Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

ronaldo99
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la ronaldo99 » 16 feb 2022, 14:09

tiffoso je napisao/la:
16 feb 2022, 13:27
Raonffa je napisao/la:
16 feb 2022, 13:23
Je li i Cassano bolji igrač od Džeke? :lol:

Šta sve ovdje nećeš pročitati jbg :)
Nije. Cassano je mogao biti strasan igrac, ali dazaba kada je taj u glavi imao sve osim fudbala :mrgreen: ponajvise su zene fungirale u njegovoj glavi
Eto odgovorio sam ti, samo sam spomenuo lika iz vremena Di Natalea koji je isto bio zanimljiv za gledati, ne znam cemu se tako brzo lijepite.

Rekao sam da je Dzeko gospodar univerzuma, jednostavno najkompletniji napadac svih vremena. Okretljiv, u stanju pogoditi iz nemoguce pozicije, brz, cvrst, svake sezone moze zabiti 30+ golova, treneri ga ne vole ali svakome je u prvoj jer je naprosto najbolji napadac svih vremena.
Problem je tvoj sto ti govoris neistine i lazi,pises ovdje sto niko nije napisao,a pazi ti si napisao koliko je klempi digao Edin i tebi je to parametar gdje tvrdis da je Milito bolji,pa jesi svejstan toga sta si napisao da samim tim tvrdis da je Milito bolji i od Ronalda i Ibre.

Ja uopste ne govorim ovo zato sto je Dzeko nas vec samo realno uz cinjenice.

Ja pratim Milan i seria a kako je Dejan Savicevic zaigrao za moj klub,jer je to moj omiljeni igrac iz djetinstva i uz njega sam zavolio i klub koji i dan danas podrzavam. Tako da pisati da ovdje ljudi ne znaju ili nisu gledali Di Natalea je isto glupost.

Nemas argumenta i onda pises gluposti i nebuloze

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 16 feb 2022, 14:15

ronaldo99 je napisao/la:
16 feb 2022, 14:09
tiffoso je napisao/la:
16 feb 2022, 13:27
Raonffa je napisao/la:

Šta sve ovdje nećeš pročitati jbg :)
Nije. Cassano je mogao biti strasan igrac, ali dazaba kada je taj u glavi imao sve osim fudbala :mrgreen: ponajvise su zene fungirale u njegovoj glavi
Eto odgovorio sam ti, samo sam spomenuo lika iz vremena Di Natalea koji je isto bio zanimljiv za gledati, ne znam cemu se tako brzo lijepite.

Rekao sam da je Dzeko gospodar univerzuma, jednostavno najkompletniji napadac svih vremena. Okretljiv, u stanju pogoditi iz nemoguce pozicije, brz, cvrst, svake sezone moze zabiti 30+ golova, treneri ga ne vole ali svakome je u prvoj jer je naprosto najbolji napadac svih vremena.
Problem je tvoj sto ti govoris neistine i lazi,pises ovdje sto niko nije napisao,a pazi ti si napisao koliko je klempi digao Edin i tebi je to parametar gdje tvrdis da je Milito bolji,pa jesi svejstan toga sta si napisao da samim tim tvrdis da je Milito bolji i od Ronalda i Ibre.

Ja uopste ne govorim ovo zato sto je Dzeko nas vec samo realno uz cinjenice.

Ja pratim Milan i seria a kako je Dejan Savicevic zaigrao za moj klub,jer je to moj omiljeni igrac iz djetinstva i uz njega sam zavolio i klub koji i dan danas podrzavam. Tako da pisati da ovdje ljudi ne znaju ili nisu gledali Di Natalea je isto glupost.

Nemas argumenta i onda pises gluposti i nebuloze
Bas me zanima po cemu im je Luca Toni ispred Dzeke. :D

Skontali smo da je Di Natale ispred zbog romantike.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 16 feb 2022, 14:16

Beduin je napisao/la:
16 feb 2022, 13:33
Raonffa je napisao/la:

Šta sve ovdje nećeš pročitati jbt :)
Naravno da jeste jer je igrao za Real.
Isto kao sto je Milito bolji od Ibre, ovaj dao gol u finalu LP i podig'o pehar, hhh.
Džeko bolji od Ronaldinha, Kake i Adriana er je trajao duže.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 16 feb 2022, 14:19

Adriano

:tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 feb 2022, 14:24

TheTruth34 je napisao/la:
16 feb 2022, 14:16
Beduin je napisao/la:
16 feb 2022, 13:33
Raonffa je napisao/la:

