FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dobro ima jos dosta fore do kraja prelaznog roka, pa ja vjerujem da cemo jos dva dobra igraca dovesti, nema zime dok je Amar na kormilu 

Volim te Zeljo!!!
Samo cu ti reci cinjenice.bosnas_ je napisao/la:Ja podrzavam Amara,pa makar bili jedina ekipa u ligi bez napadaca u timu...Boze moj,ako on misli da sa ofanzivnim veznim igracima moze svakoj ekipi zabiti gol vise,onda ok..ali realno publiku moras privoljeti da dolazi na utakmice,Zeljo igra sa rezervnim igracima u napadu,i ocito je to definitivna odluka Osima,kazem opet ako ce nam to donijeti bolju igru i titulu ja je podrzavam! ali nisam veliki optimista da cemo biti opasni po protivnicki ..ali sam siguran da cemo se na svakoj utakmici fokusirati da ga ne primimimo i ako ga damo tim bolje... Lazo jal otiso jal doso nit smo slabiji nit smo jaci s njim,to je realnost...
Željo je OVU tekucu sezonu bio druga najefikasnija ekipa u ligi sa 28 postignutih golova (ispred nas je samo Široki sa 31)....dakle i sa Popovićem u timu, ciji je golegeterski doprinos u prvom dijelu bio katastrofalan i mizeran, gdje su veznjaci mahom bili i strijelci...Amar logicno ne želi mjenjati stil igre koji donosi rezultate, hocemo kvalitetnog špica a znamo da ih nema u našoj PL ,a da svaki kvalitetan sa strane dobro košta za naše prilike.
Radim u jednoj privatnoj firmi koja je prilicno uspjesna i pravilo je slijedece bolji je direktor koji potrosi 1000 KM telefona a pri tom uspije zaraditi 10 000 nego direktor koji potrosi 50 KM telefona i zaradi 500 KM.Nije razbacivanje ako se pametno ulozi i to ti se vrati samo treba poceti od necega i Amar je stvaro prvi tim od nicega pa smo danas u kudikamo boljoj poziciji.Stvar je sto pojedini niti imaju znanja niti muda da prate ono sto Amar radi...Nemoj misliti da je tebe napadam samo razmjenjujemo misljenje to sto razlicito mislimo nije ni tako lose ja se u zivotu trudim biti realan pa tako gledam i na Zelju ti opet imas svoj stav koji ja naravno uvazavam ali od ljudi u Zelji na pojedinim funkicjama ocekujem da budu puno profesionalni...fudbal je biznis a u biznisu se pare vrte...AYAN je napisao/la:Željo trenutno nema viška para da se razbacuje.
Nije ovo Master liga na PES-u da se tako lova razbacuje.
Ko ozbiljno radi, ozbiljno i računa...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
u principu vam se to opet svodi na uređenost države i renome lige. igrači koji stvarno, realno tržišno vrijede 100 - 200.000 eura - idu vani glavom bez obzira, bilo gdje samo da nisu u premijer ligi bih. i sa dobrim razlogom. a oni koji se samo zanose da vrijede nam i ne trebaju.
pile87pile87 je napisao/la:Radim u jednoj privatnoj firmi koja je prilicno uspjesna i pravilo je slijedece bolji je direktor koji potrosi 1000 KM telefona a pri tom uspije zaraditi 10 000 nego direktor koji potrosi 50 KM telefona i zaradi 500 KM.Nije razbacivanje ako se pametno ulozi i to ti se vrati samo treba poceti od necega i Amar je stvaro prvi tim od nicega pa smo danas u kudikamo boljoj poziciji.Stvar je sto pojedini niti imaju znanja niti muda da prate ono sto Amar radi...Nemoj misliti da je tebe napadam samo razmjenjujemo misljenje to sto razlicito mislimo nije ni tako lose ja se u zivotu trudim biti realan pa tako gledam i na Zelju ti opet imas svoj stav koji ja naravno uvazavam ali od ljudi u Zelji na pojedinim funkicjama ocekujem da budu puno profesionalni...fudbal je biznis a u biznisu se pare vrte...AYAN je napisao/la:Željo trenutno nema viška para da se razbacuje.
Upravu si 100% treba platiti dobro kvalitetnog covjeka koji je u stanju donijeti odlicnu zaradu,to je sasvim normalno u poslovnom svijetu nisu bitni njegovi troskovi vec sta i koliko doprinosi.U nasoj upravi ima ipak mnogo ljudi koji su tu pro forme radi,da se slikaju i glume neke uspjesne ljude a malim prstom ne mrdaju da sta doprinesu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
dobar post pile,apsolutno si upravu!pile87 je napisao/la:Radim u jednoj privatnoj firmi koja je prilicno uspjesna i pravilo je slijedece bolji je direktor koji potrosi 1000 KM telefona a pri tom uspije zaraditi 10 000 nego direktor koji potrosi 50 KM telefona i zaradi 500 KM.Nije razbacivanje ako se pametno ulozi i to ti se vrati samo treba poceti od necega i Amar je stvaro prvi tim od nicega pa smo danas u kudikamo boljoj poziciji.Stvar je sto pojedini niti imaju znanja niti muda da prate ono sto Amar radi...Nemoj misliti da je tebe napadam samo razmjenjujemo misljenje to sto razlicito mislimo nije ni tako lose ja se u zivotu trudim biti realan pa tako gledam i na Zelju ti opet imas svoj stav koji ja naravno uvazavam ali od ljudi u Zelji na pojedinim funkicjama ocekujem da budu puno profesionalni...fudbal je biznis a u biznisu se pare vrte...AYAN je napisao/la:Željo trenutno nema viška para da se razbacuje.
