Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tekashi
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Tekashi » 15 feb 2022, 19:35

Danis Tanović: Orhan ponovo diše sam, bez pomoći mašina
:ljepota: :bow:

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 15 feb 2022, 19:40

Kajzer10 je napisao/la:
15 feb 2022, 18:08
EpateguiHuleteti je napisao/la:
15 feb 2022, 17:50
Da je milionima ljudi u Donjecku i Lugansku, ogromnoj vecini (preko 90%), bilo potaman pod Kijevom, Rusija ne bi imala nikakvih sansi u nekakvom hipotetickom konfliktu.
Finansirali su Ukrajinu kao njen najbogatiji deo decenijama, sve dok ih desnicari i kijevski tajkuni nisu pokusali napraviti budalama rusenjem legitimno izabrane vlade 2014. Posle je mas otisla u propas', a drzava u ku*ac.
Imam prijatelje iz Harkova koji se izjasnjavaju Ukrajincima, nikome od njih na pamet ne pada da se odaziva na mobilizaciju, da protrace zivote po rovovima, ljudi imaju u Moskvi prijatelje, rodbinu, veze. Sve je to izmesano.
Nego da se ne bakcem ovim detinjim raspravama o "dobrima" i "losima", mene zanima nesto sasvim drugo, a to su socijalni odnosi. Eno Ahmetov i Pincuk prvi utekose sa familijama, ispari "patriotizam" preko noci u teznji da se sacuva steceni kapital tajkunskim privatizacijama 90-ih.
Parajlije su prve uhvatile tutanj kao i svakim smutnim vremenima :kafa:
Sto se tice Rusa, njima bi iz njihovog interesnog ugla bilo najpametnije da drze tenziju, bez ratnih dejstava, sto i rade realno, ovi ce se na kraju sami gloziti izmedju sebe u sve neizdrzivoj situaciji, kako politickoj, tako i privrednoj.
Razum mora da prevlada, samo budaletine pozivaju na invaziju, odnosno da se brane ukrajinski tajkunski dzepovi, dok i ovako, a i juce je glodao jadac u svojoj bedi i sirotinji. Broj Ukrajinaca na privremenom radu u Rusiji i zapadnim zemljama iz godine u godinu raste. Samo im jos rat fali :kafa:
U slucaju invazije nebitne su rodbinske veze i babo na bausteli u Moskvi. Boris se da prezivis. Motiv treba napadacu, onaj koji se brani ima onaj najveci - zivot.

Nisam siguran sta Rusija dobija sa ovim. Ok, ako ne napadnu mogu se rugati Britancima i Amerima koji su to pompezno najavljivali plus Ukrajini je i u citavoj ovoj atmosferi nanesena nemjerljiva ekonomska steta, ali s druge strane u istu se srucilo tone i tone oruzje i jos ce, dakle imat ces neuporedivo vojno jacu Ukrajinu nego sto bi bez ovog sranja, plus si Amerima dao savrsenu ispriku da pojacaju istocno krilo NATOa, a zapravo cijelo vrijeme kukas da te NATO ugrozava.

Mensecini da se Putin malo preracunao i da improvizira iz dana u dana, bez jasnog plana.
Nebitno je tebi koji ces sedeti kraj TV-ekrana daleko od te zemlje, Harkovljanima je - bitno. I ne samo njima.
U slucaju vojnog konflikta Ukrajina nema promil sanse na uspeh, mada ni Rusija nece ici na okupaciju celog teritorija, ne vidim tu nikakav interes s njihove strane.
Ko ce to da gine za Ukrajinu osim 450.000 mobilisanih Ukrajinaca i bez ozbiljne vazdusne podrske, a Rusi ce udarati bas tamo gde su najtanji - iz vazduha. Da im se ti neces pridruziti, ja ili neko treci van te zemlje?! Nece niko.
Ne pricaj mi bajke. Poderace ih kao sto su "dobro naoruzane i brojne" dzihadiste u Siriji poderali, na kraju Asadove snage i Kurdi samo usli sa tehnikom na prostor po kojima je dejstvovano iz vazduha i brzo slomili otpor ISIS-a.
Da nece Amerikanci i NATO-zemlje slati kontigente? Sve trce. Nemci zavrnuli pipu i sa oruzjem, jer znaju da ce oni najvise naje*ati ako bukne, njima ce se izbeglicki talas uvaliti u krilo. Trcace da ginu za Ukrajinu, a pobegose iz Kabula koliko juce u opstem rasulu pred "silom" u papucama i sa kalasnjikovima.
Ukrajina ce utonuti u neminovno rasulo, neki ce se odupirati ruskoj vojsci, neki ce je docekati rasirenih ruku i to je karta koja Rusiji daje ogromnu prednost. Ponavljam, da je 47 miliona Ukrajinaca politicki ujedinjeno, Rusija ne bi imala nikakve sanse na politickom planu i dugorocno vojnom, mogla bi samo silom da drzi Ukrajinu, ali ne vecno, kao sto ni Amerikanci nisu mogli gde god su upali. Povlace se sada polako porazeni iz svih tih zemalja.
Onaj komicar Zelenski je molio neko vece najbogatije ljude da mu se vrate, jesu li se vratili? Svi su utekli. Rasulo u najavi.
Ahmetov pobegao, Pincuk pobegao, Novinski pobegao, Jaroslavski pobegao, Stolar pobegao, Hmeljnicki pobegao, Stavincer pobegao, Nesterenko pobegao...
Moze ovaj da apeluje do mile volje, bezanija je u toku, na kraju ce mu u slucaju rata i vlada brzo pasti. Obicni ljudi i u Ukrajini i u Rusiji generalno - ne zele rat!
Na rat se "lozi" samo ratnohuskacka krezuba manjina.
Nadam se da rata nece biti, da ce se svi vratiti za pregovracaki sto i da ce se sporazum iz Minska postovati. Za dobrobit svih strana.