Šta sve ovdje nećeš pročitati jbt :)
Naravno da jeste jer je igrao za Real.
Isto kao sto je Milito bolji od Ibre, ovaj dao gol u finalu LP i podig'o pehar, hhh.
Džeko bolji od Ronaldinha, Kake i Adriana er je trajao duže.
Nije, nije pehar podigao. ❤
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 16 feb 2022, 14:30

Ma fkt ne vrijedi, par uputa za svaku buduću diskusiju sa fanboysima:

- Babuka je najveći ikad, nikad boljeg nećemo imati i nikad se bolji neće roditi i nismo ni svjesni kakvog majstora imamo.
-Pjanić je bolji od Modrića
-Musa od Dončića
-Nurkić od Jokića
-Ako kojim čudom, babuka ne zabije go, to je zbog loše atmosfere i što ga ne vole i zato što ga ignorišu.
-Zemlja je ravna ploča
-Bill Gates hoće da nas čipuje sve.
-Naravno da je babuka bolji od (uzmite bilo kojeg igrača koji je ikada igrao loptu) jer je osvojio prvenstvo sa Wolsburgom, Cityem i sad će sa Interom.
-U bilo kojoj statistici, automatski izbacite penale, to se ne pika, ne zato što babuki penale brane igrači, ne zato što ih je više promašio nego dao, nego eto onako, čisto ih izbacite, to je nebitno.

Najveći ikad, babuka :bih: :bih: :bih: :bih:
Zadnja izmjena: TheTruth34, dana/u 16 feb 2022, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 feb 2022, 14:32

Brazilski cirkusant Adriano zvani shot power 99 na PES-u 6, najpoznatiji po šutu i po tome što je Mourinhu (valjda) poslao slike sa quravama. Još jedan u nizu latinosa sa promahom u glavi.

I neko dođe i zvizne usporedbu sa jednim Edinom Džekom igračem koji je, da zaboravimo ostala dostignuća, uz fucking Cristiana Ronalda jedini igrač koji je zabio 50+ golova u tri lige koje spadaju među pet najjačih na dunjaluku.

Stvarno je uvreda u kontekstu ove igre upoređivati njega i Adriana, vi sve dublje i dublje tonete majke mi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 feb 2022, 14:34

Raonffa je napisao/la:
16 feb 2022, 14:01
Pa šta je onda referenca da je Di Natale bolji od Džeke? Umjetnost, romantika, yebo više quarava poslije utakmica, ne kontam?

Zašto ne bih poredio Romu i Udinese? Tih godina je Udinese bio respektabilna ekipa u konkurenciji kada su timovi poput Intera i Milana bili na većem nivou nego što su bili u periodu od 2016-2018 kada je Roma ostvarivala dobre rezultate zajedno sa Edinom.

Zato je Romin odlazak u polufinale LP nemjerljiv, pogotovo kada uzmeš u obzir kakva je konkurencija zadnjih godina i koliko 4-5 timova u Europi odskače u odnosu na sve ostale, e Roma je sa Džekom kao najboljim igračem uspjela doći među 4 najbolja u Europi.

Edit: I da, Di Natale je cijelu karijeru proveo u Italiji, pa igrao je makar 14-15 sezona u Seriji A naspram Edinovih 5-6. Zamisli da je Džeko odigrao toliko sezona u Italiji, koliko bi golovao imao na svom kontu...
Hajde ovako Di Natale je sezone 2009/2010 bio drugi u konkurenciji za Zlatnu kopačku odmah iz Lionela Messia.
Iduće sezone Di Natale je imao treci najbolji omjer odigranih mečeva i postignutih golova 0.78 odmah iza Ronalda i Messija.
2x najbolji strijelac lige , a pazi igrao je za mali Udinese.
3x biran u tim sezone.

Romu i Udinese ne mozes porediti. Roma u to vrijeme je imala Salaha, De Rossia, Strootmana , Nainggolana , Alissona itd . Roma je klub s pedigreom , a Udinese gleda samo kako da ostane u ligi.

To za broj sezona i njegovu karijeru ti je nigdje veze. Nisi gledao tog igrača i to je to. Di Natale je bio odličan. Kontrola lopte, dribling , brzina , prekidi, zavrsnica, tehnika sve mu je bilo vrhunsko.

I btw ja sam napisao da Di Natale nije par levela losiji od Dzeke vec su oni tu negdje a po meni Di Natale je malo bolji igrač.
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 16 feb 2022, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 16 feb 2022, 14:34

Raonffa je napisao/la:
16 feb 2022, 14:32
Brazilski cirkusant Adriano zvani shot power 99 na PES-u 6, najpoznatiji po šutu i po tome što je Mourinhu (valjda) poslao slike sa quravama. Još jedan u nizu latinosa sa promahom u glavi.