Osim ne mora dovoditi nikoga,ima i imat ce podrsku navijaca,ali glupo je biti jedina ekipa u ligi bez pravog napadaca...pa fudbal se igra zbog golova,valjda...a ne da bi ih primio sto manje!? a mi napadaca nemamo za tako nesto,Bajro se budi sto je dobro,ali oslonuti se samo na njega,a svi znamo da on nije provjeren igrac je veliki rizik! za titulu ti trebaju vrhunski igraci,a mi to bas i nemamo,bar sto se napadaca tice..
Eh vidi kralju, Željo nit je privatni, niti je toliko uspješan da može komotno raspolagati sa prihodima. Svaka firma ima prihode i rashode. Poznato ti je valjda da Željo ima i nekih dugova?pile87 je napisao/la:Radim u jednoj privatnoj firmi koja je prilicno uspjesna i pravilo je slijedece bolji je direktor koji potrosi 1000 KM telefona a pri tom uspije zaraditi 10 000 nego direktor koji potrosi 50 KM telefona i zaradi 500 KM.Nije razbacivanje ako se pametno ulozi i to ti se vrati samo treba poceti od necega i Amar je stvaro prvi tim od nicega pa smo danas u kudikamo boljoj poziciji.Stvar je sto pojedini niti imaju znanja niti muda da prate ono sto Amar radi...Nemoj misliti da je tebe napadam samo razmjenjujemo misljenje to sto razlicito mislimo nije ni tako lose ja se u zivotu trudim biti realan pa tako gledam i na Zelju ti opet imas svoj stav koji ja naravno uvazavam ali od ljudi u Zelji na pojedinim funkicjama ocekujem da budu puno profesionalni...fudbal je biznis a u biznisu se pare vrte...AYAN je napisao/la:Željo trenutno nema viška para da se razbacuje.
Kažeš pametno ulaganje. I ja sam za to pametno ulaganje. Ali evo ti primjera, da li bi Želji bilo pametno uložiti u tog velikog talenta Fajića, kojeg su odbila dva inostrana prosječna kluba, koji ipak pametno žele ulagati? Ja mislim da to Želji nije pametno ulaganje.
Ili npr, ako je neka firma u usponu i ako se podiže iz mrtvih, pametno joj je da formira neku normalnu finansijsku konstrukciju u cilju funkcionalnijeg sistema, osoblja koje radi one neke administrativne poslove. Firmu prvo treba urediti iz korijena, treba joj napraviti neku stabilnost. Eh tek kad stane na čvrste noge onda se ta firma može fokusirati na dalje korake...
Želji koliko su potrebni igrači, toliko mu je potrebnija stabilna administracija. Da ljudi koji rade u klubu krenu da rade svoj posao. Eto kažu da samo Osim, Žujo i Cviko nešto rade... Upravo zato treba usložiti tu mašineriju da se rasterete to troje ljudi i da oni budu ti "špic igrači" koji ubadaju poene na račun dobro organizovanog tima ljudi.
Dakle, ako se zarade neke pare nije rješenje da se od tih para kupe igrači, a ostali dio cijelog sistema neka ostane onakav kakav i jeste. Rješenje je pametno ulagati i ići korak po korak naprijed. Sve to je najavio Amar Osim, valjda čovjek nebi lupetao... Valjda ima iskustva. Valja Žujo nije đaba na čelu jedne firme koja sarađuje sa najjačim svjetskim brendovima i uvažena je članica tog sistema...
i t.d....i t.d.
Zadnja izmjena: AYAN, dana/u 01 feb 2011, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Ma ti ljudi su u klubu zbog svojih nekih prijasnjih zasluga, zato imaju mjesto kod nas i ja nemam nista protiv toga, naprotiv, nase legende i treba da uhljebimo, ali u slucaju da su kompetentni da obavljaju posao za koji su placeni. Kad nisu - nadjite im manje odgovornu poziciju, a zaposlite profesionalca koji ce raditi 8-10 sati dnevno i koji ce donijeti rezultate i prema tome biti adekvatno nagradjen tj. placen.
Mi imamo problem da su nam emocije uvijek iznad zdravog razuma, zato ne napredujemo onim tempom kojim bi realno mogli. Ali je vjerujem da ce sve to u skorijoj buducnosti biti postavljeno na mjesto.
Mi imamo problem da su nam emocije uvijek iznad zdravog razuma, zato ne napredujemo onim tempom kojim bi realno mogli. Ali je vjerujem da ce sve to u skorijoj buducnosti biti postavljeno na mjesto.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
kakav je rezultat
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- partibrejker1921
- Kontakt:
1:0 za nas. Pitanje za 300.000 KM ko je strijelac... : ))
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
partibrejker1921 je napisao/la:1:0 za nas. Pitanje za 300.000 KM ko je strijelac... : ))