Evo i clanka sa hrvatskog Indexa, prilicno tacna predvidjanja sta bi eventualni rat doneo: https://www.--- SPAM ---/vijesti/clanak/rus ... 34839.aspx

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 15 feb 2022, 19:42

definetlyarnautovich je napisao/la:
15 feb 2022, 19:12
Cao formaši,

Radim istraživanje o mentalnom zdravlju za završni rad na fakultetu pa bih vas zamolio da popunite anketu ispod.

https://www.surveymonkey.com/r/R7CQJJ8

Hvala,
👍
Vec evo 6mj kako ne radim zbog mentalnog zdravlja (Burnout) .
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 15 feb 2022, 19:47

Ukrajinci sigurno ne zele Rat i nisu ga nikad ni zeljeli, kao ni mi u Bosni al tko ih pita? Nitko!
Al nemogu ovo pravdanje djelovanja Rusije, ako si toliko jaci i bolji sta te Briga sta Ukrajina radi.
Aneksiraju im dio zemlje i na drugom kraju podpaljuju vatru, eto toboze zbog padanja vlade :rol:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 15 feb 2022, 19:50

Mirno spavajte, rata neće biti

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 feb 2022, 19:50

GG3 je napisao/la:
15 feb 2022, 19:47
Ukrajinci sigurno ne zele Rat i nisu ga nikad ni zeljeli, kao ni mi u Bosni al tko ih pita? Nitko!
Al nemogu ovo pravdanje djelovanja Rusije, ako si toliko jaci i bolji sta te Briga sta Ukrajina radi.
Aneksiraju im dio zemlje i na drugom kraju podpaljuju vatru, eto toboze zbog padanja vlade :rol:
Pa moras imati na papiru legitiman razlog za rat. Te im priietnja NATO, sto je samo po sebi komedija ko god zna sta je NATO, i cinjenica da niko nikog ne sili da se drzava pridruzi NATO-u.

Al sto Putin neki dan kaze, znamo da Rusija nema sanse protiv NATO, al imam nuklearke. Eto koliko je jadan. Prijeti okoncanju ljudskog roda ako ga se ne pusti da uradi invaziju na Ukrajinu bez icijeg mijesanja
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 15 feb 2022, 19:56

Cao formaši,

Radim istraživanje o mentalnom zdravlju za završni rad na fakultetu pa bih vas zamolio da popunite anketu ispod.

Hvala,
EC3? :shifty:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

definetlyarnautovich
Kontakt:

Post Postao/la definetlyarnautovich » 15 feb 2022, 20:01

Sky9 je napisao/la:
15 feb 2022, 19:56
Cao formaši,

Hvala,
Ako misliš na forumaša, nisam taj. :D
Human beings are born with different capacities If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free
I even believe aesthetics are equivalent to ethics. Something that is beautiful is ethical and unethical things aren't beautiful

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 15 feb 2022, 20:02

Cao formaši,

Hvala,
Ako je ovo ozbiljna anketa za bilo kakav nivo obrazovanja veci od srednje skole :?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 feb 2022, 20:04

I ja gledam Bgm, ova anketa je vise analitika za prikupljanje podataka koji korisnici su voljni platit za onlajn terapiju :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 feb 2022, 20:05

Kakve veze imaju 8, 9, i 10 pitanje sa mentalnim zdravljem?

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 15 feb 2022, 21:11

15 feb 2022, 20:01
Sky9 je napisao/la:
15 feb 2022, 19:56
Cao formaši,

Hvala,
Ako misliš na forumaša, nisam taj. :D
Eto ja sam. :hmmmm:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 15 feb 2022, 21:56

Smrt Rusiji.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 feb 2022, 22:46

Koje je smeće onaj Bingo mater im raspalu **** više od 50% artikala jedna cijena na polici druga na kasi, i to mi se dešavalo u više različitih Bingo prćija majku vam **** više.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 15 feb 2022, 22:47

Arvid je napisao/la:
15 feb 2022, 22:46
Koje je smeće onaj Bingo mater im raspalu **** više od 50% artikala jedna cijena na polici druga na kasi, i to mi se dešavalo u više različitih Bingo prćija majku vam **** više.
:urnebes: :urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Ivano
Kontakt:

Post Postao/la Ivano » 15 feb 2022, 22:49

Arvid je napisao/la:
Na to sam navikao u Konzumu, u Bingu nikad.
👑 TOM BRADY 👑

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 15 feb 2022, 22:50

Ima li diveisback?
Vrabac kriminalac

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 feb 2022, 22:55

Arvid je napisao/la:
Meni se to desava svaki put u Robotu :urnebes:
U Bingu rijetko kada, mozda jednom u 10 puta. U Mercatoru nikad, najpouzdaniji su.

Neki kao Euromaster i MegaDiskont su vec teski seljaci jer nemaju na pola artikala ni cijene.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 15 feb 2022, 22:56

Arvid je napisao/la:
To im je taktika vec 2g.

Najgore dođu stari ljudi da nesto kupe pa gledaju u fening a ti ga zavaljas stalno.
Inače sam ravan na te stvari ali kada su monster stavili 1,90..i ja uzeo 5 monstera a na kasi 12,25 izvinem se i ostavim.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 17 gostiju.