I neko dođe i zvizne usporedbu sa jednim Edinom Džekom igračem koji je, da zaboravimo ostala dostignuća, uz fucking Cristiana Ronalda jedini igrač koji je zabio 50+ golova u tri lige koje spadaju među pet najjačih na dunjaluku.

Stvarno je uvreda u kontekstu ove igre upoređivati njega i Adriana, vi sve dublje i dublje tonete majke mi.
I ja sam isto pomislio. Adriano im je bolji jer je je imao shot power 99. :rol: :rol:

Argument u rangu romantike i nostalgije za Da Natalea.

Ovaj @TheTruth34 je stvarno pacijent. Vidi sta covjek pise. :oops:

Chillout
Kontakt:

Post Postao/la Chillout » 16 feb 2022, 14:39

Edin Džeko, ustati pa kazati. Čovjek od Želje došao do preko 400 golova u karijeri u najjačim fudbalskim ligama. A vi, balkanski miđeti, sa mentalitetom kojim možete samo u svojoj kući možda biti mjerilo nečega, pričajte protiv momka koji je napravio u životu to što je napravio. Edin je vrhunski sportaš, statistički i umijećem i svakako.

Šta sam sve pročitao ne mogu sebi doći, dokle ide zloba vaša i koji ste vi propaliteti. Fuj.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 feb 2022, 14:41

Divock Origi> Ronaldo i Ibrahimović
Dao gol u ligi prvaka i uzeo titulu.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 16 feb 2022, 14:44

jasmin10 je napisao/la:
16 feb 2022, 14:41
Jesi li vidio sta je Ibrahimovic fulio 2013. godine ?

E pa zbog toga nikad nece biti bolji od _______.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 feb 2022, 14:47

Di Natale je igračina kao što je Gasperini trenerčina :lolno:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 feb 2022, 14:49

TheChief je napisao/la:
16 feb 2022, 14:44
jasmin10 je napisao/la:
16 feb 2022, 14:41
Jesi li vidio sta je Ibrahimovic fulio 2013. godine ?

E pa zbog toga nikad nece biti bolji od _______.
Sunarodnjaka Larsona, koji je asistirao u finalu lige prvaka i uzeo trofej sa Barcelonom. Ibrahimović to nije bio u stanju.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 feb 2022, 14:49

Messia ne brojati jer je uz sebe imao Xavia, Iniestu i ostale ili Ronalda kad uz sebe imao Benzemu, Modrica i ostale, lahko je njima kao i Dzeki uz Salaha, Naingolana i sad uz Hakana i Lautara (cuj Lautara 😂)...
Samo istinski romantici i oni sto su mogli, a nisu zbog necega ❤

075 ❤

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 feb 2022, 14:55

meepo je napisao/la:
16 feb 2022, 14:34
Raonffa je napisao/la:
16 feb 2022, 14:01
Pa šta je onda referenca da je Di Natale bolji od Džeke? Umjetnost, romantika, yebo više quarava poslije utakmica, ne kontam?

Zašto ne bih poredio Romu i Udinese? Tih godina je Udinese bio respektabilna ekipa u konkurenciji kada su timovi poput Intera i Milana bili na većem nivou nego što su bili u periodu od 2016-2018 kada je Roma ostvarivala dobre rezultate zajedno sa Edinom.

Zato je Romin odlazak u polufinale LP nemjerljiv, pogotovo kada uzmeš u obzir kakva je konkurencija zadnjih godina i koliko 4-5 timova u Europi odskače u odnosu na sve ostale, e Roma je sa Džekom kao najboljim igračem uspjela doći među 4 najbolja u Europi.

Edit: I da, Di Natale je cijelu karijeru proveo u Italiji, pa igrao je makar 14-15 sezona u Seriji A naspram Edinovih 5-6. Zamisli da je Džeko odigrao toliko sezona u Italiji, koliko bi golovao imao na svom kontu...
Hajde ovako Di Natale je sezone 2009/2010 bio drugi u konkurenciji za Zlatnu kopačku odmah iz Lionela Messia.
Iduće sezone Di Natale je imao treci najbolji omjer odigranih mečeva i postignutih golova 0.78 odmah iza Ronalda i Messija.
2x najbolji strijelac lige , a pazi igrao je za mali Udinese.
3x biran u tim sezone.

Romu i Udinese ne mozes porediti. Roma u to vrijeme je imala Salaha, De Rossia, Strootmana , Nainggolana , Alissona itd . Roma je klub s pedigreom , a Udinese gleda samo kako da ostane u ligi.

