima malu minutazu, kad sam je gledao u mladjim selekcijama djelovala mi je recimo bolje od mladje Zubac.
Keseljevic sam isto tako gledao na onom prvenstvu u Sarajevu prije par godina i kao najmlađa čini mi se bila je ubjedljivo najbolja ali i ubjedljivo najniža mislim da je to njen problem za seniorsku košarku.
Gligic nisam nikad gledao ali vidim da je imala dobre brojke u našoj ligi, ne znam jel debitovala nekad za nas ako odigra dobro u Partizanu bojim se da je Srbi ne uzmu.
Moje pravo pitanje je kakve su te djevojke u poređenju sa onim što trenutno imamo u rosteru recimo kolika je razlika izmedju recimo Keseljevic, Gligic, Mitric, Viskovic, Miseljic, Selimović ili još i ovih mladjih sto je neko nabrojao gore u odnosu na Dzombetu, Delicke, Heljic, Dzebo, Deuru.
Licno smatram da ove sto su trenutno u rosteru i nisu nesto puno bolje odnosno hocu da kazem da je bar neka od ovih gore nabrojanih dosad trebala imati par utakmica za reprezentaciju (pod tim mislim da je imala minute a ne da sjedi samo kao što je Miseljic ja mislim par utakmica).
Takodjer mišljenja sam da na svako ovo okupljanje Lojo treba da pozove barem jednu igračicu iz domaćeg prvenstva koja je u formi kao što je u ovom trenutku recimo ova Sobot iz Orlova koja igra odlično u zadnje vrijeme i u WABA ligi (stoji naša zastava pored valjda moze igrati za nas) a na taj način bi pokazao da prati našu ligu i dao tim djevojkama motivacije, ovako izgleda da kako god ko igra u klubu zna se kojih 12-15 se vrti oko finalnog spiska.
Nisam nikad čuo prije za ovu Halilovic sto je sad bila u 12 sta je s njom kakva je ona, malo mi je bezveze tako nekoga dovoditi a da ne igra nikako a bas u tom smislu mislim da je bolje bilo povesti nekoga iz naše lige.
Prije nego što me neko napadne, ovo nije ništa protiv Loje nego cisto treba razmišljati u pravcu da se na svaki način poboljša kvalitet reprezentacije prije svega mislim tu na još neku igračicu koja ima 10+ poena u rukama (kao što ima Melisa) kada Jones i Gajic budu zatvorene a da onda ne ovisimo samo o Babić i psujemo ovim ostalim (sestre Delic, Dzombeta, Dzebo) kako su amaterke a Lojo se pravda kako nije imao nikoga da ubaci sa klupe zbog kratkog rostera (uvijek se koristi maksimalno 9 igračica od 12).
Smatram da se moze sastaviti tim od 12 igračica gdje svaka od njih u svakom momentu moze odigrati 20tak minuta a da rezultat i kvalitet ne trpi.
Zbog nekih drugih stvari (za nas normalnih i specifičnih) već 2 igračice od top 5 po kvalitetu nisu u ekipi tako da nemamo pravo na još takvih poteza.
Dati šansu nekim od ovih igračica pa bi mozda se pokazalo da recimo Gligic, Keseljevic ili Viskovic više donose u igri nego ove trenutno.
Ma nisu bolje od ovih sto si nabrojao, velika razlika u kvaliteti takmicenja pa ti se cini, ali svakako da ih treba pratiti.

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 27 feb 2022, 23:15

Učinak naših košarkašica ove sedmice : Anđela Delić vs Giannina 13 poena,8 skokova 3 asistencije
Irena Vrancic vs Horizont Minsk 2 2 poena,4 skoka i 4 asistencije
Dragana Zubac vs Paok 4 poena ,1 skok ,1 asistencija
Melisa Brcaninovic vs Zaragoza 0 poena ,1 skok i 1 asistencija
Jonquel Jones vs Nadezhda 18 poena i 17 skokova
Sara Heljic vs Ujbuda 8 poena ,5 skokova i 1 asistencija
Miljana Džombeta vs Sepsi 8 poena ,6 skokova i 9 asistencija
Milina Miseljic vs Niš 11 poena ,4 skoka i 5 asistencija
Anđela Gligic vs Art 11 poena ,1 skok i 1 asistencija
Hana Halilovic vs Alvik Basket 2 poena i 5 skokova
Nikolina Babic vs Cukurova 9 poena 1 skok 3 asistencije
Nikolina Delic vs Jezice 10 poena,9 skokova i 4 asistencije
Nikolina Džebo vs Leotar 20 poena ,10 skokova i 7 asistencija

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 feb 2022, 11:39

Vidim počeli su ovi kontrolni treninzi za u18, koliko sam čuo da nam i nije bas jaka generacija, više se očekuje od u16
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.