Pretpostavio sam da je hlađenje ali gledam da su im ovi prednji usisnici dosta manji od ostalih i nešto kockasti, generalno čitav dizajn im je nešto oštar kockact spram ostalihakisarajevo92 je napisao/la: ↑11 feb 2022, 23:11dodatno hladjenje, to im omogucava da poboljsaju aerodinamiku na drugim dijelovima bolida
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
- Donnie Darko
- Kontakt:
Generalno je značajno, ali značajno širi bolid nazad. Uopšte ne izgledaju kao bolidi iz istih regulacija kad usporediš Aston sa ostalima. Drugačija filozofija u potpunosti, ostali su otišli u pravcu aerodinamičke efikasnosti nazad, sa size zero pristupom iz zadnjih godina, dakle što mršaviji bolid, što manje prostora oko motora. Aston Martin ide u pravcu što boljeg hlađenja motora, robusniji bolid, ostavili su bruku prostora, dali motoru da "diše" i ugradili pun q dodatnih otvora za bolje hlađenje i bolji protok zraka.Slobodas je napisao/la: ↑11 feb 2022, 23:15Pretpostavio sam da je hlađenje ali gledam da su im ovi prednji usisnici dosta manji od ostalih i nešto kockasti, generalno čitav dizajn im je nešto oštar kockact spram ostalihakisarajevo92 je napisao/la: ↑11 feb 2022, 23:11dodatno hladjenje, to im omogucava da poboljsaju aerodinamiku na drugim dijelovima bolida
Zanimljivo mi je, oni su mi najinteresantniji do sad, jer prate dosta drugačiju filozofiju. Zanima me da li su to "pokupili" od Mercedesa, i da li će i Mercedes opet u nečemu odstupati od ostalih, kao što je bilo sa nosom dugi niz godina početkom zadnjih regulacija kad su prvi furali mršavi kompaktniji nos.

Ovdje se najbolje vidi. Baš ono totalno drugačiji pristupi što mi se sviđa.
-
- Kontakt:
Bolidi su ogromni, a i dosta su teži. Ne razumijem zašto idu u tom pravcu. Zamislite ovaj bolid u Monacu 

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Brzina ce manje vise ostati ista ali ce biti mnogo vise preticanja jer prljav zrak vise ne utice toliko.Bundesliga je napisao/la: ↑12 feb 2022, 10:09Bolidi su ogromni, a i dosta su teži. Ne razumijem zašto idu u tom pravcu. Zamislite ovaj bolid u Monacu![]()
-
- Kontakt:
Ma znam koja je premisa ali nisu morali praviti ovolike bolide za to. Na ovim novim bolidima je glavna promjena aerodinamika, prednje i zadnje krilo, te pod i gume. Omogućit će da se lakše prate bolidi jer će efekat prljavog zraka biti dosta manji. Bolidi će biti oko 30 kg teži čini mi se pa se očekuje da budu nešto sporiji od prošlogodišnjih bolida.119500 je napisao/la: ↑12 feb 2022, 10:19Brzina ce manje vise ostati ista ali ce biti mnogo vise preticanja jer prljav zrak vise ne utice toliko.Bundesliga je napisao/la: ↑12 feb 2022, 10:09Bolidi su ogromni, a i dosta su teži. Ne razumijem zašto idu u tom pravcu. Zamislite ovaj bolid u Monacu![]()
https://thesportsrush.com/f1-news-they- ... roving-it/
Iz istog članka:midst all this, there seems to be some internal problems within the British team. According to Motorsport Italy, they aren’t happy with the car they’ve made as of now. In a YouTube video, Giorgio Piola and Franco Nugnes were speaking about their issues.
According to them, the Silverstone based outfit are not planning on spending the whole of 2022 with this car design. They’ll be working towards a ‘completely new’ version of the car mid-season.
Williams are apparently having troubles assembling the parts of their car. As a result, the car they reveal during their launch event, won’t be the one that they use throughout the season.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pa i Horner je rekao da ovo sto su predstavili nece imati puno veze sa onim sto ce izvesti na prvoj trci. I Haas je cini mi se samo odradio predstavljanje liverija. AM i McLaren zasad se jedino mogu porediti i to je ono sto bi i trebali voziti ove sezone.
-
- Kontakt:
Izgleda brutalno.
Čekam da vidim Ferrari i Alpinu da se odlučim koji je najljepši.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- akisarajevo92
- Kontakt:
- akisarajevo92
- Kontakt:
vjerovatno ce biti kombo plavo-pink dok za Ferrari ocekujem crveno-crno
barem sigurno nece vise biti zelene na Ferrariju, raskinuta saradnja sa Mission Winnow
EDIT
btw. potvrdjen sprint i ove sezone, na tri utrke (Imola, Austrija, Brazil), ovaj put uz bolji sistem bodovanja, 8 poena za 1. mjesto, 7 za 2., 6 za 3. i tako do 8. koji dobija 1 poen
barem sigurno nece vise biti zelene na Ferrariju, raskinuta saradnja sa Mission Winnow
EDIT
btw. potvrdjen sprint i ove sezone, na tri utrke (Imola, Austrija, Brazil), ovaj put uz bolji sistem bodovanja, 8 poena za 1. mjesto, 7 za 2., 6 za 3. i tako do 8. koji dobija 1 poen
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 14 feb 2022, 17:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Don't believe the hype.
-
- Kontakt:
I bolje, šta će im ono ruglo na bolidu.akisarajevo92 je napisao/la: ↑14 feb 2022, 17:47barem sigurno nece vise biti zelene na Ferrariju, raskinuta saradnja sa Mission Winnow
Kad smo kod Alpine, raskinuli su saradnju sa Budkowskim i Prostom. Ne znam da li je Szafnauer potpisao već nisam siguran.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Nije jos ozvaniceno ali to je prilicno sigurna stvar, pitanje vremena kad ce potvrditiBundesliga je napisao/la: ↑14 feb 2022, 17:52Kad smo kod Alpine, raskinuli su saradnju sa Budkowskim i Prostom. Ne znam da li je Szafnauer potpisao već nisam siguran.
Don't believe the hype.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Steta, raskinula se najlegendarnija reklamna saradnja u historiji F1(Mission Winnow je “firma” iza koje se krije Marlboro, samo pogledajte veb stranicu im)akisarajevo92 je napisao/la: ↑14 feb 2022, 17:47vjerovatno ce biti kombo plavo-pink dok za Ferrari ocekujem crveno-crno
EDIT
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
- Kontakt:
Masi smijenjen sa funkcije. Verstapen na aparatima 

-
- Kontakt:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
Kako brutalno Ferari izgleda
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.