To za broj sezona i njegovu karijeru ti je nigdje veze. Nisi gledao tog igrača i to je to. Di Natale je bio odličan. Kontrola lopte, dribling , brzina , prekidi, zavrsnica, tehnika sve mu je bilo vrhunsko.

I btw ja sam napisao da Di Natale nije par levela losiji od Dzeke vec su oni tu negdje a po meni Di Natale je malo bolji igrač.
Poštujem, možemo izvlačiti parcijalno sezone kako nam odgovara da dokažemo našu tvrdnju.

Ali, hajde evo, zašto ne bi gledali ukupan omjer golova i asistencija u njihovim karijerama? Džeko je po tim parametrima bolji, bolji je kad im zbrojiš ligaške golove, bolji je naravno i kada im zbrojiš golove u europskim takmičenjima, golove za reprezentaciju, trofeje...

Mada ne moramo gledati ništa mimo ligaških golova, jer eto Edin je igrao u boljim klubovima i bio je Tito u reprezentaciju za razliku od ADN-a, pa je logičnije da je tu po statistici bolji.

Ali isto tako nema potrebe parcijalno izvlačiti neke stvari + dodavati romantiku, priču o manjim i većim klubovima kao nekakav parametar. Zna se šta se gleda kod napadača i sveukupno je Edin iznad ADN-a koliko god se to nekome sviđalo ili ne.

To je isto kao da ja kažem da je Džeko bolji napadač od Lewe al' eto yebiga Lewa imao više sreće u karijeri i igrao u jakim klubovima gdje je uvijek bio glavni što se ne može reći za Edina.

Priča šbb kbb i realnost su sasvim drugačije i to treba prihvatiti. Ja razumijem da neko voli ADN-a, čovjek je definitivno simbol nekih bolji fudbalskih vremena u Italiji, ali i u svijetu, u onom periodu dok fudbal još uvijek nije toliko postao biznis. Isto vrijedi i za igrače poput Adriana, Cassana, pa čak i Milita.

Sve je to ok, ali ta nostalgija ne smije biti parametar u ovakvim raspravama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 feb 2022, 15:10

Raonffa je napisao/la:
16 feb 2022, 14:55

Ali, hajde evo, zašto ne bi gledali ukupan omjer golova i asistencija u njihovim karijerama? Džeko je po tim parametrima bolji, bolji je kad im zbrojiš ligaške golove, bolji je naravno i kada im zbrojiš golove u europskim takmičenjima, golove za reprezentaciju, trofeje...

Mada ne moramo gledati ništa mimo ligaških golova, jer eto Edin je igrao u boljim klubovima i bio je Tito u reprezentaciju za razliku od ADN-a, pa je logičnije da je tu po statistici bolji.
Pa evo pogledajmo statistiku :

Di Natale 628 utakmica 282 gola 67 asistencija
Edin 669 utakmica 306 golova 139 asistencija

Ovo je samo u klupskom fudbalu , ali opet skontaj da je ovaj igrao za Udinese i Empoli a Edin za City , Romu i sad Inter između ostalih. Di Natale je svojevremeno odbio Juventus i Milan i ko zna u kojem bi pravcu to otislo da je prihvatio te ponude.

Ja sam napisao da Di Natale nije losiji od Edina i statisticki gledano nije velika razlika između njih.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 16 feb 2022, 15:14

meepo je napisao/la:
16 feb 2022, 15:10
Raonffa je napisao/la:
16 feb 2022, 14:55

Pa evo pogledajmo statistiku :

Di Natale 628 utakmica 282 gola 67 asistencija
Edin 669 utakmica 306 golova 139 asistencija

Ovo je samo u klupskom fudbalu , ali opet skontaj da je ovaj igrao za Udinese i Empoli a Edin za City , Romu i sad Inter između ostalih. Di Natale je svojevremeno odbio Juventus i Milan i ko zna u kojem bi pravcu to otislo da je prihvatio te ponude.

Ja sam napisao da Di Natale nije losiji od Edina i statisticki gledano nije velika razlika između njih.
Jedan od najvecih mitova u svijetu fudbala je taj da bi X igrac koji igra u nekom klubu davao vise (ili isto) golova kad bi presao u bolji klub. Iz milion razloga.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 feb 2022, 15:21

😂😂😂😂

075 ❤

Error520

Post Postao/la Error520 » 16 feb 2022, 15:31

Maurizio Ganz, Roberto Muzzi, Dario Hübner >> Edin Dzeko
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.