"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
guso?partibrejker1921 je napisao/la:1:0 za nas. Pitanje za 300.000 KM ko je strijelac... : ))
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Ma Bajro "Visecijevni bacac raketa" Spahic!!! 

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
svasta..prvo se pravi dreka da treba bajri dati sansu a sad kad je lazar na pomolu da ode,bajro u vrhunskoj formi i briljira neko bi dovodio nekog polovnjaka i ubacivao u ekipu a tog istog bajru,nikolica,baljica koji su dovedeni drzao i dalje na klupi..il u gorem slucaju tog igraca kojeg bi kupili smjestiti na klupu..i ovi sto kritikuju i oplakuju za napadacem nek se malo skontaju da mi i dosad nismo fakticki imali napadaca koji je radio svoj posao,a posao istog je davati golove.mozemo mi pricati da je njemu zadatak bio da navlaci dva igraca,da prima lopte i slicno al zna se sta je posao napadaca..i on nije radjen onako kako je trebalo da se radi..taj isti posao ce moci i nikolic da obavlja..a sto se tice samog bajre grehota bi bilo sad dovest neku tarabu da igra(a realno za pare koje mi mozemo potrositi i ne moze se dovest bolje od prosjeka) a jednog bajru koji se ovako trudi ponovo baciti na klupu..
-PAJA Fan Club!!
- partibrejker1921
- Kontakt:
Višća ipak :: ))
Gdje to pratiš buraz...?partibrejker1921 je napisao/la:Višća ipak :: ))

Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
- partibrejker1921
- Kontakt:
Imam svoje izvore ::: )))AYAN je napisao/la:Gdje to pratiš buraz...?partibrejker1921 je napisao/la:Višća ipak :: ))
sa orga prati 

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
- partibrejker1921
- Kontakt:
Nop, nemam pristupu ORG-u...
Mislim da Visca zasluzuje mjesto u prvih 11, momka igra super i poceo je ovu godinu fenomenalno stvarno. Pustite to joker! Od prve Edine!! 

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.